Payroll advance: nalika njaluk, carane lan ngendi

Payroll karo diskon advance payroll

Kaya sing wis dingerteni, yen sampeyan duwe kerja, sampeyan bakal entuk imbuhan. Iku gaji sampeyan lan umume dibayar liwat payroll, tansah ing pungkasan sasi. Nanging kadang Kahanan bisa kedadeyan nalika sampeyan kudu mbayar sadurunge. Iki diarani advance payroll lan ora akeh wong sing ngerti yen dheweke bisa njaluk.

Nanging apa persis? Pira bisa dipesen ing advance? Ana akeh jinis? Apa sing kedadeyan sabanjure? Yen sampeyan kasengsem ing subyek, banjur kita menehi kabeh tombol supaya sampeyan nimbang.

Apa advance payroll

Kaping pisanan, sampeyan kudu ngerti apa iku advance gaji lan apa sampeyan bakal mbukak dhewe yen sampeyan njaluk. Iki uga dikenal minangka "payroll advance" lan tegese perusahaan mbayar gaji, yaiku, gaji, menyang buruh kanthi alasan tartamtu.

Bener, iki minangka hak sing diduweni buruh lan kalebu ing Statuta Buruh. Khusus, ing artikel 29 ET Nanging uga bisa diatur (tansah luwih apik) ing perjanjian kolektif.

Nalika njaluk advance payroll, ora mung perusahaan bisa menehi, nanging uga bank-bank utawa malah perusahaan swasta. Minangka aturan umum, advance payroll tansah diekstrak saka gaji net, yaiku, nyuda Keamanan Sosial lan pajak penghasilan pribadi sing dibayar dening buruh.

Pira dhuwit sing bisa dijaluk luwih dhisik

Payroll advance pembayaran

Statuta Pekerja ora nemtokake angka sing tepat sing ana gandhengane karo advance payroll, nanging kanthi persetujuan kolektif bisa ana persentase maksimal. Iki ditetepake ing paling kasus ing 90% saka gaji. Tegese, sampeyan ora bisa nampa kabeh bayaran kanggo sasi sadurunge rampung.

Nanging, ana perusahaan sing, preduli saka ngendi kita makarya, bisa nawakake advance payroll mangsa, sing, nampa dhuwit sing cocog kanggo sawetara payrolls mangsa.

Sing kudu njaluk advance payroll

Nalika njaluk dhuwit, sing kudu ditindakake mesthi dadi buruh utawa buruh. Iku meh tansah rampung ing perusahaan ngendi sampeyan bisa, lan Sampeyan kudu njaluk manajer langsung utawa departemen Sumber Daya Manusia.

Iki biasane duwe formulir aplikasi amarga mengko kudu netepake manawa advance kasebut diwenehake utawa ora.

Ing kasus bank utawa perusahaan swasta, uga kudu sing duwe akun utawa wong sing duwe gaji sing kudu nindakake.

Apa prosedur kanggo advance payroll

Bayangna kasus buruh sing mbutuhake dhuwit gaji luwih dhisik kanggo nutupi biaya sing ora dikarepake.

Babagan pisanan sing kudu sampeyan lakoni yaiku ngomong karo manajer babagan panjaluk kasebut. Dheweke bisa: bisa langsung menehi formulir sing kudu diisi (yen ana ing perusahaan) utawa njaluk sampeyan ngomong karo departemen Sumber Daya Manusia.

Ing kasus siji utawa liyane, yaiku, ana utawa ora ana formulir, buruh kudu nampa respon afirmatif utawa negatif babagan panjaluke.

Yen afirmatif, perusahaan bakal tanggung jawab kanggo nambah gaji nanging Tumindak iki uga bakal dibayangke ing piranti lunak payroll sampeyan supaya, kanggo njupuk metu payroll kanggo sasi, pembayaran advance sing wis diwenehi dibayangke karo tanggal lan jumlah sing bakal ngurangi total sing bakal nampa ing pungkasan sasi.

Iki bakal teka khusus ing "potongan liyane", ing ngendi pembayaran advance sing wis diwenehake bakal ditemtokake.

jinis kemajuan

pangiriman dhuwit

Nalika mikir babagan kemajuan, amarga sampeyan wis ngerti apa sing wis dirembug, ana sawetara jinis:

Advance dina wis makarya

Contone, bayangake manawa ana buruh menyang bose ing tanggal 20 lan njaluk dhuwit gaji. Yen babagan dina-dina wis kerja, yaiku sing sampeyan duwe hak dening Statuta Pekerja, banjur gaji bisa dibayar nganti tanggal 19 (tanggal 20 yen sampeyan wis nggarap kanthi lengkap).

Iki sing paling umum lan banjur kudu dibayangke ing payroll minangka diskon.

Advance saka gaji mangsa

Ing kasus iki, Statuta Buruh ngandika apa-apa, nanging dening persetujuan bebarengan, buruh bisa diijini kanggo njaluk advance kanggo gaji mangsa.

Tegese, dina-dina sing durung digarap nanging dibayar sadurunge.

Advance saka pembayaran ekstra

Panyangka liyane sing bisa ditemokake yaiku kanggo pembayaran ekstra. Yen iki ditampa ing x sasi lengkap, padha bisa dijaluk ing mangsa anggere dibayangke ing persetujuan bebarengan.

Yen ora, perusahaan ora duwe kewajiban kanggo menehi, lan ing kene keputusan perusahaan bisa mlebu luwih akeh gumantung saka kasus buruh.

Napa migunani kanggo duwe payroll lan piranti lunak manajemen HR

Pembayaran ditindakake

Ing perusahaan, manajemen gaji bisa banget abot. Departemen HR minangka sing darmabakti kanggo nggawe lan mriksa manawa ora ana kesalahan. Nanging, yen program payroll digunakake, anggere data dilebokake, ora bakal ana kesalahan utawa ora perlu kanggo ngatur kanthi manual utawa ketik data siji-siji lan saben wulan.

Antarane kaluwihan sing ditawakake piranti lunak kasebut yaiku:

  • Ngontrol penipuan lan kesalahan. Ing tembung liyane, amarga iku program sing arep kanggo ngatur payroll, kajaba kasalahan ngenalaken nalika program, Gagal utawa malah penipuan ing perusahaan sing nyingkiri, supaya wektu ora ilang utawa mistrust digawe.
  • Pembayaran luwih cepet lan luwih efisien. Amarga kanthi ngotomatisasi gaji, sampeyan bisa mbayar luwih cepet lan bisa nambah motivasi para pekerja.
  • Nyingkiri paukuman. Amarga kesalahan ing pajak, lali, lsp. Duwe kabeh ing siji program nggawe luwih gampang entuk asil pungkasan tanpa wedi nggawe kesalahan.
  • tabungan luwih gedhe. Ing biaya manungsa lan uga ing wektu. Ing sawetara detik, sampeyan bakal entuk gaji kabeh buruh lan sanajan sampeyan kudu mbayar dhuwit, ngetik data iki gampang banget lan cepet, tanpa kudu ngowahi gaji kasebut kanthi manual, amarga program kasebut tanggung jawab kanggo nindakake. petungan.

Apa sampeyan wis tau nggunakake advance payroll karo perusahaan sampeyan? Kepiye prosese?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.