Apa sing diarani CES utawa Perdagangan Elektronik Aman?

Sistem CES (Perdagangan Elektronik Aman) minangka prosedur tambahan sing kalebu ngamanake kertu supaya nalika tuku dituku kanthi online, sandhi unik ing blanja online. Iki minangka sistem sing bakal ngasilake kapercayan ing antarane pangguna utawa klien nalika nggawe resmi tuku ing toko utawa bisnis online.

Sistem CES utawa Perdagangan Elektronik Aman minangka sistem inovatif banget sing tujuane kanggo nyegah penipuan, pembayaran palsu nganggo kertu kredit tanpa ana kertu utawa kertu pencurian utawa pencurian utawa pencurian. Yaiku, supaya sampeyan bisa mbayar tuku kanthi aman ing operasi sing ditindakake liwat Internet. Yen kudu dielingi manawa iki minangka prosedur tambahan sing kalebu ngamanake kertu supaya nalika tuku dituku online, tembung sandhi eksklusif bakal dijaluk kanggo tuku online.

Nalika ing sisih liyane, CES bisa dianggep minangka alat kanggo ngindhari kahanan sing ora dikarepake saka pangguna kelas layanan iki. Uga ana bedane cilik babagan model liyane kanthi karakteristik sing padha, lan ing kasus iki, CES utawa Perdagangan Elektronik Aman kudu dikonfigurasi saka perbankan elektronik bank sampeyan. Amarga iki, garis keamanan Dheweke uga dikuatake kanthi implementasi sistem iki.

Pandhuan kanggo miwiti

Yen sampeyan pengin ngrasakake keamanan kasebut, sampeyan ora bakal bisa milih apa-apa sing gampang pedoman tumindak. Kaya sing bakal ditawakake sampeyan wiwit saiki lan sing mbutuhake sampeyan nindakake kanthi cetha wiwit saiki.

Kaping pisanan, yaiku soal milih jinis pambayaran kanthi kertu kredit utawa debit sing diarahake menyang kaca sing aman kanthi nggunakake enkripsi data. Saka ngendi dheweke bakal takon sampeyan ing ngisor iki:

Nomer kertu.
Tanggal kedaluwarsa.
Lan pungkasane, kode keamanan 3 digit sing cocog sing katon ing sisih mburi kertu.

Bakal luwih saka cukup supaya sampeyan bisa mbayar produk sing dituku kanthi jaminan total ora ana sing kelakon ing saben operasi sing sampeyan lakoni kanthi cara pambayaran universal iki.

Langkah sabanjure ing proses sing ora rumit kasebut kudu ngemot data. Sampeyan ora bisa milih, nanging mung menehi kunci rahasia sing kalebu kode angka lan sing bisa dipikolehi liwat salah sawijining cara sing paling umum ing ngisor iki. Bakal dadi wayahe institusi kredit sampeyan bakal ngirimi sampeyan menyang ponsel, kanthi SMS, kode angka sing kudu sampeyan lebokake.

Nalika ing sisih liyane, aja lali yen bank sadurunge wis menehi kertu koordinasi kanthi cara supaya sampeyan ora bisa nemtokake kode numerik sing kudu sampeyan lebokake. Bakal dadi wayahe pas nalika sampeyan kudu ngetik PIN kertu, yaiku kunci sing sampeyan gunakake ing ATM kanggo narik dhuwit.

Kepiye njaluk identifikasi pribadi?

Ing uripe liyane, kita kudu eling ing wektu iki yen sampeyan tuku lan ora duwe CES, sistem nalika ngubungi bank ing umume kasus bakal ngarahake sampeyan menyang situs web bank sampeyan supaya entuk. Online, yen ora, hubungi bank sampeyan lan njaluk CES sampeyan. Ing pangertene iki, kudu dielingake manawa mayoritas institusi finansial nyedhiyakake layanan iki kanggo para klien, ing sawijining format utawa liyane.

Saka ngendi pelanggan utawa pangguna bisa njaluk CIP wiwit saiki. Utawa apa sing padha, Kode Identifikasi Pribadi. Kanthi gawan, validasi yaiku PIN kertu sing digunakake ing ATM plus NIF sing cocog. Nalika uga, sampeyan uga bisa njaluk CIP kanggo keamanan liyane, liwat situs web bank kapan wae.

Keuntungan nggunakake sistem keamanan iki

Saliyane, CES, amarga bakal nelpon sandhi / PIN / Tandha prelu kanggo mbayar bisnis elektronik sing nggunakake sistem keamanan iki, mula ora bakal bisa nindakake operasi apa wae tanpa bank utawa kothak sampeyan sawise nyedhiyakake CES. Iki amarga kita bisa nggarap sistem sing nyebabake keamanan maksimum lan njaluk Kode CES iki kanggo perdagangan elektronik sing aman njamin 100% keamanan anti-penipuan marang klien.

