Пронајдете брендови на AliExpress

Лого на Алиекспрес

Многу пати, кога барате одреден производ што сакате да го набавите на веб-страницата на AliExpress, пребарувањето може да стане комплициран процес, треба да внесете специфична комбинација на зборови или кратенки што дозволуваат најдете ги оние брендови што сакате да ги купите на платформата.

Причина зошто е погодно знаете детали за тоа како работи пребарувањето на трговската марка во AlieExpress, за да можат на овој начин најдете ги сите посакувани производи без компликации.

Зошто е потребно да се користат кратенки на AliExpress?

Да лоцирајте ги нашите омилени брендови на AliExpress, е фундаментална пребарување со кратенки, едноставно и едноставно Бидејќи голем дел од производите што се нудат на AliExpress се реплики.

Тоа е, тие не се оригинални, поради што многу од продавачи или „продавачи“ кои се регистрирани на страницата, тие успеваат да рекламирајте ги вашите производи кои се копии без да ги прекршите правилата и барањата поставени од AliExpress.

Од платформата им забранува на продавачите да објавуваат копии на признати и веќе регистрирани брендови, без оглед дали се реплики со добар или лош квалитет, бидејќи се фалсификати и како такви, го нарушуваат поседувањето на правата на интелектуална сопственост што ги имаат оригиналните брендови.

На таков начин што, за да не се нарушат условите и правилата на AliExpress, продавачите на страницата користете кратенки за да можат купувачите да ги најдат своите производи пирати без да претставуваат опасност дека можат да бидат блокирани од AliExpress.

Како да се прави разлика помеѓу обележувањето на оригиналите и копиите на AliExpress?

Една од главните проблеми што можат да се појават кај различните купувачи при користење на услугите AliExpress има врска со можност за вршење на набавки на производи кои се копии кога всушност сакате да го добиете оригиналот.

АлеЕкспрес

Овој проблем се јавува главно кога купувачот одеднаш ќе го пронајде мобилниот телефон што сакал да го купи, понуден по многу пониска цена од онаа што вообичаено се наоѓа на другите интернет страници или продажни објекти.

На овој начин, веднаш се јавува загриженост дали станува збор за оригинален производ или во добра состојба, бидејќи во AliExpress можете да најдете многу кинески брендови кои работат како копии на оригиналните брендови на други земји или дури и други кинески производи, но кои се добро познати во индустријата.

Затоа, од витално значење е дека купувачот може да направи разлика помеѓу автентичен производ и оние што се фалсификувани.

За да го направат ова, тие предлагаат четири основни категории Околу брендовите што можат да се најдат во AliExpress и кои се следниве:

  • Кинески брендови
  • Белите кинески брендови
  • Лажни марки
  • И оригинални западни брендови.

Признати кинески брендови

Тие се оние брендови кои во текот на последните години успеаја да се позиционираат на светскиот пазар, стекнувајќи голем престиж и признание на меѓународно ниво, па не бараат имитации на други компании, како и тие не го кријат своето лого или нивните идентитетски знаци.

На овој начин, ова се брендови кои денес скоро секој купувач може да ги препознае, почнувајќи од технолошки сектор како Xiaomi и Huawei, на производителите на часовници како Мегир и Ајкула.

Белите кинески брендови

Овој вид на производ има многу посебна карактеристика, бидејќи како што сугерира неговото име, станува збор за производи кои не се брендирани како такви, или дека го имаат на многу скриен начин, но и покрај ова, мора да се спомене дека не е така предмети со слаб квалитет, но дојдоа директно од производителот во рацете на клиентот.

Значи, тие не поминаа низ процесот на западност во кој се додаваат логоа и се прави маркетинг со цел да се создаде брендот, со тие обично ги продаваат овие производи до пет пати поскапи од нивната оригинална цена на производство.

на Кинеските „бели“ брендови се производи со добар квалитет кои немаат бренд што ги разликува како такви, но работат како и оние што се признати ширум светот.

