វិធីឈប់ជាវពីហ្វេសប៊ុក

ឈប់ជាវនៅលើ Facebook

នៅក្នុងបណ្តាញសង្គមអ្នកអាចមើលឃើញការផ្សាយពាណិជ្ជកម្មជាច្រើនដែលពេលខ្លះអាចជាការរំខាននិងមិនអាចជៀសវាងបានឬក៏ជាមនុស្សដែលទទួលខុសត្រូវក្នុងការប្រើព័ត៌មានមិនត្រឹមត្រូវដែលអ្នកមាននៅលើហ្វេសប៊ុកនិងស្មោះត្រង់ នៅពេលដែលយើងបើកគណនីនៅក្នុងបណ្តាញសង្គមយើងមិនបានមើលឃើញពីការពិតនៃការទុកវាចោលនៅថ្ងៃណាមួយនោះទេ។ ប៉ុន្តែមានថ្ងៃដែលប្រសិនបើយើងមានហេតុផលគ្រប់គ្រាន់ដើម្បីមិនបន្តគណនីហ្វេសប៊ុកសម្រាប់អ្នកទាំងអស់ដែលស្ថិតក្នុងស្ថានភាព នេះគឺជាការពិពណ៌នាជាជំហាន ៗ អំពីរបៀបឈប់ជាវពីហ្វេសប៊ុកទាំងផ្នែកខ្លះឬផ្នែកខ្លះ។

ដោយសារតែយើងប្រើវាច្រើនពេកហើយវាស៊ីពេលវេលាទាំងអស់របស់យើង, វាបណ្តាលឱ្យយើងមានបញ្ហាផ្ទាល់ខ្លួនឬយើងមិនប្រើវាទាល់តែសោះនៅទីនេះខ្ញុំពន្យល់ពីរបៀបបិទវា

ប៉ុន្តែមុនពេលអ្នកចាប់ផ្តើមអ្នកត្រូវដឹងអំពីឯកសារ ភាពខុសគ្នា។ ដែលមាន រវាងការចាកចេញពីគណនីរបស់អ្នកអសកម្មជាបណ្តោះអាសន្នឬធ្វើវាដោយគ្មានកំណត់។

ភាពខុសគ្នារវាងការធ្វើឱ្យអសកម្មនិងលុបគណនីរបស់អ្នក

ដោយស្វ័យប្រវត្តិកម្មអ្វី ហ្វេសប៊ុកសំដែងដំបូង, គឺដើម្បីធ្វើឱ្យគណនីរបស់អ្នកអសកម្មបណ្តោះអាសន្ននៅពេលអ្នកស្នើសុំ។ កំពុងរកមើលជម្រើសអ្នកក៏អាចលុបបំបាត់វាចេញពីផ្ទៃផែនដីបានដែរប៉ុន្តែយើងនឹងត្រូវមើលឱ្យកាន់តែច្បាស់ថែមទៀត។ ដើម្បីឱ្យអ្នកធ្វើការវាយតំលៃ តើអ្នកចង់ចាកចេញពីគណនីហ្វេសប៊ុករបស់អ្នកដល់កម្រិតណា? យើងនឹងចាប់ផ្តើមដោយពន្យល់ពីភាពខុសគ្នារវាងចំណុចទាំងនេះ។

