Apa pemasaran relasional?

marketing hubungan

Apa sampeyan nate krungu babagan pemasaran sesambetan? Kaya sing sampeyan ngerteni, strategi pemasaran Internet saya saya owah lan asring tegese sampeyan kudu ngerti apa sing bakal ana lan bakal diganti. Ing kasus iki, ing marketing hubungan Iki minangka evolusi saka tradhisional, nanging isih durung akeh sing ngerteni, apike kanggo ngetrapake.

Mula, ing wektu iki kita arep mbantu sampeyan ngerti konsepe, apa bedane karo konsep tradisional, apa tujuane lan apa mupangate. Kajaba iku, sampeyan bakal sinau ngetrapake ing bisnis. Apa bisa kerja?

Apa pemasaran relasional?

Pemasaran hubungan uga dikenal minangka pemasaran sesambetan. Iki nyakup serangkaian strategi lan metode sing asile dipikolehi ing jangka panjang. Ing tujuan pemasaran iki yaiku kanggo nggawe loyalitas pelanggan, mula mbantu nambah tuku pelanggan lan entuk bathi ora mung perusahaan, nanging pelanggan dhewe. Kanggo iki, kepercayaan lan nilai tambah minangka rong pilar sing penting banget.

Ing kasus iki, pemasaran sesambetan adhedhasar kabeh, lan ora kanggo produk, mula strategi sing ditindakake fokus kanggo menehi perhatian pribadi marang para pelanggan. Lan ora adhedhasar ngyakinake sampeyan supaya bisa adol produk, nanging kanggo ngawula sampeyan kanthi cara sing dipercaya manawa sampeyan tuku ing toko bakal duwe kualitas.

Bedane pemasaran hubungan karo pemasaran tradisional

Bedane pemasaran hubungan karo pemasaran tradisional

Pemasaran hubungan bisa dingerteni minangka evolusi pemasaran tradisional, nanging apa sing mbedakake kalorone? Ing kasus iki, ora mung kasunyatan manawa pemasaran sesambetan fokus karo pelanggan lan pemasaran tradisional ing produk, nanging luwih lanjut:

  • Komunikasi Nalika sing tradisional ngupayakake nggayuh pamirsa sing akeh kanthi nggawe pesen sing bisa nggayuh jumlah sing luwih akeh, yen ing hubungan kasebut adhedhasar pacelathon individu lan pribadi, dadi prioritas kanggo klien dhewe.
  • Sastranegara. Ora kaya pemasaran tradisional, sing nggawe strategi jangka pendek, pemasaran relasional iku jangka panjang, amarga sing nyoba nggawe kesetiaan pelanggan.
  • Tujuan pungkasan. Sadurunge, kita wis komentar yen tujuan pemasaran sesambetan fokus karo pelanggan. Nanging kanggo iki, dheweke ora butuh tujuan kasebut supaya bisa dicapai ing jangka pendek, nanging ing jangka panjang, lan dheweke ora kepengin adol, nanging kanggo ngiyatake sesambetan.

Apa target target sampeyan?

Umumé, ing tujuan pemasaran sesambetan Padha:

  • Gawe hubungan karo klien. Iki tegese ngerti klien, kabutuhan lan apa sing bisa sampeyan lakoni.
  • Nggawe serangkaian strategi adhedhasar layanan pelanggan, lan ora akeh babagan produk.
  • Kanggo gawe marem klien.

