Layanan pelanggan ing e-commerce

Ing sawijining dina, aku masang kacamata hitam lan nemokake goresan lensa ing lensa. Amarga dina Jumuah, aku nganggep sinyal kanggo tuku pasangan anyar. Nemtokake luwih murah yen bisa blanja kanthi online, aku menyang Amazon lan tuku brosur sing apik kanggo nyiapake lelungan sabanjure.

Sampeyan bisa uga bisa crita kasebut. Yen ora, sampeyan mung siji saka 10 konsumen sing ora mriksa rega barang ing Amazon sadurunge tuku. Liyane saka kita gumantung karo rega kompetitif situs lan layanan pelanggan sing dipercaya kanggo nuntun keputusan tuku. Amarga pengalaman pelanggan sing ora krasa lara iki, kita milih default Amazon minangka situs e-commerce sing disenengi.

Amazon wis nggawe model layanan sing selaras karo kabutuhane para pelanggan e-commerce - kayata, bisa uga sampeyan wis ngobrol karo perwakilan dhukungan Amazon ing telpon utawa ing obrolan online.

Layanan pelanggan ing e-commerce

Ing artikel iki, kita bakal nerangake apa layanan pelanggan e-commerce lan menehi sampeyan praktik paling apik sing bisa digunakake kanggo nambah ing situs web. Banjur kita bakal nyedhiyakake dhaptar alat layanan e-commerce sing bisa digunakake kanggo bisnis sampeyan.

Layanan pelanggan e-commerce nuduhake layanan sing diwenehake kanggo para pembeli online. Yen pengunjung duwe pitakon utawa butuh pitulung nalika tuku, fitur-fitur kasebut bakal mbantu navigasi situs lan entuk target. Layanan pelanggan e-commerce ngidini perwakilan kanggo ketemu pelanggan ing endi wae supaya proses dhukungan gampang lan efisien.

Kontribusi kanggo aplikasi layanan iki

Pendekatan layanan eCommerce beda-beda saka setelan bata lan mortir. Amarga wakil mung bisa nelpon utawa ngobrol, prelu dielingi alangan sing bakal dialami pangguna sajrone proses tuku.

Sampeyan mbutuhake sampeyan njaluk umpan balik pelanggan kanthi teratur lan nganalisa kanggo titik rasa lara pangguna sing umum. Sawise ngerti variabel kasebut, sampeyan bisa nginstal layanan mandiri lan fitur proaktif sing nuntun pengunjung liwat lelungan pelanggan.

Yen sampeyan pengin nambah layanan ing toko online, priksa bagean ing ngisor iki kanggo sinau babagan sawetara praktik paling apik sing dikumpulake kanggo layanan pelanggan e-commerce.

Praktik Layanan Pelanggan E-niaga

Nyedhiyakake layanan pelanggan sing apik ing lingkungan e-commerce bisa dadi tantangan kanggo sawetara bisnis. Iku amarga angel banget kanggo melu karo pelanggan nalika sampeyan ora sesambungan kanthi pasuryan. Tips ing bagean iki bisa mbantu ngatasi alangan kasebut lan nyenengake pengunjung toko online.

Fokusake wektu respons rata-rata sampeyan. Ing pangertene iki, ora ana sangsi manawa pungkasane pelanggan seneng blanja kanthi online amarga efisien lan trep. Dheweke bisa kanthi gampang mbandhingake rega produk lan pesen barang ing ngarep lawang. Nanging, nalika pelanggan duwe pitakon, dheweke ngarepake bakal dijawab kanthi gampang. Dheweke ora pengin ngenteni jawaban nalika teka ing situs sampeyan supaya tuku cepet.

Pramila penting kanggo fokus ing rata-rata wektu nanggepi nalika nggarap klien e-commerce. Yen pengunjung nyedhak, wakil kudu nanggapi sawetara detik. Piranti kaya live chat lan chat chat bisa ningkatake wektu respons rata-rata lan nglancarake proses dhukungan kanggo pangguna. Kanthi nyuda wektu sing dibutuhake kanggo entuk tanggepan, para pelanggan cenderung ora ngganggu lan adoh saka situs sampeyan.

Gunakake media sosial kanggo layanan pelanggan

Kanthi kacepetan lan efisiensi target utama, media sosial dadi aset sing terkenal minangka saluran kanggo layanan pelanggan. Pelanggan bisa nggunakake media sosial kanggo nglaporake masalah utawa takon, langsung ngabari tim layanan sampeyan.

