Apa sing diarani persona pembeli lan kepiye ngakoni?

Luwih akeh tokoh ing pemasaran digital sing nduweni relevansi sing luwih gedhe. Ora liya yaiku sing diarani persona pembeli. Nanging apa kita pancen ngerti apa iku lan apa sing luwih penting, kepiye carane ngakoni? Dadi, kanthi cara sing gampang lan supaya bisa dingerteni kanthi bener dening pangguna, padha karo pelanggan sing becik kanggo layanan utawa produk. Mula, iki minangka profil sing narik minat para wirausahawan cilik lan menengah sing tanggung jawab kanggo bisnis digital. Amarga iku salah siji sing paling digoleki kanggo nambah garis bisnis.

Ing konteks umum iki, kudu dielingake yen panuku minangka tokoh sing prinsip utamane luwih seneng tuku utawa entuk apa sing ditawakake saka toko virtual. Ora preduli saka jinise perdagangan kasebut. Mesthi wae, dheweke minangka wong sing digoleki kabeh wirausahawan digital, nanging jarang entuk. Mula penting banget ngenali persona panuku. Nanging yen tujuan iki digayuh, ora ana sangsi manawa akeh lapangan bakal maju ing strategi ningkatake penjualan produk utawa layanan kita.

Amarga alasan iki, kuncine ora ngerti sejatine, nanging njupuk supaya dadi bagean saka jaringan klien, panyedhiya utawa pangguna. Minangka asil saka kabutuhan ing sektor digital, ora ana sangsi manawa misi pertama kita bakal takon marang awake dhewe serangkaian pitakon supaya bisa nuduhake relevane karakter iki sing lagi tuwuh ing sektor perdagangan elektronik. Sampeyan bakal bisa menehi akeh wangsulan apa sing pengin ditindakake ing bisnis online.

Persona pembeli: kepiye cara ndeteksi?

Kaping pisanan, kita ora bakal duwe pilihan liyane, mung kanggo nganakake serangkaian pitakon babagan profil para pamirsa sing dikarepake ing pemasaran modern. Contone, sing bakal dibabarake ing ngisor iki:

  • Apa sing sampeyan kerjakake lan apa level informasi sampeyan?
  • Apa sumber informasi sing dikepengini kanggo nggawe formal tuku utawa akuisisi?
  • Apa sing paling sampeyan butuhake babagan konsumsi lan tuku produk utawa layanan apa wae?
  • Saka saluran utawa titik sing adol sampeyan bisa nyukupi kabutuhan kasebut kanthi rutin?
  • Apa produk, layanan utawa barang sing paling dikarepake ing taun-taun pungkasan?

Ya, yen kita bisa nampa jawaban kasebut tanpa mangu-mangu manawa kita bakal luwih maju babagan tujuwane kanggo nggayuh klompok karakter sing ana gandhengane karo belanja digital. Nganti kita bakal ngilangi sawetara strategi sing ora duwe pengaruh supaya kita bisa nggayuh utawa nahan akeh pelanggan.

Pangenalan persona panuku liwat riset pasar

Sing tuku persona yaiku obyek strategi pemasaran konten apa wae. Antarane sebab liya amarga dheweke minangka wong sing bakal luwih seneng njaga hubungan bisnis karo kita. Nanging kanthi cara sing efektif lan awet tinimbang profil pelanggan liyane.

Salah sawijining alat sing paling kuat sing saiki kasedhiya kanggo ngenali tokoh iki yaiku liwat panelitian pasar sing serius lan ketat. Endi sampeyan bisa wenehi wangsulan sawetara wangsulan ing ndhuwur. Kanggo ngerti apa sejatine bisa narik minat kita kanggo ngembangake lan promosi bisnis utawa toko virtual.

Sistem deteksi liyane yaiku nglumpukake informasi babagan wong istimewa kasebut liwat jaringan sosial sing beda (Facebook, Twitter, Linkedin, lsp). Sampeyan bisa uga ora ngerti saiki yen crawl selektif bisa nyedhiyakake data sing cocog banget kanggo karakter kasebut. Luwih saka saiki sing sampeyan bayangake. Kanthi data sing relevan kaya ing ngisor iki:

  1. Aktivitas profesional sampeyan lan yen sampeyan duwe hubungan karo media digital.
  2. Su Tingkat sinau lan sampeyan uga bisa ngerti babagan kekuwatan tuku kasebut.
  3. Su pengaruh ing jagad karya lan ing lingkungan sing paling cedhak.

Kanthi data penting kasebut, lan ing wektu sing padha bisa dideteksi, sampeyan bakal bisa ngerti manawa sampeyan pancen cocog karo pembeli sing pengin sampeyan kaitake.

Apa cara kerja liyane sing bisa digunakake kanggo ngenali?

Yen ing titik iki sampeyan nganggep mung riset pasar sing bisa ngakoni profil pelanggan sing dikarepake, mula sampeyan bakal nggawe kesalahan. Ora kaget, ana teknik lan katrampilan liyane sing bisa nyedhiyakake misi sing sampeyan lakoni minangka wirausaha digital.

