Mailchimp utawa Mailrelay?

marketing mail

Suwe-suwe saiki, marketing email wis entuk akeh ketenaran ing strategi pemasaran digital. Amarga iki, ana macem-macem alat sing bisa digunakake, sawetara luwih dikenal tinimbang liyane. Lan iki nggawe sampeyan kudu mbandhingake. Loro alat kasebut yaiku Mailchimp utawa Mailrelay, nanging sampeyan ngerti endi sing paling apik?

Yen sampeyan arep miwiti ing donya marketing email nanging sampeyan ora ngerti apa alat (program) kanggo nindakake, banjur kita bakal menehi sampeyan kunci.

Apa sing dibutuhake kanggo nindakake marketing email

Program pemasaran email

Ing ngono sampeyan ora ngerti, lanPemasaran email minangka strategi komunikasi kanggo pelanggan sampeyan. Tujuan ing kasus iki yaiku ngirim email menyang dhaptar pangguna sing sadurunge wis langganan situs web, mailing list, lsp.

Kanggo bisa strategi iki ora migunani kanggo nindakake karo mail normal, nanging perlu kanggo program lan nggawe dhaptar marketing email beda. Lan kabeh iki kudu ditindakake kanthi program.

Mulane, kita bisa ngomong yen kanggo nindakake marketing email kita kudu:

  • A mail (biasane "formal").
  • layang ditulis (kanggo nggawe urutan supaya bisa ngedol, mbangun kasetyan, komunikasi, lsp).
  • Program kanggo nggarap email kasebut.

Titik pungkasan iki sing paling penting amarga milih server email sing salah bisa nyebabake dheweke ora teka, dadi spam utawa luwih elek. Lan ing kana ana sawetara program sing bisa ditemokake, gratis lan mbayar.

Salah sawijining sing paling misuwur yaiku Mailchimp. Nduwe versi gratis lan uga versi mbayar nalika dhaptar pelanggan dhuwur. Nanging uga ana pesaing liyane, MailRelay, sing saya tambah akeh. Kang saka loro iku luwih apik? Sing bakal kita deleng sabanjure.

Apa iku Mailchimp

Logo Mailchimp

MailChimp nemtokake dhewe minangka "alat otomatisasi pemasaran kabeh-ing-siji". Iki minangka panyedhiya layanan email sing diadegake ing taun 2001.

Ing wiwitan, iki minangka layanan sing dibayar, nanging wolung taun sabanjure sijine free versi kanggo akeh nyoba alat lan nggawe percoyo saka apa.

Yen sampeyan ndeleng logo sawijining, iku normal sing ngerti program apa kita referring kanggo amarga iku pasuryan saka simpanse (ya, iku ora ana hubungane karo jeneng perusahaan).

Kenapa isih paling akeh digunakake? Utamane amarga iku paling misuwur lan paling misuwur. Uga, ora ana masalah ing browser apa wae supaya sampeyan ora kudu ngundhuh utawa nginstal apa wae ing komputer.

Nanging, ora gampang digunakake. Dadi alat sing apik bebener iku operasi bisa uga ora gampang kaya karo program liyane.

Apa Relay Mail?

logo relay mail

Ing taun sing padha nalika Mailchimp lair, Mailrelay uga diluncurake minangka layanan web marketing email. Iku kompetisi saka perusahaan pisanan, nanging Kanthi kauntungan kanggo akeh sing duwe server ing Eropa lan uga duwe rencana gratis lan mbayar. Nyatane, perusahaan kaya Asus, TATA Motor, Save the Children ... wiwit nggunakake lan entuk posisi sing apik ing peringkat pemasaran email.

Wis sawetara kaluwihan saka saingan, kayata kasunyatan sing iku program spanish (sanajan duwe jeneng liyane Inggris utawa Amérika), lan iku Gampang banget digunakake, fokus ing apa sing penting, Apa marketing email.

