Cara mbusak cookie saka Google Chrome

cookie

Mesthi wae nalika nyoba ngatasi masalah sambungan Internet ing komputer, ana sing menehi rekomendasi sampeyan mbusak cookie browser. Yen sampeyan ora ngerti istilah iki, kita bakal njlentrehake keraguan sampeyan, amarga mesthine dudu topik sing sampeyan kenal.

Ing artikel iki, kita pengin njlentrehake babagan sing sithik apa cookie, kenapa penting kanggo ngresiki saka PC lan minangka judhul postingan kasebut, kita bakal menehi katrangan marang sampeyan carane mbusak cookie Chrome. Yaiku, yen sampeyan nggunakake browser Google Chrome kanggo njelajah Internet, kita bakal menehi katrangan babagan cara mbusak cookie.

Ayo diwiwiti ing wiwitan, apa cookie kasebut?

Ing cendhak Cookie minangka potongan data utawa paket sing dikirim menyang browser web sampeyan, ing kasus iki menyang Google Chrome, saka situs web sing sampeyan kunjungi. Paket cilik kasebut ngemot informasi babagan kegiatan sampeyan ing kaca sing sampeyan akses ing Internet lan browser nyimpen ing bentuk file teks cilik.

Saiki, Apa jinis informasi sing disimpen cookie? Kue, cookie bisa nyimpen informasi sing ana gandhengane karo jeneng pangguna lan sandhi, pilihan situs utawa uga apa sing bisa dicopot saka Kréta Blanja nalika ngunjungi Amazon. Sejatine browser Google Chrome sampeyan, kaya browser liyane sing digunakake kanggo browsing web, nyimpen utawa nyimpen kabeh data iki dadi sampeyan ora prelu ngetik maneh saben-saben ngunjungi situs kasebut, sing mesthi wae apik.

Sing menarik yaiku ana macem-macem jinis cookie tumindak beda-beda. Contone, ana cookie sing dirancang kanggo mbusak kanthi otomatis saben sampeyan nutup jendhela browser. Uga ana jinis cookie liyane sing dirancang kanggo disimpen ing hard drive komputer nganti kadaluwarsa utawa sampeyan mbusak.

Minangka kanggo kok diarani cookie, sejatine ana gandhengane ukara "cookie rejeki"(cookie rejeki), ing pangertene ngemot informasi sing didhelikake.

Sepira kerepe lan kenapa sampeyan kudu mbusak cookie?

Ana sawetara kasus sing disaranake mbusak file kasebut.

Contone, informasi sing disimpen ing cache cookie bisa uga ana konflik karo situs web sing dituju, apamaneh situs web kasebut bubar dianyari. Iki bisa nyebabake kesalahan nalika nyoba ngakses kaca web kasebut maneh

ing cookie ora ngemot informasi pribadi pangguna, kajaba dheweke dhewe pengin ngandhani web liwat sawetara jinis kuesioner. Lan yen ngemot informasi pribadi, bakal dienkripsi.

Dadi, kepiye cara mbusak cookie ing Google Chrome?

Untunge mbusak cookie Chrome minangka proses sing gampang banget sing mbutuhake wektu ora luwih saka rong menit. Nanging, penting banget, yen langkah-langkah ing ngisor iki mung kanggo browser Google Chrome, dadi yen sampeyan nggunakake browser liyane, langkah-langkah bakal beda.

Ayo goleki cara ngresiki cookie Chrome ing PC:

CATETAN: Elinga yen nalika busak cookie saka Chrome, sesi situs web sing sampeyan dhaptar bakal ditutup, Kajaba iku, preferensi sing disimpen sampeyan bisa uga wis dibusak. Iki penting amarga yen sampeyan lali sandhi akses, sampeyan bisa uga nemoni masalah mlebu ing situs favorit.

  • Ing komputer, bukak browser Google Chrome.
  • Saiki klik ikon kanthi telung garis horisontal sing ana ing pojok sisih ndhuwur sisih ndhuwur kaca.

mbusak cookie chrome

  • Ing menu konteks klik pilihan "Setelan"

cookie krom

  • Ing kaca sing ditampilake, gulung menyang sisih ngisor banjur klik link "Tampilake setelan lanjutan".

sampeyan mbusak cookie chrome

  • Ing bagean Privasi, ngakses bagean "Setelan konten".

mbusak cookie

  • Ing bagean "Cookie", klik bagean "Kabeh cookie lan kabeh data situs ...".

carane mbusak cookie

  • Ing ngisor iki sampeyan bakal bisa ndeleng kabeh cookie situs web sing wis dibukak lan disimpen ing komputer.
  • Sampeyan duwe pilihan kanggo milih saben cookie utawa klik "Copot kabeh" kanggo mbusak kabeh cookie saka Chrome kanthi lengkap.

