Google Trends: kanggo apa?

Google Trends: kanggo apa?

Salah sawijining alat sing paling akeh digunakake dening SEO lan sing kerja ing departemen konten diarani Google Trends. Kanggo apa? Kepiye cara kerjane? Apa iku apik?

Mbokmenawa sampeyan wis krungu jeneng iki nanging ing kasunyatan sampeyan ora ngerti apa tegese khusus, nanging kanggo alesan sing dina iki kita arep manggon ing iku wiwit, kanggo eCommerce, bisa dadi sekutu kuat banget yen sampeyan ngerti carane nggunakake.

Apa Tren Google

Kaping pisanan, ngerti apa alat kasebut. Google Trends. Iki babagan "tren Google", diterjemahake menyang Spanyol. Iki minangka alat sing sampeyan bisa ngerteni apa istilah sing digoleki pangguna sajrone wektu tartamtu. Nyatane, sampeyan bisa nelusuri limang taun ngarep, kanggo ndeleng manawa panelusuran kasebut siklus utawa ora.

Ayo padha njupuk conto. Bayangake sampeyan duwe eCommerce produk kolam renang. Sing paling normal yaiku sampeyan miwiti pariwara ing wulan Mei utawa Juni, yaiku nalika wong wis mikir babagan nggawe kolam renang. Nanging kanthi Google Trends sampeyan bisa ngerti yen ing wulan Maret, wong wiwit nggoleki lan yen sampeyan pangkat luwih dhisik Google bisa menehi prioritas tinimbang wong liya (kanthi nindakake akeh perkara liyane, mesthi).

Ing tembung liyane, Google Trends minangka alat gratis sing bisa digunakake lan sing Iki ngidini sampeyan ngerti yen istilah ditelusuri wong utawa ora lan ing wektu apa. Pancen ora ana sing kudu diinstal, sampeyan mung kudu nggoleki Google Trends ing browser lan bakal katon ing asil pisanan.

Google Trends: kanggo apa alat iki?

Google Trends: kanggo apa alat iki?

Saiki, sampeyan bisa uga wis ngerti potensial sing diduweni Google Trends. Nanging yen ora, kita bakal nerangake kanggo sampeyan.

Yen sampeyan duwe blog kanggo eCommerce, mesthine sampeyan pengin nyedhiyakake konten sing berkualitas supaya "Google tresna sampeyan". Masalahe yaiku konten sing bisa dipilih bisa uga dudu sing dikarepake pangguna. Kepiye Google Trends mbantu sampeyan? Inggih, kanggo njaluk tengen karo wong-wong mau.

ing Fungsi sing bisa sampeyan entuk saka alat iki yaiku:

  • Ngerti apa sing digoleki wong nyetel isi blog sampeyan lan kanthi mangkono entuk lalu lintas luwih akeh (yaiku conto sing wis dakwenehake).
  • Temokake topik sing paling digoleki kanggo nggawe konten sing migunani, ora mung kanggo blog, nanging uga kanggo jaringan sosial.
  • para ngleksanakake bisnis anyar Contone, ayo goleki maneh sawetara taun kepungkur, nalika topeng ora dibutuhake utawa digunakake. Nggawe perusahaan sing nggawe topeng ora bakal sukses amarga, kajaba ing China lan negara-negara Asia sing nggunakake ing musim dingin lan musim semi, ing Spanyol minangka minoritas. Nanging, nalika Covid bubar, perusahaan topeng digawe lan booming. Kenging punapa? Ya, amarga Google Trends nggawe telusuran kasebut dhuwur banget kanggo wektu sing suwe lan ngidini ngerti potensial kanggo bisnis.

Cara nggunakake Google Trends kanthi bener

Cara nggunakake Google Trends kanthi bener

Sadurunge sampeyan miwiti nggoleki istilah lan mikir babagan topik utawa bisnis sing bisa dadi apik kanggo nggawe eCommerce utawa perusahaan, sampeyan kudu ngerti carane ngoptimalake alat iki. Lan kanggo iku, sampeyan kudu ngerti dheweke.

