Cum să ștergeți un cont Instagram

Instagram

În prezent avem multe rețele sociale. Dacă Facebook, Twitter, Instagram, TikTok... Dacă ai o agenție sau ești o persoană fizică, s-ar putea să nu le poți realiza pe toate și trebuie să prioritizezi unele și să le elimini pe altele. Dar cum să ștergi un cont de Instagram?

Daca vrei sa-l stergi, fie temporar, definitiv, pastrand imaginile etc. aici veți găsi răspunsul și ghidurile de care aveți nevoie pentru a o face. Du-te!

Ce este Instagram și de ce îl ștergeți

Cum se utilizează Instagram Direct într-un eCommerce

Instagram aparține Facebook, numit acum Meta, așa cum se întâmplă cu WhatsApp sau cu rețeaua de socializare care a dat numele companiei, Facebook.

La început s-a născut pentru a concura cu Pinterest, adică a fost o rețea socială de imagini. Cu toate acestea, de-a lungul timpului s-a consolidat și a reușit să atragă un public numeros care s-a săturat de Facebook și a văzut pe Instagram o modalitate mai bună de a ajunge la potențiali clienți sau prieteni.

Momentan locuiesc împreună (de fapt, a face multe lucruri pe Instagram necesită un cont de Facebook), dar de ce să-l ștergi?

Există multe motive pentru a șterge un cont:

  • De ce nu-l folosești. Dacă nu este folosit mult timp, în final se pierde interacțiunea cu oamenii pe care îi ai ca prieteni, iar asta face ca, chiar dacă îl returnezi, s-ar putea să coste mai mult.
  • Pentru că vrei să schimbi stilul. Imaginați-vă că aveți un cont Instagram pentru afacerea dvs. de social media. Dar ai decis că te vei dedica SEO. Este mai bine să îndepărtezi urma vechii afaceri și să deschizi una nouă, astfel încât să te poți concentra de la început pe acel nou job.
  • Pentru că te-ai obosit. Rețelele sociale sunt obositoare. Mult. De aceea, există momente în care este posibil să doriți să vă deconectați complet.

În continuare vă vom oferi pașii diferitelor modalități care există pentru a șterge un cont de Instagram.

Ștergeți un cont de Instagram, cum se face?

Cum se utilizează Instagram Direct într-un eCommerce

Primul lucru pe care trebuie să-l știi este că este foarte ușor să te înregistrezi, adică să te înregistrezi pe Instagram. Dar când vine vorba de plecare poate fi o mare durere de cap. Așa că cel mai bine este să ții cont de decizia pe care vrei să o iei.

Dacă doriți să vă deconectați pentru o perioadă, puteți face acest lucru ștergând temporar contul de Instagram. Ce se întâmplă așa? Ei bine, nu vei mai apărea în rețea, chiar dacă ei te caută, dar tot ce ai în profilul tău va fi păstrat. Numai că, pentru restul lumii, ești ascuns.

Vrei să dispari complet? O poți face și tu, doar că în acest caz fotografiile, comentariile, poveștile, videoclipurile... vor dispărea complet. Inclusiv numele de utilizator.

Ștergeți temporar un cont de Instagram

Știi că pentru a șterge un cont de Instagram ai nevoie de un computer? Exact, nu o poți face cu mobilul tău, dar trebuie să ai un browser desktop (sau să activezi unul pe mobil). Ceea ce este clar este că din aplicația în sine nu o vei putea face.

Trebuie să intri pe acest site web: „https://www.instagram.com/accounts/remove/request/temporary”.

Acolo, trebuie să specificați motivul pentru care doriți să vă dezactivați contul și trebuie să vă introduceți parola pentru a verifica că chiar dvs. doriți să o faceți. În acel moment, profilul tău va fi dezactivat.

Adică nimeni nu va vedea sau vedea fotografiile, comentariile... pe care le-ați postat înainte de a vă dezactiva contul.

