Évolusi peran jaringan sosial ing e-commerce

Amarga media sosial lan e-commerce dadi saya rame ing urip kita, kesempatan kanggo sesambungan lan saling nguatake ora bisa dietung, amarga rata-rata umume udakara jam 40 menit browsing kabeh media sosial. Dina, lan jumlah pembeli online ing AS bakal entuk 217 yuta taun iki.

Ing jaman biyen, anane bisnis ditandhani nganggo iklan koran lan toko fisik. Saiki, ing jaman digital, reputasi bisnis urip lan mati amarga posisine ing media sosial. Saiki, media sosial digunakake dening merek minangka cara kanggo ngiklanake, nambah online, lan nawakake layanan pelanggan kanthi kualitas dhuwur.

Ing taun iki, ora ana sangsi manawa pungkasane kita ngarepake tren kasebut bakal terus, amarga tren anyar muncul. Ayo goleki peran media sosial sing tuwuh ing e-commerce.

Iklan Mbayar lan Media Sosial

Kanthi level kustomisasi sing meh ora masuk akal sing bisa dilebokake ing iklan Facebook (umur, geografi, preferensi lan liya-liyane) lan rincian manawa Facebook bisa nglaporake asile, dudu tugas sing gampang kanggo merek terus nggunakake Facebook lan sosial liyane pariwara media Iki uga menang kanggo Facebook, sing ngunggahake luwih saka $ 7 milyar ing pariwara ing 2016.

Merek paling sukses ing 2017 yaiku merek sing bisa nggedhekake jangkauan lan efektifitas ing pariwara kanthi mbayar ing media sosial. William Harris, konsultan tuwuhing e-commerce kanggo elumynt.com, ujar: "Aku ngerti manawa merek e-commerce nandur modal luwih akeh ing pariwara sosial kanthi mbayar, lan aku mikir tren kasebut bakal terus ing taun 2017 ... ora cukup mung mbayar Iklan ing Google Shopping. Sampeyan kudu golek pamirsa sing apik ing Facebook Ads, Instagram Ads lan liyane, ing Pinterest lan akun media sosial sing mbayar liyane. Luwih gampang ngonfigurasi iki lan nglacak pariwara, mula tegese luwih akeh merek sing bakal miwiti. "

Pesen pribadi

Ing taun-taun pungkasan, analis ngelingi gaya sing menarik lan ora dikarepake. Nalika panggunaan jaringan sosial umum kayata Facebook lan Twitter wiwit mudhun, layanan olahpesen pribadi dadi populer. WhatsApp, Snapchat, lan Facebook Messenger minangka monster app kanthi angka keterlibatan kolosal sing miliaran.

Gegandhengan: Sawetara 10 Piranti Platform Chatbot Ndhuwur Kanggo Nggawe Chatbots kanggo Bisnis Sampeyan

Wong lunga, bisnis kudu ngetutake, lan merek nggawe pesen pribadi liwat chatbots. Chatbots, kepribadian AI sing bisa nggawe simulasi obrolan nyata, bisa mangsuli pitakon babagan produk, menehi rekomendasi lan ngrampungake keluhan pelanggan.

Konsumen alon-alon nyedhaki ide kasebut. Miturut Venturebeat.com, 49,4 persen pelanggan luwih seneng ngubungi bisnis liwat layanan olahpesen 24/7 tinimbang telpon. Merek bakal duwe pikiran maju nalika miwiti ndeleng layanan catamaran minangka saluran tambahan kanggo nggayuh pelanggan.

Kajaba iku, saiki akeh layanan olahpesen pribadi sing nawakake integrasi finansial. Mbukak WeChat, ngobrol karo perwakilan merek intelijen buatan, lan tuku produk tanpa nutup aplikasi sanajan sapisan pancen kalebu ing kemungkinan ing 2017.

