Kako izbrisati Facebook račun

Kako izbrisati Facebook račun

Facebook, tako kot mnoga druga družbena omrežja, povzroča odvisnost. Za nekatere njihovo življenje urejajo komentarji, všečki in delitve. Obstajajo pa drugi, ki so se naveličali in so iskali po internetu kako izbrisati facebook račun tako da ni sledu o tem, kar so delili ali njihovih fotografijah.

Če ste tudi vi naveličani Facebooka in želite zmanjšati svoje izgube, vam bomo dali ključe, da boste vedeli, kako izbrisati Facebook račun, ne glede na to, ali si želite vzeti odmor ali ga želite popolnoma izbrisati.

Facebook lahko zapustite na dva načina: izbrišite ali deaktivirajte

Facebook lahko zapustite na dva načina: izbrišite ali deaktivirajte

Tako kot pri Instagramu so tudi v primeru Facebooka dva načina, kako se znebiti družbenega omrežja: bodisi izbrišite, torej popolnoma izbrišite svoj profil; ali ga onemogočite. In oba sta popolnoma različna.

Ko se odločimo, da si odpočijemo od Facebooka in ne želite prejemati sporočil ali da kdo obiskuje vaš profil, lahko deaktivirate svoj račun. To je začasen ukrep, to pomeni, da ga Facebook vzame, kot da si boste vzeli odmor, a želite, da vaši podatki še naprej obstajajo. Vendar vas nihče ne bo mogel iskati, videti vaše biografije itd. Če ga želite ponovno aktivirati, morate samo znova vnesti svoj račun.

Zdaj, če želite popolnoma izbrisati svoj račun, ga morate trajno izbrisati. Očitno ima to svoje posledice, kot je izguba prijateljev, publikacij, fotografij in še več. Seveda imate 14 dni časa, da se eliminacija zaključi. Če v tem času vnesete svoj račun, je vse preklicano. Poleg tega bo Facebook (ali Meta) potreboval 90 dni, da odstrani vse vaše podatke iz svoje baze podatkov (čeprav opozarjajo, da je v njihovi bazi podatkov morda nekaj "materiala".

Koraki za deaktivacijo vašega Facebook računa

Koraki za deaktivacijo vašega Facebook računa

Včasih Zaradi jeze, utrujenosti ali preprosto zato, ker ne obvladate družbenih omrežij, se odločite za brisanje profila. Toda čez nekaj časa se vrnete. In to pomeni, da morate znova ustvariti račun, poiskati prijatelje itd. Da bi se temu izognili, vam namesto izbrisa Facebooka daje možnost deaktivacije računa, kot smo že videli. Toda kako to storite?

Če želite to narediti, je prva stvar, ki jo morate storiti vnesite nastavitve Facebooka. To naredimo z menijem, ki ga imamo na levi strani. Tam boste videli "Nastavitve in zasebnost". In če ga daste, se bo spet prikazalo "Nastavitve".

Zdaj boste vnesli ploščo z desnim stolpcem z več možnostmi. Pojdite na »Zasebnost«.

Ko ste v tem meniju, morate v istem desnem stolpcu klikniti "Vaši podatki o Facebooku". Če se zdaj osredotočite na osrednjo stran, če se pomaknete navzdol do dna, boste videli, da piše: "Deaktivacija in odstranitev". To vam daje možnost, da za nekaj časa deaktivirate račun ali ga trajno izbrišete.

Tukaj boste morali izbrati deaktivacijo računa in kliknite Pojdi na deaktivacijo računa. Pojavila se bo vrsta navodil za potrditev in obvestila vas bodo o tem, kaj se lahko zgodi, ter za obrnitev postopka, torej za ponovno aktiviranje.

