Kiel forigi Facebook-konton

Kiel forigi Facebook-konton

Fejsbuko, kiel multaj el la aliaj sociaj retoj, estas dependiga. Por iuj, ilia vivo estas regata de komentoj, ŝatoj kaj akcioj. Sed estas aliaj, kiuj finis satajn, kaj serĉis en Interreto kiel forigi facebook-konton do ne estas spuro de io ajn, kion ili dividis aŭ de iliaj fotoj.

Se vi ankaŭ laciĝis pri Facebook kaj volas tranĉi viajn perdojn, tiam ni donos al vi la ŝlosilojn por ke vi sciu kiel forigi Facebook-konton, ĉu vi volas ripozi aŭ ĉu vi volas tute forigi ĝin.

La du manieroj forlasi Facebook: forigi aŭ malaktivigi

La du manieroj forlasi Facebook: forigi aŭ malaktivigi

Kiel ĉe Instagram, ankaŭ en la kazo de Facebook ekzistas du manieroj forigi la socian reton: ĉu forigi, tio estas, tute forigi vian profilon; aŭ malŝalti ĝin. Kaj ambaŭ estas tute malsamaj.

Kiam ni decidas preni paŭzon de Facebook kaj vi ne volas ricevi mesaĝojn aŭ ke iu ajn vizitu vian profilon, kion vi povas fari estas malaktivigi vian konton. Ĉi tio estas provizora mezuro, tio estas, Facebook prenas ĝin kvazaŭ vi prenos paŭzon sed ke vi volas, ke via informo daŭre ekzistus. Tamen neniu povos serĉi vin, vidi vian biografion ktp. Kaj por reaktivigi ĝin, vi nur devas reeniri vian konton.

Nun, se vi volas tute forigi vian konton, tiam kion vi devus fari estas forigi ĝin konstante. Evidente, ĝi havas siajn konsekvencojn, kiel perdi viajn amikojn, publikaĵojn, fotojn kaj pli. Kompreneble, vi havas 14 tagojn por ke la elimino estu finita. Se en tiu tempo vi eniras vian konton, ĉio estas nuligita. Kaj ankaŭ, Facebook (aŭ Meta) daŭros 90 tagojn por forigi ĉiujn viajn datumojn de ĝia datumbazo (kvankam ili avertas, ke povas esti iuj "materialoj" en ilia datumbazo).

La paŝoj por malaktivigi vian Facebook-konton

La paŝoj por malaktivigi vian Facebook-konton

Foje Pro kolero, laceco aŭ simple ĉar vi ne povas trakti sociajn retojn, vi decidas forigi la profilon. Sed post iom da tempo vi revenas. Kaj tio signifas devi rekrei la konton, trovi amikojn, ktp. Por eviti ĉi tion, anstataŭ forigi Facebook, ĝi donas al vi la eblon malaktivigi la konton, kiel ni vidis antaŭe. Sed kiel vi faras ĝin?

Por fari tion, la unua afero, kiun vi devas fari, estas enigu Facebook-agordojn. Ĉi tio estas farita per la menuo, kiun ni havas sur la maldekstra flanko. Tie vi vidos "Agordoj kaj privateco". Kaj, se vi donas ĝin, "Agordoj" aperos denove.

Nun vi eniros panelon kun dekstra kolumno kun pluraj opcioj. Vi devas iri al «Privateco».

Unufoje ene de ĉi tiu menuo, en la sama dekstra kolumno vi devas klaki sur "Viaj Facebook-informoj". Koncentriĝante nun sur la centra paĝo, se vi rulumu malsupren al la malsupro vi vidos, ke ĝi diras: «Malaktivigo kaj forigo». Kion ĉi tio faras, donas al vi la eblon malaktivigi la konton por iom da tempo aŭ forigi ĝin konstante.

Ĉi tie vi devos elekti malaktivigi konton kaj ankaŭ alklaki Iru al konto malaktivigo. Serio da instrukcioj aperos por ke vi konfirmu kaj ili sciigos vin pri tio, kio povas okazi kaj ankaŭ inversigi la procezon, tio estas, reaktivigi ĝin.