Banjur wakil sampeyan bisa ngatasi masalah kasebut lan ngubungi maneh lan nganyari kabeh pelanggan sekaligus. Daripada takon karo corong liwat siji saluran komunikasi, pengalaman saluran ing endi-endi dadi luwih gampang para pembeli online bisa nyambung karo tim layanan pelanggan.

Nyedhiyakake dhukungan pelanggan sing proaktif.

Nalika pelanggan browsing situs web sampeyan, bisa uga ora ngerti dhukungan lan fitur layanan sampeyan. Dheweke bisa uga duwe pitakon, nanging dheweke ora ngerti arep takon ing endi. Utawa dheweke bisa mutusake manawa pancen kakehan kanggo ngubungi dhukungan lan maju menyang kompetisi. Sanajan situs sampeyan nawakake fitur layanan, penting kanggo nuduhake kanthi proaktif karo basis pelanggan.

Sampeyan bisa ngetrapake layanan pelanggan sing proaktif kanthi nggawe CTA ing situs web sampeyan. Cetha manawa pangguna bisa ngirim pitakon dhukungan lan menehi pitakon babagan apa sing bisa diarepake saka tim layanan sampeyan. Yen sampeyan duwe obrolan langsung, gawe pop-up sing narik kawigaten para pengunjung menyang widget obrolan. Iki bakal nyengkuyung para pengunjung nggunakake fitur pitulungan, nggawe kesempatan kanggo narik kawigaten lan nyenengake para pelanggan.

Kalebu opsi layanan mandiri kanggo pelanggan

Cara liyane sing efisien kanggo menehi umpan balik marang pelanggan yaiku nggunakake fitur layanan mandiri pelanggan. Iki minangka alat sing digunakake pelanggan kanggo nemokake solusi kanggo masalah sing ora ana pitulung saka perwakilan layanan. Nalika klien duwe pitakon cepet utawa dhasar, iki bakal ngirit wektu supaya ora mbukak penyelidikan formal.

Tuladha mandhiri yaiku basis ilmu. Basis pengetahuan minangka bagean saka situs web sampeyan sing ngemot dokumen layanan lan dhukungan. Sumber daya kasebut ngrembug alangan pelanggan umum sing dialami pangguna saben dina. Pelanggan bisa mriksa referensi kasebut sadurunge ngubungi tim layanan.

Menehi baris dhukungan telpon

Sawetara pelanggan ora sabar kanggo mriksa opsi dhukungan kanthi online. Kacepetan lan efisiensi minangka kunci ing lingkungan e-commerce lan pelanggan sing ora duwe teknologi ora kepengin browsing situs sampeyan kanggo njaluk wangsulan.

Yen bisa, wenehake pangguna langsung menyang tim layanan kanthi menehi dhukungan telpon. Sanajan sampeyan ora duwe piranti lunak call center utawa peralatan telpon sing ditetepake, kanthi cara langsung nggawe interaksi langsung bisa nambah pengalaman pelanggan kanthi dramatis.

Manfaatake alat layanan pelanggan

Ora preduli sepira gedhene bisnis sampeyan, alat layanan pelanggan bisa nduwe pengaruh sing signifikan ing situs web e-commerce sampeyan. Alat kasebut ngotomatisasi fungsi dhukungan lan nggedhekake bandwidth tim layanan pelanggan.

Contone, sistem tiket bisa ngatur lan nyebarke pitakon pelanggan sing bakal teka supaya repetri ngerti persis apa sing bakal ditindakake lan ora ana kasus sing ora digatekake.

Piranti lunak layanan pelanggan E-niaga

Yen sampeyan pengin nggunakake alat kaya ing situs web sampeyan, priksa dhaptar ing ngisor iki saka piranti lunak layanan pelanggan e-commerce paling apik.

HubSpot

Pusat layanan HubSpot cocog kanggo bisnis e-commerce amarga sawetara sebab, kalebu integrasi karo Shopify. Sampeyan bisa nyelarasake pelanggan toko Shopify karo HubSpot CRM, lan banjur nggawe pengunjung nalika njupuk tindakan ing situs sampeyan.

Uga, Service Hub duwe alat obrolan lan chatbot langsung gratis. Sampeyan bisa kanthi gampang nginstal fitur kasebut ing situs web kanggo menehi pitulung marang para pelanggan.

Kayak

Kayako minangka piranti lunak helper sing kalebu fitur tartamtu kanggo e-commerce. Contone, duwe alat Facebook lan Twitter sing mbantu wakil layanan ngrampungake pitakon media sosial. Ana uga fitur kothak mlebu sing nuduhake sentralisasi panjaluk mlebu ing sak lokasi. Kanthi mangkono, wakil bisa kanthi gampang nglacak kabeh interaksi pelanggan liwat siji antarmuka universal.

clickdesk

Clickdesk minangka platform layanan liyane sing bisa digunakake kanggo e-commerce. Fitur sing paling penting yaiku alat obrolan video sing ngidini klien bisa kerja langsung karo perwakilan.

