Apa marketing konten

pemasaran konten

Ing marketing ana akeh spesialisasi: jaringan sosial, corong penjualan, posisi SEO ... Meh kabeh padha disambungake, nanging sing ana hubungane karo kualitas apa sing ditawakake kanggo pangguna, utawa pelanggan, yaiku konten. wilayah. Luwih khusus, ing marketing isi Nanging apa iku?

Yen sampeyan pengin ngerti apa marketing konten, kenapa penting lan aspek liyane sing kudu sampeyan ngerti babagan spesialisasi iki, mula kita bakal ngandhani kabeh.

Apa marketing konten

Apa marketing konten

Pemasaran konten minangka salah sawijining sing nggawe tembung "isi raja" minangka premis utama. Lan kita ngomong babagan aspek marketing sing fokus nawakake konten sing berkualitas sing pangguna lan target pamirsa tresna lan nggawe jaringan sampeyan tuwuh. Ing tembung liyane, kita bisa ngomong yen iku teknik marketing sing mbantu sampeyan nggawe, nerbitake lan nuduhake konten sing menarik kanggo target pamirsa. Kanthi cara iki, sambungan sing luwih gedhe antarane pangguna bisa ditindakake lan sampeyan nggawe komunitas ing sekitar konten kasebut.

Apa tujuan marketing konten?

Sejatine Pemasaran konten ora mung siji tujuan nanging akeh lan macem-macem. Sing utama, lan sing paling dikenal, amarga bisa menehi informasi marang pangguna babagan topik, kayata warta ing blog, koran, utawa malah warta ing toko online.

Nanging bebener iku uga bisa gampang ngawula kanggo nambah tingkat konversi. Yaiku, liwat teks kasebut sampeyan bisa njaluk pangguna nindakake apa wae, kayata tuku produk utawa nggawa menyang link kanggo langganan.

Kajaba iku, sampeyan ora mung nggawe hubungan karo masyarakat, nanging ngidini sampeyan ngirim umpan balik, nanggapi, takon sampeyan, lsp. Lan iki nguatake hubungan karo masarakat. Tegese, sampeyan bakal duwe reputasi sing luwih gedhe lan sampeyan uga bakal nggawe masarakat rumangsa ngerti lan menehi saran.

Apa jinis marketing konten sing ana

Soko sing ora akeh sing ngerti yaiku marketing isi ora mung blogging. Apa sampeyan ngelingi apa sing kita ucapake yen kabeh spesialisasi marketing duwe link sing nyambungake? Pemasaran konten minangka salah sawijining.

Lan isine bisa ana ing pirang-pirang wilayah:

  • Ing media sosial: amarga sampeyan kudu ngirim pesen sing nyambung karo publik (ing kene copywriting lan storytelling paling penting).
  • Ing infographics: Amarga ora mung nggawe ringkesan, nanging nemokake tembung tartamtu supaya bisa dingerteni lan uga nyambung karo masarakat.
  • Ing blog: iku sing paling dikenal lan dadi alat sing kuat banget. Akeh sing nganggep ora ana gunane maneh, nanging pancen salah banget; Dheweke kerja, lan saya tambah akeh kanggo SEO lan nggawe komunitas yen sampeyan bisa nawakake konten sing berkualitas.
  • Ing podcast lan video: amarga padha butuh naskah. Apa sampeyan mikir yen kabeh youtuber lan podcaster wiwit ngomong tanpa duwe naskah? Ya, sampeyan salah, dheweke duwe lan adhedhasar utamane babagan marketing konten amarga kudu ngerti apa sing bakal diomongake, kepiye, kapan ... kanggo nggawe panggilan tangi kanggo pangguna.

Apa kaluwihan sing ditawakake

keuntungan marketing isi

Saiki sampeyan ngerti sethithik babagan marketing konten, sampeyan bisa uga kudu ngerti apa keuntungane kanggo miwiti nglamar. Antarane wong-wong mau, kita bisa fokus ing papat:

Tambah kondhang lan reputasi sampeyan

Mbayangno sampeyan duwe blog sumber daya manungsa. Sampeyan wis sinau Ilmu Kerja lan sampeyan miwiti nulis babagan apa sing sampeyan ngerti. Sampeyan ora nggawe apa-apa lan sampeyan nindakake kanthi menehi informasi sing migunani kanggo pangguna.

Sawise wektu, sing blog bakal dadi wewenang, amarga sampeyan menehi informasi sing perlu, bener lan migunani, soko kedhaftar looking for.

Tambah lalu lintas organik

Yen kita terus nganggo conto kasebut, luwih akeh wong bakal teka ing kaca sampeyan kanggo maca sampeyan, ngerteni lan malah takon sampeyan kanthi pribadi utawa liwat komentar. Yen sampeyan uga njawab wong-wong mau, sampeyan bakal nggawe wong ngunjungi sampeyan luwih lan sing ndadekake Google nerangake manawa situs sampeyan penting.

Apa sing sampeyan entuk saka iku? Ngapikake posisi sampeyan.

Tambah link karo pamirsa

Kita sadurunge wis ujar manawa pangguna bisa takon sampeyan kanthi pribadi, ing komentar, lsp. bebener? Ya, sing nggawe link karo pangguna kasebut. Kang melu Ora mung dheweke bakal ngetutake sampeyan, nanging uga bisa menehi rekomendasi. Lan kita wis ngerti yen tembung saka tutuk isih efektif utawa luwih.

Tambah database sampeyan

Amarga luwih akeh wong sing teka ing blog sampeyan, yen sampeyan ngyakinake, dheweke mesthi bakal langganan, supaya sampeyan bisa ngirim artikel sampeyan menyang luwih akeh wong lan mengaruhi kabeh sing kasebut ing ndhuwur.

Carane nindakake marketing isi

Carane nindakake marketing isi

Apa kita wis ngyakinake sampeyan? Saiki nalika sing angel teka: nggarap marketing konten. Iku dudu tugas sing gampang, yaiku, ora cukup kanggo mikir babagan topik, nulis artikel, nerbitake lan kabeh. Kanggo ngenteni dheweke teka. Ora kaya ngono.

Kaping pisanan, sampeyan kudu nyelidiki. Tegese, adhedhasar bisnis sampeyan, sampeyan kudu ngerti apa sing digoleki target pamirsa ing Internet, utawa luwih tepat ing Google. Mung banjur sampeyan bisa nggawe konten migunani kanggo wong-wong mau. Elinga yen kita ora ngomong "kualitas". Amarga sanajan sampeyan nulis artikel sing apik, yen ora narik kawigaten sapa wae, ora bakal ana gunane.

Sawise sampeyan nindakake riset (sing biasane dimainake karo SEO lan tembung kunci), sabanjure sampeyan kudu nulis. Nanging aja nulis kanggo nulis, nanging nulis artikel paling apik ing Internet.

Ing wiwitan, dheweke ora bakal maca sampeyan. Njupuk ing. Nanging yen sampeyan terus ing baris kasebut, Google bakal miwiti nuduhake kapentingan ing sampeyan. Lan sing nduwe pengaruh marang pelanggan lan pangguna sing tekan kaca sampeyan. Lan padha maca sampeyan. Lan padha bisa langganan.

Jaringan sosial, tembung saka tutuk, hubungan karo kaca liya ... kabeh iki uga bisa mbantu nggawe marketing konten.

Apa luwih jelas kanggo sampeyan apa marketing konten? Sampeyan duwe mamang? Banjur takon kita.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.