Iki minangka sistem sing bisa digunakake kanggo ngindhari nggunakake kertu kredit utawa debit kanthi cidra kanggo tuku ing toko utawa perdagangan online. Penting banget kanggo formalisasi operasi iki amarga sampeyan bakal luwih tenang nalika mbayar faktur karakteristik kasebut. Ndhuwur sistem liyane sing luwih konvensional utawa tradisional sing digunakake nganti saiki.

Tujuan ing implementasine

Ing kabeh kasus, sampeyan kudu eling wiwit saiki yen njamin sistem perdagangan elektronik sing aman, sampeyan bakal tuku calon pelanggan. E-commerce tuwuh saben menit. Yen sampeyan duwe toko online, sampeyan kudu menehi jaminan utawa serangkaian langkah keamanan kanggo pangguna, luwih-luwih yen iki pertama kaline siyap-siyap tuku ing eCommerce.

Kaya kasunyatan manawa model keamanan iki ing tuku ing toko utawa toko virtual menehi jaminan keamanan transaksi kanggo pihak sing adol lan sing tuku. Ora kaget, ditondoi dening kasunyatan manawa nalika pelanggan nulis detail kertu kredit, bank ngirim kode kasebut kanggo nguatake identitase. Kanthi cara iki, jaminan keamanan dobel digawe, amarga minangka penjual sampeyan bakal mesthekake yen pangguna pancen sing tuku, kanthi cara sing padha ora bakal duwe risiko nyolong identitas.

Tips kanggo Aman Trading

Ngadhepi operasi ing toko online utawa perdagangan, salah sawijining tujuan prioritas pangguna utawa klien apa wae yaiku ngreksa tumindak kasebut sajrone seri pertimbangan teknis liyane. Ora nggumunake, jinis bisnis iki cenderung nggawe tumindak sing ora dikarepake sing nglanggar operasi wiwit saiki.

Iki minangka salah sawijining sebab kenapa pancegahan kudu ditindakake supaya bakal dijlentrehake kanthi ringkes ing ngisor iki. Supaya wiwit wayahe sampeyan bisa ngerti apa sing kudu sampeyan lakoni ing saben kahanan sing bakal diterangake.

Temokake kaca web ing toko digital sing paling aman kanggo tuku produk, layanan utawa barang. Ing pangertene iki, luwih becik nggunakake domain sing nyedhiyakake kunci keamanan sing bakal dadi jaminan manawa operasi bakal aman wiwit saiki.

Kanthi sambungan sing aman


Saliyane, ora ana sangsi manawa kita kudu ngoperasikake piranti teknologi sing menehi keamanan kanggo gerakan sing bakal ditindakake wiwit saiki. Mesthi wae, ing pangertene iki, ora bakal ana pilihan liyane kajaba kanggo nyegah jaringan bar, pusat perbelanjaan utawa toko fisik, sing minangka rasa aman paling gedhe ing gerakan semacam iki. Nanging, sing paling disaranake yaiku nggunakake peralatan teknologi sing ora menehi keraguan babagan keamanan. Ing pungkasan dina, sampeyan bakal ngindhari ajrih kadang-kadang sing bisa nyebabake finansial pribadi utawa kulawarga amarga dadi salah sawijining tujuan sing paling prioritas saiki.

Tumindak sampeyan bakal ditujokake kanggo formalake operasi kasebut kanthi kabeh jaminan. Ngluwihi sifat bisnis utawa karakteristik perusahaan digital kasebut. Sampeyan bisa uga ora ngerti saiki, nanging teknologi anyar bisa uga dadi sekutu paling apik kanggo komersialisasi produk, layanan utawa barang kanthi keamanan lengkap.

Aja nggunakake apus-apus

Salah sawijining target paling cedhak yaiku sampeyan ora nemoni masalah nalika mbayar kanggo tuku online. Sampeyan bisa entuk iki kanthi ngimpor serangkaian tips sing bakal diandharake ing ngisor iki lan digabung menyang CES:

Ati-ati karo domain sing ora nyedhiyakake keamanan minimal kanggo operasi.

Tetep dianyari kabeh peralatan teknologi supaya ora dadi korban tumindak pihak katelu.

Aktif banget babagan kemungkinan pelanggaran sawetara langkah keamanan sing gegandhengan. Amarga padha mbutuhake ngawasi banget saka kabeh sudut pandang.

Lan pungkasane, nglindhungi dhewe saka macem-macem virus komputer sing bisa nyedhiyakake peralatan komputer. Kanthi jaminan manawa kasunyatan manawa operasi bakal aman wiwit saiki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.