Model bisnis ing e-commerce

Kaya sing sampeyan ngerteni banget, perdagangan elektronik utawa e-commerce minangka praktik komersial sing kalebu tuku lan adol produk utawa layanan liwat sarana elektronik, kayata jaringan sosial lan kaca web liyane. Ing tren sing jelas minangka akibat saka boom ing teknologi anyar lan bisa dadi salah sawijining kegiatan sing ngarahake masa depan profesional sampeyan.

Nanging sadurunge nindakake bisnis digital, sampeyan kudu ngerti model sing dicelupake. Kaya sing bakal sampeyan ngerteni, ana macem-macem alam sing beda-beda lan wiwit saka wirausaha paling tradisional nganti sing paling inovatif lan asli. Ngendi sampeyan kudu nyusun commerce elektronik sadurunge nindakake. Ing kasus apa wae, dheweke bakal duwe model manajemen sing padha lan bakal kena pengaruh karo ciri khas model bisnis sing dipilih dhewe.

Ing konteks umum iki, kita bakal nuduhake sampeyan wiwit saiki babagan model bisnis ing e-commerce utawa commerce elektronik. Supaya sampeyan duwe ide liyane babagan kegiatan sing kudu dibuwang, mula bisa uga fokusake adol produk sampeyan, artikel utawa layanan sing sampeyan tawakake liwat jaringan. Sampeyan bisa uga kaget karo orisinalitas sing luar biasa.

Model bisnis ing e-commerce: pariwara digital

Ora ana sangsi manawa iki minangka salah sawijining klasik ing kegiatan profesional online. Ing kasus iki, iki minangka model bisnis online sing entuk penghasilan liwat pariwara. Iki adhedhasar nggawe lan ngembangake strategi kanggo entuk akeh kunjungan menyang situs web. Sampeyan mbayar tampilan iklan (kesan) utawa klik ing iklan.

Pariwara minangka kinerja utama kabeh pagelaran, sanajan sistem penjualan uga bisa dileksanakake liwat pariwara saka sponsor. Mungkin model bisnis sing luwih gampang digawa amarga dhasar strategi ing pangembangan konten sing saiki kudu cocog karo ciri-ciri ing ngisor iki:

  • Kualitas tinggi, ing konten lan materi fotografi.
  • Spesialisasi ing topik utawa kategori. Contone, investasi ing pasar saham, olahraga tim, warta internasional utawa resep-resep masak.
  • Isine kudu rutin supaya saben dina bisa ngirim informasi menyang pangguna.
  • Miturut desain sing pancen inovatif lan bisa dibedakake karo sing digawe kompetisi.

Ing kasus apa wae, cara masang pariwara beda-beda lan beda-beda gumantung karo profil sing dituduhake dening editor ing situs web. Kanthi format ing ngisor iki ing pariwara sing dibabarake sampeyan ing ngisor iki:

Banners: format kreatif banget digawe sing tujuan utamane kanggo narik perhatian pengunjung utawa pangguna.

Pariwara kanggo pangguna: nawakake ing pariwara web sing ana gandhengane karo cita rasa lan pilihan para pengunjung. Diorientasi karo profil sing bisa ditampilake para pamaca lan mula fleksibilitas luwih gedhe.

Pariwara sing berorientasi kontennawakake pariwara sing ana gandhengane karo konten situs web, yaiku, yen situs web sampeyan khusus kanggo sektor olahraga, pariwara bakal disambung karo segmen iki ing kabeh kasus.

remarketing: nawakake pariwara sing relevan kanggo pangguna, adhedhasar data browsing pengunjung ing situs web. Iki minangka format sing bisa ditrapake kanggo ngunjungi pangguna utawa klien.

Toko elektronik utawa online

Iki minangka salah sawijining sing paling tradisional ing sektor perdagangan elektronik. Ing kesempatan iki, tujuan sampeyan yaiku adol utawa pasar produk utawa layanan menyang pihak katelu utawa menyang perusahaan cilik utawa menengah. Penghasilan asale saka tuku produk utawa barang sing dituku pelanggan. Yen sampeyan ngidini nyedhiyakake kabeh informasi rinci lan nganyari produk lan layanan.

Iki minangka model paling tradisional ing perdagangan elektronik lan bisa mengaruhi a macem-macem sektor bisnis. Saka sing paling konvensional nganti sing paling inovatif utawa malah sing asli. Sejatine ora ana watesan babagan iki lan kabeh bakal gumantung karo pilihan sing sampeyan tampakake ing wektu sing tepat kanggo ngembangake kegiatan profesional iki. Apa sampeyan pengin duwe ide liyane babagan jinis toko elektronik utawa online sing pengin diwiwiti? Mangkene, sawetara proposal:

Jinis e-commerce gumantung saka platform:

  • E-commerce Sosial.
  • E-commerce Seluler.
  • E-commerce dhewe.
  • Openource e-commerce.
  • E-commerce ing platform pihak katelu.

Jinis E-commerce miturut produk:

  • E-commerce layanan.
  • E-commerce layanan digital.
  • E-niaga produk.
  • E-commerce produk konvensional.

