Apa sing diarani retarget?

apa retargeting maneh

Dina iki ana akeh istilah sing gegandhengan karo topik Internet sing bisa uwal saka pangerten sampeyan. Salah sijine bisa uga retarget, yaiku konsep sing sithik banget sing durung ngerti. Nanging penting banget.

Yen sampeyan pengin ngerti apa sing diarani retargeting, cara kerjane, bathi lan kekurangan, uga jinis lan perbaikan sing bisa diwenehake, aja ragu-ragu ndeleng informasi ing ngisor iki.

Apa sing diarani retarget

Bayangake manawa sampeyan tiba-tiba pengin tuku barang kanthi online. Sampeyan nggoleki e-commerce, sampeyan mlebu, sampeyan ndeleng produk, ndeleng kaluwihan lan kekurangan, dumadakan, sampeyan ora rampung nggawe tuku alesan apa wae (sampeyan kudu lunga, rasane larang, sampeyan luwih mikir iku). Dadi sampeyan mandheg. Nanging, kenapa produk kasebut wiwit ditampilake ing Facebook? Lan kenapa sampeyan entuk pariwara sing padha nalika browsing kaca web liyane? Apa dheweke duwe pesenan?

Sejatine kabeh iki duwe pelaku: retargeting.

Punika a Teknik pemasaran digital "sah" sing tanggung jawab kanggo narik kawigaten, kanggo pangguna pangguna karo prekara sing wis ana hubungane. Kanthi tembung liyane, kita ngomong babagan ngelingake pangguna produk sing wis katon utawa kasengsem, saengga ora lali karo dheweke (sanajan wis tuku).

Cara kerjane

Jinis retargeting

Yen sampeyan kepengin weruh manawa bisa ngomong babagan iki, sing sejatine ora gampang. Supaya retarget bisa digunakake, sing ditindakake yaiku "saring" sawetara cookie menyang browser. Lan kedadeyan kasebut meh ing kabeh kaca web. Mula, yen ngetik liyane sing nampa pariwara pihak katelu, iki "dipersonalisasi" karo produk utawa toko sing wis dibukak sadurunge.

Punika a cara ngandhani pangguna yen wis ngunjungi produk lan situs web. Utawa sampeyan wis ngiwa ora lengkap (tuku produk, alternatif produk kasebut ing situs liya, lsp.).

Mula, operasine gampang banget:

  • Sampeyan ngunjungi kaca web, kanthi produk, kanthi warta, lsp. Ing langkah iki cookie wis diinstal ing browser.
  • Sampeyan metu lan mbukak situs web liyane. Banjur sampeyan mulai ngerti manawa pariwara kasebut ana gandhengane karo sing wis dibukak sadurunge.
  • Sampeyan mbukak jaringan sosial lan kedadeyan sing padha.

Lan cookie yaiku milih lan milih supaya sampeyan ora lali minat sing wis ditampilake. Mula, yen sampeyan mandheg golek utawa ngganti produk liyane, pariwara bakal ganti.

Kaluwihan lan kekurangan retargeting

Kaluwihan lan kekurangan retargeting

Saiki yen wis ngerti retarget luwih apik, mula sampeyan kudu ngerti, kaya dene menehi kaluwihan, uga ana kekurangan sing bisa digunakake. Kanthi luwih rinci, sampeyan kudu ngerti, ing antarane kaluwihan, sampeyan duwe:

  • Tekan pamirsa winates sing wis nuduhake minat karo produk sing sampeyan duwe. Nyatane, miturut asile, akeh sing pungkasan tuku produk sing wis digoleki, bisa uga ora ing wiwitan, nanging ing wektu sing sithik.
  • Sampeyan bisa nggawe merek tartamtu kanthi fokus karo pangguna sing wis nuduhake minat marang perusahaan utawa produk.
  • Sampeyan bisa segmen, nargetake iklan adhedhasar prilaku pangguna. Kanthi cara iki, sampeyan bisa milih sawetara produk winates lan nyedhaki pangguna adhedhasar apa sing digoleki utawa sing dikarepake, kanthi cara konversi tingkat mundhak kanthi signifikan.
  • Sampeyan menehi pengaruh marang pangguna karo produk sing pancen disenengi. Lan tegese sampeyan duwe kesempatan sing luwih apik kanggo tuku.

Kanggo bagean, kerugian sing bakal ditemokake kanthi retargeting Padha:

  • Rusak reputasi sampeyan, luwih-luwih yen sampeyan nggunakake iklan kanthi pariwara, sing bisa dianggep ngganggu lan ngganggu, saengga wong kasebut ora pengin ngerti babagan perusahaan.
  • Baleni maneh, luwih-luwih nalika tuku wis rampung lan sanajan mangkono, iklan kanggo produk kasebut terus ditampilake, sing bisa ngganggu pangguna.
  • Sampeyan bisa uga nganggep manawa prilaku kasebut ditintingi lan, mula, rumangsa ora aman, tuku luwih suwe ing wektu (utawa sampeyan ora pengin nindakake). Ana kalane akeh browser "tameng" supaya cookie ora diinstal.

Jinis retargeting

retarget ing ecommerce

Saiki yen sampeyan wis ngerti apa maneh retarget, kaluwihan lan kekurangan lan cara kerjane, sampeyan kudu ngerti manawa ora mung nganggo retarget maneh, nanging sawetara. Lan saben wong bisa dadi sing paling apik ing saben kasus.

Mangkono, sampeyan nemokake:

Retargeting ing web

Kita ngomong babagan sing paling umum, amarga bakal dadi sing sampeyan temokake nalika ngunjungi kaca web, mung blog, situs web, e-commerce, lsp. Sawise tekan, cookie bakal menehi "cookie" ing browser sing digunakake kanggo mbukak liwat, mula nalika sampeyan lunga, sampeyan bakal miwiti Deleng iklan sing ana gandhengane karo bisnis sing wis dibukak.

Retargeting dinamis

Iki minangka variasi retargeting sing mung ditrapake ing e-commerce. Lagi ngopo Yen sampeyan duwe akeh produk, sing diidini yaiku ngotomatisasi pariwara, kanthi cara supaya sampeyan bisa mangaruhi apa sing dituduhake menyang wong liya.

Social

Mirip banget karo sing kasebut ing ndhuwur, mung, ing kasus iki, iklan sing bakal ditampilake ora bakal ana ing situs web liyane utawa nalika browsing, nanging ing jaringan sosial, utamane Facebook, Twitter ...

Retargeting ing email

Ya iya, bisa uga ana retarget ing email. Kanggo nindakake iki, sing ditindakake yaiku cookie dikenalake ing browser supaya pariwara perusahaan kasebut ditampilake. Lan dheweke nindakake sanalika mbukak email sing tekan sampeyan.

Liwat nggoleki

Napa nalika sampeyan lagi golek produk, sampeyan ora mandheg ndeleng pariwara kasebut? Ya, ya iku sing ditindakake retargeting liwat telusuran, nalika ngirim pariwara apa sing wis digoleki ing mesin telusuran.

Retargeting «dhaptar cookie»

Sampeyan bisa uga duwe dhaptar email. Lan akeh sing Wong sing mung ninggalake email lan nuduhake minat ing sawetara wektu bakal duwe cookie ing browser. Apa sing diidini? Ya, sanajan wis ora suwe ngunjungi situs web sampeyan, bisa nuduhake iklan sing ana gandhengane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.