Како избрисати Фацебоок налог

Како избрисати Фацебоок налог

Фацебоок, као и многе друге друштвене мреже, стварају зависност. За неке, њихов живот је вођен коментарима, лајковима и дељењем. Али има и других који су се заситили, па су претражили интернет како избрисати Фацебоок налог тако да нема ни трага било чему што су поделили или њиховим фотографијама.

Ако сте и ви уморни од Фацебоока и желите да смањите своје губитке, онда ћемо вам дати кључеве како бисте знали како да избришете Фацебоок налог, било да желите да направите паузу или желите да га потпуно избришете.

Два начина да напустите Фацебоок: избришите или деактивирајте

Два начина да напустите Фацебоок: избришите или деактивирајте

Као и код Инстаграма, иу случају Фејсбука постоје два начина да се решите друштвене мреже: или избришите, односно потпуно избришите свој профил; или га онемогућите. И оба су потпуно различита.

Када одлучимо да направимо паузу од Фејсбука и не желите да примате поруке или да неко посети ваш профил, оно што можете да урадите је да деактивирате свој налог. Ово је привремена мера, односно Фејсбук то схвата као да ћете да направите паузу, али да желите да ваше информације и даље постоје. Међутим, нико неће моћи да вас тражи, да види вашу биографију итд. А да бисте га поново активирали, само морате поново да унесете свој налог.

Сада, ако желите да потпуно избришете свој налог, оно што треба да урадите је да га трајно избришете. Очигледно, то има своје последице, као што је губитак пријатеља, публикација, фотографија и још много тога. Наравно, имате 14 дана да се елиминација заврши. Ако за то време унесете свој налог, све се поништава. Такође, Фацебоок-у (или Мета) ће бити потребно 90 дана да уклони све ваше податке из своје базе података (иако упозоравају да у њиховој бази података можда има неких „материјала“).

Кораци за деактивацију вашег Фацебоок налога

Кораци за деактивацију вашег Фацебоок налога

Понекад Од беса, умора или једноставно зато што не можете да се носите са друштвеним мрежама, одлучујете да избришете профил. Али после неког времена се враћаш. А то значи да морате поново креирати налог, пронаћи пријатеље итд. Да бисте то избегли, уместо брисања Фацебоок-а, он вам даје опцију да деактивирате налог, као што смо раније видели. Али како то радиш?

Да бисте то урадили, прва ствар коју морате да урадите је унесите подешавања Фејсбука. Ово се ради са менијем који имамо на левој страни. Тамо ћете видети „Подешавања и приватност“. А, ако га дате, поново ће се појавити „Подешавања“.

Сада ћете ући у панел са десном колоном са неколико опција. Морате да одете на „Приватност“.

Када уђете у овај мени, у истој десној колони морате кликнути на „Ваше Фацебоок информације“. Фокусирајући се сада на централну страницу, ако скролујете до дна видећете да пише: «Деактивација и елиминација». Ово вам даје опцију да деактивирате налог на неко време или да га трајно избришете.

Овде ћете морати да изаберете да деактивирате налог и да кликнете на Иди на деактивацију налога. Појавиће се низ упутстава за потврду и они ће вас обавестити шта може да се деси, као и да преокренете процес, односно да га поново активирате.

Шта се дешава ако деактивирам налог

Фејсбук саветује да, Када је налог деактивиран, оно што се дешава са њим је следеће:

  • Нико не види твој профил. Иако постоје неке информације које су још видљиве.
  • Иако се појављујете на листи пријатеља оних који вас прате, само они ће моћи да вас виде. За друге нећете постојати.
  • Такође администратори групе могу да виде ваше постове и коментаре.
  • Нећете моћи да користите Фацебоок. У ствари, ако уђете са својим профилом, оно што ће се десити је да ће се поново активирати и бићете видљиви свима.
  • Странице које контролишете, односно ваше сопствене, такође ће бити изгубљене. Само ако их поделите са неким другим, они могу остати активни.

Како да избришете Фацебоок налог корак по корак

Како да избришете Фацебоок налог корак по корак

Јасно је да, ако је ваша одлука да потпуно напустите Фацебоок, бескорисно вам је да деактивирате свој профил и да друштвена мрежа чува ваше податке ако не желите ништа да знате о томе (а мање са цурењем које често трпи). Стога, да бисте потпуно затворили свој Фацебоок профил, кораци које морате предузети су следећи:

Направите резервну копију својих података

Ово је нешто што многи заборављају, али може бити занимљиво. Са њом ћеш да бисте могли да сачувате и своје фотографије и своје публикације, које су ипак ваше. Да бисте то урадили, морате да одете у Подешавања и приватност, а одатле у Подешавања.

Поново идемо на Ваше информације на Фејсбуку и овде, на централној страници, имате дугме „Преузмите своје информације“. Кликните на „погледај“ и моћи ћете да изаберете категорије података, означавајући поља која се појављују на десној страни.

Затим морате да изаберете формат преузимања, квалитет фотографија и видео записа и период. Дате Креирај датотеку и она ће се појавити као на чекању док не буде доступна за преузимање. Наравно, то често није одмах и може потрајати од неколико сати до неколико дана да се то уради. Када га добијете, можете наставити са комплетним процесом уклањања.

Потпуно избришите свој Фацебоок налог

Можда сте већ схватили да, да бисте избрисали свој Фацебоок налог, морате проћи кроз исти кораци као при деактивирању. Само, уместо да притиснете деактивирај, морате да притиснете делете.

Мислим кораци су:

  • Идите на Подешавања и Приватност / Подешавања.
  • Када уђете, кликните на Приватност.
  • Идите на своје Фацебоок информације.
  • Идите доле до краја где пише „Деактивација и брисање налога“.
  • Кликните на Избриши налог и на дугме „Иди на брисање налога“.
  • Кликните на Уклони налог, унесите лозинку и наставите.

Јеси 30 дана за отказивање процеса уклањања. Тада можете изабрати да откажете процес. Да бисте то урадили, само се морате пријавити на свој налог и притиснути дугме "Откажи брисање".

Имате ли питања о томе како да избришете Фацебоок налог? Питајте нас и ми ћемо покушати да вам помогнемо.


Садржај чланка се придржава наших принципа уређивачка етика. Да бисте пријавили грешку, кликните овде.

Будите први који ће коментарисати

Оставите свој коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена.

*

*

  1. За податке одговоран: Мигуел Ангел Гатон
  2. Сврха података: Контрола нежељене поште, управљање коментарима.
  3. Легитимација: Ваш пристанак
  4. Комуникација података: Подаци се неће преносити трећим лицима, осим по законској обавези.
  5. Похрана података: База података коју хостује Оццентус Нетворкс (ЕУ)
  6. Права: У било ком тренутку можете ограничити, опоравити и избрисати своје податке.

боол (тачно)