Petya Ransomware nggawe bisnis global dadi lam

Petya Ransomware

Ransomware anyar disebut "Petya" nyerang sawetara situs web perusahaan gedhe, ing wulan pungkasan Serangan ransomware WannaCry, nggawe kacilakan ing luwih saka 300,000 komputer ing saindenging jagad. Petya dipercaya bisa nyambung karo sing padha alat hacking tinimbang WanaCry.

Petya wis nggawa ewonan komputer dadi hostage, perusahaan sing duwe pengaruh lan prasarana sing wiwit saka Ukraina nganti Amerika Serikat bali menyang India. Iki mengaruhi bandara internasional Ukraina, lan perusahaan pelayaran, perusahaan hukum lan iklan multinasional. Iki nyebabake mandheg sistem pemantauan radiasi ing fasilitas nuklir Chernobyl.

Europol, kekuwatan ukum internasional, ora bisa menehi data operasional sing ana gandhengane karo serangan iki, juru bicara Tine hollevoet Dheweke ujar manawa dheweke nyoba "njupuk gambaran lengkap babagan serangan" saka industri lan mitra penegak ukum.

Petya "minangka demonstrasi babagan kejahatan cyber bisa mekar lan tuwuh, lan maneh, dadi pangeling babagan bisnis lan pentinge keamanan siber," ujare direktur eksekutif Europol Rob Wainwright.

Beda karo WannacrySerangan Petya ora kalebu "mateni saklar", miturut Europol.

Tim maca komputer darurat Amerika Serikat wiwit nampa akeh laporan babagan Petya sing nginfeksi komputer ing saindenging jagad, lan dheweke nyathet yen varian khusus iki ndhelikake cathetan Windows komputer lan ngeksploitasi kerentanan server pesen.

The RAMSON_PETYA.SMA nggunakake macem-macem jinis infeksi ing vektor komputer sing kena infeksi, sing uga digunakake ing pengin nyerang, lan ing alat PsExec, yaiku utilitas Microsoft sing digunakake kanggo mbukak proses nggunakake akses jarak jauh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.