Poate fi o opțiune bună dacă vrei doar să iei o pauză de la rețeaua de socializare fără a fi deranjat de nimeni.

Ștergeți complet un cont de Instagram

Dacă ai luat decizia de a-ți închide complet contul de pe Instagram și ai pierdut totul din el, atunci trebuie să mergi la această adresă URL „https://www.instagram.com/accounts/remove/request/permanent/”.

În ea îți vei șterge contul complet și pentru totdeauna. Cu alte cuvinte, fotografiile, videoclipurile sau interacțiunile pe care le-ați realizat nu vor exista. Nici măcar numele tău de utilizator. Va fi ca și cum nu ai fost niciodată pe Instagram.

Când intri în pagina respectivă, îți va cere, dacă nu erai deja autentificat, să intri cu numele de utilizator și parola. Odată ce ați făcut-o, vă va cere să îl informați despre motivul pentru care doriți să vă dezactivați contul.

Vă va cere din nou parola și va apărea un buton roșu. Dacă îl apăsați, vă veți șterge complet contul și nu va exista nicio modalitate de a-l recupera. Rețineți, nu este atât de imediată pe cât ați putea crede. De fapt, vă va oferi o perioadă de câteva zile. Dacă în acel timp intri în contul tău, ștergerea finală este paralizată și atunci ar trebui să reîncepi toți pașii pentru a o face.

Este asigurare în cazul în care vă răzgândiți câteva zile mai târziu și nu doriți să ștergeți toată munca pe care ați reușit să le faceți în cont.

Cum să vă reactivați contul

În cazul unei ștergeri definitive, nu există nicio modalitate de a reactiva contul, deoarece niciun cont nu există cu adevărat. Dar poate doriți să-l reactivați când l-ați eliminat temporar.

Dar cum să devii activ din nou? În acest caz, modalitatea de a-l reactiva este prin autentificare, fie pe computer, fie în aplicația mobilă. Cu asta, ai putea fi din nou activ.

Desigur, dacă îl ștergeți temporar și după 10 minute, sau o oră, doriți să îl recuperați, nu va fi posibil; Este necesar să acordați câteva ore pentru ca procesul să se activeze și să vă permită să vă introduceți contul.

Este mai bună ștergerea temporară sau definitivă?

Publicitate pe Instagram

În acest caz nu vă putem spune care dintre cele două este mai bună pentru că va depinde de obiectivele pe care le aveți. Dacă te-ai hotărât să părăsești Instagram pentru că ești obosit, ar putea fi o idee bună să aștepți utilizatorul fără a-l pierde, pentru că ai putea dori să revii oricând. Și, spre deosebire de alte rețele de socializare, Instagram nu șterge profilul chiar dacă este șters temporar luni și luni.

Acum, dacă te hotărăști să-l ștergi, fie pentru că nu o să mai intri cu el, pentru că nu vrei să continui cu contul etc. cel mai bine ar fi să-l ștergeți, poate făcând o copie de rezervă a profilului dvs. pentru a nu pierde videoclipurile și imaginile) și astfel să împiedicați acei conținut să fie în baza de date Meta.

Ți-ai șters vreodată contul de Instagram? A fost ușor să o faci și să te întorci după un timp?


Conținutul articolului respectă principiile noastre de etică editorială. Pentru a raporta o eroare, faceți clic pe aici.

Fii primul care comenteaza

Lasă comentariul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

  1. Responsabil pentru date: Miguel Ángel Gatón
  2. Scopul datelor: Control SPAM, gestionarea comentariilor.
  3. Legitimare: consimțământul dvs.
  4. Comunicarea datelor: datele nu vor fi comunicate terților decât prin obligație legală.
  5. Stocarea datelor: bază de date găzduită de Occentus Networks (UE)
  6. Drepturi: în orice moment vă puteți limita, recupera și șterge informațiile.

bool (adevărat)