Гласовна трговија и нејзините последици врз трговијата преку Интернет

Она што го претставува гласовната трговија за трговија преку Интернет е многу повеќе отколку што можете да замислите од самиот почеток. Не е изненадувачки, тоа е процес на гласовна трговија кој се фокусира на продажба преку ресурсите на говорна употреба обезбедени од мобилни уреди. И од каде можеме да имаме многу деловни можности во дигиталната трговија.

Од друга страна, исто така, мора да се земе предвид дека Гласовната трговија или говорна трговија е една од оние можности во кои корисникот прави гласовно пребарување, или преку телефон или со виртуелен асистент, со цел да изврши купување преку Интернет . Да се ​​биде многу иновативен модел и тоа на одреден начин ќе ја револуционизира трговијата преку Интернет од сега па натаму.

Или за да разберете малку подобро од сега. Тоа претставува модерна стратегија што ќе ви служи, така што преку овој многу посебен гласовен систем, ќе имате можност да бидете во контакт со она што навистина е. изведување на трансакциски активности се карактеризира со употреба на гласот што треба да се изврши. Како што ќе видите, тоа е суштинска разлика во однос на другите модели со слични карактеристики. Но, отсега ќе ве научиме малку подобро за да знаете од што се состои и како можете да добиете подобри перформанси во нејзината примена во вашата деловна или онлајн продавница. Не е изненадувачки, за среќа, постојат десетици начини да направите поголема продажба преку Интернет, од кои многу може да се спроведат на еден или друг начин, како што ќе можете да видите од овој момент.

Што е гласовна трговија или Гласовна трговија?

Гласовната трговија користи технологија за препознавање глас за да ја намали зависноста на крајните корисници од хардвер (како што се глувчето и тастатурата), овозможувајќи им да користат гласовни команди за наоѓање и купување производи преку Интернет. За да користите гласовна трговија, потребно е само уред што работи на глас и гласовен асистент.

Но, кога настанало тргувањето со глас? Па, технологијата за препознавање говор датира од 1961 година, кога инженерот на IBM, Вилијам Ц. Дерш го создаде првиот систем за препознавање говор во историјата, наречен „Кутија за чевли“. Препознаваше 16 изговорени зборови, но во тоа време, тој се користеше само за да се пресметаат математичките проблеми. Сепак, тоа беше првиот чекор кон светот на говорна технологија. Во 2011 година, гласовниот асистент, Сири, им беше ставен на располагање на iPhone-ите, а во 2012 година, Андроид лансираше свој гласовен асистент.

Сепак, иако гласовната технологија и гласовните асистенти не се неодамнешни иновации, усвојувањето на говорна трговија е сè уште релативно ново. Потрошувачите штотуку почнуваат редовно да користат гласовни команди за пребарување и купување преку Интернет, а некои сè уште се двоумат додека чекаат да ги тестираат водите на пристапот на слободни раце кон е-трговија.

Во последните 5 години, имаше огромен пораст на гласовните уреди како Amazon Echo и Google Home, што доведе до паралелен скок кај потрошувачите кои сакаат да пробаат говорна трговија. Бидејќи се појавуваат повеќе гласовни уреди на пазарот, овој тренд веројатно ќе продолжи да собира интензитет.

Како работи гласовно тргување?

Гласовното тргување има за цел да биде и е едноставно да се изврши. Од гледна точка на потрошувачот, сè што ви треба е вашиот глас. Тогаш ви треба технологијата за да го остварите тоа. Еве ги четирите барања кои се основни за неговата правилна примена

  1. Потребен ви е уред што има гласовен асистент; Ова може да биде паметен телефон или слични уреди со глас-активирани (како Amazon Echo или Google Home).
  2. Треба да кажете команда за да го разбудите уредот, како „Еј Сири“.
  3. Треба да користите активирачки збор (обично глагол или дејство). На пример, ако ја кажете командата „Сири, нарачај производ XYZ“, „нарачка“ ќе биде клучен збор.
  4. Треба да бидете свесни за вашите тонови и флексибили, бидејќи вашиот уред ќе препознае што сте фатиле и ќе препознае дека тоа е вашиот единствен глас и ќе се обиде да избегне поставување команда за што се сомнева дека е „непознат“ глас.

Кои се придобивките од гласовното тргување?

Уредите што работат на глас се користат за разни намени, како што се слушање музика, проверка на температурите, пребарување информации преку Интернет и извршување на секојдневни активности, како што е нарачување храна и купување преку Интернет. Бидејќи трговијата е толку огромна можност за говорна технологија, многу компании веќе ја искористија гласовната трговија за да го подобрат искуството на Интернет на своите клиенти. Главните придобивки се:

Погодност

Најголемата предност на гласовното тргување е колку е лесен за употреба. Потребно е само да го активирате уред со гласовен асистент и сопствен глас. Тоа им овозможува на потрошувачите да купуваат кога готват, мултитаскинг или дури возат. Купувањето производи преку Интернет никогаш не било полесно со тргување со глас без раце.