Tuku app

Luwih angel tuku utawa ngakses sesuatu, mula kita ora bakal maju. Iki nerangake sebabe situs e-commerce sing butuh wektu suwe ngemot tarif bouncing sing luwih dhuwur, lan toko online kanthi antarmuka clunky luwih sithik adol. Wong wis bisa tuku produk liwat Instagram, Pinterest lan Twitter. Sawise Apple Pay ngalami adopsi sing nyebar, meh medeni mikir yen gampang tuku impuls - yen sampeyan ndeleng sing disenengi ing media sosial, sampeyan bakal tekan. Merek kudu langsung miwiti ngevaluasi babagan cara adol produke liwat media sosial, nyakup anane pariwara sing kuwat kanthi proses tuku sing gampang.

Peran e-commerce sosial sing saya akeh

Media sosial wis adoh banget saka mung nyambungake wong karo peran penting ing kabeh bisnis. Wong pindhah online, lan sosial banget. Lan merek wis ngerti pangowahan kasebut. Sadurunge, anane bisnis ditandhani karo toko fisik lan pariwara ing koran. Nanging ing jaman digital, reputasi bisnis urip lan mati amarga posisine ing media sosial.

Media sosial duwe kemampuan ngarahake para pembeli menyang produk anyar utawa kesepakatan sing apik. Nanging ora mung iku, jaringan sosial nggawe rasa komunitas lan ndherek wong nganggo cara blanja. Kasunyatane yaiku akeh wong sing mbukak media sosial kanggo mbantu nggawe keputusan tuku lan udakara 75% wong tuku apa-apa amarga ndeleng ing platform media sosial. Ing e-commerce sosial ana kesempatan sing apik kanggo pamilik bisnis, mung yen strategi kasebut wis ditemtokake. Media sosial wis main lan bakal duwe peran penting ing evolusi blanja online. Nggunakake fungsi media sosial ing e-commerce

Nerbitake menyang basis data saben dina

Kanggo miwiti lan tuwuh komunitas sosial, sampeyan kudu kanthi konsisten ngirim konten sing menarik lan narik kawigaten. Sinau frekuensi frekuensi posting sing paling apik, reaksi para pamirsa kanggo macem-macem jinis kiriman, jam pinten sing paling apik dikirim, lsp.

Cekake ringkes lan ringkes

Wong duwe wektu sithik lan sithik, mula kakehan informasi ora cara optimal kanggo narik pelanggan. Menehi informasi ringkes lan relevan babagan produk sing bisa disenengi. Konsumsi cepet lan gampang minangka kahanan win-win. Kajaba iku, tambahake sawetara konten visual sing apik. Pos sing nyakup gambar utawa video bakal ngasilake 50% luwih seneng tinimbang siji sing tanpa.

Setel target sampeyan

Pikirake apa sing sampeyan rencanakake entuk nggunakake media sosial. Pangenalan merek? Ningkatake lalu lintas situs web sampeyan? Nambah dodolan? Kabeh iki bebarengan? Gawe target sing bisa dietung, supaya sampeyan bisa nglacak kemajuan lan ngukur efisiensi media sosial kanggo bisnis sampeyan. Lacak jumlah lalu lintas media sosial menyang situs web sampeyan, jumlah sing disenengi, saham, komentar, lsp.

Gunakake mupangat jaringan sosial sing beda-beda

Sampeyan saiki ana ing jejaring sosial, nanging ora ana pengaruh ... Coba gunakake kabeh fitur tartamtu sing digawa ing macem-macem jejaring sosial. Gunakake hashtags, gunakake tombol sign up ing Facebook, mbukak kontes ing Facebook, tambah pin Pinterest sing bisa dituku lan liya-liyane. E-commerce sosial tegese terus ngetutake tren. Ana akeh rincian sing bisa mbantu sampeyan nggawe bisnis luwih katon.

Gunakake Ulasan

Wong luwih seneng tuku produk yen ana sing sadurunge digunakake lan dievaluasi. Takon pelanggan supaya menehi pendapat babagan produk lan ditampilake ing kaca Facebook, kayata. Tinjauan kasebut bakal nggawe lalu lintas sosial kanggo kaca sampeyan lan banjur nambah sales.