  • ដោយធ្វើឱ្យគណនីរបស់អ្នកអសកម្មអ្នកកំពុងចាត់វិធានការបណ្តោះអាសន្ន។ អ្នកអាចត្រលប់ទៅហ្វេសប៊ុកវិញនៅពេលណាដែលអ្នកចង់បានទោះបីជាគណនីត្រូវបានធ្វើឱ្យអសកម្មក៏ដោយអ្នកប្រើដែលធ្លាប់មានមិត្តភក្តិជាមួយអ្នកនឹងមិនអាចស្វែងរកអ្នកបានទេសូម្បីតែមើលជីវប្រវត្តិរបស់អ្នកក៏ដោយ។ វានឹងត្រូវបានការពារដោយម៉ាស៊ីនមេ Zuckerberg ប៉ុន្តែប្រសិនបើអ្នកកំពុងគិតពីការលុបគណនីរបស់អ្នកសម្រាប់សារមួយចំនួនដែលអ្នកបានផ្ញើសូមបំភ្លេចវាព្រោះវានៅមានហើយមនុស្សដែលពួកគេត្រូវបានបញ្ជូនអាចចូលប្រើដោយគ្មានបញ្ហា
  • ដោយលុបគណនីរបស់អ្នកអ្នកកំពុងចាត់វិធានការច្បាស់លាស់ដូច្នេះនៅពេលដែលដំណើរការនេះត្រូវបានធ្វើរួចវានឹងមិនវិលត្រឡប់មកវិញទេ។ នៅពេលដែលអ្នកស្នើសុំលុបចោលចុងក្រោយទៅហ្វេសប៊ុកវានឹងចំណាយពេល ១៤ ថ្ងៃដើម្បីដំណើរការវាហើយប្រសិនបើអ្នកចូលប្រើគណនីរបស់អ្នកម្តងទៀតពីឧបករណ៍ណាមួយក្នុងរយៈពេលនោះនីតិវិធីនេះនឹងត្រូវលុបចោល។ ចំពោះព័ត៌មានផ្ទាល់ខ្លួនរបស់អ្នកវានឹងចំណាយពេលប្រហែលជា ៩០ ថ្ងៃដើម្បីលុបហ្វេសប៊ុកចេញពីឃ្លាំងទិន្នន័យរបស់វា។

អ្នកត្រូវតែចងចាំថា សារដែលអ្នកអាចមាននៅក្នុងការសន្ទនាជាមួយនរណាម្នាក់នឹងមិនត្រូវបានលុបចេញពីប្រព័ន្ធឡើយចាប់តាំងពីទាំងនេះត្រូវបានរក្សាទុកក្នុងពេលដំណាលគ្នានៅក្នុងគណនីរបស់អ្នកដែលទទួលពួកគេ។

អ្នកខ្លះនៅតែមាន ច្បាប់ចម្លងនៃកំណត់ត្រាដែលនឹងនៅតែមាននៅក្នុងឃ្លាំងទិន្នន័យរបស់អ្នក ប៉ុន្តែពួកគេមិនស្គាល់អត្តសញ្ញាណជាក់លាក់របស់អ្នកទេលើកលែងអ្នកពីការស្វែងរក។

វិធីធ្វើឱ្យគណនីហ្វេសប៊ុករបស់ខ្ញុំអសកម្មបណ្តោះអាសន្ន

ចាំថាអ្នកអាចធ្វើបាន ធ្វើឱ្យគណនីរបស់អ្នកអសកម្មបណ្តោះអាសន្ន ឱ្យបានច្រើនដងហើយត្រលប់មកវិញនៅពេលណាដែលអ្នកមានអារម្មណ៍ដូចជាវាឬពេលទំនេរ។

ដើម្បីធ្វើឱ្យគណនីរបស់អ្នកអសកម្មអ្នកត្រូវអនុវត្តតាមជំហានដូចខាងក្រោមៈ

  1. ចុចឬប៉ះលើប៊ូតុង ម៉ឺនុយ ដែលមានទីតាំងស្ថិតនៅក្នុងផ្នែក ខ្ពស់ ត្រឹមត្រូវ។ ពីហ្វេសប៊ុក។
  2. ជ្រើសរើស។ នៅទីនេះ ផ្នែក ការកំណត់រចនាសម្ព័ន្ធ.
  3. ចុចលើ។ ទូទៅនៅក្នុងជួរឈរដែលមានទីតាំងនៅចំហៀង ឆ្វេង.
  4. ជ្រើសរើសនៅក្នុងផ្នែកនេះជម្រើសដែលនិយាយ គ្រប់គ្រងគណនីរបស់អ្នក និងអនុវត្តតាមជំហានជាបន្តបន្ទាប់ដើម្បីបញ្ចប់សកម្មភាពដកបណ្តោះអាសន្ន។

