Kepiye cara dadi ahli penjualan?

Apa kualitas ahli penjualan sing sejati? Apa sampeyan adol utawa ora adol? Iki nuduhake tujuan sing kudu ditindakake salesman. Bedane antara salesman sing apik utawa sing ala bisa uga ana sapasang nuansa sing bakal dibahas sabanjure. Ora muspra, sukses utawa ora saka kegiatan komersial kita bakal gumantung marang dheweke lan mesthi wae bathi saka perusahaan, apa wae sing ana gandhengane karo bisnis sing ditindakake.

Ora bisa dipungkiri manawa salesperson apik digawe lan ora lair, kaya sing diramalake dening analis industri. Amarga padha mbutuhake sadurunge sinau kanggo ngasilake kabeh subjek sing dipelajari babagan aspek komersial. Saka pendekatan umum kasebut, kudu dituduhake manawa ahli penjualan minangka profesional sing cocog banget ing antarane perusahaan. Luwih saka bisa dianggep wiwit wiwitan. Amarga perusahaan ing pungkasan dina sing diangkah yaiku kanggo adol barang. Yaiku, produk, layanan utawa barang. Kabeh strategi komersial fokus ing sisih iki lan ngluwihi pertimbangan teknis liyane.

Kosok baline, kudu ditandhesake ing wektu iki manawa dadi ahli penjualan kudu duwe rasa adol dhewe. Yen ora kaya mangkene, ora ana sangsi manawa sampeyan bakal luwih angel ngrampungake kekarepan sing sampeyan tampaake. Nganti sampeyan kudu nggawe kesimpulan yen luwih becik sampeyan ngaturake awak dhewe kanggo kegiyatan profesional liyane. Ora muspra, sampeyan ora bakal sampah wektu ing profesi sing saiki ora duwe masa depan.

Kunci kanggo dadi ahli penjualan

Tombol pisanan dadi profesional sing apik ing sektor iki adhedhasar ora ngalih saka kekarepan konsumen utawa pangguna. Ing pangertene iki, salah sawijining strategi komersial kanggo ngimpor katrampilan sing relevan yaiku nggawe utawa ngrancang macem-macem cara kanggo mlebu lan mlebu kontak permanen karo pasar utawa ing lapangan sing digunakake kanggo wong-wong mau.

Saliyane, kita bisa nggunakake sistem sing luwih tradisional utawa konvensional, kayata liwat email utawa telpon. Kanthi tujuan supaya peka karo kasunyatan ngerti kepiye ngrungokake pendapat para pelanggan lan, utamane, kanggo verifikasi apa kabutuhane sing paling cepet wiwit saiki. Endi penting banget sampeyan takon dhewe babagan sawetara pitakon sing bakal dibabarake: apa produk utawa layanan kasebut pancen bisa ngrampungake kabutuhan sampeyan? Apa sampeyan duwe keluhan utawa saran kanggo nambah layanan? Tanggepan kasebut pancen ora mung bakal mbantu sampeyan mbenerake kesalahan sampeyan, nanging kanthi nalisir, iki bisa nambah hubungan ing jangka cendhak lan medium.

Ngerti komunikasi

Sampeyan ora bisa lali manawa kanthi frekuensi sawetara bagean saka salespe ngerti babagan komunikasi kesempatan bisnis, nanging ing kasunyatan iki dheweke ora ngerti kepiye nutup bisnis kasebut. Iki amarga dheweke ora nyenengake utawa ora bisa nemokake cara kanggo meksa pelanggan ing wektu sing pas ing proses bisnis rumit iki. Kanggo iki, sampeyan kudu mikir wiwit wayahe adol sajrone presentasi, ora prekara sing sampeyan lakoni ing pungkasan lelungan kasebut sadurunge.

Sampeyan bisa ngatasi masalah iki kanthi ngapikake strategi takon babagan pitakon sing mbantu sampeyan entuk informasi miturut sampeyan. Ing pangertene iki, mesthine bakal migunani yen sampeyan ngerti bagean liyane saka proses kasebut kanthi luwih apik lan iki mbutuhake sawetara wektu lan luwih saka kepinginan kanggo maju ing kegiatan profesional liwat ilmu sing sampurna babagan klien utawa pangguna. Iki bakal dadi kunci sing bakal nggawa sampeyan menyang proses komersial sing luwih apik sing bakal diterusake.

Aja nguciwani pelanggan utawa konsumen

Apa sampeyan nggawe kesepakatan karo wong sing sampeyan ora empati? Pitakon sing kudu sampeyan takon saiki wiwit saiki kudu dadi dhasar dadi ahli penjualan wiwit saiki. Lan mulane, yen prelu, sampeyan ora bakal bisa milih apa-apa gawe crita kanthi hubungan jangka panjang karo klien sampeyan. Iki dudu balapan kecepatan, nanging kosok baline, sampeyan kudu mikir yen proses iki minangka balapan jarak adoh sing kudu sampeyan wiwiti nyiyapake wiwit saiki.

