Klaim ing tuku liwat E-niaga

Blanja digital wis dipasang ing panggung nasional minangka kebiasaan sing diikuti dening ewonan ewu pangguna. Iki ditampilake ing laporan anyar dening Observatorium Evolusi Perdagangan Elektronik ing Pangan. Lan ing endi ditemokake meh 30% konsumen Spanyol tuku produk konsumen massal kanthi online. Lan mundhak persentase sing ana gandhengane karo sektor perdagangan digital liyane.

Nanging salah sawijining kahanan sing durung mesthi yaiku wong-wong kasebut yaiku sing nuduhake bali lan saluran sing bisa digunakake kanggo ngresmike klaim utawa keluhan kasebut. Amarga ana ide, kurang luwih umum, manawa ana kesenjangan tartamtu ing peraturan saiki babagan kegiatan ekonomi iki. Nganti sampeyan bisa narik keputusan sing positif babagan iki. Utamane, karo komparatif karo konsumsi tradisional utawa luwih konvensional.

Ing pangertene iki, kudu ditekanake manawa perdagangan elektronik ing Spanyol pancen duwe aturan supaya para pembeli bisa ngasilake produk utawa barang sing dituku. Nanging yen ana pirang-pirang syarat sing dibutuhake kanggo nindakake proses kasebut kanthi cara sing memuaskan kanggo kepentingan pangguna dhewe. Ing bagean, ora dingerteni dening iki lan sing dadi utama sumber kontroversi ing pakulinan blanja online.

Klaim ing E-niaga

Pangguna kudu ngerti kapan wae hak sing nulungi nalika arep tuku produk ing E-niaga utawa toko digital. Kajaba iku, umume perusahaan kasebut mbabarake kanthi jelas ing kaca web sing kahanan operasi komersial kasebut. Supaya bisa dikonsultasikan karo pangguna lan masarakat umum tanpa ninggalake domain kasebut.

Kanthi sawetara seri hak sing kalebu ing hukum konsumen saiki, lan sing mengaruhi segmen blanja online. Saka akuisisi peralatan komputer nganti klambi utawa klambi muda. Liwat, ing sisih liyane, liwat sektor liyane sing luwih inovatif sing muncul ing taun-taun pungkasan amarga pengaruh positif saka kabiasaan kasebut ing konsumsi ing antarane konsumen nasional.

Ing kasus kasebut, sampeyan bakal duwe hak sing diakoni ing sawetara operasi online saka toko digital. Kita bakal nyedhiyakake sampeyan sawetara sing nduweni hak kanggo blanja online.

E-commerce kudu ngenali dhewe karo pelanggan

Sampeyan bisa uga ora ngerti, nanging perusahaan kasebut kudu menehi data ing web. Anggere dheweke pancen mapan ing wilayah nasional. Kayata sumber idhentifikasi ing ngisor iki:

  • Denominasi sosial.
  • Nomer idhentifikasi pajak utawa NIF sampeyan.
  • Data kanggo ngubungi dheweke yen ana kedadeyan.

Cara pambayaran kanggo tuku

Iki dibayangke karo peraturan saiki sing perdagangan utawa toko digital nawakake para pelanggan dhaptar cara pambayaran sing aktif. Ing antarane kasedhiya ing ngisor iki:

  • Kertu kredit lan debit
  • Transfer bank, nasional lan internasional.
  • Format pembayaran elektronik teknologi anyar.

Lan pungkasane sistem, kayata Pay Pal utawa liyane sing duwe ciri sing padha.

Ing kabeh kasus sing kasebut, dheweke ora bakal bisa ngisi biaya tambahan marang klien utawa pangguna kanggo digunakake. Iki bisa dadi penipuan hukum sing mbutuhake keluhan tepat wektu kanggo panguwasa sing kompeten, umume layanan konsumen ing komunitas otonom utawa dewan kutha.

Selaras karo tenggat wektu

Iki minangka salah sawijining aspek sing paling penting karo pangguna, utamane amarga keterlambatan produk utawa barang sing dikarepake bisa uga nandhang sangsara. Ing pangertene iki, yen ora ana spesifikasi sing jelas, istilah sing bisa ditampa produk kasebut yaiku sewulan lengkap.

Yen kahanan kasebut durung kawujud, pangguna bakal duwe sawetara opsi kanggo formal ing proses iki:

Menehi kabar marang panuku manawa bakal ana variasi ing istilah kasebut. Ngadhepi skenario iki, sampeyan duwe rong alternatif:

Batalake operasi komersial

Terusake prosese, nanging kudu mbayar biaya tambahan.

Saliyane, ing skenario penundaan sing ora bener, dheweke bisa mesthi ngaku yen dheweke mbayar tikel kaping pindho sing dianggep asale kanggo tuku iki. Sanajan sampeyan wis luwih jelas wiwit saiki, kabeh kalebu kasunyatan manawa pangguna Sampeyan duwe 14 dina kanggo mbatalake tuku aset tanpa mbenerake alasane, lan jumlah kasebut kudu dikembalikan sajrone 14 dina mundur total.