Во AliExpress можете да најдете голем број на овие предмети, особено модни додатоци, технолошки резервни делови, прибор за домаќинство итн.

Лажни марки

Еден од најчесто повторуваните случаи на страницата за шопинг AliExpress е оној на оние продавачи кои нудат предмети што се фалсификати на западни брендови најпрепознатлив.

Во овој поглед, овие не претставуваат никаков проблем што купувачите можат да бидат измамени кога бараат оригинален производ, бидејќи фалсификати никогаш не се нудат под маската на оригинални брендови, туку тие им се нудат на купувачите кои доброволно имаат намера да купат фалсификувана ставка.

Како што е акција строго забранета од платформата, секој ден поретко се наоѓаат продавачи кои имаат лажни производи во својот инвентар.

Оригинални западни брендови

Конечно, го имаме и случајот со производи понудени на AliExpress кои се оригинални, и тоа во некои прилики, во зависност од брендот и договорите што се склучуваат со дистрибутерите и со платформата.

Некои продавачи нудат производи по прилично прифатливи цени за клиентите, и покрај тоа што се 100% оригинални артикли, како што се конверските тениски чевли, кои се добар пример за оригинални брендови кои се изложени по многу добра цена на платформата.

Како може да ги кажете репликите на оригиналните производи?

Тоа е всушност А. многу едноставен процес, бидејќи ако се разгледаат разликите во цените, количините се обично далеку од оригинални брендови и фалсификати, така станува многу очигледно кога не купувате оригинален производ.

На пример, кога ќе видите дека Nike Roshe се нуди на AliExpress за 25 долари, нема сомнение дека се лажни.

брендови на aliexpress

Слично на тоа, кога некој ќе погледне во торба Луј Витон за 45 долари, исто така е очигледно дека не може да биде оригинален производ, бидејќи иако купувањето на AliExpress е ефтино, вистината е дека продавачите ќе мора да ја изгубат својата проценка нудејќи оригинални производи далеку под нивната нормална цена.

Вреди да се спомене дека платформата лансираше нова функција пред извесно време, така што корисниците продавачите можат да содржат икона на нивните производи да се осигура дека она што го продаваат е автентично, бидејќи Реченото лого значи дека предметот е надгледуван од тимот на AliExpress, што работи како дополнителна гаранција за купувачот.

Гаранција AliExpress во случај на фалсификување

Иако во овој момент многу е тешко за продавница да пласира фалсификувани производи вистината е дека ова сценарио сè уште може да се случи, поради што AliExpress, благодарение на гаранција за автентичност што сте го создале, во случај продавачот да го доведе во заблуда својот клиент со лажен производ.

гаранција за алиекспрес

Платформата гарантира целосно враќање на износот на вашата набавка, Исто така, вклучително и трошоците за испорака што се направени.

Вреди да се напомене фактот дека во овој тип на ситуација, AliExpress секогаш не успева во корист на корисниците па дури и покрај враќањето на нивните пари, им овозможува на своите клиенти да го чуваат производот за кој се жалеле.

Во случај да се бараат производи со добар квалитет по пристапни цени, но тоа не е нужно оригинално и затоа што многу продавачи го менуваат начинот на продажба за да ги рекламираат своите реплики без да бидат откриени од платформата, што се прави е договорете продажба на каталог со клиенти.

Овој метод работи како што следува:

Продавачот по електронска пошта купувачи a каталог на вашите статии и откако ќе се изврши купувањето преку е-пошта или WhatsApp, нарачката ви ја испраќа врската AliExpress за извршување на уплатата, Не пред да го напуштите предупредувањето дека на платформата не се издаваат коментари, сомнежи или појаснувања и дека плаќањето се врши само за да се избегне каква било казна од AliExpress.

Можноста за издавање на какво било појаснување се нуди со други средства и канали за пристап, помеѓу продавачот и купувачот, за овие случаи.

