Hvordan slette en Facebook-konto

Hvordan slette en Facebook-konto

Facebook, som mange av de andre sosiale nettverkene, er vanedannende. For noen er livet styrt av kommentarer, likes og delinger. Men det er andre som har blitt lei seg, og har søkt på Internett hvordan slette en Facebook-konto så det er ingen spor av noe de har delt eller bildene deres.

Hvis du også er lei av Facebook og ønsker å kutte tapene dine, så skal vi gi deg nøklene slik at du vet hvordan du sletter en Facebook-konto, enten du vil ta en pause eller vil slette den helt.

De to måtene å forlate Facebook: slett eller deaktiver

De to måtene å forlate Facebook: slett eller deaktiver

Som med Instagram, er det også i tilfellet med Facebook to måter å bli kvitt det sosiale nettverket på: enten slett, det vil si fullstendig slette profilen din; eller deaktiver den. Og begge er helt forskjellige.

Når vi bestemmer oss for å ta en pause fra Facebook og du ikke vil motta meldinger eller få noen til å besøke profilen din, er det du kan gjøre å deaktivere kontoen din. Dette er et midlertidig tiltak, det vil si at Facebook tar det som om du skal ta en pause, men at du ønsker at informasjonen din skal fortsette å eksistere. Ingen vil imidlertid kunne søke etter deg, se biografien din osv. Og for å aktivere den på nytt, må du bare gå inn på kontoen din på nytt.

Nå, hvis du vil slette kontoen din fullstendig, er det du bør gjøre å slette den permanent. Det har åpenbart sine konsekvenser, som å miste vennene dine, publikasjoner, bilder og mer. Du har selvfølgelig 14 dager på deg til å fullføre elimineringen. Hvis du går inn på kontoen din i løpet av den tiden, kanselleres alt. Og Facebook (eller Meta) vil også bruke 90 dager på å fjerne alle dataene dine fra databasen (selv om de advarer om at det kan være noe "materiale" i databasen deres).

Trinn for å deaktivere Facebook-kontoen din

Trinn for å deaktivere Facebook-kontoen din

Noen ganger, Av sinne, tretthet eller rett og slett fordi du ikke kan håndtere sosiale nettverk, bestemmer du deg for å slette profilen. Men etter en stund kommer du tilbake. Og det betyr at du må gjenopprette kontoen, finne venner osv. For å unngå dette, i stedet for å slette Facebook, gir det deg muligheten til å deaktivere kontoen, som vi har sett tidligere. Men hvordan gjør du det?

For å gjøre dette er det første du må gjøre gå inn i Facebook-innstillingene. Dette gjøres med menyen som vi har på venstre side. Der vil du se "Innstillinger og personvern". Og hvis du gir det, vil "Innstillinger" vises igjen.

Nå kommer du inn i et panel med en høyre kolonne med flere alternativer. Du må gå til «Personvern».

Når du er inne i denne menyen, i samme høyre kolonne må du klikke på "Din Facebook-informasjon". Fokuserer nå på den sentrale siden, hvis du scroller ned til bunnen vil du se at det står: «Deaktivering og eliminering». Det dette gjør er å gi deg muligheten til å deaktivere kontoen for en stund eller å slette den permanent.

Her må du velge å deaktivere kontoen og også klikke på Gå til kontodeaktivering. En rekke instruksjoner vil dukke opp som du kan bekrefte, og de vil varsle deg om hva som kan skje, samt å reversere prosessen, det vil si å aktivere den på nytt.

Hva skjer hvis jeg deaktiverer kontoen

Facebook opplyser om at Når en konto er deaktivert, er det som skjer med den følgende:

  • Ingen ser profilen din. Selv om det er noe informasjon som fortsatt er synlig.
  • Selv om du vises i vennelisten til de som følger deg, vil bare de kunne se deg. For andre vil du ikke eksistere.
  • Også gruppeadministratorer kan se dine innlegg og kommentarer.
  • Du vil ikke kunne bruke Facebook. Faktisk, hvis du går inn med profilen din, vil det skje at den blir aktivert igjen og du vil være synlig for alle.
  • Sidene du kontrollerer, det vil si dine egne, vil også gå tapt. Bare hvis du deler dem med noen andre, kan de forbli aktive.

Slik sletter du en Facebook-konto trinn for trinn

Slik sletter du en Facebook-konto trinn for trinn

Det er klart at, hvis avgjørelsen din er å forlate Facebook helt, det er ubrukelig for deg å holde profilen din deaktivert og for det sosiale nettverket å beholde dataene dine hvis du ikke vil vite noe om det (og mindre med lekkasjene som det ofte lider av). Derfor, for å lukke Facebook-profilen din helt, må du følge disse trinnene:

Lag en sikkerhetskopi av dataene dine

Dette er noe mange glemmer, men det kan være interessant. Med henne vil du for å kunne lagre både bildene dine og publikasjonene dine, som tross alt er dine. For å gjøre det, må du gå til Innstillinger og personvern, og derfra til Innstillinger.

Igjen går vi til Din Facebook-informasjon og her, på den sentrale siden, har du knappen «Last ned informasjonen din». Klikk på "vis" og du vil kunne velge kategorier av data, merk av boksene som vises på høyre side.

Deretter må du velge nedlastingsformat, kvaliteten på bildene og videoene og datointervallet. Du gir Opprett fil og den vil vises som ventende til den er tilgjengelig for nedlasting. Selvfølgelig er det ofte ikke umiddelbart og det kan ta fra noen timer til noen dager å gjøre det. Når du har det, kan du fortsette med hele fjerningsprosessen.

Slett Facebook-kontoen din fullstendig

Du har kanskje allerede innsett at for å slette Facebook-kontoen din, må du gå gjennom samme trinn som når du deaktiverer den. Bare, i stedet for å trykke på deaktiver, må du trykke på slett.

Jeg mener, trinnene er:

  • Gå til Innstillinger og Personvern / Innstillinger.
  • Når du er inne, klikker du på Personvern.
  • Gå til din Facebook-informasjon.
  • Gå ned til slutten der det står "Deaktivering og sletting av kontoen."
  • Klikk på Slett konto og på knappen «Gå for å slette kontoen».
  • Klikk på Fjern konto, skriv inn passordet og fortsett.

Det har du 30 dager på å avbryte fjerningsprosessen. På det tidspunktet kan du velge å avbryte prosessen. For å gjøre dette, trenger du bare å logge inn på kontoen din og trykke på knappen "Avbryt sletting".

Har du spørsmål om hvordan du sletter en Facebook-konto? Spør oss så skal vi prøve å hjelpe deg.


Innholdet i artikkelen følger våre prinsipper for redaksjonell etikk. Klikk på for å rapportere en feil her.

Bli den første til å kommentere

Legg igjen kommentaren

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

*

  1. Ansvarlig for dataene: Miguel Ángel Gatón
  2. Formålet med dataene: Kontroller SPAM, kommentaradministrasjon.
  3. Legitimering: Ditt samtykke
  4. Kommunikasjon av dataene: Dataene vil ikke bli kommunisert til tredjeparter bortsett fra ved juridisk forpliktelse.
  5. Datalagring: Database vert for Occentus Networks (EU)
  6. Rettigheter: Når som helst kan du begrense, gjenopprette og slette informasjonen din.

bool (sant)