តាមរយៈការធ្វើឱ្យទម្រង់របស់អ្នកអសកម្មវាមិនអាចទៅរួចទេក្នុងការស្វែងរកអ្នកឬមើលស្លាកណាមួយដែលនាំទៅដល់ទម្រង់របស់អ្នក។ ដូចដែលអ្នកបានដឹងរួចមកហើយព័ត៌មានជាក់លាក់ដូចជាសារដែលបានផ្ញើនឹងនៅតែអាចមើលឃើញចំពោះអ្នកដែលបានទទួល។

ប្រសិនបើបន្ទាប់ពីមួយរយៈ អ្នកសំរេចចិត្តប្រើគណនីហ្វេសប៊ុករបស់អ្នកម្តងទៀតនៅពេលណាមួយអ្នកនឹងមានលទ្ធភាពចូល ជាមួយអ្នក។ អាសយដ្ឋានអ៊ីមែលចាស់ក៏ដូចជាពាក្យសម្ងាត់របស់អ្នក ដើម្បីធ្វើឱ្យគណនីរបស់អ្នកសកម្ម។ អ្នកនឹងស្តារអ្វីៗគ្រប់យ៉ាងឡើងវិញយ៉ាងងាយស្រួលប្រសិនបើអ្នកប្រើគណនីហ្វេសប៊ុកចាស់របស់អ្នកដើម្បីចូលគណនីនឹងត្រូវបានដំណើរការម្តងទៀតទោះបីជាវាមកពីកម្មវិធីផ្សេងទៀតដែលភ្ជាប់ជាមួយហ្វេសប៊ុកហើយអ្នកទទួលយកក៏ដោយ។ វាជារឿងសាមញ្ញដែលទម្រង់ហ្វេសប៊ុករបស់អ្នករួមទាំងមិត្តភក្តិរូបថតនិងការប្រកាសរបស់អ្នកទាំងអស់នឹងត្រូវបានកំណត់ឡើងវិញភ្លាមៗ។ សូមចាំថាបានបើកគណនីអ៊ីមែលរបស់អ្នកដែលអ្នកប្រើដើម្បីចូលជាធម្មតាប្រសិនបើអ្នកចង់ដំណើរការគណនីរបស់អ្នកឡើងវិញ។

វិធីលុបគណនីហ្វេសប៊ុករបស់ខ្ញុំជាអចិន្ត្រៃយ៍

ប្រសិនបើអ្នកគិតថាអ្នកនឹងមិនប្រើគណនីហ្វេសប៊ុករបស់អ្នកម្តងទៀតទេ អ្នកបានសំរេចចិត្តលុបគណនីរបស់អ្នកហើយ ជារៀងរហូត, វាត្រូវបានផ្ដល់អនុសាសន៍មុនពេលទទួលយកជំហាននេះ ទាញយកច្បាប់ចម្លងនៃព័ត៌មានរបស់អ្នកទាំងអស់, ពេលណារួចរាល់អ្នកអាចចូលមើលការលុបគណនីរបស់អ្នកពីផ្នែកនៃ គ្រប់គ្រងគណនីរបស់អ្នក.

