Naon merek

Naon merek

Merek mangrupikeun hal anu ngiringan produk, perusahaan, usaha, jsb. Urang bisa nyebutkeun yén éta téh kartu bisnis pikeun konsumén, baheula, ayeuna jeung engke, ngakuan eta. Tapi, Naon merek? Jenis naon anu aya? Kumaha anjeun ngalakukeun eta?

Upami anjeun gaduh mamang ngeunaan naon anu ngahartikeun produk sareng / atanapi jasa anu ayeuna aya di pasar, upami anjeun hoyong terang konsépna, naon anu ngabédakeunana tina merek, atanapi jinis merek anu tos aya, anjeun gaduh sadaya inpormasi anu anjeun peryogikeun di dieu. .

Naon merek

Merek nyaéta a segel has tina produk, jasa, perusahaan, bisnis ... Kalayan kecap sanésna, urang tiasa nyarios yén éta mangrupikeun nami dimana produk éta dikenal (jasa, perusahaan, bisnis ...) .ngarujuk.

Salaku conto, Coca-Cola, Apple, Google ... Nami kecap-kecap éta sacara otomatis nyababkeun urang mikir ngeunaan perusahaan atanapi produk khusus.

dumasar kana Asosiasi Marketing Amérika, merek téh "ngaran, istilah, tanda, simbol, desain, atawa kombinasi salah sahiji aranjeunna anu ngaidentipikasi produk jeung jasa hiji parusahaan jeung differentiates aranjeunna ti pesaing." Sarua pisan definisi anu dirumuskeun ku Kantor Spanyol tina patén-patén sareng mérek nu nyebutkeun yén mérek dagang téh "tanda anu ngabédakeun produk atawa jasa hiji parusahaan di pasar, boh tina hiji individu atawa alam sosial."

Sanajan kitu, konsép ieu rada out of date jeung ayeuna (jeung jeung mangsa nu bakal datang), sabab brand sorangan geus jadi alat strategis pikeun ngaidentipikasi sarta ngajamin hubungan alus jeung konsumén. Contona, bayangkeun soda disebut Dokter Joe. Éta mangrupikeun nami anu tiasa janten merek. Tapi ieu sanés ngan ukur nami produk éta, tapi tujuanana nyaéta pikeun ngabédakeun diri tina kompetisi, individualize, ngaidentipikasi sareng diinget ku konsumen.

Sadayana anu aya hubunganana sareng ieu diatur ku Undang-Undang 17/2001, tanggal 7 Désémber ngeunaan Merek Dagang, nu ngandung sakabéh sarat anu brand kudu minuhan sarta aspék penting sejenna ngeunaan aranjeunna.

Brand sareng branding, naha sami?

merek atanapi branding

Pikeun sawatara waktu ayeuna, istilah branding kadéngé beuki loba patali jeung pausahaan jeung, dina sababaraha kali, matak ngabingungkeun naon brand jeung naon branding. Kusabab henteu, duanana istilah henteu ngarujuk kana hal anu sami.

Sedengkeun merek mangrupa ngaran, atawa cara ngarujuk kana produk, jasa, toko, jsb; upami kitu branding urang ngobrol ngeunaan runtuyan lampah anu dipigawé pikeun nyieun brand 'nilai'. Dina basa sejen, nyieun ngaran wawakil nu nangtukeun yen alus atawa jasa jeung, dina waktos anu sareng, boga nilai pakait (nyambung jeung konsumén, memotivasi aranjeunna, ngahasilkeun réaksi atawa ngan saukur pangakuan).

Jenis mérek

Jenis mérek

Urang bisa ngabedakeun tipena béda merek kiwari.

