Kepiye e-commerce mbayar pajeg?

Perawatan pajak minangka salah sawijining masalah sing paling penting karo kabeh jinis pangguna digital. Supaya sampeyan ora bisa nyelehake properti bisa cilaka kita ing kewajiban pajeg. Ngadhepi skenario iki sing mbutuhake minat para pamaca, migunani banget kanggo ngerti kepiye pajak e-commerce utawa elektronik.

Kita kabeh kepengin ngerti manawa duwe kaluwihan pajak tinimbang model bisnis sing luwih tradisional utawa konvensional. Amarga mupangat sing diduweni saka tuku layanan, produk utawa barang sing ditawakake kanggo para pelanggan, bagean kasebut bakal ditrapake pambayaran pajeg. Nanging ing wektu iki, sawetara pengusaha ora ngerti apa bedane pajak operasional bisnis kasebut.

Kanggo nyoba, mula saiki kita ora duwe masalah karo Keuangan, kita bakal nuduhake sampeyan kaya pajak nyata bisnis utawa toko online. Amarga ana macem-macem prabédan sing kudu sampeyan ngerti kanggo nindakake akun pribadi kanthi bener saben taun. Lan sing luwih penting, sampeyan ora duwe masalah wiwit saiki karo pejabat pajak negara kasebut.

Keuangan: perpajakan perdagangan digital

Perpajakan perdagangan digital utawa e-commerce wis dileksanakake ing taun-taun pungkasan kanthi tanpa wates proyek profesional kanthi ciri kasebut. Salah sawijining pajak sing paling relevan ing sembarang kegiatan bisnis, fisik utawa online, yaiku PPN (Pajeg Ditambah Nilai). Ngene ya barang kasebut didol ing Spanyol, PPN Spanyol bakal ditrapake. Iki bakal udakara 7% gumantung ing saben kasus sing dianggep kanthi cara normal.

Dene, yen adol kanggo wong, PPN ditrapake miturut tarif sing ngatur negara sing adol. Iki minangka salah sawijining sebab utama, supaya ora ana variasi ing pambayaran, wiwit taun 2021 peraturan Eropa mbutuhake sampeyan ngganti aturan kasebut. Yaiku, platform online dhewe bakal tanggung jawab nglumpukake pajak iki lan banjur ngirim menyang negara-negara negara sing cocog. Bakal dadi pangowahan substansial sing kudu ditangani pihak sing tanggung jawab ing toko utawa toko virtual.

Saliyane, aspek liyane sing pantes dihargai ing perawatan pajak dening proyek bisnis Internet yaiku sing ana hubungane karo kewajiban para pengusaha. Ing pangertene iki, Keuangan fokus ing barang sing didol kanthi rega sing luwih dhuwur tinimbang sing dipikolehi. Yaiku, nalika bathi dipikolehi saka adol. Amarga alasan iki, disaranake supaya dokumen ora mung mbuktekake kepemilikan properti lan uga bukti transaksi sing bisa ndeleng rega asli (kayata tangkapan layar kesepakatan).

PPN (pajak tambah nilai) minangka beban pajak sing ditanggung konsumen, lan sampeyan bakal tanggung jawab nglumpukake lan banjur menehi menyang Keuangan. Mula, sampeyan kudu ngetrapake PPN ing produk lan layanan sing saiki ana ing Spanyol 19%, preduli manawa pelanggan kasebut profesional utawa konsumen pungkasan.

Nanging nalika sampeyan adol produk digital lan sing tuku ora ana ing Spanyol, sampeyan kudu ngetrapake PPN sing berlaku ing negara pembeli lan mbayar pajeg sing diklumpukake ing administrasi sing cocog. Ing pangertene iki, bisa uga ana beda-beda antarane siji lan liyane ing sektor digital.

Syarat dhasar kanggo invoice ing perdagangan Internet

Syarat ukum utama sing saben bisnis Internet sales Sampeyan kudu memenuhi sawetara persyaratan hukum sing bakal diwartakake ing ngisor iki:

  • Invoice kudu diterbitake kanthi tarif PPN sing cocog karo produk, barang utawa layanan sing sampeyan adol menyang pelanggan utawa pangguna.
  • Kabar kabar lan tuku sing sah kudu diidentifikasi ing kaca web e-commerce.
  • Kaca kasebut kudu kalebu jeneng pamilik, email, alamat lan CIF utawa NIF.

Nalika ing sisih liya, lan ora pati penting, gegandhengan karo kasunyatan manawa uga kudu tundhuk karo kabeh sing ditemtokake karo aturan ing ngisor iki sing kita targetake ing wektu iki:

LSSICE - Hukum Layanan Masyarakat Informasi lan Perdagangan Elektronik ing Spanyol

LOPD - Hukum Perlindhungan Data

RGPD - Peraturan Perlindungan Data Umum

LOCM - Ukum Peraturan Perdagangan Eceran

LCGC - Hukum Ketentuan Kontrak Umum

Kontrol dening pejabat pajak

Aja mikir manawa sampeyan ngadhepi sektor Internet, sampeyan bakal bisa uwal saka kewajiban pajak. Cukup amarga iki ora nganggo cara iki, kaya sing sampeyan gambarake saiki. Yen ora, sebaliknya, Keuangan wis ningkatake kegiyatan pengawasan ekonomi digital sajrone pirang-pirang taun.

