Поставете PayPal во Престашоп

PayPal во престашоп

За да дознаете како конфигурирајте PayPal во PrestaShopПрво ќе разговараме за двата концепта. За оние кои не знаат за што станува збор, PayPal се состои од систем за плаќање преку Интернет за виртуелни продавници. Преку оваа страница можете да направите уплата веднаш кога купувате производ во онлајн продавница.

Во моментов, PayPal е еден од најпопуларните и најкористените системи за плаќање преку Интернет на пазаротОва се должи на неговата голема леснотија на користење и флексибилноста што ја претставува така што можеме да го користиме како дигитален начин на плаќање, над другите традиционални средства како што се кредитни картички.

Y PrestaShop е главен бесплатен софтвер за е-трговија, со чија помош нејзините корисници можат да основаат мрежни продавници на многу едноставен и ефективен начин, елиминирајќи ги сите видови на технички и финансиски пречки што генерално се потребни за овој вид деловна активност.

PrestaShop работи успешно од 2007 година, да стане денес светски познато решение за е-трговија, со повеќе од 165,000 онлајн продавници ширум светот.

Како да го конфигурирате PayPal во Престашоп?

Во следниот вовед, ќе ги набудуваме чекорите што треба да се следат за да се изврши Конфигурација на PayPal во најактуелните верзии на PrestaShop, верзија 1.6 објавена во март 2014 година и верзија 1.7 објавена во ноември 2016 година.

Поставете PayPal во PrestaShop 1.6

Да се ​​изврши Конфигурација на модулот PayPal PrestaShop важно е дотогаш ја создадовме сметката на PayPal, што е од суштинско значење за да се продолжи со процесот на конфигурација на модулот за плаќање со PayPal во Престашоп.

Следно ќе ги детализираме главните чекори за да можете да го конфигурирате Paypal во Престашоп

Тоа е шест лесни чекори што ќе ни овозможи да ја спроведеме оваа постапка брзо и без поголеми компликации.

Сметка на Paypal:

Како што споменавме погоре, да имате веќе креирана сметка на PayPal ќе биде првиот основен чекор за конфигурирање со PrestaShop. Веднаш над првата точка од лентата за конфигурација, можеме да го видиме прашањето: Дали веќе имате деловна сметка на PayPal?

На ова прашање, ние мора одговори позитивноПа, дотогаш мора да го покриеме ова барање без проблем.

Потпис на API:

Следниот чекор има врска со Добивање на потпис на API, каде што ќе одиме директно на третата точка од лентата за конфигурација, која е насловена "Активирајте ја вашата онлајн продавница за да прифатите плаќања на PayPal".

Малку подолу можеме да видиме и портокалова лента наречена „Добијте ги моите детали за идентификација на PayPal«, Во која ќе кликнеме за да продолжиме со постапката и да одиме на третиот чекор од овој водич.

На следната слика можеме детално да ја набудуваме третата точка на Страница за конфигурација на PayPal, каде што можете да го видите и портокаловото копче на кое мора да кликнеме за да продолжиме.

Поставете paypal во престашоп

Најавете се на PayPal:

Откако дадовте кликнете на портокаловото копче, Appearе се појави прозорец што нè прашува најавете се на PayPal, исто како што може да се види и на претходната слика.

Ние ќе најавување Само со внесување на е-пошта и лозинка што е создадена за деловната сметка на PayPal.

Откако ќе се внесат податоците, ќе треба да пристапиме само со притискање копчето "Пријави се", со што ќе напредуваме кон следниот чекор на ова објаснување.

Сертификати за API:

Со цел да се обработи плаќања во онлајн продавница, Многу е важно да ги имаме ингеренциите на API, кои можеме да ги побараме во конфигурацијата Акредитиви и дозволи на API, што е дел од втората опција на API Access, како што можеме да видиме изразено на следната слика:

Како што може да се види, ова опција може да се примени на персонализирани веб-страници и интернет продавници, како и колички пред-интегрирани на вашиот сопствен сервер. Исто така, како што е наведено во наведената слика, ние мора да ја избереме врската за пристап од опцијата 2, која се нарекува "Побарајте акредитиви на API."

