Jak usunąć stronę na Facebooku

jak usunąć stronę na Facebooku

Facebook to jedna z najczęściej używanych sieci społecznościowych na całym świecie, zarówno osób prywatnych, jak i firm. Jednak przez całe życie wielu otwierało strony, które później porzucili. Ale nadal są obecne. Więc jak się uczysz? jak usunąć stronę na Facebooku?

Jeśli nie zamierzasz już kontynuować działalności; jeśli zdecydowałeś się zamknąć swoją stronę na Facebooku; lub jeśli z jakiegokolwiek powodu chcesz usunąć stronę na Facebooku, oto kroki, aby to zrobić.

Powody rezygnacji z subskrypcji strony na Facebooku

Powody rezygnacji z subskrypcji strony na Facebooku

Powodów do pożegnania z Facebookiem jest wiele. Może to być spowodowane tym, że masz dość sieci społecznościowej, ponieważ nie działa ona dla Twojej firmy, ponieważ nie chcesz kontynuować firmy, którą masz ...

Właściwie, jeśli chodzi o usunięcie strony na Facebooku, sieci społecznościowej Nie poprosi Cię, abyś powiedział jej, dlaczego chcesz, aby zniknęła; Po prostu poprosi Cię o potwierdzenie i to wszystko. Ale nie będzie dotyczyć problemu, który mogłeś mieć, więc zdecydujesz się usunąć swoją stronę (coś, co czasami jest częściowo winne).

Jednak podjęcie decyzji o usunięciu strony może być bardzo udane, szczególnie dla firm i eCommerce. Wyobraź sobie, że masz sklep internetowy z Facebookiem, ale nie aktualizujesz go ani nie zajmujesz się nim. Dasz bardzo zły wizerunek użytkownikom, którzy przyjdą na to w poszukiwaniu informacji o firmie lub obsłudze klienta za pośrednictwem sieci społecznościowych. W takich sytuacjach znacznie lepiej jest go wymazać niż dać obraz niechlujstwa i nie martwić się o kanały komunikacji swojej firmy.

Należy o tym pamiętać po usunięciu stracisz swoje polubienia i posty, co oznacza, że ​​w przypadku odtworzenia firmy trzeba zacząć od zera w tym serwisie społecznościowym. Dlatego, jeśli zamiast usuwać, strona służy ci przez zmianę nazwy, jest to lepszym rozwiązaniem, niż usunąć ją i stracić poczynione postępy.

Jak usunąć stronę na Facebooku

Jak usunąć stronę na Facebooku

Powinieneś wiedzieć, że usunięcie strony na Facebooku jest bardzo, bardzo proste. Ale żeby móc to zrobić, Potrzebujesz osoby, która zamierza ją usunąć, aby była administratorem strony. Każda inna rola nie będzie miała uprawnień do jej usunięcia.

Na swojej stronie na Facebooku musisz przejść do sekcji Ustawienia. Znajduje się w prawym górnym rogu obok Pomocy.

Następnie na końcu pierwszego menu, które się pojawi, pojawi się opcja „Usuń stronę”, która służy do tego celu, czyli usunięcia Twojej strony. Musisz kliknąć przycisk „Edytuj”.

Gdy to zrobisz, otrzymasz ostrzeżenie: «Jeśli usuniesz swoją stronę, nikt nie będzie mógł jej zobaczyć ani wyszukać. Po kliknięciu „Usuń” będziesz mieć 14 dni na jego przywrócenie, jeśli zmienisz zdanie. Po tym czasie zostaniesz poproszony o potwierdzenie, czy chcesz go trwale usunąć. Jeśli zdecydujesz się nie publikować, tylko administratorzy będą mogli go zobaczyć”. A pod spodem powrócisz do „Usuń (nazwa strony)” i Zapisz zmiany.

Teraz ta wiadomość wyjaśnia dwie rzeczy:

  • Że tak naprawdę nie jest usuwany od razu, ale Facebook daje ci dwa tygodnie na przemyślenie (właściwie to daje ci więcej, ponieważ dopóki nie wejdziesz ponownie na stronę, będzie ona nadal aktywna).
  • Że możesz cofnąć tę decyzję w krótkim czasie.

Usuń lub wyłącz, co jest lepsze?

