Manual identitas perusahaan: apa lan carane nggawe

manual identitas perusahaan

Akeh perusahaan nggunakake manual identitas perusahaan ing antarane dokumen internal. Buku iki, luwih utawa kurang, penting kanggo njaga identitas perusahaan sing lurus, tanpa variasi sing bisa nyebabake pelanggan.

Nanging, Apa manual identitas perusahaan? Apa mupangate sampeyan? Kepiye carane nggawe? Yen sampeyan pengin ngerti kabeh babagan dokumen iki, sampeyan kudu mriksa pandhuan sing wis disiapake kanggo sampeyan.

Apa manual identitas perusahaan

Apa manual identitas perusahaan

Babagan pisanan sing kudu sampeyan ngerteni yaiku apa sing diarani istilah manual identitas perusahaan. Ing kasus iki, kita ngomong babagan dokumen bisnis sing nemtokake aturan lan pedoman sing kudu ditindakake ing perusahaan kanggo nawakake lan njaga identitas visual kanggo para pelanggan uga para pekerja.

Kanthi tembung liya, apa sing ditindakake yaiku netepake inti babagan unsur grafis merek lan cara ngetrapake, online lan offline. Unsur kayata jinis logo, warna, font ...

Manual iki bisa dadi dhasar banget, utamane kanggo bisnis cilik, utawa manual gedhe ing perusahaan gedhe. Lan sapa sing nggunakake? Ya, perusahaan kayata Vodafone, Endesa, Adidas ... Dheweke nemtokake pandhuan sing kudu ditindakake, ora mung nganggo logo, nanging uga ing pirang-pirang elemen kayata pariwara ing media, produk, katalog, alat tulis, pariwara televisi, jejaring sosial, dekorasi toko lsp.

Manual identitas perusahaan vs manual merek

Apa sampeyan nate mikir manawa manual identitas perusahaan lan manual merek padha? Mesthi YES. Nanging kasunyatane beda banget.

Kaloro prekara kasebut katon padha, nanging ora sejatine. Nalika manual identitas perusahaan fokus ing bagean grafis saka merek, identitas visual saka merek kasebut, manual merek ora mung tetep ing «basis», nanging luwih jero, malah nuduhake aspek sing ora bisa "disentuh" ​​kayata nilai perusahaan, nada swara, cara komunikasi karo calon klien, lan liya-liyane.

Dadi, nalika nggawe siji dokumen lan liyane, sanajan bisa bebarengan, manual identitas perusahaan pancen mung adhedhasar jeneng merek.

Keuntungan

Ora akeh perusahaan sing duwe manual identitas perusahaan, nanging, eksistensi siji, uga panggunaan, duwe akeh mupangat sing, sampeyan durung bisa sadhar. Kita ngringkes:

Sampeyan bakal ngirit wektu lan sumber daya kanthi manual identitas perusahaan

Bayangake yen sampeyan nyewa wong. Sampeyan menehi tur menyang perusahaan lan menehi katrangan babagan identitas perusahaan… Sing mbutuhake wektu, lan uga wong sing mulang kabeh ora bisa mlaku sajrone dheweke ngunjungi buruh iki.

Nanging kepiye yen ana buruh anyar teka ing minggu sabanjure? Sampeyan bakal sampah sawetara jam maneh, lan nggunakake sumber daya sing bisa digunakake kanggo prekara liyane.

Manual identitas perusahaan ngidini sampeyan mbuwang wektu luwih sithik, wenehi presentasi ringkes lan tulis informasi sing dibutuhake kanggo nindakake tugas kanthi bener kanggo perusahaan.

Sampeyan duwe konsistensi sing luwih gedhe

Asring, utamane karo lumakune wektu, masarakat cenderung lali karo aturan sing ditindakake nalika wiwitan. Kayane kita menehi lengen amba kanggo aspek tartamtu, lan pungkasane bakal menehi pengaruh ing perusahaan kasebut.

Mula, kanggo ngindhari, duwe aturan lan komunikasi liwat manual identitas perusahaan mbantu ora lali lan duwe "ukuran" sing padha kanggo kabeh.