конфигурирај PayPal

Побарајте потпис на API:

Последователно, еднаш Акредитивните API, Theе се отвори страницата на која се спроведува споменатото барање, во која ќе биде наведено дека Акредитивните писма за API се состојат од три главни елементи:

 • Корисничко име на API
 • Лозинка за API
 • Потпис на API или сертификат за клиент API SSL

На оваа нова страница, исто како што можете да видите на следната слика, ќе бидеме претставени две различни опции: „Барање потпис на API“ и „Барање на API сертификат“.

Во овој случај, ние мора да ја означиме првата опција, која ни овозможува да го побараме потписот на API. Откако ќе се избере ова поле, ние треба само да прифатиме и да испратиме за да продолжиме со процесот.

Следната слика детално ги опишува информациите дадени во овој чекор од упатството.

конфигурирајте PayPal за престашоп

Име на API и лозинка и потпис:

Како дел од шестиот чекор, после побарајте потпис на API, Screenе се појави екран со следниве информации:

 • Кредитен лист:
 • Корисничко име на API:
 • Лозинка на API:
 • Фирма:
 • Датум на аплицирање:

На едната страна од секој од овие делови, можеме притиснете го копчето "Покажи" така што ќе бидат прикажани информациите за секој податок, што ќе биде многу важно за извршување на следната и последна постапка од овој водич за конфигурација на PayPal во Престашоп.

Следно, можеме да видиме на следната слика што беше објаснето претходно.

paypal и prestashop

Како што е наведено пред еден момент, за да ги видиме информациите за податоците што се прикажуваат на оваа страница, останува само да дадеме кликнете на копчето "Прикажи", што ќе ги направи соодветните информации видливи во форма на кодови во некои случаи.

Речените податоци мора да бидат копирани и залепени во соодветното поле на третата точка на страницата за конфигурација на модулот, што можевме да го разгледаме претходно во третиот чекор од овој водич.

Следно, на следната слика ќе ја видиме таа точка, веќе со информациите за потпис пополнети со информациите добиени на почетокот на шестиот чекор од нашиот водич.

prestashop

Како што веќе беше наведено, во овој дел ќе биде потребно само да се залепат соодветните информации во означен дел од „Потпис“. Другите опции за конфигурација ќе бидат оставени такви какви што се, а потоа можеме да кликнеме на копчето за зачувување што се наоѓа на дното на страницата.

Со ова ќе ја завршиме конфигурацијата на модулот PayPal во Престашоп, во верзија 1.6.

Конфигурирајте PayPal во Престашоп 1.7

Инсталација на PayPal модулот во Престашоп 1.7.

Во зависност од верзијата на Prestashop 1.7 со која управуваме, можеби нема да биде инсталиран Paypal модулот. Затоа подолу имаме две различни сценарија.

 1. A) Инсталиран PayPal модул:

За да потврдиме дека веќе го имаме инсталирано PayPal модулот, можеме да одиме во табулаторот „ПРИСТАПНИМЕ“, каде што ќе внесеме „Модули“, потоа „Модули и услуги“, и на крај ќе кликнеме на табулаторот „Инсталирани модули“.

Подоцна, можеме брзо да го бараме модулот PayPal со притискање на копчето CTRL + F и внесување на paypal во полето за пребарување. Значи, можеме да провериме дали веќе го имаме инсталирано модулот и ако е така, само кликни на зборот „Конфигурирај“

 1. B) PayPal модулот не е инсталиран:

Ако PayPal не се појави во табулаторот „Инсталирани модули“, тоа значи дека ќе треба да се инсталира. За да ја извршиме инсталацијата, ќе започнеме со извршување на истата постапка како и за вашето пребарување.