Keuntungan nggunakake marketing sesambetan

Keuntungan nggunakake marketing sesambetan

Pemasaran hubungan saya cepet. Saiki bisnis ora fokus banget kanggo entuk dodolan kanthi cepet, nanging pelanggan sing ngerti manawa tetep ana lan bisa entuk layanan sing luwih apik kanggo dheweke. Kayane perusahaan telepon. Sanajan tarif sing padha kanggo kabeh wong, sing digoleki yaiku nyoba kanggo gawe marem klien lan, amarga iki, dheweke nawakake bonus utawa tawaran sing bisa mbantu dheweke tetep anggere bisa. Ya, ing toko online padha. Lan nggunakake macem-macem mupangat iki, kayata:

  • Tambah LTV. LTV minangka akronim sing dingerteni Nilai Umur, utawa apa padha, regane kanggo timeline. Sejatine nuduhake supaya klien anggere bisa, nyoba nambah nilai lan nggawe klien krasa kaya wong, lan ora kaya nomer kontrak.
  • Coba dijaluk dadi duta besar. Yen sampeyan duwe situs web sing dianggep apik, ing endi didol adhedhasar kabutuhan (lan dudu sing arep adol), lan sampeyan uga rumangsa peduli karo sampeyan, apa ora bakal menehi saran situs kasebut kanggo kulawarga utawa kanca liyane? Kanthi tembung liyane, sampeyan bakal entuk pelanggan sing setya sing uga bakal menehi rekomendasi menyang wong liya.
  • Sampeyan nyuda biaya. Pracaya utawa ora, mbuwang marketing lan pariwara kanggo nggayuh pelanggan liya saya suda. Kaping pisanan sampeyan bisa uga ora lunga, nanging amarga duwe pelanggan sing setia, sampeyan ora prelu mbayar maneh kanggo pariwara utawa dikenal, para pelanggan bakal ngerti babagan sampeyan.
  • Pelanggan sing seneng, seneng blanja. Mbayangno sampeyan mlebu toko. Sampeyan miwiti ndeleng kabeh perkara lan dumadakan ana asisten toko njaluk takon apa sing sampeyan goleki. Sampeyan mesthi bakal mangsuli apa sing sampeyan goleki, nanging kepiye yen wong kasebut ora pindhah lan ngetutake sampeyan kanthi terus-terusan? Pungkasane, sampeyan bakal pungkasane ninggalake toko amarga ora kepenak. Iki kedadeyan ing jagad online nalika nggawe sampeyan produk sing gegandhengan karo sing wis ditonton, utawa nyoba menehi tawaran kanggo tuku. Saiki, yen ora nindakake perkara kasebut, sampeyan fokus ing strategi sing nyambungake sampeyan karo pelanggan, apa sampeyan mikir bakal luwih kepenak ing toko lan ndeleng produk tanpa ngrasakake apa sing pengin dituku?

Cara aplikasi ing bisnis sampeyan

Cara aplikasi ing bisnis sampeyan

Sajrone pemasaran tradisional, wis ditrapake Sastranegara sawise adol kedadeyan, minangka email sawise adol kanggo ngerti apa sampeyan seneng karo sing sampeyan tuku, yen sampeyan wis wareg karo produk, lsp.

Nanging, ing kasus sesambetan marketing, dadi luwih. Sawetara teknik bisa:

  • Ngirim email pasca adol yen sampeyan wis tuku, nanging uga seneng ulang taun utawa ulang taun seneng dadi pelanggan.
  • Ngirim video sing gegandhengan karo produk sing sampeyan wis tuku supaya ngerti kabeh fungsi sing bisa diduweni.
  • Komentar ing jaringan sosial. Perusahaan mesthi ngarepake pelanggan menehi komentar babagan kiriman; nanging ing kene ora bakal kaya ngono, nanging kosok baline. Kirim komentar ing jejaring sosial wong kasebut kanggo nggawe hubungan karo dheweke.
  • Kirimi rincian sampeyan. Kejutan, ana sing nggawe sampeyan rumangsa ditresnani perusahaan.
  • Penghargaan Minangka diskon utawa promosi khusus supaya sampeyan rumangsa unik.

Saiki giliran sampeyan mikir babagan strategi pemasaran hubungan kanggo bisnis sampeyan. Wiwitane sampeyan bisa mbayar, nanging sing paling apik yaiku sampeyan bisa ngowahi adhedhasar apa sing sampeyan sinaoni kanggo nemokake sing paling cocog kanggo toko online (utawa situs web umume).


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.