  • នៅពេលដែលគណនីរបស់អ្នកត្រូវបានលុបអ្នកប្រើលែងអាចមើលឃើញឬស្វែងរកវានៅលើហ្វេសប៊ុកទៀតហើយ។ វាអាចចំណាយពេលដល់ទៅ ៩០ ថ្ងៃចាប់ពីការចាប់ផ្តើមដំណើរការដើម្បីលុបអ្វីៗទាំងអស់ដែលអ្នកបានផ្សព្វផ្សាយដូចជារូបថតការធ្វើបច្ចុប្បន្នភាពស្ថានភាពឬទិន្នន័យផ្សេងទៀតដែលផ្ទុកនៅក្នុងប្រព័ន្ធបម្រុងទុក។ ក្នុងអំឡុងពេលដែលអ្នកត្រូវលុបព័ត៌មានរបស់អ្នកអ្នកប្រើប្រាស់ហ្វេសប៊ុកផ្សេងទៀតនឹងមិនអាចមើលឃើញវាបានដែរ។
  • ចូលទៅកាន់តំណភ្ជាប់ទៅ យកចេញ។ គណនីហ្វេសប៊ុករបស់ខ្ញុំជារៀងរហូតមិនមានលក្ខណៈសាមញ្ញដូចធ្វើឱ្យអសកម្មឡើយ។ វាស្ថិតនៅក្នុងឯកសារ សំនួរនិងចម្លើយ (សំណួរដែលគេសួរជាញឹកញាប់) o សំណួរគេសួរញឹកញាប់ ពីហ្វេសប៊ុក។ មួយក្នុងចំណោមរបស់ទាំងនេះគាត់ត្រូវបានលាក់យ៉ាងច្បាស់ក្រោមពាក្យ”: អនុញ្ញាតឱ្យពួកយើងដឹងដែលនឹងមានតំណភ្ជាប់ដើម្បីអនុវត្តនីតិវិធីនេះ។ ការបិទគណនីហ្វេសប៊ុកជាអចិន្ត្រៃយ៍
  • ម្តង យើងចុចលើតំណ នាំយើងទៅអេក្រង់ដែលនឹងអនុញ្ញាតឱ្យយើងលុបទិន្នន័យទាំងអស់ចេញពីបណ្តាញសង្គមជារៀងរហូត។ សេចក្តីជូនដំណឹងជាមុន៖

លុបគណនីហ្វេសប៊ុករបស់ខ្ញុំ

  • សេចក្តីជូនដំណឹងទីពីរដែលក្នុងនោះ អ្នកនឹងត្រូវដោះស្រាយល្បែងផ្គុំរូប។ ក្នុងករណីនេះគឺត្រូវជ្រើសរើសរូបភាពទាំងអស់ដែលទឹកជ្រោះលេចចេញមកហើយបញ្ចូលលេខសំងាត់ម្តងទៀត។

គណនីហ្វេសប៊ុកបិទ

ទោះបីជាអ្នកទទួលយក, អ្នកមានពេលសោកស្តាយ ១៤ ថ្ងៃ បើមិនដូច្នោះទេទិន្នន័យរបស់អ្នកនឹងត្រូវលុបចោល។

អ្នកក៏អាចលុបគណនីរបស់ជនពិការឬអ្នកដែលបានស្លាប់ថ្មីៗនេះដើម្បីធ្វើដូច្នេះអ្នកត្រូវតែបំពេញ ស្នើសុំលុបគណនីរបស់ជនពិការផ្នែកវេជ្ជសាស្ត្រ, មាន​ទីតាំងនៅ សេវាកម្មជំនួយ កន្លែងដដែលដែលអ្នកលុបចោលគណនីរបស់អ្នកជាបណ្ដោះអាសន្នឬជាអចិន្ត្រៃយ៍ប៉ុន្តែនៅក្នុងផ្នែកដែលបញ្ជាក់ពីការស្នើសុំលុបចោលនេះ។

ការសន្និដ្ឋាន

ឈប់ជាវពីហ្វេសប៊ុកជាអចិន្ត្រៃយ៍

នៅចុងបញ្ចប់នៃការសម្រេចចិត្តដែលអ្នកធ្វើទាក់ទងនឹងគណនីរបស់អ្នកគឺគួរអោយគោរពណាស់ដែលអ្នកមិនចង់នៅលើហ្វេសប៊ុកហើយសំរេចចិត្តបោះជំហានលុបគណនីរបស់អ្នកទាំងផ្នែករឺផ្នែកណាមួយគឺជាការសម្រេចចិត្តដ៏សំខាន់មួយ ភាពឯកជននិងអន្តរកម្មរបស់អ្នកជាមួយសង្គមដែលអ្នកគួរគិតអោយបានដិតដល់មុនពេលទទួលយក។