Keputusan kanggo milih model bisnis iku bakal gumantung marang katrampilan kanggo ngadhepi. Nanging ing ndhuwur kabeh ilmu sing sampeyan bisa nyumbang saka wektu sing tepat iki. Kaya sing bakal dingerteni, sampeyan duwe akeh pilihan pasar lan sampeyan mung kudu njupuk keputusan kanggo nindakake kanthi profesional.

Crowdfunding tren paling anyar kanggo wirausaha digital

Ora ana sangsi manawa iki minangka salah sawijining opsi sing paling asli kanggo ngembangake perdagangan elektronik sampeyan amarga daya tarik sing digawe para pengusaha cilik lan menengah kanthi profil sing luwih mbukak tren paling anyar ing sektor digital.

Ing kasus apa wae, sampeyan kudu ngerti manawa iki minangka model bisnis kolaboratif ing antarane para profesional lan individu sing nggawe jaringan kanggo entuk dhuwit kanggo mbiayai proyek utawa entuk komisi kanggo transaksi kasebut. Nanging kepiye carane entuk penghasilan? Aja liwat pariwara utawa adol produk utawa layanan kaya format online liyane. Yen ora, kosok baline, diatur karo kritéria sing beda banget karo sing kasebut. Entuk sing dipikolehi nggunakake platform.

Sampeyan bisa menehi hadiah yen sampeyan ngerti struktur crowdfunding lan gelem dadi bagean saka sektor khusus iki. Sanajan iki, sampeyan luwih dhisik kudu ngerti cara nggunakake model bisnis iki lan kanggo apa. Sampeyan bisa menehi pitunjuk liyane sing bisa nuduhake manawa sampeyan minangka wong sing bener wiwit saiki.

  1. Kampanye politik kanggo njaluk dhukungan lan pendanaan saka wong;
  2. Proyek omah utawa kanggo entuk dhuwit kanggo kontrak utang utangan.
  3. Gawe model bisnis altruistik kanggo mbantu wong liya
  4. Gawe kolam finansial kanggo proyek sosial utawa ciri liyane sing padha.
  5. Nggawe usaha cilik, meh mesthi saka format online utawa digital.
  6. Artis sing golek dana kanggo nindakake karya, proyek, lsp.

Model bisnis adhedhasar format E-commerce Sosial

E-commerce jinis iki adhedhasar penjualan liwat jaringan sosial kaya Facebook, YouTube utawa Twitter. Kejadian kasebut saya tambah akeh ing kalangan pengusaha digital amarga potensial tuwuh gedhe ing mbesuk. Iki ceruk bisnis sing apik banget, nanging sing durung dingerteni kanggo model bisnis e-commerce.

Ing kasus apa wae, sampeyan kudu ngerti manawa sampeyan milih wirausaha komersial kaya ngono, sampeyan ora bakal bisa milih ketemu seri syarat minimal kanggo ngadhepi tantangan iki. Ing antarane kalebu ing ngisor iki sing kasebut ing ngisor iki:

  • Kontak liwat jaringan sosial bakal akeh banget, uga ing level profesional.
  • Sampeyan kudu ngatur akun media sosial kanthi dinamisme khusus lan nyoba narik luwih akeh wong menyang profil sampeyan ing forum kasebut.
  • Ngerti babagan saluran komunikasi sing relevan minangka nilai tambah sing bakal mbantu sampeyan luwih cepet tinimbang mengko supaya bisa nggayuh tujuan pertama wiwit wiwitan.

Produk sing mbayar lan gratis sekaligus

Sistem iki diarani premium lan adhedhasar nyedhiyakake produk utawa layanan gratis (gratis) kanggo pangguna. Nanging ing wektu sing padha nggawe versi mbayar (premium) kanthi fitur sing luwih maju lan fungsional. Supaya kanthi cara iki, sampeyan bisa nambah jumlah pesenan. Iki uga model bisnis sing nggunakake kait pribadi iki supaya bisa maju kanthi sithik ing proyek pribadi sampeyan. Nanging wiwit saiki sawetara karakteristik sing kudu diwenehake bisnis digital anyar iki:

  • Periode gratis ora bakal permanenYen ora, kosok baline, bakal duwe tanggal kadaluwarsa sing kudu ditampilake miturut kriteria bisnis.
  • Sampeyan kudu nyengkuyung klien utawa pangguna ndaftar minangka pelanggan sing disenengi. Kanggo nambah kegiatan komersial saka sembarang strategi.
  • Sampeyan kudu nemtokke kahanan sing ora bisa dirembug: yen pangguna pengin ngakses fungsi liyane, kudu mbukak versi sing mbayar.
  • Kaya dene agen sosial sing padha pengin lisensi luwih akeh kanggo produk kasebut, dheweke ora bakal duwe solusi liya kajaba kanggo pindhah langganan versi paling canggih.

Kaya sing wis sampeyan ngerteni, ana akeh pilihan sing bakal kasedhiya kanggo miwiti toko utawa e-commerce. Yen penting banget supaya minat karo format kasebut, uga kabeh ilmu sing bisa ditindakake supaya ora nggawe keputusan sing salah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Elwin Pena ngandika

    Artikel sing apik banget utamane babagan up-to-date sing paling penting ing bisnis.