Amarga pancen, kontak utawa sumber informasi sing bener bisa dadi penting banget kanggo nindakake tugas profesional iki. Sapa ngerti sawetara sing paling efektif? Dadi, njupuk potlot lan kertas amarga bisa uga duwe ide utawa rong ide ing sawetara taun sabanjure.

  • Survei, sektoral uga profesional kanggo golek ide babagan pengaruh lan kekuwatan nggawe keputusan ing babagan blanja.
  • ing wawancara Alat liya sing ora bisa diremehake kapan wae. Liwat prekara sing ora gampang kaya tindak lanjut media tinulis (konvensional lan online).
  • Lan sanajan sampeyan bisa uga katon gumun liwat jero analisis pengikut ing jejaring sosial. Iki minangka salah sawijining wektu lan luwih akeh sing dijaluk para pengusaha cilik lan menengah kanggo njupuk tokoh sapa sing dadi pembeli.

Kaya sing wis sampeyan ngerteni, sampeyan duwe akeh sumber daya kanggo nggayuh tugas iki, mula angel banget kanggo milih metode kerja sing kapapar. Amarga sing diarani pungkasan yaiku nggawe keputusan sing bener. Soko sing ora mesthi bisa ngrampungake amarga macem-macem alasan lan motivasi.

Rancang panel grafis babagan profil sampeyan

Ora kurang pentinge yaiku ngrancang, sethithik mbaka sethithik, panel grafis babagan sing bisa tuku. Yen sampeyan wis maca kanthi bener, saengga kanthi cara iki bisa nggambarake sampeyan nindakake tindak lanjut sing tepat wektu sing bakal ngidini kita nggawe profil pangguna. Ing dokumen iki, kita bisa nulis informasi apa wae lan ora kudu digandhengake karo sektor digital. Kanthi aspek kaya macem-macem kaya ing ngisor iki: apa sing sampeyan lakoni ing wektu luang, apa tugas utawa kahanan profesional sampeyan, hobi sing sampeyan lakoni lan sanajan sampeyan lagi nyiapake kursus pelatihan (master, pascasarjana utawa liyane).

Ing kasus apa wae, ora bakal dadi cara paling gampang kanggo nyusun informasi sing penting iki (dadi wong sing tuku). Nanging paling ora, iki bakal dadi cara sing bisa dipercaya banget ora bakal ngidini kita nggawe kesalahan gedhe ing pemilihan tokoh khusus iki. Kita mung kudu nyawisake luwih akeh wektu kanggo pangembangan strategi pemasaran iki lan ing ndhuwur kabeh tenagitas kanggo nindakake kanthi efektif.

Bedane antarane Pembeli Persona lan target pamirsa?

Yen sampeyan ngenalake sektor pemasaran digital ing wiwitan, umume sampeyan bisa mbingungake tokoh iki karo pamirsa target. Aja kuwatir banget babagan divergensi iki amarga sampeyan bakal bisa lolos saka kesalahan ing sawetara wektu. El target pamirsa utawa target luwih akeh digandhengake karo pangguna sing bisa uga seneng karo proyek sampeyan utawa toko digital. Iki minangka prabédan sing luwih penting kanggo mbenerake kesalahan sing bisa kita lakoni kapan wae.

Saliyane, trik liyane kanggo mbedakake rong istilah iki adhedhasar kasunyatan manawa target pamirsa ora duwe kepribadian sing ditemtokake kaya ing sing tuku. Sampeyan bakal bisa ngerti iki kanthi cepet kanthi nganalisa karakteristik kaloro tokoh kasebut. Supaya kanthi cara iki, sampeyan bisa mbedakake karo perawatan sing beda-beda, yaiku sawise nambah proyek bisnis kanthi format online.

Nanging sampeyan isih kudu njlentrehake aspek liyane ing topik iki sing lagi ditangani ing artikel iki lan minangka referensi seri data sing nemtokake wong sing tuku kanthi sampurna. Kaya sing dibahas ing ngisor iki:

  • Jinis
  • Umur
  • Daya tuku
  • Papan dununge
  • Tingkat pendhidhikan
  • Hobi favorit

Iki bakal dadi sawetara paramèter sing bakal nemtokake profil calon pembeli utawa klien lan sawetara menit kita bakal bisa ngrampungake identitase.

Sanajan ora ana sing luwih apik tinimbang nggambarake liwat conto sing bisa tumindak sawayah-wayah dadi wong sing tuku. Rasane kaya ngerteni?

Wong kasebut umume 35 taun, sing wis kerja limang taun dadi insinyur industri ing Segovia lan pengin nggedhekake usahane ing bidang pertanian wilayah geografis Spanyol iki. Nanging iki bakal menehi informasi liyane sing apik banget: dheweke seneng olahraga akeh lan duwe blog babagan kegiatan olahraga. Kanthi informasi tambahan, dheweke kepengin banget lelungan dawa lan saben taun njupuk lelungan medium lan jarak adoh.

Kanthi kabeh informasi kasebut, kita bakal nemokake kesimpulan sing nyata yen kita pancen kudu ngadhepi tokoh wong sing tuku lan dudu sing beda. Kabeh iki, tanpa usaha khusus sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.