Какво осигурување ви е потребно за вашата електронска трговија?

Менаџментот во е-трговија бара низа осигурувања за да се заштитат интересите на оваа професионална активност во формат преку Интернет. Каде што е многу важен инструмент за да можете да бидете во целост подготвеност за заштита, не само вашите професионални интереси, туку и вашите средства и ИТ опрема. Каде што е најважно дека сè работи со целосна корекција.

Од овој општ контекст, треба да се напомене дека осигурувањето за онлајн продавници е обично комерцијално осигурување чија главна цел е да ги заштити просториите или магацинот, како и стоката или акциите пред различни ризици (пожар, кражба, електрично оштетување, вода и сл.) и граѓанска одговорност и за просториите и за самиот бизнис.

Во секој случај, ако вашето деловно работење преку Интернет нема простории затоа што давате услуги и не продавате производи, вообичаена работа е да склучите општо осигурување за граѓанска одговорност што ја покрива граѓанската одговорност за експлоатација, работодавачот и производите и правната одбрана од овие тврдења.

Ако имате онлајн продавница или сте размислувале за поставување, оваа информација е од суштинско значење. Во секој случај, тоа ќе ви помогне ставете ја вашата продавница на Интернет на лесен начин и што е можно побезбедно за вашите интереси

Осигурување во трговија: заштита на средства

Цената на осигурувањето за вашата онлајн продавница или деловна активност зависи главно од тоа дали ги осигурувате просториите или не, или само осигурувате граѓанска одговорност. Едно од најбараните е таканареченото осигурување при набавка, што е полиса за компаниите посветена на продажба на готови производи директно на потрошувачот.

Овој производ има адаптирана покриеност до овој вид на основање. Гаранции за технички совет за квалитет и безбедност и проширување на граѓанската одговорност, меѓу другото, за да се заврши заштитата што ви треба на вас и на вашиот Интернет бизнис.

Друга од неопходните политики за овој вид деловна активност е онаа на превоз од земја. Во смисла дека помага да се има најцелосна заштита, без разлика дали сте испраќач, брокер, транспортер или организатор на ликовни изложби. Исто така, тој нуди модалитет во кој главно е насочен кон задоволување на потребите на сопствениците на стоки. Оваа политика го обврзува осигуреникот да го извести секое патување, воспоставувајќи стапка за секое од нив врз основа на стоката осигурена од овој финансиски производ.

ИТ осигурување

Од друга страна, оваа важна придобивка е исто така присутна во рамките на оваа понуда. Каде што корисниците, хонорарците и МСП можат да претплаќаат различни видови на политики за да го зачуваат правилното функционирање на нивните компјутери или компјутерска опрема Преку производи што вклучуваат покриеност за поправка, инсталација и одржување на компјутери, губење на податоци и физичко оштетување на неговите компоненти и, кои се наменети дури и за лаптопи; иако, сепак, поединците секогаш можат да прибегнат кон ангажирање на осигурување од дом што вклучува покритие за да се поправат можните недостатоци во користењето компјутери, како и услуга за компјутерска помош.

Друга варијанта што корисниците исто така можат да ја претплаќаат се полисите за осигурување на електронска опрема и за професионална и за приватна употреба што е инсталирана дома или во канцеларии и е наменета за физички лица со интерес да ги осигураат, како за професионална така и за приватна употреба. Овој вид осигурување општо ги опфаќа кратките споеви и другите електрични причини (пренапон, индукција или слаба изолација), дефекти на подмачкување, дефекти на склопувањето и слаба изработка, меѓу најчестите.

Опфаќа и надворешни штети како што се пожар, експлозија, директен удар на гром, кражба и други природни појави, меѓу другите непредвидени ситуации. Преку нив, започнуваме од основна гаранција што влијае на оштетување на опремата и други опционални што се однесуваат на штети што би можеле да бидат предизвикани од надворешни носачи и зголемување на цената на работењето. Цената на овој вид осигурување се пресметува врз основа на карактеристиките на електронската опрема, нејзината возраст и практична употреба во домот, канцеларијата или професионалната канцеларија.

Обезбедување на канцелариите

За негова обработка, препорачливо е да ја знаете политиката што сакате да ја договорите, бидејќи може да вклучува покритие за кое сопственик на канцеларија не размислува за осигурување, или затоа што не му е потребно или затоа што не го компензира финансиски, па затоа некои осигурителни компании избираат да започнат „a la carte“ осигурување на пазарот, поперсонализирано кон интересите на секој сопственик.

Мора да се бара осигурување што ги штити особеностите на секоја канцеларија со гаранции, па на пример, оние што се наоѓаат на приземје мора да вклучуваат, меѓу непредвидени ситуации, и оние што произлегуваат од метеоролошки катастрофи (поплави, прекини на цевки, итн.), Дека не можат да влијаат на просториите лоцирани во растенија на кои им се потребни други барања.

