Совети за успех во глобалната трговија

Совети за успех во глобалната трговија

Е-трговијата експлодира и тоа значи дека деловните субјекти кои не можат да си дозволат вистинска продавница одеднаш ги продаваат своите производи преку Интернет.

Водич за работа во е-трговија

Водич за работа во е-трговија

Секторот за трговија на интернет е составен од голем број различни вештини и потекла. Постојат улоги за креативни типови, аналитичкиот ум

Продавница-Апотека

Amazon сака да ја купи Shop-Apotheke

Според публикацијата Афотек Адок, Амазон сака да го преземе водечкиот пазар во Фармацевтска продавница-Апотека

идна електронска трговија

Иднината на трговијата

Успехот на електронската трговија или е-трговијата е многу забележителен во последниве години, се развива и расте сè повеќе благодарение на пристапноста

Месечна претплата

Месечна претплата на кутија?

Начинот на деловно работење секогаш се развива, и многу пати наоѓаме деловни можности таму каде што најмалку ги замислуваме.

заштитени податоци

Дали нашите податоци се заштитени?

Преземањето екстремни мерки на претпазливост никогаш не боли. Прегледајте ги овие совети за да бидете сигурни дека вашите податоци и вашите клиенти секогаш ќе бидат заштитени

Безбедност во плаќањата што ги правите

Осигурете се да им ги понудите најдобрите безбедносни системи на вашите клиенти за да можат безбедно да ги извршуваат своите плаќања, важно е да преземете безбедносни мерки

Trailhead матрикс

Trailhead матрикс

Salesforce го заврши вториот квартал со импресивно демо на својата конференција за програмери во Сан Франциско, ТраилеаДХ.

https://holadinero.es/

Што е логистика за е-трговија?

Логистички методи кои извршуваат неколку од работните места на овие компании. Следно ќе зборуваме за овие методи кои ја опкружуваат е-трговијата.

5 примери за успешна е-трговија

Барате примери за е-трговија за да ја зајакнете вашата онлајн продавница? Не пропуштајте ги овие 5 успешни приказни во е-трговијата за да започнете да заработувате пари

Cloud computing

Cloud computing

Поставете информации во облакот. Или преземете нешто од облакот. „Облачен компјутер“ се однесува на компјутерски облак.

Понудете кориснички производи

Понудете кориснички производи

Персонализацијата е додадена вредност на која новите генерации даваат вредност. Ако сакаме да влеземе на пазарот, персонализирани производи или услуги

измами за е-трговија

Како да се справите со измамите?

Victртви на купувачи кои сакаат да запленат стока на недозволен начин, кои преку недозволени методи запленуваат лични информации.

Започнете ја вашата деловна трговија

Започнете ја вашата деловна трговија

Деловните активности по електронска трговија се еден од најдобрите начини да заработите брзи пари денес, но процесот не е лесен и бара многу трпеливост.

Што е Алибаба и како работи

Ние ви кажуваме како работи Alibaba и како најголемата платформа за тргување заработува пари со најдобрите придобивки. Што е Алибаба и како работи? Пронајди!

Shopify Pay

Shopify Pay, друг начин на плаќање

Претприемачите кои својата деловна активност ја базираат на shopify сега имаат нова опција да им служат на потребите на своите клиенти, а таа опција се вика Shopify Pay.

Чат-ботови и услуги на клиенти

Чат-ботови и услуги на клиенти

Чат-ботовите за социјални мрежи се чинеше како дефинитивно решение за проблемите што услугата за клиенти може да ги донесе преку социјалните мрежи.

Искуство на клиентот по купувањето

Искуство на клиентот по купувањето

Искуството на клиентот е од суштинско значење во процесот на купување. Повеќето претприемачи во облак ја знаат важноста на услугата за клиенти

MCommerce во Шпанија

MCommerce во Шпанија

Секој ден повеќе Шпанци одлучуваат да ги користат своите паметни телефони или таблети за да нарачаат производи и услуги преку Интернет

Dropshipping

Детали за да знаете за Dropshipping

Dropshipping е широко користен деловен модел во светот на е-трговија, тој е совршен додаток на вашата продажба преку Интернет.