Достапност во кое било време од денот

Потрошувачите можат да купуваат користејќи говорна трговија 24/7, исто како и во која било продавница на Интернет, но говорната технологија им овозможува и тоа полесно и побрзо, без долг процес. Навигација и купување.

Брзина на купување

Со говорна трговија, клиентот не мора да се најавува или да ги пополнува своите лични детали во веб-продавницата на компанијата за да купи производ преку Интернет - се заштедува драгоцено време и се зголемува леснотијата.

Персонализација на искуствата за купување

Бидејќи гласовната трговија е лесна за употреба, луѓето имаат тенденција да комуницираат повеќе со нивните уреди. Потоа, уредите можат да соберат повеќе податоци од нивните сопственици и да ги користат овие податоци за да го персонализираат искуството на нивните клиенти. Компаниите кои собираат информации за однесувањето на потрошувачите, преференциите и историските податоци, можат да развијат моќни производи и маркетинг стратегии за да ја надминат конкуренцијата, притоа воодушевувајќи ги своите клиенти со секое купување.

Кои се предизвиците на гласовната трговија денес?

Јазични ограничувања

Секој човечки глас е единствен, а компјутерите тешко можат да ги разберат акцентите и интонациите.

Програмерите мора постојано да ги подобруваат јазичните карактеристики за да го надминат овој предизвик. Англискиот е моментално најразвиениот и најпрепознатливиот јазик во говорна технологија, но Amazon започна со продажба на уреди Echo на повеќе од 80 земји, така што развојот на јазикот треба да се подобри за да се следи најновата побарувачка.

Направете интеракции повеќе „човечки“

Покрај јазичните бариери, говорните програми исто така се борат интеракциите со гласовните асистенти да се чувствуваат поинтуитивно и поприродно, како оние помеѓу две лица. Решавањето на овој проблем може да влијае на довербата на потрошувачите во говорна технологија и да предизвика поголема употреба низ целиот свет.

Јаз на знаење

Недостасува информации за можностите на гласовните асистенти, и многу потрошувачи не купуваат или користат гласовни асистенти затоа што сметаат дека имаат малку или воопшто не знаат што може да направи гласовен асистент, како да го користат или ако постојат ризици вклучени. на

Како изгледа иднината на говорна трговија?

Гласовната трговија има потенцијал да биде менувач на игри за електронска трговија B2C и B2B, откако ќе се надминат бариерите за посвојување. Според Гугл, 20% од сите пребарувања се веќе направени преку говорни команди. Во моментов, корисничката база на говорна технологија само во САД претставува 42,7% од населението. Предвидувањата на еконсултансата дека до 2020 година, гласовната трговија ќе учествува со половина од сите пребарувања преку Интернет. Дури се очекува да стане дел од искуството со купување тули и малтер, овозможувајќи им на луѓето да бараат работи преку Интернет и во продавници, на ист начин како што би комуницирале со службеник во продавница.

Можност за B2B компании

За компаниите Б2Б, гласовната трговија е одлична можност не само за подобрување на процесите во магацини и канцеларии, туку и за издвојување од конкуренцијата. Компаниите Б2Б, пионери во усвојувањето нови технологии, како што е гласовната трговија, ќе можат да им понудат на своите клиенти Б2Б незаборавни, едноставни и иновативни искуства преку Интернет.

Додека гласовната технологија се развива, таа има влијание во многу сфери, вклучувајќи ја и електронската трговија. Во оваа статија, исто така, ќе разгледаме подетално како гласовното пребарување се менува онлајн купувањето, што е гласовна трговија и зошто има потенцијал да стане следната голема работа во е-трговијата. Тие ќе видат дека технологијата за препознавање говор веќе го менува начинот на купување преку Интернет.

Гласовно тргување е технологија што обезбедува алтернатива на користење тастатура и глувче за нарачка и купување производи преку Интернет. Сè што му треба на клиентот да бара и да купи нешто преку Интернет користејќи говорни команди е виртуелен асистент како „Асистент на Google“ или „Amazon Alexa“ - и, се разбира, глас. Гласовното тргување не е ограничено на наоѓање на самиот производ, туку и нарачување и купување.

Со помош на говорна трговија, завршувањето на набавката станува побрзо и може да се изврши во кое било време од денот, дури и додека се туширате, ако вашиот асистент може да ги слушне. Според извештајот за усвојување на потрошувачите со гласовно купување, главните причини што потрошувачите сакаат гласовно купување се:

Без раце е

Можно е да го сторите тоа додека правите други работи

Побрзо е да добиете одговори и резултати.