Ing kasus apa wae, lan sanajan ana kasunyatane isih akeh cara kanggo kontrol kasebut bisa ditrapake kanthi efektif, tujuane yaiku ngontrol toko utawa toko elektronik kanthi total sajrone wektu sing cendhak.

Ing kasus apa wae, kanggo pitungan bathi, aturan Pajeg Penghasilan Pribadi utawa Pajak Perusahaan bakal diterapake. Liwat tumindak ing ngisor iki sing bakal dibabarake sampeyan ing ngisor iki:

Yen sampeyan nindakake kegiatan ekonomi kanthi ciri kasebut, sampeyan kudu ndhaptar ing sensus pajak kanthi formulir 036.

Kegiatan sing bakal dileksanakake kudu dibentuk ing IAE kanthi judhul sing diatur ing Keputusan Legislatif Kerajaan 1175/1990. Kanthi tembung liyane, bakal beda yen sampeyan ngaturake produk komersialisasi utawa layanan sing asale saka teknologi anyar utawa ana gandhengane karo jagad budaya utawa pendhidhikan. Ing pangertèn iki, mung prabédan sing bakal dingerteni kanggo nindakake perpajakan sing bener.

Nalika ing sisih liyane, sampeyan ora bisa lali yen bagean IAE kanggo ngeculake yaiku preduli saka saluran sales sing digunakake. Yaiku, kanggo saluran fisik lan saluran online. Nganti faktor sing bakal gumantung perawatan pajak sampeyan yaiku faktor sing pungkasane ana gegayutane karo sejatine kegiatan ekonomi, produk utawa layanan sing dipasarake liwat proyek profesional sampeyan ing saluran teknologi anyar, kaya ing kasus tartamtu ing Internet.

Kapan kita kudu ngetokake faktur saka bisnis online?

Aspek liyane sing kudu kuatirake ing kegiatan ekonomi iki yaiku nerbitake faktur. Lan pungkasane yaiku sing bakal dibayangke ing badan pajeg lan sing bakal mengaruhi pambayaran pajak sing saiki kudu diwenehake menyang Keuangan. Ing pangerten iki, bisa diarani manawa kewajiban ngetokake faktur digawe ing operasi ing ngisor iki sing bakal dijelasake ing ngisor iki:

  • Nalika panampa minangka wirausaha utawa akting profesional kaya ngono.
  • Nalika panampa nuntut motif utawa alasan apa wae.
  • Ing ekspor barang dibebasake saka PPN. Ing kene ana pangecualian kanggo toko sing bebas bea.
  • Nalika pangiriman barang ditrapake kanggo negara anggota liyane UU PPN dikecualekake.

Ing kasus apa wae, sampeyan kudu ngerti yen pembayaran pajeg iki kudu dibayangke saben kuartal yen sampeyan kerja dhewe utawa mandhiri. Amarga nglanggar apa wae bakal menehi efek negatif kanggo kepentingan pribadi lan profesional. Kaya kegiyatan profesional fisik. Yaiku, sing paling tradisional utawa konvensional.

Yen sampeyan bisa duwe dhendha serius saka pejabat pajak negara kasebut. Loro-lorone gandhengane karo standar lan keterlambatan manawa dheweke diresmikake lan ing pangertene iki pancen padha karo bisnis fisik. Kanthi meh ora ana bedane ing loro model manajemen.

Pengaruh investasi bisnis online

Kepiye wae, cara paling apik kanggo nyimpen investasi digital yaiku tetep waspada lan aja kanthi ora rasional lan nglawan logika pasar. Kanggo nindakake iki, sadurunge nandur modal dhuwit menyang proyek sing nduwe ciri kasebut, kita kudu mriksa prilaku bisnis ing sektor iki, apa prospek mbesuk lan verifikasi jinis warta sing mengaruhi evolusi supaya bisa nyedhiyakake wektu sing tepat.

Pancen tepat, lan yen kabeh informasi iki wis asimilasi, nalika kita duwe ide kira-kira babagan tren sing bisa ana ing kabeh investasi ing sektor digital. Sampeyan bakal bisa njupuk posisi ing salah sawijining produk investasi sing dianalisis. Lan, mesthine kerja nglumpukake informasi iki bakal ngewangi pangguna supaya tabungan luwih penting lan jelas nalika nindakake proyek sing luwih aman lan luwih nguntungake ing perusahaan online. Apa mupangate bakal luwih dhuwur ing kabeh periode permanen.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.