Tips dhasar kanggo narjamahake data Google Analytics

Tips lan macem-macem fungsi analitik google

Google Analytics minangka salah sawijining alat analisis web sing ora bisa dilalekake. Kanthi iki, sampeyan bisa ndeleng kanthi cara sing sederhana lan klompok data lalu lintas pangguna, konversi, lokasi saka ngendi, lsp. Uga prilaku lan interaksi sing dienggo pangguna karo web. Wiwit sesi kunjungan, tingkat bouncing, lan kaca sing nambah minat, lsp.

Mlebu kanggo alat iki, sing uga gratis, iku bakal menehi umpan balik babagan kita nindakake tugas kanthi bener. Sawise ana ing antarmuka, ngerti carane narjamahake data kanthi bener, bakal mbantu kita nemtokake tumindak apa, utawa yen pancen entuk asil sing bisa diarepake. Pramila dina iki kita bakal ngomong babagan tips dhasar kanggo interpretasi data sing bener sing katon ing Google Analytics.

Página principal

Data apa sing ditawakake google analytics kanggo kita?

Kunjungi halaman ngarep nawakake pisanan informasi sing paling relevan, yaiku kunjungan menyang situs web. Ing kana bakal menehi data babagan jumlah pangguna sing wis ngunjungi situs web, sesi, tingkat bouncing, lan durasi rata-rata sesi kasebut. Nanging, apa regane data kasebut?

  • Sampeyan bakal bisa ndeleng nomer kasebut, persentase varian. Werna abang yen ana sinyal ala, utawa ijo yen apik.
  • Pangguna. Iki nuduhake jumlah pangguna sing wis ngakses situs web kita. Temenan, luwih becik nduwe pangguna luwih akeh tinimbang luwih sithik, nanging sing kudu sampeyan goleki yaiku pangguna sing berkualitas. Sawetara lan apik luwih apik tinimbang akeh lan uga ala. Kepiye carane bisa ngerti iki? Thanks kanggo tingkat bouncing lan durasi sesi.
  • Rating Bouncing Tingkat bouncing cocog karo pangguna sing ninggalake situs web sawise ngunjungi kaca lan sawetara detik. Yaiku, dheweke durung nuwuhake minat, utawa ana masalah sing ora nuwuhake rasa penasaran. Persentasi bouncing sing dhuwur bisa dadi masalah yen kita ora fokus kanthi apik, utawa ana masalah struktural. Persentase persentase ngisor, luwih positif, tegese wong nggunakake wektu ing web.
  • Durasi sesi. Informasi liyane sing nyritakake babagan kualitas pangguna. Suwene rata-rata durasi pangguna, sinyal sing luwih apik. Iki dadi minat, rasa penasaran, lan konten sing kasedhiya dihargai. Nanging, durasi sesi sing kurang durung mesthi sinonim nggawe konten sing ora apik. Bisa uga jinis pangguna sing ngunjungi situs web dudu sing diarepake, utawa konten kasebut disebar liwat saluran utawa ing antarane wong-wong sing ora seneng karo konten kasebut. Yen ngono, kita kudu golek papan utawa klompok sing dadi kapentingan kanggo kalangan wong sing dipilih.

Lokasi pangguna

informasi sing diwenehake dening alat analisis web google

Guna banget kanggo pamisahan pamirsa, ngidini sampeyan ngerti saka negara lan kutha sing dikunjungi pangguna. Gandheng raket banget karo target lan cakupan produk utawa layanan sing ditawakake. Ing babagan blog lan layanan kepentingan umum sing ora gumantung karo anane liyane kajaba kaca sampeyan, bisa uga ora cocog banget. Nanging Yen situs web nyoba golek klien ing wilayah tartamtu lan ora entuk asil, sampeyan kudu takon apa sing durung bisa digunakake. Mbok tembung kunci ora cocog, web ora dipromosikake ing endi sing cocog, utawa uga basa utawa tema sing digunakake.