Nalika sampeyan ngetik Google Trends, sing normal yaiku kaca kasebut katon ing basa Spanyol lan, ing sisih tengen ndhuwur, sampeyan sijine Spanyol (yen ora, sampeyan kudu ngeklik panah lan arahake supaya sampeyan bisa nggoleki topik sing gegandhengan. menyang negara).

Saiki, ing ngisor judhul, sampeyan bisa sijine tembung, klompok tembung utawa frasa sing dikarepake. Nalika sampeyan mencet 'ketik' layar bakal ganti kanggo nuduhake garis sing bisa langsung, munggah lan / utawa mudhun, etc. nganti tanggal sampeyan nindakake panelusuran.

Minangka aturan umum, Iku bakal tansah nuduhake asil kanggo 12 sasi, nanging sampeyan bisa matesi malah ing jam pungkasan. Rekomendasi kita yaiku sampeyan nindakake ing 30 dina, supaya sampeyan bisa ngerti tren wulan kasebut.

Ing ngisor grafik kasebut sampeyan duwe 'kapentingan miturut wilayah'. Iki penting banget kanggo eCommerce sing makaryakke ing bagean tartamtu ing Spanyol, utawa sing duwe toko fisik. Kenging punapa? Amarga kanthi cara iki sampeyan bakal ngerti yen sampeyan bisa ngedongkrak telusuran kasebut ing kutha sampeyan adhedhasar tren panelusuran.

Contone, bayangake yen ing Aragon lagi nggoleki pariwisata menyang Skotlandia. Lan sampeyan agensi travel. Ing kaca sampeyan bisa fokus ing wong sing nggoleki.

Luwih sithik ana topik lan pitakon sing gegandhengan. Iki minangka istilah sing uga digunakake dening pangguna kanthi augmentasi, sing bisa menehi gagasan semantik kanggo artikel.

Apa fitur liyane sing diduweni Google Trends?

Apa fitur liyane sing diduweni Google Trends?

Saliyane alat kaca utama, sampeyan bisa ngerteni apa tren kanggo tembung kunci utawa topik tartamtu, ana fitur liyane sing bisa uga menarik, sanajan ora kabeh diaktifake kanggo Spanyol. Contone:

  • Tren panelusuran saben dina. Iki minangka salah sawijining sing dielingake manawa sampeyan ora ana ing Spanyol lan sampeyan kudu milih negara liya kanggo ndeleng. Mulane ora banget migunani.
  • Taun ing panelusuran. Ngendi nuduhake sampeyan istilah sing diklasifikasikake ing macem-macem kategori, sing paling akeh digoleki ing taun sadurunge. Kanthi cara iki, sampeyan bisa entuk ide babagan istilah sing paling digoleki lan amarga nawakake sawetara taun saka ing kana, sampeyan bisa entuk tembung kunci sing sampeyan ngerti kerjane.
  • Google News Initiative. Iku alat kanggo luwih ngerti Google Trends. Yen sampeyan ngeklik, sampeyan bakal nggawa sampeyan menyang kaca kanthi artikel sing beda-beda (ati-ati, amarga kanthi standar kasebut ing basa Inggris lan sampeyan kudu ngganti menyang Spanyol) sing nerangake carane alat kasebut bisa digunakake.

Kaya sing sampeyan ngerteni, Google Trends digunakake kanggo akeh perkara, nanging ing ndhuwur kabeh kanggo nggawe strategi konten sing bisa nyedhaki pangguna lan pelanggan potensial bisnis sampeyan. Kita ora bisa ngomong iku alat sing paling apik, amarga sampeyan kudu gabungke karo sawetara liyane, nanging bisa dadi wiwitan apik kanggo ngerti apa sing bisa kasengsem ing produk looking for. Apa sampeyan wis tau nggunakake?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.