Saiki kepiye yen sing dikarepake nyegah cookie supaya disimpen ing komputer, sing kudu sampeyan lakoni yaiku:

  • Uga ngakses bagean "Setelan" kanthi ngeklik lambang sing ana ing pojok sisih ndhuwur sisih ndhuwur kaca.
  • Banjur klik link "Tampilake setelan lanjutan" banjur ing bagean Privasi, klik ing bagean "Setelan konten".
  • Pungkasan, ing bagean Cookies, aktifake pilihan "Blokir setelan data ing situs" banjur klik "Rampung" kanggo nyimpen pangowahan.

Mbusak cookie Chrome saka telpon Android utawa tablet

Yen sampeyan pengin mbusak cookie ing Google Chrome saka ponsel utawa tablet Android sampeyan, sampeyan uga bisa nindakake lan prosedur uga gampang banget.

  • Bukak aplikasi Chrome ing piranti Android sampeyan banjur klik lambang kanthi telung titik vertikal sing ana ing sisih tengen ndhuwur layar.
  • Ing sisih ngisor menu konteks, klik pilihan "Setelan".
  • Banjur klik ing bagean "Privasi" banjur, ing sisih ngisor, klik ing pilihan "Mbusak data browsing".
  • Ing layar sabanjure, sampeyan bisa milih sawetara wektu sing bisa "Jam pungkasan", "24 jam pungkasan", "Suwene 7 dina", "Patang minggu kepungkur" lan "Wiwit mesthi".
  • Kanggo ngrampungake, klik "Delete all data".
  • Setelan lanjutan kasedhiya sing ngidini sampeyan milih item sing bakal dibusak, kalebu sandhi sing disimpen, mbentuk data isi otomatis, setelan situs web, lan liya-liyane.

Apa sing kedadeyan ing cache browser? Apa aku uga kudu mbusak?

Saiki ayo guneman sethithik babagan cache browser lan kenapa penting nyopot kanthi rutin. Nalika ndeleng cache browser, kita mung ngomong babagan papan ing hard drive komputer, ing endi browser web nyimpen kabeh data sing sampeyan unduh saka kaca web, yen pangguna ngunjungi situs kasebut maneh, luwih cepet mbukak kaca kasebut.

Nalika pisanan ngakses kaca web ing Internet, browser bakal dijaga download elemen tartamtu saka situs web kasebut, kayata logo, gambar, lsp., lan cache.

Banjur nuduhake elemen kasebut ing kaca sing lagi dideleng, tegese saben kaca tambahan sing dikunjungi, ora prelu ngunduh elemen kasebut saka kaca web. Barang-barang kasebut mesthi ditampilake ing papan sing padha karo sing disimpen ing hard drive.

Saiki iki cache duwe watesan ukuran, sing biasane bisa diatur. Yen cache browser wis kebak, item sing durung digunakake sedhela maneh dibuwang kanggo nggawe papan luwih akeh. Mula, kita bisa ujar manawa cache browser minangka papan kanggo nyimpen elemen kaca web, kanthi cara supaya ora prelu ngunduh saben-saben sampeyan ngunjungi kaca web.

Mbusak cache browser

Mbusak cache browser iku tegese ngilangi, mula yen sampeyan mbukak kaca web, kabeh barang kudu didownload maneh.

Kadhangkala ana kedadeyan yen kaca web ora ditampilake kanthi bener, nyebabake gambar sing ora lengkap bisa dideleng utawa ing papan sing salah.

Nalika iku aku ngerti Sampeyan mbutuhake ngresiki cache browser kanggo ngatasi masalah iki. Kanggo mbusak cache ing Chrome, langkah-langkah sing kudu sampeyan tindakake dituduhake ing ngisor iki:

  • Akses Setelan browser saka lambang telung garis ing pojok sisih tengen ndhuwur kaca.
  • Banjur ing bagean Privasi, klik ing bagean "Mbusak data browsing".
  • Pungkasan, ing kothak sing ditampilake, sampeyan mung kudu milih pilihan "Gambar lan cache sing disimpen sacara lokal" dipilih.
  • Kanggo mbusak kabeh cache, pilih rentang wektu "Wiwitan" banjur klik "Busak data browsing".

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.