Apa CPM

apa cpm

Yen sampeyan duwe eCommerce utawa mikir nyetel siji, sing paling mungkin sampeyan wis krungu akeh babagan SEO, SEM, positioning ... CPM? Apa sampeyan ngerti apa CPM?

Singkatan kanggo «Biaya saben mille", ing Spanyol"Biaya saben ewu»Kesan minangka salah sawijining sing paling angel dingerteni, nanging minangka salah sawijining model pembayaran sing paling nyebar kanggo pariwara ing Internet lan ngerti apa sing diomongake iku penting banget. Mula, ing kene kita nyoba mbantu sampeyan ngerti.

Apa CPM

Kaya sing wis diterangake sadurunge, CPM, utawa Biaya saben ewu, tegese model pariwara sing ditindakake dening wong, perusahaan, merek, lsp. mbayar saben wektu iklan ditampilake.

Contone, bayangake yen sampeyan duwe biaya saben ewu tayangan 20 euro. Iku tegese sampeyan kudu mbayar 20 euro kanggo saben ewu views. Nalika aku duwe, sampeyan mbayar. Yen ora teka, sampeyan ora mbayar.

Saiki, bab visualisasi apik banget. Kanggo eCommerce iku bakal dadi cara kanggo nggawe dhewe dikenal, nanging apa duwe bathi? Mbayangno ing ngisor iki. Sampeyan ana ing Facebook lan sampeyan ndeleng iklan kanggo toko. Lan saka liyane. Lan liyane ... Apa sampeyan biasane menehi kabeh iklan kasebut? Sing paling aman yaiku ora, yaiku, ora ketompo carane akeh "publikasi" sing digawe CPM, saka segi tampilan utawa tayangan, sing bener yen ora rampung "nyolong" publik, ora bakal mengaruhi bisnis .

CPM, CPA, CPT lan CPC

CPM, CPA, CPT lan CPC

Kita wis ora edan, adoh saka iku. Nanging saliyane CPM ana akeh istilah liyane sing kudu sampeyan ngerti amarga kabeh ana hubungane. spesifik:

  • TPC: Biaya saben ewu. Bener, padha karo CPM, mung bisa diarani kanthi cara iki.
  • CPA: Biaya saben tumindak.
  • BPK: Biaya saben klik.

Saben wong nduweni kinerja sing beda-beda, lan dibayar kanthi beda. Yen CPM padha karo biaya x dhuwit saben ewu tayangan, ing kasus BPK biaya bakal kanggo saben klik padha menehi, utawa CPA kanggo saben tumindak padha njupuk.

Saka kabeh mau, mbok menawa CPM lan BPK sing paling gegandhengan, sanajan sampeyan ngerti manawa ana rong perkara sing beda.

Apa CPM kanggo?

Sawise ujar kabeh ing ndhuwur, sampeyan bisa uga mikir saiki yen ora ana gunane, lan luwih becik nandur modal ing barang liya. nanging mesthi ora kaya ngono. Tujuan CPM yaiku kanggo ndeleng iklan kasebut. Yaiku, entuk publisitas, supaya wong ndeleng sampeyan, ngerti sampeyan lan, muga-muga, dheweke menehi iklan kanggo ngunjungi kaca sampeyan.

Iku duwe bathi? Ya lan ora. We nerangake kanggo sampeyan. CPM nguntungake amarga mbantu sampeyan nambah kehadiran sampeyan ing Internet. Kanggo toko anyar, kanggo merek utawa produk anyar, bisa uga tumindak sing sampurna amarga sampeyan bakal nggayuh pamirsa massal. Saiki, ora nguntungake amarga ora njamin x jumlah kunjungan menyang situs web sampeyan. Kene sampeyan menyang luck sethitik; sing padha seneng iklan utawa apa sing padha ndeleng (utamane rega utawa anyar) lan padha klik ing eCommerce.

Ing kasus toko sing luwih mantep, gedhe utawa kondhang, iki ora efektif. Kabeh wong wis ngerti, mula apa gunane?

Carane ngetung CPM

Carane ngetung CPM

Kaya akeh istilah liyane, CPM uga duwe rumus kanggo ngitung. Apa sampeyan pengin ngerti apa iku? Sejatine kita ngomong babagan mbagi biaya kanggo nyelehake pariwara kanthi jumlah tayangan saka pariwara kasebut, mesthi ana ewonan.

Ing tembung liyane, rumus bakal dadi:

CPM = Total biaya / (tampilan / 1000)

Pinten

Biasane, ing CPM rata-rata biasane antarane 5 lan 50 euro. Jepit rambute kok gedhe banget? Inggih, amarga gumantung ing bagean sing pengin dilebokake iklan, babagan segmentasi, kompetisi sing ana kanggo situs kasebut, lsp. Kabeh iki ndadekake rega rata-rata munggah utawa mudhun.

Ing kasus apa wae, sampeyan kudu eling yen model iki minangka sing paling akeh digunakake kanggo kampanye pangenalan, branding, lsp. nanging ora konversi, amarga sampeyan ora bisa yakin manawa bakal ana klik (sanajan iki asring gumantung saka jinis iklan lan carane sampeyan bisa nyekel wong).

Tips kanggo nandur modal ing model iki

Tips kanggo nandur modal ing cpm

Sadurunge miwiti petualangan lan nandur modal kanggo bisnis sampeyan ing CPM, ana sawetara tips sing arep ditinggalake lan sampeyan kudu maca. Kadhangkala, CPM, kaya sing wis kita deleng, ora paling cocog adhedhasar tujuan sing pengin digayuh, lan mulane penting kanggo mbudidaya:

  • CPM pancen model iklan sing bener. Yen sampeyan ora ngerti apa sing bener, luwih becik takon karo konsultan pemasaran utawa penasihat strategi digital sing bisa nganalisa bisnis sampeyan, ngerti ing endi, ndeleng kekurangan lan taruhan kanggo nambah nggunakake sing paling efektif lan sumber daya cocok.
  • Ngerti ngendi iklan bakal dadi. Mbayangno yen sampeyan pengin mbayar CPM ing sawijining kaca lan ternyata iklan kasebut ana ing mburi kabeh sing ora katon. Temenan entuk kesan bisa digayuh, ya, nanging ora bakal katon, lan yen sing maca ora weruh pesen kasebut, iklan kasebut, kaya-kaya ora ana.
  • Sampeyan kudu milih kanthi apik kaca ing ngendi sampeyan bakal nggawe kampanye CPMContone, posisi sing apik, ora ana masalah karo Google, utawa posisi sing kurang apik, "dicekal", utawa negatif kanggo situs web sampeyan.
  • Yen pungkasane sampeyan milih model iki, sampeyan kudu nggawe iklan sing prasaja, narik kawigaten, gampang dieling-eling lan duwe pengaruh. Ora gampang kaya sing sampeyan bayangake, nanging sampeyan kudu nyoba ngimbangi gambar karo teks lan nggawe sing, yen sampeyan ndeleng, sampeyan ora bisa lolos.

Saiki sampeyan ngerti sethithik babagan CPM, iku mung basis. Yen sampeyan pengin nang ing jinis iklan lan kampanye iki, saran paling apik kanggo terus riset istilah iki lan njaluk saran kanggo nggedhekake investasi ing asil samesthine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.