Numutkeun kana Kantor Patén sareng Mérek Dagang Spanyol, salian ti mérek dagang individu, aya dua deui jinis mérek dagang:

  • merek koléktif. Éta "salah sahiji anu dianggo pikeun ngabédakeun di pasar produk atanapi jasa tina anggota asosiasi pabrik, padagang atanapi panyadia jasa. Nu boga mérek dagang ieu ceuk asosiasi.
  • tanda jaminan. Éta "hiji anu ngajamin atanapi ngajamin yén produk atanapi jasa anu diterapkeunana nyumponan sarat umum, khususna ngeunaan kualitas, komponén, asal geografis, kaayaan téknis, metode produksi produk, sareng sajabana. Mérek dagang ieu henteu tiasa dianggo ku nu gaduhna, tapi ku pihak katilu anu otorisasina, saatos ngontrol sareng ngevaluasi yén produk atanapi jasa ti pihak katilu ieu nyumponan sarat anu ceuk mérek dagang ngajamin atanapi sertipikasi.

Nanging, urang ogé tiasa mendakan jinis merek sanés, sapertos:

  • tanda kecap. Éta diwangun ku hurup sareng angka.
  • tanda grafik. Anu ngan ukur diwangun ku elemen grafis, sapertos logo, gambar, ilustrasi, gambar, simbol, ikon, jsb.
  • merek campuran. Éta campuran tina dua saméméhna ku cara kitu yén bagian visual (grafik) digabungkeun jeung bagian tékstual (kecap).
  • tanda tilu diménsi. Aranjeunna dicirikeun sabab bagian tina elemen maranéhanana nangtukeun aranjeunna dina identitas maranéhanana. Hiji conto bisa jadi Toblerone, nu wrapper piramida ngawangun has.
  • Tanda sora. Éta nu patali jeung sora.

Kumaha panawaran pikeun mérek dagang

Kumaha panawaran pikeun mérek dagang

Nami produk, jasa ... teu sagampang anu anjeun pikirkeun, sabab anu pangsaéna, ku kituna teu aya anu maok yén "idéntifikasi" nyaéta ngadaptarkeunana. Tapi Sateuacan ngalakukeun éta, anjeun kedah ngalaksanakeun sababaraha tindakan, sapertos aranjeunna:

  • Pilih merek, nyaéta, mutuskeun naon nami merek éta. Dina hal ieu, Patén Spanyol sareng Kantor Mérek Dagang nyarankeun yén éta janten euphonic, nyaéta, henteu sesah ngucapkeun atanapi profan; jeung gampang diinget.
  • Hindarkeun larangan pendaptaran hukum. Dina hal ieu, aya nami, atanapi sarat anu kedah dicumponan sareng aya dina UU Merek Dagang dina pasal 5 dugi ka 10.

Sakali anjeun mastikeun yén nami anu dipilih leres sareng saluyu sareng panerapan ayeuna, anjeun bakal tiasa ngadaptarkeun mérek dagang éta. Pikeun ieu, éta dilakukeun ngaliwatan Kantor Patén sareng Mérek Dagang Spanyol. Prosedur ieu tiasa dilaksanakeun online atanapi pribadi. Upami anjeun ngalakukeun cara anu munggaran anjeun bakal nampi diskon 15%.

Sedengkeun pikeun hargana, upami merek kelas munggaran, éta bakal kedah mayar (data ti 2022) 150,45 euro (127,88 euro dina kasus nyieun prosedur jeung pembayaran éléktronik).

Saha waé, boh fisik atanapi hukum, tiasa nyuhunkeun pendaptaran merek dagang. Éta bakal gumantung kana pamakean anu anjeun badé masihan sareng kabutuhan anu anjeun gaduh sabab henteu ngan ukur pendaptaran nasional tapi ogé pendaptaran internasional anu prosésna langkung panjang tapi ngamungkinkeun anjeun pikeun ngajaga pangarang tina tanda éta pikeun sababaraha waktos. waktos.

Sareng éta yén pendaptaran mérek dagang henteu salamina tapi kedah di-renew, sareng ku kituna mayar deui, unggal 10 taun.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, uninga naon mérek dagang hiji hal gampang, sanajan prosedur pikeun ngadaptar hiji ngalibatkeun outlay nu teu loba ngatur ngalakukeun, sahenteuna salila taun mimiti kahirupan produk éta, jasa, atawa parusahaan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)