Пребарувајте зборови на AliExpress

Со цел да се изврши пребарување на сите видови производи и написи кои се изложени со различни средства за пристап на AliExpress.

Брендови на AliExpress

Традиционалниот начин да се извршат овие пребарувања е преку употреба на комбинации на зборови или употреба на кратенки што ни овозможуваат да ги извршиме овие пребарувања.

Подолу е табела со зборовите што мора да се внесе за да се изврши Пребарувајте различни брендови со големи име на страницата AliExpress.

БРЕНДИ СО А.

Abercrombie & Fitch: AF, Abercr Ombie, AF Brand, Fitch Brand.
Адидас: Адеј, адас, ади, адидс, шампони.
Зависник: шпански боксер, зависен боксер.
Воена аеронаутика: Воена аеронаутика.
Аеропостала: Аеро.
Акраповиќ (издувни цевки на мотоцикли): Издувен гас на мотор Акраповиќ.
Александар Мекин: череп на Мекин, мкк.
Алпинестари: starsвезди.
Американски орел: АЕ.
Араи (моторциклистички кациги): Араи
Армани: АР.
Arnette: очила за сонце Arnette
Asics: ASKS, со ова можете да најдете и кошаркарски чевли од други брендови.

БРЕНДИ СО Б.

Баленсијага: Енциага, Вееван.
Белстаф: Јакна од гангстер, крзнена јакна Том, БСФ.
Бершка: БСК.
Билабонг: билабонг
Бимба и Лола: Бимба
Булгари: BVG / BV.
Бурбери: Бур, Бери.

БРЕНДИ СО В.

Келвин Клајн: ЦК, ЦК, можеби барате ефтини гаќи
Камила: Камета, камила.
Фудбалски дресови: фудбалски дрес или можеби барате ефтини фудбалски дресови
Каролина Херера: CH, HC.
Картие: луксузен часовник
Касио: Касио
Шанел: CC / Double c.
Граѓанин: AT, BR, COT.
Разговор: Конверзија, разговор.
Кроци: сабо.

БРЕНДИ СО Д.

Даниел Велингтон: DW часовник, Велингтон.
Desigual: сончоглед, пеперутка, Desigual Spain, Desigual шпански.
Дизел: Умри, умира, дисл, дизел, италијански фармерки.
Диор: Диорисимо, ДИ * Р
Дизни: Мики маус.
Долче и Габана: Облека од Долче.
Д-р Мартенс: Мартин.
Dsquared: d2 фармерки, бренд d фармерки, d Squared, DSQ, D2.

БРЕНДИ СО Е.

Ецко: облека од рино.
Емпорио Армани: AX, EA, AR, AOR.

БРЕНДИ СО Ф.

Fjäll räven kanken: Ранец Kanken.
Фокс: Трка со лисици.
Френклин Маршал: облека од френклин.
Слободни луѓе: Freeени слободни луѓе, Хипи Бохо
Фурла: Крзно бонбони.

БРЕНДИ СО Г.

ГАП: ГА П.
G-star Raw: gs, gstar, raw.
Гаража за гасни мајмуни: Мајмун за гас.
Златна гуска Делукс бренд: GGDB.
Гучи: GG, GG Men, GG Women, GG Bag, GG Shoes, GG Belt, GG очила за сонце.
Погодете: Погодете, Г.С.

БРЕНДИ СО Х.

Хакет: Хакет.
Хокери: Хојкери за очила за сонце.
Хелис: Чевли со ролери за деца.
H&M: H * M.
Heuer: TOH / Tag Watch.
Холистер: HCO, холисти, холистанти.
Хуго Бос: ХБ.
Ловец: Водоотпорни чизми за дожд, Чизми за дожд, Велси.

БРЕНДИ СО ЈАС

Изабел Марант: Изабел чевли.
Иси Мијаке: Иси Мијаке.