Sampeyan menehi gambar sing luwih apik kanggo pelanggan

Amarga kanthi duwe manual identitas perusahaan sampeyan ngandhani klien yen sampeyan peduli amarga ana lancar saka bisnis lan sampeyan komunikasi karo buruh supaya dheweke ngerti kabeh sing kudu dingerteni babagan perusahaan kasebut.

Cara nggawe manual identitas perusahaan

Cara nggawe manual identitas perusahaan

Fokus babagan cara nggawe manual identitas perusahaan, sing pertama sampeyan kudu jelas yaiku jinis informasi sing kudu disiyapake.

Ing kasus iki, kudu ditetepake, amarga kita ngomong babagan elemen sing ora asring diganti (amarga sing diarani pelanggan nggandhengake merek, aja ganti loro-lorone):

  • Logo
  • Palet warna.
  • Tipografi
  • Lambang lan simbol.
  • Bank Gambar.
  • Fitur tambahan
  • Aplikasi.

Kabeh iki dhasar ing manual identitas perusahaan, nanging kepiye babagan strukture? We break kanggo sampeyan.

Struktur manual identitas perusahaan

Dokumen iki kudu ngetutake prentah supaya kabeh informasi dingerteni lan ora ana keraguan utawa masalah nalika ngetrapake ing karya utawa ing aplikasi sing ditindakake (televisi, pers, papan reklame, lsp.).

Struktur kasebut yaiku:

Pambuka manual identitas perusahaan

Ing babagan kasebut nyritakake babagan filsafat, nilai, kepribadian lan nada merek sing diduweni. Penting, supaya bagean iki jelas amarga dadi dhasar kanggo ngerteni sebab kabeh perkara liyane.

Logo

Logo kasebut minangka bagean dhasar saka identitas grafis merek. Amarga alesan iki, ing desain, warna lan panggunaan.

Sawetara aspek sing kudu dibayangke yaiku, kayata spasi sing kudu ditinggalake ing logo supaya ora katon kakehan, utawa maksimal lan minimal logo tanpa mandheg maca utawa katon ora kabur.

Uga ing kene bisa uga ana bagean kanggo variasi logo, kanggo ndeleng kepiye tampilan kanthi warna, format, lsp.

Werna

Sanajan sadurunge wis menehi komentar manawa logo kasebut wis ngrampungake warna-warna, ing kasus iki kalebu warna, utamane angka warna, sing bisa ditemtokake ing antarane telu: RGB, CMYK, HEX utawa Pantone (sing paling anyar digunakake amarga ngidini warna sing biyen dadi warna sing dicithak, kanthi tonality sing padha).

Cara nggawe manual identitas perusahaan

Komposisi

Bagean komposisi nemtokake aturan dhasar desain kudu duwe supaya konsisten karo apa sing sampeyan pengin entuk kanthi visual saka merek.

Ikon

Saliyane logo, lambang lan elemen liyane penting, lan kudu ngetutake gaya logo kanthi sakabehe. Dadi ing kene aspek sing beda karo ukuran sing ditemtokake iki, warna sing bakal diduweni nalika ora dipencet lan nalika dipencet, yen bakal duwe swara utawa ora, yen teks sing diduweni bakal ganti, lsp.

Gambar

Ing kasus iki, kita ngomong babagan Bank gambar sing bakal dimiliki perusahaan ing merek kasebut. Dheweke bisa dadi foto nanging uga ilustrasi, gambar ... Kabeh mau kudu berkualitas lan dirawat kanthi tepat kanggo nambah sesanti merek.

Tipografi

Pungkasan, kita duwe tipografi, yaiku jinis font sing bakal digunakake ing merek. Aspek penting kayata ukuran font, jinis jarak, yen latar mburi peteng lan / utawa cahya bakal digunakake, yen bakal ana judhul (H1, H2, H3 ...) lan paragraf utawa mung paragraf, lan liya-liyane kudu rinci ing kene

Yen perusahaan gedhe, saliyane poin kasebut ing manual identitas perusahaan, kalebu spesifik liyane kanggo saben aplikasi sing duwe: kanggo media pers, majalah, iklan web, televisi, jaringan sosial, lsp.

Apa sampeyan luwih jelas saiki babagan manual identitas perusahaan kasebut?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.