Kasunyatan sing ora duwe jinis pariwaraora ana ing versi gratis utawa ing versi mbayar, duwe dhukungan teknis sing bisa ing Spanyol lan iku salah siji sing paling digunakake saben wektu wis nggawe perang loro kanggo Mailchimp lan akeh piranti lunak marketing email liyane.

Fungsine dhasar: ngotomatisasi email menyang pangguna supaya sampeyan bisa duwe sawetara dhaptar lan email sing disiapake kanggo dikirim kanthi otomatis, tanpa kudu nggatekake.

Mailchimp utawa MailRelay?

Ing wektu iki, sampeyan bisa uga ana ing debat karo dhewe babagan apa Mailchimp utawa Mailrelay luwih apik. Saben wong duwe pro lan kontra, lan kasunyatane Ora ana jawaban sing gampang kanggo mutusake manawa alat pemasaran email sing paling apik. saiki (utamane amarga keputusan kasebut uga kalebu piranti lunak liyane).

Nanging kita bisa mbandhingaké sawetara aspèk kanggo njupuk menyang akun. Tuladhane:

Soporte

Mailchimp lan Mailrelay nawakake dhukungan. Saiki, ora tansah padha. Ing kasus saka Mailchimp, dhukungan sing diwenehake mung kanggo akun pambayaran. Iki bisa ditindakake, kanthi email utawa chatting; utawa, ing cilik saka rencana Premium, dening telpon.

Opo maneh mailrelay? uga sing nawakake dhukungan nanging ora mbedakake antarane akun gratis lan mbayar. Dheweke nawakake kanggo ngubungi kabeh liwat email, chatting utawa telpon.

IPS

Percaya opo ora, IP penting kanggo mesthekake yen email dikirim kanthi bener, ditampa kanthi apik lan, sing paling penting, ora tiba ing folder spam. Apa saben nawakake?

Mailchimp mung nawakake IP sing dienggo bareng. Kanggo bagean kasebut, Mailrelay wis dienggo bareng lan duweke (sing pungkasan kanthi biaya).

Jumlah kiriman

Adhedhasar mung versi gratis, amarga mesthine sampeyan bakal nyoba sadurunge milih alat siji utawa liyane, sampeyan kudu ngerti yen ing Mailchimp mung bakal bisa ngirim 12.000 email saben wulan. Iku misale jek kaya akeh, nanging nalika dhaftar Panjenengan mundhak nomer bisa tiba rada cendhak.

Ing cilik saka Mailrelay, jumlah kiriman saben wulan yaiku 75.000 email. Lan sampeyan bisa ngirim akeh email sing dikarepake saben dina (ing kasus Mailchimp sampeyan diwatesi).

Publicidad

Ing versi gratis Mailchimp sampeyan bakal duwe pariwara perusahaan, soko sing ora menehi gambar apik kanggo pelanggan potensial. Kosok baline, ing Mailrelay iki ora kelakon, amarga padha ora sijine sembarang jenis iklan.

Database

Bagean penting liyane saka Mailchimp versus Mailrelay trade-off yaiku database. Yaiku, pelanggan sing bisa diduweni.

Ing kasus pisanan, versi gratis mung ninggalake sampeyan 2000, sing, ing Mailrelay, bakal dadi 15000.

Uga, soko sampeyan ora ngerti iku Mailchimp bakal ngetung pelanggan kaping pindho utawa telung adhedhasar dhaptar sing didaftar (ing Mailrelay sing ora kelakon).

undang-undang Eropa

Yen sampeyan prihatin babagan masalah undang-undang, data pribadi ing database sampeyan, lan liya-liyane, mula ora ana keraguan manawa piranti lunak sing tundhuk karo hukum perlindungan data Eropa minangka titik sing cocog karo sampeyan. Lan iki ditindakake dening Mailrelay, dudu Mailchimp.

Kaya sing sampeyan ngerteni, mutusake antarane Mailchimp utawa Mailrelay dudu keputusan sing gampang. Nanging amarga sampeyan duwe versi gratis, sing bisa ditindakake yaiku nyoba loro-lorone lan ndeleng endi sing sampeyan rumangsa luwih seneng nggarap kanggo milih.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.