Jaminan kanggo tuku online

Minangka masalah utama para pembeli. Ngerti manawa produk utawa barang sing dituku duwe jaminan. Ya, padha karo yen kita tuku ing toko fisik. Yaiku, jangka wektu maksimal nganti rong taun lan disingkat dadi enem nalika cacat kasebut asale mula mula ora mbutuhake proteksi ing pangguna.

Ing kasus apa wae, peraturan kasebut ngrampungake keraguan lan pungkasane menehi hak sing padha karo tuku konvensional utawa luwih tradisional. Kang pungkasane kedadeyan kasebut.

Periode mundur

Iki minangka salah sawijining masalah paling kontroversial ing blanja online lan nganti sawetara taun kepungkur, nawakake luwih saka siji sangsi. Nanging kanthi aplikasi kasebut nglumpukake ing hukum konsumen, wis ditemtokake kanthi kepuasan pangguna anyar.

Kabeh penjelasan kasebut nuduhake skenario sing jelas banget kanggo para pelanggan. Lan ukum kasebut nglindhungi dheweke ing hubungan komersial liwat Internet. Sanajan ora kabeh, sejatine paling ora ing mayoritas transaksi saben dinane sing ana ing toko dagang utawa elektronik. Nganti dadi warta sing apik banget, kanggo para pengusaha uga kanggo klien jaringan pemasarane.

Hak konsumen liyane kanthi online

Ing kasus apa wae, sampeyan bisa nggayuh titik rapat lan amarga pangguna ora dilindhungi saka tuku ing toko online. Yen ora, kosok baline, padha duwe hak meh padha karo tuku fisik utawa konvensional. Iki minangka faktor sing bisa dimanfaatake kalorone pihak amarga menehi keamanan lan rasa hormat sing luwih gedhe kanggo proses bisnis, tanpa ana pilihan apa-apa.

Nalika ing tangan liyane, sampeyan uga kudu negesake manawa pangguna didhukung arus Ukum Regulasi Perdagangan Eceran. Khusus liwat artikel 39, 40 lan 41, godhonge jelas banget kabeh informasi sing kudu dingerteni pangguna nalika tuku. Ora dadi masalah, sifat produk utawa artikel: materi teknologi, reservasi layanan turis, sandhangan olahraga utawa ponsel ing antarane sawetara sektor perdagangan elektronik sing paling relevan.

Iki sawetara hak konsumen online lan kanthi cara kasebut, dheweke ora beda banget karo tuku fisik. Contone, sing bakal dibabarake sabanjure.

  • Identitas penjual lan alamat kasebut kanthi rinci.
  • Karakteristik penting saka produk, kayata khusus utawa fitur utamane.
  • Rega tuku, lan ing endi kabeh pajak kudu dilebokake.
  • Biaya pangiriman lan transportasi, yen ditrapake.
  • Wangun modalitas pembayaran lan pangiriman utawa eksekusi. Contone, nggambarake yen operasi iki dileksanakake nganggo kertu kredit utawa debit utawa kanthi sistem teknologi anyar.
  • Anane hak penarikan utawa resolusi, utawa ora ana ing kontrak sing kasebut ing artikel 45.
  • Biaya nggunakake teknik komunikasi jarak jauh nalika diitung kanthi basis liyane tinimbang tarif dhasar.
  • Istilah validitas tawaran lan rega. Dadi kanthi cara iki, ora ana kesalahpahaman babagan syarat-syarat penawaran komersial lan promosi saka Internet.

Durasi minimal kontrak, yen ditrapake, ing kontrak kontrak produk sing ditrapake kanggo eksekusi permanen utawa bola-bali.

Kahanan lan kahanan ing endi sing adol bisa nyuplai produk kanthi kualitas lan rega sing padha, minangka sulih saka sing dijaluk dening konsumen, nalika kemungkinan iki dikarepake.

Ndandani lan ngganti produk

Ora penting banget yaiku aspek liyane ing sektor e-commerce. Dadi, sampeyan kudu eling wiwit saiki yen pagelaran loro iki bakal gratis kanggo konsumen. Yen kalebu biaya ing ngisor iki:

  1. Biaya pengiriman.
  2. Beban sing dipikolehi saka tenaga kerja.
  3. Pengeluaran kanggo bahan.

Iki minangka sawetara sing penting, nanging ing sisih liyane, sampeyan uga bakal duwe hak kanggo layanan teknis sing bener lan eksistensi suku cadang kanggo wektu minimal 5 taun wiwit tanggal produk kasebut ora diproduksi maneh. Yaiku, luwih saka sing bisa mbayangake wiwit wiwitan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.