Kaj se zgodi, če deaktiviram račun

Facebook svetuje, da Ko je račun deaktiviran, se z njim zgodi naslednje:

  • Nihče ne vidi vašega profila. Čeprav je nekaj informacij še vedno vidnih.
  • Čeprav se pojavite na seznamu prijateljev tistih, ki vas spremljajo, vas bodo lahko videli le ti. Za druge ne boste obstajali.
  • Tudi skrbniki skupine lahko vidijo vaše objave in komentarje.
  • Facebooka ne boste mogli uporabljati. Pravzaprav, če vstopite s svojim profilom, se bo zgodilo, da se bo znova aktiviral in boste vidni vsem.
  • Izgubljene bodo tudi strani, ki jih nadzorujete, torej vaše lastne. Le če jih delite z nekom drugim, lahko ostanejo aktivni.

Kako izbrisati Facebook račun korak za korakom

Kako izbrisati Facebook račun korak za korakom

Jasno je, da če je vaša odločitev, da popolnoma zapustite Facebook, je za vas neuporabno, da vaš profil ostane deaktiviran in da socialno omrežje hrani vaše podatke, če o tem ne želite ničesar izvedeti (in manj zaradi puščanja, ki ga pogosto trpi). Če želite v celoti zapreti svoj Facebook profil, morate narediti naslednje:

Naredite varnostno kopijo svojih podatkov

To je nekaj, kar mnogi pozabljajo, a zna biti zanimivo. Z njo boš da lahko shranite tako svoje fotografije kot svoje publikacije, ki so navsezadnje vaše. Če želite to narediti, morate iti v Nastavitve in zasebnost, od tam pa v Nastavitve.

Ponovno gremo na Vaše podatke na Facebooku in tukaj, na osrednji strani, imate gumb »Prenesi svoje podatke«. Kliknite na "pogled" in izbrali boste lahko kategorije podatkov in označili polja, ki se prikažejo na desni strani.

Nato morate izbrati obliko prenosa, kakovost fotografij in videoposnetkov ter časovno obdobje. Dajte Ustvari datoteko in prikazana bo kot čakajoča, dokler ni na voljo za prenos. Seveda pogosto ni takoj in lahko traja od nekaj ur do nekaj dni. Ko ga imate, lahko nadaljujete s celotnim postopkom odstranitve.

Popolnoma izbrišite svoj Facebook račun

Morda ste se že zavedali, da morate, če želite izbrisati svoj Facebook račun, iti skozi enaki koraki kot pri deaktiviranju. Samo, namesto da pritisnete deaktiviraj, morate pritisniti izbriši.

Mislim, koraki so:

  • Pojdite na Nastavitve in Zasebnost / Nastavitve.
  • Ko ste notri, kliknite Zasebnost.
  • Pojdite na svoje podatke na Facebooku.
  • Pojdite navzdol do konca, kjer piše "Deaktivacija in brisanje računa."
  • Kliknite na Izbriši račun in na gumb "Pojdi na brisanje računa".
  • Kliknite Odstrani račun, vnesite geslo in nadaljujte.

Imaš 30 dni za preklic postopka odstranitve. Takrat se lahko odločite za preklic postopka. Če želite to narediti, se morate samo prijaviti v svoj račun in pritisniti gumb "Prekliči izbris".

Imate vprašanja o tem, kako izbrisati Facebook račun? Vprašajte nas in poskušali vam bomo pomagati.


Vsebina članka je v skladu z našimi načeli uredniška etika. Če želite prijaviti napako, kliknite tukaj.

Bodite prvi komentar

Pustite svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

*

*

  1. Za podatke odgovoren: Miguel Ángel Gatón
  2. Namen podatkov: Nadzor neželene pošte, upravljanje komentarjev.
  3. Legitimacija: Vaše soglasje
  4. Sporočanje podatkov: Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam, razen po zakonski obveznosti.
  5. Shranjevanje podatkov: Zbirka podatkov, ki jo gosti Occentus Networks (EU)
  6. Pravice: Kadar koli lahko omejite, obnovite in izbrišete svoje podatke.

bool (true)