Na podstawie powyższego mogłeś zdać sobie sprawę, że tak naprawdę istnieją dwa sposoby na „zniknięcie” strony na Facebooku: tymczasowy i stały. Innymi słowy, dezaktywacja lub usunięcie strony. Ale jaka jest różnica między jednym a drugim?

Dezaktywując stronę, otrzymujesz, że użytkownicy nie widzą biografii na Facebooku; oznacza to, że nie będą mogli uzyskać informacji o firmie. Nie dostaniesz również nowych „lajków”, ponieważ dla osób, które nie polubiły go przed dezaktywacją, nie będzie on istnieć. I tak, zanim się zdziwisz, bo ci, którzy go dali, będą się nadal pojawiać.

Główną zaletą dezaktywacji strony na Facebooku jest to, że Możesz go reaktywować, nie tracąc niczego, ani publikacji, polubień, ani komentarzy.

Z drugiej strony, usuwając stronę na Facebooku, stajesz wobec tego, że nie będziesz mógł ponownie uzyskać do niej dostępu, tracąc wiadomości, komentarze, publikacje i oczywiście polubienia, które się na niej znajdowały. Nie będzie odwrotu.

Ostateczna decyzja, czy lepiej usunąć lub dezaktywować stronę na Facebooku, należy do Ciebie. Jeśli chcesz go zapisać na wypadek wznowienia projektu w najbliższej przyszłości, może być znacznie lepiej, jeśli pracowałeś nad nim i osiągnąłeś dobre wyniki. Z drugiej strony, jeśli masz mało polubień, mało publikacji, żadnych wiadomości itp. Następnym razem może lepiej zacząć od zera, zwłaszcza jeśli zamierzasz zmienić nazwę, ponieważ chociaż Facebook Ci na to pozwala, adres URL jest bardziej skomplikowany niż jego zmiana.

Czy możesz usunąć stronę za pomocą telefonu komórkowego?

Czy możesz usunąć stronę na Facebooku za pomocą telefonu komórkowego?

Metoda, o której wspomnieliśmy wcześniej, dotyczy komputera, ale co, jeśli musisz wydać polecenie natychmiastowego usunięcia strony, a nie masz takiej pod ręką? Cóż, wiesz, że możesz go również usunąć za pomocą telefonu komórkowego. Kroki są bardzo proste i zaczynają się od wejścia do aplikacji Facebook i przejścia do sekcji twoich stron (trzywierszowy przycisk po prawej stronie menu i kliknij Strony, aby wybrać tę, której potrzebujesz).

Po wybraniu strony, którą chcesz usunąć, musisz ją wprowadzić i nacisnąć trzy poziome kropki, które pojawiają się po prawej stronie u góry. To przeniesie Cię do menu ustawień strony i musisz kliknąć Edytuj stronę. Następnie przejdź do Ustawień.

Tutaj menu będzie podobne do tego, które widzisz na komputerze, więc musisz przejść do Ogólne, a na końcu wszystkiego pojawi się opcja Usuń stronę. Zapyta Cię, czy chcesz go usunąć i będziesz musiał ponownie kliknąć Usuń stronę, biorąc pod uwagę to samo ostrzeżenie, co poprzednio, co da ci 14 dni na cofnięcie.

W ten sposób łatwo jest wiedzieć, jak usunąć stronę na Facebooku, nawet jeśli nie podejmujesz decyzji pochopnie. Czasami wystarczy cofnąć publikację lub dezaktywować na chwilę, aby nie stracić pracy, którą w to włożyłeś. Czy kiedykolwiek usunąłeś stronę? Czy to było łatwe?


Treść artykułu jest zgodna z naszymi zasadami etyka redakcyjna. Aby zgłosić błąd, kliknij tutaj.

Bądź pierwszym który skomentuje

Zostaw swój komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

*

  1. Odpowiedzialny za dane: Miguel Ángel Gatón
  2. Cel danych: kontrola spamu, zarządzanie komentarzami.
  3. Legitymacja: Twoja zgoda
  4. Przekazywanie danych: Dane nie będą przekazywane stronom trzecim, z wyjątkiem obowiązku prawnego.
  5. Przechowywanie danych: baza danych hostowana przez Occentus Networks (UE)
  6. Prawa: w dowolnym momencie możesz ograniczyć, odzyskać i usunąć swoje dane.