ដូច្នេះប្រសិនបើអ្នកមានអារម្មណ៍ថាហួសចិត្តនឹងការជូនដំណឹងជាច្រើនអ្នកមិនមានពេលវេលាទេ។ អ្នកមានបញ្ហាជាមួយអ្នកប្រើផ្សេងទៀតឬអ្នកគ្រាន់តែចង់សម្រាកពីអ្វីដែលអ្នកឃើញនៅលើហ្វេសប៊ុកបោះជំហានក្នុងការធ្វើឱ្យគណនីអសកម្មបណ្តោះអាសន្នដូច្នេះអ្នកអាចយកវាមកវិញនៅពេលណាដែលអ្នកចង់បានហើយបាត់ពីរ៉ាដាមួយរយៈដោយគ្មានបញ្ហា។

ការលុបបំបាត់អ្វីៗទាំងអស់គឺជាការសម្រេចចិត្តរ៉ាឌីកាល់បន្តិចដែលហ្វេសប៊ុកធ្វើឱ្យស្មុគស្មាញដោយដាក់រូបថតមិត្តភក្តិរបស់អ្នកដោយប្រាប់អ្នកថាពួកគេនឹងនឹកអ្នកនិងអ្វីៗដូចនោះដើម្បីបញ្ចុះបញ្ចូលអ្នកឱ្យផ្លាស់ប្តូរគំនិតរបស់អ្នកប៉ុន្តែប្រសិនបើអ្នកនៅតែចង់និយាយលាហ្វេសប៊ុកទាំងស្រុងគ្មាននរណាម្នាក់បញ្ឈប់អ្នកបានទេ

ទោះបីជាការពិតដែលថាហ្វេសប៊ុកគឺជាបណ្តាញសង្គមដែលមានចំនួនអ្នកប្រើប្រាស់សកម្មច្រើនបំផុតនាពេលបច្ចុប្បន្ននេះនិងជាអ្នកដែលផ្លាស់ប្តូរប្រាក់និងសកម្មភាពខុសច្បាប់ច្រើនបំផុតក៏ដោយយើងត្រូវតែចងចាំជានិច្ចពីរបៀបលុបគណនីហ្វេសប៊ុកជាអចិន្ត្រៃយ៍បើចាំបាច់

ត្រូវចងចាំជានិច្ចថាត្រូវអនុវត្តតាមគោលការណ៍និងគោលការណ៍ណែនាំទាំងអស់ដែលហ្វេសប៊ុកលើកឡើងព្រោះបើយើងរំលោភណាមួយយើងប្រឈមនឹងការបាត់បង់គណនី។

អត្ថបទទាក់ទង៖
តើហ្វេសប៊ុកដំណើរការយ៉ាងដូចម្តេច?

ខ្លឹមសារនៃអត្ថបទប្រកាន់ខ្ជាប់នូវគោលការណ៍របស់យើង ក្រមសីលធម៌វិចារណកថា។ ដើម្បីរាយការណ៍ការចុចកំហុស នៅទីនេះ.

ធ្វើជាយោបល់ដំបូង

ទុកឱ្យយោបល់របស់អ្នក

អាសយដ្ឋានអ៊ីមែលរបស់អ្នកនឹងមិនត្រូវបានបោះពុម្ភ។

*

*

  1. ទទួលខុសត្រូវចំពោះទិន្នន័យ: មីហ្គែល - ហ្គែលហ្គេតថន
  2. គោលបំណងនៃទិន្នន័យ៖ គ្រប់គ្រង SPAM ការគ្រប់គ្រងមតិយោបល់។
  3. ភាពស្របច្បាប់៖ ការយល់ព្រមរបស់អ្នក
  4. ការប្រាស្រ័យទាក់ទងទិន្នន័យ៖ ទិន្នន័យនឹងមិនត្រូវបានទាក់ទងទៅភាគីទីបីឡើយលើកលែងតែកាតព្វកិច្ចផ្នែកច្បាប់។
  5. ការផ្ទុកទិន្នន័យ៖ មូលដ្ឋានទិន្នន័យដែលរៀបចំដោយបណ្តាញ Occentus (EU)
  6. សិទ្ធិ៖ នៅពេលណាដែលអ្នកអាចដាក់កម្រិតទាញយកមកវិញនិងលុបព័ត៌មានរបស់អ្នក។

ប៊ូល (ពិត)