Model bisnis ing e-commerce

Bubar iki, Yayasan E-Niaga ngluncurake laporan sing diarani "Laporan E-Niaga Spanyol" sing nuduhake manawa bakal ana omzet udakara 28.000 yuta euro ing Spanyol kanggo taun iki babagan perdagangan elektronik. Nanging sadurunge lelungan ing perdagangan digital, sampeyan kudu nemtokake model bisnis sing pengin sampeyan tindakake.

Minangka segmen fleksibel sing bisa ditindakake nutupi macem-macem garis bisnis, sanajan saka format sing inovatif banget. Kanggo njupuk keputusan iki, sampeyan kudu takon ing endi segmen bisnis paling apik sing bisa digunakake. Adhedhasar katrampilan sing wis dipikolehi nganti saiki, sampeyan bakal bisa ngupayakake kesempatan ing jagad bisnis digital.

Ing kasus apa wae, tip sing bakal migunani wiwit saiki kudu milih bisnis digital kanthi prospek mbesuk. Kanthi potensial tuwuh sing mbantu sampeyan maju saben taun. Kepiye wae, keputusan kasebut bakal tetep dadi sampeyan, nanging kudu dileksanakake saka ilmu lan analisis sing bakal dadi aspek sing paling penting kanggo entuk perdagangan elektronik.

Model Bisnis ing E-Niaga: Jelajahi Ketrampilan Profesional Sampeyan

Saka pendekatan umum iki, ora ana sangsi manawa sampeyan bakal duwe sawetara opsi kanggo miwiti bisnis digital. Apa sampeyan pengin ngerti sawetara ide kanggo nggawe proyek digital sing migunani? Ya, kita bakal menehi proposal bisnis liyane sing mesthi bakal diwenehake kaget karo orisinalitas sing luar biasa. Contone, liwat model bisnis e-commerce ing ngisor iki sing bakal dibabarake ing ngisor iki:

Mesthi wae, cara paling aman kanggo nyegah kesalahan ing proyek digital yaiku nggunakake strategi sederhana iki kanggo miwiti wiwit saiki. Ora kaget, sing luwih jembar kawruhe pasar iku paspor paling apik kanggo nggayuh tujuan langsung.

Kanthi cara iki, yen sampeyan wis wiwit nyambung karo kegiyatan olah raga wiwit wiwitan, kanthi profesional uga saka sudut pandang amatir, sampeyan duwe macem-macem kemungkinan kanggo Internet. Salah siji sing paling relevan yaiku adol saka olahraga kanggo mlaku (Kaos, kaos, olahraga, sneaker, lsp).

Data kasebut ndhukung keputusan kasebut nalika ditemokake manawa pangguna tuku ing format online, dheweke ngunjungi domain e-commerce olahraga udakara 6 kaping. Mula, yen sampeyan duwe kuwalitas kanggo nindakake tugas profesional iki, bisa uga dadi kesempatan sing digoleki ing pirang-pirang wulan kepungkur. Aja lali manawa perusahaan kaya Polar utawa Sprinter diwiwiti saka apa-apa lan saiki omsetane ewonan ewonan euro kabeh euro.

Toko online kanggo sektor pariwisata

Ing strategi sing padha, sing fokus kanggo nggugah katrampilan para pengusaha, sektor sing duwe masa depan lan masa depan sing apik kayata pariwisata ora bisa dilalekake. Cukup kanggo elinga yen Produk Domestik Bruto (PDB) industri iki nggambarake 10,4% PDB donya, miturut laporan taunan paling anyar saka Dewan Wisata lan Pariwisata Dunia (WTTC). Alasan sing apik supaya kasengsem ing kegiatan iki sing ana ing limang bawana planet iki.

ing pangowahan ing pakulinan dening pangguna lan muncul teknologi anyar wis pengaruhe ngluncurake garis bisnis anyar kanthi motivasi khusus. Mesthine, dheweke ora kudu disambung karo segmen akomodasi utawa hotel. Nanging ya kanthi insiden khusus liyane, kayata perusahaan digital sing ana gandhengane karo hiburan, terjemahan, utawa produk pariwisata liyane. Yen sampeyan duwe kapasitas kanggo tuwuh kanggo jangka menengah lan jangka panjang.

Sampeyan kudu dibukak ing endi sinau ing sajroning nyambut gawe. Kaya sing dikembangake ing agensi perjalanan, pusat hiburan utawa perusahaan hiburan. Iki minangka layanan sing dituntut para pengunjung anyar lan mulane bisa menehi perspektif sing duwe bathi kanggo bisnis sampeyan wiwit saiki. Nganti laporan anyar saka Global Digital Travel Platforms jelas nuduhake manawa penjualan lelungan online bakal nambah nganti 40% ing antarane taun 2017 lan 2021.

Model bisnis adhedhasar transaksi kasebut

Yen kita ngetrapake kritéria pilihan iki, ora bakal ana alternatif manawa ana alternatif liwat konsep sing dikenal kanthi jeneng "bisnis menyang bisnis". Uga dikenal minangka B2B sing jelas ana hubungane karo platform digital antarane individu. Iku sawise kabeh njupuk kauntungan saka aliran komersial liwat Internet. Utawa kanthi tembung liya, saluran eksklusif kanggo partisipasi perusahaan, perusahaan lan agen sosial utawa ekonomi liyane.