Lalu lintas sing digawe saka jaringan sosial

Digandhengake karo apa sing sadurunge dikomentari pangguna kualitas. Panelusuran pangguna sing optimal lan efisien. "Kaya" menyang situs web kasebut dudu jaminan manawa bakal ngasilake aliran kunjungan. Kanggo kasus iki, kita kudu ndeleng pirang-pirang pangguna saka total pengikut sing ngakses situs web kanggo ndeleng publikasi anyar. Ora padha 5.000 "seneng" lan ngasilake 500 kunjungan, yaiku 1 saka 10 wong, duwe 3.000 seneng lan ngasilake 750 kunjungan, yaiku 1 saka 4 wong.

Kanthi cara sing padha, persentasi bouncing lan durasi rata-rata sesi bakal rampung nuduhake manawa minat sing kita bangun.

cara nafsirake data analitik google

Lalu lintas gegayutan karo dina utawa jam sing ngunjungi web

Wis kabukten manawa saben sektor utawa tema gegandhengan karo jam sambungan pangguna, gumantung karo profil sing lagi diputer. Sing menarik ing kasus kasebut yaiku ngerti carane njupuk data kasebut ngerti jam lan dina apa sing luwih optimal kanggo nggawe publikasi kanggo entuk pengaruh lan akibat sing luwih gedhe. Gumantung saka tujuane, profil wong lan jinis sektor sing kita tutul (nyimpen, blog, luang, perusahaan ...).

Saka ngendi pangguna?

Apa sampeyan duwe telusuran organik sing sithik (Google) utawa tingkat lalu lintas sing apik? Kepiye panelusur media sosial, tarif pangguna sing kurang, utawa lelayaran lancar? Pangerten babagan saluran sing asal mula pangguna ngidini kita ngerti sepira pangoptimal SEO kita, utawa ngerti manawa pangguna sing ngetutake kita ing jaringan yaiku pangguna sing kualitas. Ing kene, sampeyan ora prelu nemtokake persentase (utawa ya, gumantung karo bisnis) nanging jumlah lalu lintas.

Yen tujuane ngasilake lalu lintas saka media sosial amarga sampeyan minangka perusahaan hiburan lan acara, kayata, duwe Rencana Sosial sing ngasilake aliran kunjungan bakal dadi target kita. Yen ora bisa ditindakake, kudu evaluasi apa sing kedadeyan. Semono uga, yen kita kepengin posisi kita ing Google, nanging persentase lalu lintas sing digawe sithik, kita kudu ndeleng SEO lan / utawa njaluk saran profesional.

panjelasan babagan google analytics lan apa tujuane

Piranti saka ngendi pangguna nyambung

Data liyane sing ditawakake Google Analytics yaiku persentase saka piranti sing ana sambungan kasebut. Kanthi cara iki, kita bisa fokus lan adaptasi situs web kanthi pilihan khusus kanggo jinis piranti sing nyambungake pangguna. Duwe desain adaptif bakal dadi keputusan sing tepat kanggo ora ilang pangguna, amarga ana risiko khas kayata situs web, sanajan katon apik saka komputer, nanging ora duwe struktur sing apik saka ponsel.

Artikel sing gegandhengan:
Desain Responsif: Pilihan paling apik kanggo situs web multi-piranti

Jumlah konversi

Pungkasan, jumlah konversi sing entuk. Dadi tuku, registrasi, langganan lsp. Uga Opsi iki bisa dikonfigurasi kanggo nemtokake tujuan lan nemtokake apa sing kita ngukur. Thanks kanggo iki, kita bakal bisa ngerti sepira kerepe konversi versi web.

Biasane, persentase dudu persentase sing luwih dhuwur, nanging luwih sithik. Nanging amarga teknik lan alat liyane, kayata tes A / B utawa peta panas, kita bisa nambah persentase kasebut. Google Analytics bisa diatur kanggo ngukur miturut tumindak sing kita ngarepake saka saben pangguna.

Puter lan panghibur nganggo Google Analytics, lan sampeyan bakal miwiti kepiye pungkasane lalu lintas sing nyopir dhewe lan njupuk keputusan. Muga-muga artikel iki kasedhiya kanggo sampeyan, lan asil sampeyan bakal luwih apik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.