Милениумци во е-трговија

Ера на милениумците во е-трговијата

Ерата на милениумците во е-трговијата е клучна за да се постигне зголемување на продажбата. Времињата се менуваат и ние мора да се прилагодиме или да потонеме

Кикстартер

Kikstarter постигнува успех преку shopify

Кикстартер е најпопуларната страница каде што илјадници луѓе се потпрат да ги финансираат своите деловни активности. Можеби барате да преминете на следниот чекор

B2B и B2C

Разлика помеѓу B2B и B2C

Некои од поимите што најчесто ги наоѓаме во статиите за е-трговија се B2B (Бизнис до бизнис) и Б2Б (Бизнис до потрошувач).

создаде ангажман

7 начини да се вклучите во е-трговија

Ангажман можеме да го разбереме степенот до кој вашите потрошувачи комуницираат со вашата марка. Се базира на клиенти кои развиваат лојалност кон вашиот бренд

плати подоцна

Плаќање на рати во е-трговија

Постои опција која исто така постепено добива на земја, со што на клиентите им е полесно да плаќаат поудобно со плаќање на рати.

Интернет рекламирање за МСП

Интернет рекламирање за МСП

Спроведете стратегии за рекламирање преку Интернет што ни овозможуваат да достигнеме поголем број луѓе. Ви претставуваме основни стратегии за рекламирање

апликации како деловен модел

Апликациите како деловен модел

Повеќето големи компании донесоа одлука да понудат апликации што функционираат како средство за комуникација отколку како производ само по себе.

продаде Фејсбук

7 чекори за продажба на Фејсбук

Ви ги претставуваме чекорите што мора да ги следите за да ја искористите оваа алатка во целост и да ги следите чекорите за продажба на Фејсбук:

Важноста на HTTPS

Важноста на HTTPS

Што значи протокол за пренос на хипертекст или HTTPS (протокол за пренос на хипертекст)? Овој протокол е оној што дозволува пренос на податоци

Е-шоу 2017 година

Е-Шоу се етаблираше како најголем саем за е-трговија во Шпанија и Латинска Америка. Тоа е настан во кој се среќаваат стручни изложувачи

Различни опции на серверот

Различни опции на серверот

За да работиме на нашата веб-страница, во основа имаме три опции при избор на сервер: наш сопствен, платен и бесплатен.

Социјална е-трговија во 3 чекори

Социјална е-трговија во 3 чекори

Социјална трговија е таа гранка на електронска трговија која ги користи достапните алатки во различните социјални мрежи за да создаде добро искуство

Е-трговијата продолжува да иновира

Електронската трговија е само по себе револуција во начинот на кој ја перцепираме трговијата, поради ова има многу прашања што мора да ги разгледаме

генерации на е-трговија

Формирање генерации на е-трговија

Бидејќи се формираат генерации на електронска трговија, во денешно време се нудат курсеви во училиштата што им овозможуваат да стекнат обука

Новиот тренд, мобилна трговија

Овој вид трговија преку паметни телефони е познат како мобилна трговија или m-трговија и се појави како еволуција на е-трговија

Проширете ја вашата е-трговија

Е-трговија или електронска трговија отвора многу можности, бидејќи со тоа што не бара физичка продавница, за бизнисите веќе нема граници

Шест сигма во екомерката

Една од методологиите што моментално постојат за да се избегнат некои потешкотии во однос на електронската трговија е ако Сигс сигма

Безбедност во електронската трговија

Нивото на безбедност на оваа класа на деловни активности започнува со фактот дека информациите што ги бараат од своите клиенти мора да бидат ограничени