БРЕНДИ СО Ј

Ffефри Кембел: Jeефри чевли, чевли на Кембел.

БРЕНДИ СО К.

Кејн запад: Кејн чевли.
Кензо: Кенц.
Киини (бикини): Киини
Киплинг: Киплинг, Кип, Каплинг, Кипле, Кипл, Киплед, КП.

БРЕНДИ СО Л.

Ла Мартина: Ла Мартина.
Лакост: Крокодил, крокодил.
Ли: Ли
Левис: Лев, левари.
Лое: Ло, ние.
Кеси со долги шампиони: Долга чанта со шампањ.
Louboutin: Црвени долни чевли, L0UB0RTIN.
Луј Витон: ЛВ, Луис Баг.

БРЕНДИ СО М.

Козметика MAC: Мек.
Рачка: Mng.
Маноло Бланик: Манолос.
Марк obејкобс: МJ.
Масимо Дути: Масимо, мосимо мд, дути.
Мерел: Мерелс.
Мајкл Корс: МК, корс, Михаел
Мис на шеесет години: Мис на 60, Мис на фармерки
Мизуно: МZ.
Moncler: Monclearing, Monclear.
Мон Блан: Монт.
Москино: Мекдоналдс, Моски, Милан Болса.
Црница: торба со сланина, кеси со бери, кожна чанта од мулбе.

БРЕНДИ СО Н.

Голи палети: НК, голи палети
Нов биланс: N чевли.
Најк: НК.

БРЕНДИ СО О

Оукли: Ок, очила за сонце.

БРЕНДИ СО П.

Пандора: Шармови на Пандора, сребро од 925 сребро.
Пол и ајкула: ајкула Пол.
Филип Плен: Филп, Филип, Филип.
Прада: Пра, прад, прд.
Пума: ПУМА, Пу ма.
Purificacion Garcia: стр.

БРЕНДИ СО П

QuikSilver: Брзо сребро, QS.

БРЕНДИ СО Р.

Ралф Лорен: коњ, РЛ, Поло, голем пони.
Реј Бан: РБ.
Часовници на Брејтлин: часовник за бентли.
Reebok: Reebok Shoes.
Ризома (додатоци за мотоцикли): моторцикл ризома.
Ролекс: Улога.

БРЕНДИ СО С.

Сеико: СОК.
Супердри: Осака
Shoei (шлемови): Shoei.
Skechers: Skechers чевли.
Шпион + очила: Кен Блок.
Камен: Камена јакна, Стоунисланд

БРЕНДИ СО Т.

Тифани и Ко.: Тиф, Тиф, Тифани, Тифани.
Тимберленд: дрва.
Tissot: Ti7 WATCH.
Томи Хилфигер: Томис.
Тус: To.us, мечка, мече, до.
Дизајни на Троја Ли: дизајни на TLD.

БРЕНДИ СО У

Уг: австралиски чизми.
Урбано распаѓање: УД, урбана козметика, козметика за удирања.

БРЕНДИ СО В.

Валентино: Вал.
Комбиња: комбиња, патики од платно, платна, внс.
Викторија Сикрет: В.С., Викторија.

БРЕНДИ СО С.

Чудо чудо: Притисни градник

БРЕНДИ СО И

Ив Сен Лорен: YSL.

БРЕНДИ СО З.

Чевли Кристијан Лубутин: Кристијан чевли, Чевли од ЦЛ
Зара: Зар, ​​за.

Како што можете да видите, оваа листа е прилично долга и вклучува широк репертоар на написи и производи што може да се најдат во Платформа AliExprees.

На крајот, останува на купувачот да одлучи за големото опсег на можности што ги имате на дофат на раката, сепак благодарение на ова комбинација на зборови и акроними, веќе можете да заштедите многу време и да го избегнете проблемот да не ги наоѓате омилените производи на страницата.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени.

*

*

  1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
  2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
  3. Легитимација: Ваша согласност
  4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
  5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
  6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.