Прво, ќе влеземе во табулаторот "КОРСТИМИРАЕ", потоа "Модули", и оттаму во "Модули и услуги", а потоа кликнете на табулаторот "Избор". Lookе го бараме модулот "PayPal", кој ќе го внесеме преку копчето "Инсталирај".

На следната слика можеме да го видиме овој чекор:

конфигурирај PayPal

Интерфејс на модулот PayPal во PrestaShop 1.7

Сега кога можеме пристап до конфигурацијата на PayPal модулот, можеме да видиме две јазичиња: „Производи“ и „Конфигурација“.

Исто така, можеме да набудуваме две различни опции за конфигурирање: "Paypal" и "Braintree". Од овие двајца, ќе ја избереме опцијата „Paypal“ што е таа што нè интересира. Да се ​​активира и конфигурира стандардната PayPal.

На следната слика можеме да го видиме овој чекор:

чекори за конфигурирање на PayPal во престашоп

Конфигурација на модулот PayPal во Престашоп 1.7

За да ја направиме конфигурацијата, ќе треба само да сториме кликнете на копчето "Активирај", што се појавува во правоаголникот лево, оној што е посветен на PayPal и кој ќе ни овозможи пристап до страницата PayPal, каде што само ние мора да ја внесеме нашата е-пошта да креирате сметка, или најавете се на сметка на PayPal веќе креирано претходно, и откако ова е направено, ќе ја избереме земјата на потекло што се наоѓа во селекторот лоциран подолу, а подоцна, ќе кликнеме на копчето за продолжување.

PayPal за Prestashop 1.7

После тоа, ќе се појави слика што е предупредување за одобрување на апликацијата употреба на нашите API клучеви и на тој начин да може да се интегрира во PayPal.

За да продолжиме со процесот, треба да дадеме овластување, користејќи го копчето „Да, давам моја дозвола., без разлика дали се јавува во кој било од следниве два случаи:

интегрирајте се со PayPal престашопот се интегрира со PayPal

По прифаќањето, ќе се отвори друг прозорец што нема да покаже дека овластувањето било успешно.

прифатете PayPal во престашоп

Тогаш следниот чекор ќе биде вратете се на конфигурацијата на PayPal модулот на нашата инсталација PrestaShop, со помош на копчето "Вратете се во PrestaShop или исто така „Врати се во е-трговија 202“, по што ќе се појави текст каде ќе потврдиме дека правилно го поврзавме PayPal со Prestashop, како и низа индикации за да ја потврдиме адресата за е-пошта и да знаеме дали има грешки во заокружувањето во нарачките.

Конфигурација на PayPal модулот во Престашоп

По поврзувањето на PrestaShop 1.7 PayPal модул со сметка на PayPal, ќе пристапиме во табулаторот „Конфигурација“ на модулот PayPal, каде што мора да ги измениме следниве опции за конфигурација како што следува:

 • Активирајте песок: Во селекторот ќе ја внесеме опцијата „Не“, за да можеме да добиваме вистински плаќања наместо тестови.
 • Акција за плаќање: Ние ќе ја избереме опцијата „Продажба“, што е нормален начин на продажба со PayPal
 • Покажете ги поволностите на PayPal на вашите клиенти: Препорачливо е да го изберете овој дел со опцијата „Да“, бидејќи ако го активираме, кога клиентот ќе избере начин на плаќање, тој секогаш ќе може да гледа информации за предностите на плаќањето со PayPal
 • Овозможен директен пристап: Тука, ќе ја внесеме опцијата "Не", која е поврзана со активирање на експресното плаќање на PayPal.
 • Овозможено во контекст: Тука исто така ќе ја внесеме опцијата "Не".

престашоп и пејпл

Откако ќе ги направиме овие промени, можеме притиснете го копчето "Зачувај" И така Веќе ќе го конфигурираме нашиот PayPal модул и ќе биде поврзан со PrestaShop 1.7.

 


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Коментар, оставете го вашиот

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени.

*

*

 1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
 2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
 3. Легитимација: Ваша согласност
 4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
 5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
 6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.

 1.   Марија Лора dijo

  Сакате рибукс