Како да се отпишеш од Фејсбук

отпишете се на Фејсбук

Во рамките на социјалните мрежи можете да видите многу рекламирање што понекогаш може да биде досадно и неизбежно, или исто така луѓе кои се одговорни за злоупотреба на информациите што ги имате на Фејсбук, и да бидам искрен Кога отвораме сметка во социјална мрежа, не го гледаме фактот да го оставиме еден ден, но има денови во кои ако имаме доволно причини да не продолжиме со сметката на Фејсбук, за сите оние кои се во ситуација, Еве чекор-по-чекор објаснување за тоа како да се отпишете од Фејсбук во целина или делумно.

Или затоа што го користиме премногу и го троши целото наше време, ни предизвикува лични проблеми или едноставно не го користиме воопшто, еве објаснив како да го затворам

Но, пред да започнете треба да бидете свесни за разлика што постои помеѓу оставање на вашата сметка привремено деактивирана или правење на неодредено време.

Разлика помеѓу деактивирање и бришење на вашата сметка

Со автоматски ефект што Фејсбук прво настапи, е привремено да ја деактивирате вашата сметка кога ќе ја побарате. Барајќи ја опцијата, можете исто така да ја елиминирате од лицето на земјата, но ќе треба да погледнеме малку потемелно. За да земете проценка до кој степен сакате да ја напуштите вашата сметка на Фејсбук, Toе започнеме со објаснување на разликата помеѓу овие.

  • Со деактивирање на вашата сметка, преземате привремена мерка. Може да се вратите на Фејсбук кога сакате, иако додека сметката е деактивирана, корисниците кои порано ве имале во пријатели нема да можат да ве бараат, а уште помалку да ја видат вашата биографија. Willе биде заштитен од серверите Цукерберг, но ако размислувате да ја избришете вашата сметка за некои пораки што сте ги испратиле, заборавете го, бидејќи тие сè уште се присутни и луѓето со кои биле испратени може да пристапат до нив без проблем.
  • Со бришење на вашата сметка, преземате дефинитивна мерка, па штом ќе се заврши овој процес, нема враќање назад. Откако ќе го побарате конечното бришење на Фејсбук, ќе бидат потребни четиринаесет дена за да се процесира, и ако во тој временски период повторно пристапите до вашата сметка од кој било уред, оваа постапка ќе биде откажана. Што се однесува до вашите лични информации, ќе му требаат приближно 90 дена на Фејсбук за да ги отстрани од својата база на податоци.

Мора да го имате предвид тоа пораките што може да ги имате во разговор со никого нема да бидат избришани од системот, бидејќи овие се чуваат истовремено на сметката на лицето кое ги прима.

Некои може да останат копии од записи што ќе останат во вашата база на податоци, но тие не го препознаваат вашиот имплицитен идентитет, ослободувајќи ве од какво било пребарување.

Како привремено да ја деактивирам мојата сметка на Фејсбук

Запомнете дека можете деактивирајте ја вашата сметка привремено Онолку пати колку што е и вратете се кога сакате или слободно време на располагање.

За да ја деактивирате вашата сметка, мора да ги извршите следниве чекори:

  1. Кликнете или допрете на мени лоциран во делот чувствувате нели од Фејсбук.
  2. Изберете овде делот конфигурација.
  3. Кликнете на Генерално, во колоната лоцирана настрана лево.
  4. Изберете во овој дел опцијата што вели Управувајте со вашата сметка и следете ги следните чекори за да го завршите акцијата за привремено повлекување.

Со деактивирање на вашиот профил, ќе биде невозможно да ве пребаруваат или да видите која било ознака што води до вашиот профил. Како што веќе знаете, одредени информации, како што се испратените пораки, ќе продолжат да бидат видливи за оние што ги примиле.

Ако по некое време Одлучувате повторно да ја користите вашата сметка на Фејсбук, во кое било време ќе имате можност да се најавите со твоето стара адреса за е-пошта, како и вашата лозинка веднаш да ја активирате вашата сметка. Лесно ќе опоравите сè, ако ја користите старата сметка на Фејсбук за најавување, сметката ќе се активира повторно, дури и ако е од друга апликација што се поврзува со Фејсбук и ја прифатите. Едноставно е што вашиот профил на Фејсбук, вклучително и сите ваши пријатели, фотографии и објави, веднаш ќе се ресетира. Запомнете дека сте ја овозможиле вашата сметка за е-пошта што обично ја користите за најавување доколку сакате повторно да ја активирате вашата сметка.