Konten sing digawe pangguna

Konten sing digawe pengguna pancen apik amarga calon pelanggan bukti sosial sing digoleki. Kanggo e-commerce sosial, konten sing digawe pangguna minangka tambang emas. Wong seneng ndeleng konten sing digawe wong liya, dheweke ngerti manawa ana ing konten kasebut. Nyuwun pelanggan, komentar, foto, video lan kirim kanggo miwiti diskusi.

Kenali pelanggan sampeyan

Yen sampeyan ora ngerti pelanggan, sampeyan ora bisa nerbitake konten sing narik minat lan narik minat. Ngerteni dheweke liwat sawetara kuesioner, survey utawa media sosial supaya sampeyan bisa ngetrapake strategi sing efisien. Pesen sampeyan kudu ngatasi kabutuhane - priksa manawa ana.

Aja mung nyoba adol

Nanging, tujuan utama nggunakake media sosial yaiku ora tuku. Wong nggunakake media sosial amarga penasaran lan sentuhan sosial. Dadi ngormati sing. Aja aktif mung nalika nyoba adol. Wong bakal mati lan ora terus yen sampeyan nindakake.

Sanajan jaringan sosial minangka papan kanggo nuduhake samubarang kanthi umum, jaringan dadi luwih pribadi. Akeh pangguna seneng olahpesen pribadi utawa komunikasi grup tertutup tinimbang penyiaran umum. Pengecer kudu nggawe manawa komunikasi karo calon pelanggan dadi nyenengake lan nyenengake. Nyambungake kanthi nyata karo pamirsa minangka tren utama amarga masarakat ora seneng nunggu dina tunggu tanggepan email. Apa sampeyan duwe staf ing obrolan utawa nggunakake bot obrolan langsung, asile bakal dadi pelanggan sing kepenak lan kesempatan konversi. Ing e-commerce sosial, komunikasi sing lancar penting banget.

Tuku ing-App

Saiki, e-commerce nyebar kanthi luwih akeh ing media sosial, amarga persentase wong sing akeh banget ngentekake wektu ing kana. Tuku liwat aplikasi seluler umum, lan tren iki bakal terus tuwuh ing taun 2017. Sawetara jaringan sosial (Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter) ngetrapake opsi kanggo tuku produk kanthi langsung liwat aplikasi seluler. Lan masarakat nggunakke kesempatan kasebut amarga dheweke percaya karo jaringan sosial kasebut, mesthi bali maneh kanthi pangarep-arep bisa tuku.

Iklan sing mbayar

Semono uga akeh pengecer sing ngakoni regane lan pentinge nggunakake media sosial ing e-commerce, mula pasar dadi luwih kompetitif. Entuk asil murni murni iku angel banget amarga masarakat mesthi ndeleng pesen dhisik saka kanca, dudu saka bisnis lan merek. Sawise suwe, sampeyan ngerti yen sampeyan kudu nandur modal ing pariwara, lan mbayar kanggo nuduhake bisnis. Amarga saya akeh perusahaan sing miwiti nggunakake pariwara mbayar, mula rega pariwara saya mundhak.

Video langsung

Kita wis ngrembug babagan regane video produk ing e-commerce. Ing e-commerce sosial, iku cara paling apik sing bisa ditemokake. Video kasebut narik kawigaten nalika browsing, konten sing narik kawigaten sampeyan. Nanging, wiwit taun kepungkur, sawetara jejaring sosial ngluncurake pilihan video langsung. Kanthi fitur iki, sampeyan bisa siaran langsung nganti 4 jam. Fitur iki bisa nggawe kesadharan merek lan nggawe komunitas kanthi cepet lan efisien. Bisa digunakake kanthi cara sing menarik lan kreatif - ing Q&A langsung, demo produk, utawa pratinjau ing mburine. Amarga mupangate, akeh pengecer sing nggunakake utawa ngrancang digunakake taun iki.

kasunyatan virtual

Peran sing kasunyatane virtual lan ditambah bakal ditindakake ing e-commerce gedhe banget. Kasunyatan virtual nawakake pengalaman blanja sing ora bisa dilalekake, mula entuk akeh penjualan. Merek cepet banget ngenali tren iki.