Ако сте малопродавач и не се подготвувате за овој значаен тренд на е-трговија кон v-трговија, тогаш нема да бидете тука.

Како ја користите гласовната трговија?

За да купуваат преку Интернет користејќи говорна технологија, на клиентите им треба мобилен уред или паметен звучник и виртуелен асистент. Најпопуларните брендови на паметни звучници кои користат гласовно контролирани виртуелни асистенти се Amazon Echo (напојувано од Алекса) и Google Home (напојувано од Google Assistant).

Паметните асистенти кои се активираат на глас се користат за различни цели: слушање на секаков вид музика, пребарување на посебни информации за која било тема, извршување функција за автоматизација на домот, па дури и нарачување храна. Ајде да погледнеме како се користат виртуелните асистенти за онлајн гласовно купување.

Во случајот на Амазон, клиентите можат да користат уред со можност за Alexa за пребарување, нарачување и купување производи на Амазон со помош на нивниот глас. Зборот "Алекса" го активира уредот. На пример, клиент би рекол „Алекса, порачај“ и името на производот што сака да го купи. Alexa ја проверува зачуваната историја на купувања на купувачот и предлага производи засновани на претходни податоци. Ако минатите податоци не покажуваат претходни нарачки како тековната, тогаш Алекса најпрво ги предлага производите „Amazon Choice“. Алекса ја објавува цената на производот и прашува дали купувачот сака да го купи производот. Ако да, Алекса ја нарачува; ако одговорот е не, Алекса може да предложи други опции.

Други апликации во гласовно тргување

Вештачката интелигенција има моќ да преобрази се што е оддалеку глупаво во интелигентен предмет! Да, АИ го правеше ова веќе подолго време и со зголемувањето на гласовните асистенти, работите станаа повозбудливи. Компаниите ширум светот ја разбраа важноста на „Гласовната трговија“.

Сè започна со технологијата говор во текст развиена од Google. Објавено е „Google Voice Search“ за iPhone, оваа напредна апликација користеше центри за податоци за лесно пресметување на податоците и може да ги анализира, ова е всушност добар пример за човечки говор.

Гласовните асистенти се широк поим и се однесуваат на агенти за разговор кои извршуваат различни задачи за поединец или корисник, без разлика дали се функционални или социјални по природа, толкувајќи ја гласовната команда и контекстот на барањето. Фондацијата на софтвер на такви паметни објекти има комбинација на AI технологии како што се автоматско препознавање на говор (ASR), синтеза на текст во говор (TTS), разбирање на природен јазик (НЛУ), за да се вклучат на природно ниво. На разговорот со корисници.

Оваа категорија уреди на Интернет на нештата (IoT) е позната под разни имиња, вклучително: паметен звучник, асистент за AI, паметен личен асистент, дигитален личен асистент, паметен асистент контролиран со глас, паметен асистент со глас-активиран) и агент за разговор. Сите овие уреди активно се користат на пазарот и сега се експлоатираат со цел потрошувачите да купат производи промовирани на нивните платформи.

Помош на купувачите:

Според едно од неодамнешните истражувања, повеќе од 3.250 милијарди дигитални говорни асистенти се користат во овој дигитален свет и се проценува дека до 2023 година ќе достигне 8.000 милијарди единици, што е повеќе од вкупното население на Земјата во овој момент . Ако ги земете предвид бројките само за Соединетите држави, има скоро 111,8 милиони корисници на дигитални говорни асистенти со просечна употреба еднаш месечно.

Гласовните асистенти можат да имаат различни форми, како на пример на мобилен уред или Bluetooth звучник како „Алекса“ или вградени софтверски агенти како „Кортана“ или „Каталина“ на паметни телефони и компјутери.

Најпопуларните функции за гласовен асистент до кои пристапуваат корисниците се репродукција на музика, контрола на паметни апарати, обезбедување информации за временски услови, одговарање на прашања од општо знаење и поставување аларми.

Но, со неодамнешниот напредок во технологиите за вештачка интелигенција и машинско учење, употребата на гласовни асистенти за деловна употреба се зголеми. Денес, на дигиталните асистенти се гледа како на нова точка за контакт што овозможува нови форми на интеракција помеѓу потрошувачите и брендовите.

Гласовното тргување им помага на своите корисници да нарачуваат преку Интернет користејќи гласовни асистенти. Бројот на потрошувачи кои користат паметни звучници за купување рапидно се зголемува, а процентот на купувачи кои користат виртуелни асистенти не е ограничен на една категорија производи, но варира во широк спектар на производи. Статистички, околу 21% од сопствениците на паметни звучници во САД купиле музика или филмови и 8% купиле предмети за домаќинството.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени.

*

*

  1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
  2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
  3. Легитимација: Ваша согласност
  4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
  5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
  6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.