По својата природа, оваа класа на политики е особено погодна за професионалци или самовработени работници кои имаат итна потреба да го заштитат својот простор и се што е во него да се чува, па затоа тие можат да бидат проширени и до професионални канцеларии.

Граѓанска одговорност

Многу осигурителни компании имаат развиено општо осигурување од одговорност, многу сеопфатно осигурување заради разновидноста и ширината на неговото покритие и флексибилно за да одговара на потребите на секоја компанија. Ова CR осигурување гарантира максимална заштита од побарувања од трети страни во кој било сектор, вклучително и професионални, рекреативни и рекреативни активности.

Во оваа смисла, Општо осигурување за граѓанска одговорност Тоа ќе и овозможи на вашата компанија да продолжи да биде економски одржлива откако претрпе побарувања од трети страни за одговорност што произлегува од активноста, производите или извршената работа. Покрај тоа, тој ќе ви понуди најширок спектар на гаранции за да се прилагодите на вашите потреби.

Со цел нејзините менаџери да не можат да ја избегнат можноста за преземање на каква било мерка што ги загрозува деловните средства или предизвикува загуби на трети лица. Од оваа причина, многу е поволно што во рамките на дигиталниот сектор може да се формализира политика на овие карактеристики. Да биде насочена кон менаџерите и администраторите што нуди заштита од можна штета на трети лица.

Меѓу главните опфаќања што ги нуди овој производ за осигурување има некои исто толку релевантни како и оние што ќе ви ги покажеме подолу:

 • Граѓанска одговорност за осигурени лица
 • Сигурност
 • Нови подружници
 • Одбрана во тврдењата за загадување
 • Рехабилитација на имиџот на јавноста
 • Административни казни и казни
 • Граѓанска одговорност од страна на основачот
 • Гаранција за стечај

 Додека од друга страна, таканареченото осигурување од повеќе ризични компании е исто така овозможено и е дизајнирано така што ниту еден инцидент не предизвикува запрете ја вашата деловна активност. Секоја компанија е изложена на одредени ризици за кои е погодно да се биде свесен.

Ако имате какви било прашања, оставете ни го вашиот телефонски број и еден од нашите советници ќе ве контактира за да ви ги даде сите потребни информации.

Ова се некои од најрелевантните ситуации со покривање на повеќе ризици развиени од разни осигурителни компании, меѓу кои се издвојуваат следниве:

 • Оштетување на водата
 • Природни феномени
 • Кршење стакло
 • Пожар на возило
 • Замена на калапи и датотеки
 • Грабеж или кражба

Осигурување за работници

Иако кај овој вид на осигурителни производи е нормално да се склучуваат договор поединечно (пензиско осигурување, дневен надоместок или болест), постои и можност што ја нудат некои осигурителни компании кои им ги даваат заеднички на своите клиенти преку „пакувам”Осигурител во кој опфати ги сите непредвидени состојби претходно споменати. Иако нивната глобална стапка е поголема, може да се постигне одредена заштеда отколку ако се склучат еден по еден, во изолација, дури и преку неколку осигурителни компании.

Оваа стратегија сè уште не е имплементирана во тековната понуда, но секогаш можете да се одлучите за модел на осигурување кој ги исполнува овие карактеристики (или слични) и кој како главни приматели ги има самовработените, кои од друга страна се оние со најголеми недостатоци Тие мораат да добиваат ваков вид социјални бенефиции и, според тоа, најчувствителните да ги добиваат овие здравствени и социјални услуги.

Сеопфатни планови за професионалци

Друго решение што им е на располагање на самовработените за да ги заштитат своите интереси е преку сеопфатен план насочен кон луѓе кои се самовработени, со кој можат да ги надоместат приходите што се губат во случај на боледување. Исто така, може да се склучи договор за да се обезбеди боледување или несреќен случај, и со тоа да се намалат трошоците што ова ги повлекува, самостојните вработени да добиваат надомест за време на нивното останување без работа. Една од предностите на одење на овој предлог за осигурување е тоа што по избор можете да се претплатите на план за медицинска покриеност, како и гаранција за хоспитализација од која било причина.

Со вашето вработување го елиминирате ризикот да не добиете редовен приход заради боледување, а со тоа да ги заштитите вашите средства и целото семејство со дополнување на приходот од социјално осигурување. Исто така, дозволува добивање на дневна компензација што може да се движи од приближно 20 до 50 евра, како и добивање нови услуги или медицински бенефиции без дополнителни трошоци за нивните носители и, во некои поцелосни предлози, дури и можност за добивање телефонски правни упатства услуга и целосно бесплатно медицинско водство. Во она што е формирано како осигурително решение за онлајн компаниите.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

 1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
 2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
 3. Легитимација: Ваша согласност
 4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
 5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
 6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.