Pikiran pungkasan

Media sosial bisa dadi game changer utama ing bisnis. Kanggo nggunakake kabeh mupangat sing diwenehake media sosial, dhisik nggawe riset lan nggawe strategi media sosial sing berkualitas. Lan mesthine, nggawe pelanggan dadi pusat. Nggawe sesambetan, bangun kapercayan lan sesambetan sing tetep. Pertama, investasi obligasi, banjur coba adol barang. Tindakake tren, sinaoni jaringan sosial lan warta sing ditawakake. Saben detail bisa uga dandan kanggo bisnis sampeyan, mula aja nganti lali. E-commerce sosial mbutuhake kerja keras, elinga yen sampeyan eling.

Mesthi bakal narik kawigaten babagan kabeh tren kasebut ing mangsa ngarep media sosial ing e-commerce.

Kepiye sampeyan nggunakake media sosial kanggo narik kawigaten pamirsa sing anyar lan saiki kanggo bisnis e-commerce? Apa sampeyan rencana ngetutake tren iki? Aja bebas nuduhake pengalaman, ide, lan pitakon.

Pasang Saben Dina- Kanggo dhasar lan tuwuhing komunitas sosial, sampeyan kudu ngirim konten kanthi rutin kanggo narik kawigaten para pelanggan. Menehi informasi cekak, akurat lan relevan babagan produk sing dadi minat. Riset babagan tren, reaksi pamirsa kanggo macem-macem jinis kiriman, jam pinten kiriman sing paling apik, lsp. iku penting. Pos kanthi gambar utawa video ngasilake 50% luwih seneng tinimbang siji sing tanpa.

Setel target sampeyan - Cetha ing ngrencanakake apa sing pengin sampeyan entuk (yaiku peningkatan penjualan, pangenalan merek, ekspansi lalu lintas menyang situs web utawa kanthi bebarengan) kanthi nggunakake media sosial. Gawe target sing bisa diukur, supaya sampeyan bisa nglacak kemajuan efektifitas media sosial kanggo bisnis e-commerce.

Keterlibatan Pelanggan - Ngerteni pelanggan liwat survey, media sosial, utawa kuesioner supaya sampeyan bisa ngetrapake strategi kanthi cara sing relevan.

Media Sosial lan SEO- Media sosial lan SEO bebarengan. Ngarsane media sosial sing aktif nambah tarif SEO situs web sampeyan kanthi dramatis.

Kritik penting: pengunjung luwih seneng lan luwih percaya marang produk yen ana sing sadurunge nggunakake lan ngevaluasi. Takon pelanggan supaya menehi pendapat babagan produk lan layanan lan ditampilake ing situs web sampeyan. Tinjauan kasebut bakal nuntun lalu lintas sosial menyang kaca lan saengga bisa nambah dodolan.

E-commerce lan media sosial minangka kombinasi sing sampurna. Mesthi wae dadi game changer ing kabeh bisnis. Kanthi nggawe saluran media sosial dadi tujuan utama komunikasi, perusahaan bisa target target pamirsa sing luwih akeh, mula bisa dadi basis pelanggan.

Luwih angel tuku utawa ngakses sesuatu, mula kita ora bakal maju. Iki nerangake sebabe situs e-commerce sing butuh wektu suwe ngemot tarif bouncing sing luwih dhuwur, lan toko online kanthi antarmuka clunky luwih sithik adol. Wong wis bisa tuku produk liwat Instagram, Pinterest lan Twitter. Sawise Apple Pay ngalami adopsi sing nyebar, meh medeni mikir yen gampang tuku impuls bakal gampang. Nanging ing jaman digital, reputasi bisnis urip lan mati amarga posisine ing media sosial. Gawe target sing bisa diukur, supaya sampeyan bisa nglacak kemajuan efektifitas media sosial kanggo bisnis e-commerce.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.