Како трајно да ја избришам мојата сметка на Фејсбук

Ако мислите дека никогаш повеќе нема да ја користите вашата сметка на Фејсбук и решивте да ја избришете вашата сметка засекогаш, се препорачува пред да се преземе овој чекор дека преземете копија од сите ваши информации, откако ќе завршите, можете да пристапите до бришењето на вашата сметка од делот за Управувајте со вашата сметка.

  • Откако вашата сметка е избришана, корисниците веќе нема да можат да ја гледаат или да ја бараат на Фејсбук. Може да потрае до 90 дена од почетокот на процесот за да избришете сè што сте објавиле, како што се вашите фотографии, ажурирања на статусот или други податоци зачувани во резервните системи. За време на траењето за бришење на вашите информации, и другите корисници на Фејсбук нема да можат да ги видат.
  • Дојдете до врската, до отстрани мојата сметка на Фејсбук засекогаш не толку едноставна како деактивирање. Тоа е во Најчесто поставувани прашања (најчесто поставувани прашања) o Често поставувани прашања Од Фејсбук. Во едно од нив, тој е суптилно скриен под зборот “: известете не, кој ќе има врска за извршување на оваа постапка. трајно затворање на сметка на Фејсбук
  • Еднаш кликнуваме на врската нè носи на екранот што ќе ни овозможи да ги избришеме сите податоци од социјалната мрежа, засекогаш. Забележете прво:

избришете ја мојата сметка на Фејсбук

  • Второто известување, во кое ќе мора да решите загатка. Во овој случај, требаше да се изберат сите слики во кои се појавува водопад и повторно да ја внесете вашата лозинка.

Фејсбук затвори сметка

Дури и ако прифатите, имаш 14 дена да се каеш, во спротивно, вашите податоци ќе бидат избришани.

Можете исто така да ја избришете сметката за кое било лице со медицински инвалидитет или кое неодамна починало, за да го сторите тоа, мора да го пополните Барање за бришење на сметката на лицето со медицинска попреченост, лоциран во Услуги за помош истото место каде што привремено или трајно ја откажувате вашата сметка, но во делот што го специфицира ова барање за бришење.

Заклучоци

трајно отпишете се од Фејсбук

На крајот на денот, одлуката што ќе ја донесете во врска со вашата сметка е многу почитувана, фактот дека повеќе не сакате да бидете на Фејсбук и да одлучите да преземете чекор за бришење на вашата сметка, или целосно или делумно, е важна одлука што вашата приватност и интеракција со општеството, за кои треба добро да размислите пред да ги земете.

Значи, ако се чувствувате презаситени од толку многу известувања, немате време, имате проблеми со други корисници или едноставно сакате да направите пауза од она што го гледате на Фејсбук, преземе чекор за привремено деактивирање на сметката, со што ќе можете да го вратите кога сакате и да исчезнете од радарите некое време без непријатности.

Бришењето на сè е нешто порадикална одлука, што Фејсбук го комплицира ставајќи фотографии од вашите пријатели, велејќи им дека ќе ви недостасуваат и слични работи за да ве убедат да се премислите, но ако сепак сакате целосно да се збогувате со Фејсбук, никој нема да ве спречи.

И покрај фактот дека Фејсбук е социјална мрежа со најголем број активни корисници денес и онаа што придвижува најмногу пари и незаконски акти, секогаш мора да имаме предвид како трајно да избришеме сметка на Фејсбук, доколку е потребно.

Секогаш запомнете да ги почитувате сите правила и упатства што ги подигнува Фејсбук, бидејќи, ако ги прекршиме сите, ризикуваме да ја изгубиме нашата сметка.

Како работи Фејсбук
Поврзана статија:
Како работи Фејсбук?

Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени.

*

*

  1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
  2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
  3. Легитимација: Ваша согласност
  4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
  5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
  6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.