Kio okazas se mi malaktivigas la konton

Fejsbuko konsilas tion, Kiam konto estas malaktivigita, kio okazas al ĝi estas la sekva:

  • Neniu vidas vian profilon. Kvankam estas iuj informoj, kiuj ankoraŭ videblas.
  • Kvankam vi aperas en la listo de amikoj de tiuj, kiuj sekvas vin, nur tiuj povos vidi vin. Por aliaj vi ne ekzistos.
  • Ankaŭ grupadministrantoj povas vidi viajn afiŝojn kaj komentojn.
  • Vi ne povos uzi Fejsbukon. Fakte, se vi eniras kun via profilo, kio okazos estas ke ĝi estos denove aktivigita kaj vi estos videbla por ĉiuj.
  • La paĝoj, kiujn vi regas, tio estas, viaj propraj, ankaŭ estos perditaj. Nur se vi dividas ilin kun iu alia, ili povus resti aktivaj.

Kiel forigi Facebook-konton paŝon post paŝo

Kiel forigi Facebook-konton paŝon post paŝo

Estas klare ke, se via decido estas tute forlasi Fejsbukon, estas senutile, ke vi tenu vian profilon malaktivigita kaj ke la socia reto konservu viajn datumojn, se vi nenion volas scii pri ĝi (kaj malpli kun la fugoj, kiujn ĝi ofte suferas). Tial, por tute fermi vian Facebook-profilon, la paŝoj, kiujn vi devas fari, estas la jenaj:

Faru kopion de viaj datumoj

Ĉi tio estas io, kiun multaj forgesas, sed ĝi povas esti interesa. Kun ŝi vi volas por povi konservi kaj viajn fotojn kaj viajn eldonaĵojn, kiuj finfine estas viaj. Por fari ĝin, vi devas iri al Agordoj kaj privateco, kaj de tie al Agordoj.

Denove, ni iras al Via Facebook-informo kaj ĉi tie, sur la centra paĝo, vi havas la butonon «Elŝutu viajn informojn». Alklaku "vidi" kaj vi povos elekti la kategoriojn de datumoj, markante la skatolojn kiuj aperas dekstre.

Poste vi devas elekti la elŝutan formaton, la kvaliton de la fotoj kaj filmetoj kaj la datumperiodon. Vi donas Krei dosieron kaj ĝi aperos kiel pritraktata ĝis ĝi estos disponebla por elŝuti. Kompreneble, ĝi ofte ne estas tuja kaj ĝi povas daŭri de kelkaj horoj ĝis kelkaj tagoj por fari tion. Post kiam vi havas ĝin, vi povas daŭrigi kun la kompleta foriga procezo.

Tute forigu vian Facebook-konton

Vi eble jam rimarkis, ke por forigi vian Facebook-konton, vi devas trairi la samaj paŝoj kiel kiam ĝi malaktivigas. Nur, anstataŭ bati malaktivigi, vi devas bati forigi.

Mi volas diri, la paŝoj estas:

  • Iru al Agordoj kaj Privateco / Agordoj.
  • Unufoje enen, alklaku Privatecon.
  • Iru al Viaj Facebook-informoj.
  • Iru malsupren ĝis la fino, kie ĝi diras "Malaktivigo kaj forigo de la konto."
  • Klaku sur Forigi konton kaj sur la butonon «Iri al forigi konton».
  • Alklaku Forigi konton, enigu la pasvorton kaj daŭrigu.

Vi havas 30 tagoj por nuligi la forigprocezon. En tiu tempo, vi povas elekti nuligi la procezon. Por fari tion, vi nur devas ensaluti al via konto kaj premi la butonon "Nuligi forigon".

Ĉu vi havas demandojn pri kiel forigi Facebook-konton? Demandu nin kaj ni provos helpi vin.


La enhavo de la artikolo aliĝas al niaj principoj de redakcia etiko. Por raporti eraron alklaku Ĉi tie.

Estu la unua por komenti

Lasu vian komenton

Via retpoŝta adreso ne estos eldonita.

*

*

  1. Respondeculo pri la datumoj: Miguel Ángel Gatón
  2. Celo de la datumoj: Kontrola SPAM, administrado de komentoj.
  3. Legitimado: Via konsento
  4. Komunikado de la datumoj: La datumoj ne estos komunikitaj al triaj krom per laŭleĝa devo.
  5. Stokado de datumoj: Datumbazo gastigita de Occentus Networks (EU)
  6. Rajtoj: Iam ajn vi povas limigi, retrovi kaj forigi viajn informojn.

bool (vera)