Ing pangertene, langkah efektif banget sing bisa sampeyan gunakake strategi komersial nggawe kasunyatan sing dituduhake karo wong liya, yaiku karo calon pembeli. Iki tegese kanthi praktik sesuatu sing logis kaya kanggo nemokake sing padha karo klien sampeyan. Contone, olahraga utawa hobi favorit sampeyan, status perkawinan lan uga kekarepan sampeyan tuku produk, layanan utawa barang. Ing kasus apa wae, iku sistem sing arang banget salah.

Kabeh iki nyebabake luwih empati ing kaloro pihak saka proses. Yaiku, kanggo konfirmasi kanthi ketat banget kasunyatan manawa sampeyan ngerti persis apa sing diungkapake klien ing saben jawaban. Sampeyan ora prelu adol kanggo adol, nanging kosok baline, sampeyan kudu luwih golek kabutuhane wong-wong kasebut. Iki minangka salah sawijining kunci sing paling penting kanggo mbedakake ahli penjualan saka sing ora. Mula, sampeyan kudu nindakake wiwit saiki yen pengin nggayuh level sing apik iki ing kegiyatan profesional sampeyan.

Gunakake klien paling apik minangka sumber rujukan

Langkah liyane sing kudu sampeyan lakoni kanggo dadi ahli penjualan sing sejati yaiku kasunyatan manawa penting banget testimoni saka klien sing paling apik. Iki crita babagan urip konsumen sadurunge tuku produk utawa layanan, lan kaya saiki, sawise duwe pengalaman blanja. Asil bisa dadi cukup lengkap kanggo mbela kepentingan sampeyan ing garis bisnis sing sampeyan wakili ing wektu sing tepat iki.

Nalika ing sisih liyane, ahli sales kudu dadi wong sing takon kenapa penting banget supaya duwe testimoni kapan wae. Ora nggumunake, refleksi iki bakal mbantu sampeyan wiwit saiki supaya bisa golek luwih akeh klien lan mula menehi kredibilitas luwih akeh ing sektor sing sampeyan gabung. Kanggo iki, sampeyan ora bakal duwe pilihan yen wong-wong kasebut percaya karo sampeyan babagan sawetara pertimbangan teknis.

Sampeyan uga minangka nilai tambah yen sampeyan duwe komitmen serius kanggo netepi janji awal sing wis digawe karo klien. Ing pangertene, sampeyan ora kudu ragu-ragu ing pendekatan sing sampeyan propose kanggo pelanggan utawa pangguna. Antarane sebab liyane, amarga efek kasebut bisa uga ora produktif utawa apa sing padha yen penjualan bisa frustasi ing jangka menengah lan utamane jangka panjang. Mesthi wae ora bakal cocog karo ahli penjualan sing sejati.

Gawe presentasi sing efektif banget

Kunci liyane sing ana ing ngarep sampeyan saiki yaiku tombol sing pengin dingerteni duwe tim profesional sing bisa ndhukung tumindak komersial. Amarga aja ragu manawa salah sawijining tumindak sing paling relevan yaiku kabeh wong ing tim sampeyan ngerti cara adol lan ngirim ide iki menyang pelanggan, konsumen utawa pangguna. Ora nggumunake, salah sawijining kesalahan paling serius sing bisa sampeyan lakoni yaiku mikir manawa departemen penjualan mung siji sing kudu adol.

Strategi sampeyan ing sektor komersial kanggo dadi ahli penjualan kudu diarahake menyang integrasi proses bisnis iki. Yaiku, kabeh buruh kudu duwe katrampilan ngerti cara adol lan ngirim ide iki menyang pangguna. Ing pangertene iki, sampeyan ora bisa lali yen kabeh kalebu bagean saka organisasi sing padha. Lan mulane, tumindak kasebut kudu dikoordinasi luwih saka pertimbangan teknis liyane. Kaya sing asring diandharake ing bidang populer, "persatuan minangka kekuwatan". Iki minangka pakar sing kudu didol wiwit saiki.

Trik sing bisa mbantu sampeyan ing luwih saka siji kesempatan, luwih saka sade produk utawa layanan, sing sejatine sampeyan adol yaiku ide. Utamane amarga dheweke fokus kanggo nglegakake pangarepan pelanggan supaya kanthi cara iki sampeyan bisa ngoptimalake jinis operasi. Amarga ing pungkasan dina minangka salah sawijining tujuan paling cepet ing bidang komersial ing perusahaan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.