Tanpa mangu-mangu, iku model bisnis sing luwih rumit tinimbang liyane. Nanging ing wektu sing padha karo kekuwatan pertumbuhan sing luwih gedhe ing taun ngarep. Mangkene carane Alibaba diwiwiti lan sampeyan wis bisa ngerteni evolusi wiwit taun 2015. Sampeyan bisa niru jinis perusahaan kasebut, sanajan kanthi perdagangan digital skala cilik. Sampeyan dhewe milih agen sosial sing nggawe jaringan sales iki: konsumen, individu utawa pengusaha liyane.

eCommerce produk digital

Iki minangka salah sawijining toko digital sing paling ora mbutuhake investasi. Nanging kanthi proyeksi sing kuat banget kanggo sing sabanjure. Saliyane, sampeyan duwe macem-macem model sing bisa dipilih:

  • ebook.
  • Video.
  • Gambar

Sampeyan kudu nyetel miturut pilihan lan utamane level pengetahuan babagan bisnis iki.

Mikir sing Netflix, contone, negara miturut strategi iki ing komersialisasi konten digital. Sampeyan bisa niru dheweke sanajan sampeyan ora sukses kaya para pengusaha level paling dhuwur. Kanthi kauntungan yaiku produk sing tambah akeh dikarepake para pangguna anyar, utamane sing saka segmen sosial sing luwih enom.

Isi adhedhasar terjemahan teks lan dokumen

Iki minangka layanan liyane sing paling nuntut ing donya sing ditondoi dening globalisasi. Nanging sampeyan bisa terus maju lan ora marem minangka basa sing paling umum ing saindenging jagad (Inggris, Prancis, Jerman, Italia, Spanyol, lsp). Nanging kosok baline, sampeyan bisa duwe spesialisasi ing leksikon negara berkembang sing duwe kapadhetan pedunung sing dhuwur. Kaya contone, China, India, Rusia utawa macan ekonomi Asia.

Kajaba iku, bakal dadi cara sing asli lan inovatif kanggo nggedhekake wilayah geografis liyane. Tanpa nyangkut gaweyan tambahan kanggo sampeyan. Sanajan ing sisih liya, sampeyan ora bakal bisa milih liya kanggo kolaborator sing luwih khusus tinimbang konten liyane sing umume.

Exchange-to-Exchange (E2E)

Iki minangka model e-commerce sing jelas ngembang lan kanthi dhasar ditandhani kanthi interkoneksi elektronik. Yaiku, sampeyan ora adol barang utawa barang material, nanging kosok baline sampeyan nawakake informasi sing terkenal banget. Conto sing jelas babagan tren iki yaiku sing diwakili dening pasar ekuitas.

Ing nalika investor cilik lan medium butuh informasi luwih lengkap njupuk keputusan ing sektor investasi lan dhuwit. Endi akeh dhuwit sing dipertaruhkan liwat operasi ing pasar saham lan pasar finansial liyane.

Kunci sukses nalika ngetrapake bisnis digital

Ing conto apa wae sing sadurunge wis dakcritakake, ana pedoman tumindak sing kudu sampeyan tindakake yen pengin ngrampungake bisnis kanthi sukses. Contone, sing bakal dibahas ing ngisor iki:

  • Gawe produk sing inovatif tenan

Implementasine ing perdagangan elektronik ora diragukan. Lan yen sampeyan ora ngerti cara ngembangake ide, sampeyan bakal mesthi duwe sumber daya kanggo ngembangake utawa nuntut sinau pasar kanthi tujuan utama kanggo ngerti apa sejatine bisa sukses.

  • Akses menyang panjaluk pelanggan

Layanan pelanggan sing apik yaiku sistem sing tambah akeh dikarepake para pangguna ing sektor kasebut. Ing pangertèn iki, solusi kanggo kudu nawakake saluran komunikasi sing paling apik wayahe: blog, email utawa malah ngrancang obrolan internal supaya para pelanggan bisa ngatasi kabeh keraguan, kalebu kedadeyan-kedadeyan teknis. Sampeyan bakal bisa ndeleng manawa ing wektu sing cendhak, asil tagihan sampeyan bakal kaget banget. Sampeyan ora bisa nglampahi kesempatan kanggo nglindhungi bagean penting ing perdagangan elektronik.

  • Nyedhiyakake keamanan menyang situs web komersial

Yen sampeyan ora duwe domain sing aman, manawa sampeyan ora bakal adol akeh. Kanggo ngrampungake kedadeyan iki, sampeyan duwe sawetara alat kanggo ngetrapake kanthi sukses tartamtu, ing antarane kalebu ing ngisor iki:

  1. Sertifikat SSL (lapisan soket aman).
  2. Cara pambayaran sing aman (transfer, kertu kredit utawa debit utawa pembayaran elektronik).
  3. Sistem liyane ing enkripsi saengga data pelanggan ora bisa ditularake menyang pihak katelu.

Kanthi cara iki, sampeyan mung bakal bisa ngakses informasi babagan klien sampeyan. Kanthi kapercayan ing asil kasebut lan bakal nyebabake kemajuan bisnis sing apik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.