Dadi, yen obrolan kaya ora ana ing endi, tim sampeyan bisa ngobrol video kanggo ngatasi masalah komunikasi. Iki minangka kauntungan gedhe kanggo bisnis SaaS sing kudu nerangake solusi teknis utawa kompleks.

Entuk Kepuasan

Entuk Kepuasan fokus produke ing ide nggawe komunitas layanan. Dheweke yakin manawa opsi layanan mandhiri, kayata forum komunitas, minangka cara paling apik kanggo menehi tanggepan langsung marang para pelanggan.

Nggunakake fitur game, sampeyan bisa nggawe kaca komunitas sing nyengkuyung pelanggan supaya bisa saling tulung ngrampungake masalah. Nambahake forum iki karo fitur dhukungan liyane kudu nggawe pengalaman layanan sing luwih nyenengake.

Acquire duwe chatbot sing bisa njawab nganti 80% pitakon pelanggan, kanthi cepet. Gunakake pembelajaran mesin kanggo narjamahake pitakon lan banjur wenehake solusi paling relevan kanggo pangguna. Sampeyan uga bisa ngimpor FAQ basis dhasar, cuplikan, lan dokumen menyang bot kanggo nambah kustomisasi. Lan, amarga bot kasebut nglumpukake luwih akeh data pelanggan, bakal saya suwe saya suwe.

Tekane teknologi anyar

Kanthi anane teknologi digital lan evolusi perdagangan elektronik, konsep blanja wis akeh berkembang ing babagan pola tuku konsumen kanggo pangarepan pelanggan. Dhukungan pelanggan uga wis berkembang saka saluran reaktif dadi dhukungan saluran omni-corporate kanggo nyedhiyakake pengalaman layanan pelanggan e-commerce sing luwih konsisten.

Eceran modern samesthine bakal nambah akeh saka 19% dadi 24% sajrone telung taun sabanjure, umume didorong dening ritel omnichannel.

Amarga teknologi terus ganti, praktik bisnis uga strategi go-to-market terus saya owah. Nalika nerangake layanan pelanggan saiki, bisnis e-commerce diarep-arep bisa menehi pengalaman kualitas paling dhuwur utawa bakal kelangan pelanggan dadi pesaing ing salawas-lawase.

Dadi, kepiye sampeyan kudu nggawe strategi layanan pelanggan e-commerce? Apa layanan pelanggan e-commerce? Layanan pelanggan e-commerce utawa dhukungan pelanggan e-commerce yaiku babagan nyedhiyakake pengalaman layanan pelanggan sing apik kanggo toko online utawa bisnis e-commerce.

Saben e-commerce utawa bisnis ritel, cilik utawa gedhe, kudu investasi kanggo nyedhiyakake layanan pelanggan sing apik liwat saluran sing disenengi para pelanggan liwat live chat, call center, utawa saluran sosial.

Ana sawetara praktik paling apik sing kudu dipikirake kanggo nggawe layanan pelanggan eCommerce. Yen ora ana sangsi manawa layanan pelanggan eCommerce paling apik yaiku memenuhi harapan pelanggan lan menehi pengalaman WOW. Nawakake layanan pelanggan sing apik karo bisnis e-commerce sampeyan bisa nggawe merek sampeyan beda karo kompetisi. Ayo ngobrol babagan ide dhukungan pelanggan e-commerce sing kudu sampeyan tindakake.

Gawe strategi saluran omni

Kanggo bisnis e-commerce saiki, duwe siji utawa loro saluran komunikasi ora cukup. Pelanggan ngarepake kehadiran sampeyan liwat saluran sing disenengi kaya situs web, media sosial, email, telpon, lsp.

Dadi apa sing kudu tak lakoni? Salah sawijining cara yaiku njupuk pendekatan saluran omni. Apa strategi saluran omni? Strategi saluran omni nggabungake kabeh titik kontak karo pelanggan sajrone siklus urip sing padha ing sangisore platform, kanggo narik kawigaten sajrone tuku tuku lan menehi pengalaman sing tetep. 73% pelanggan nggunakake macem-macem saluran sajrone lelungan blanja.

Kanggo nggawe strategi dhukungan pelanggan saluran sing kalebu kabeh, sampeyan kudu fokus ing telung unsur dhasar supaya pengalaman pelanggan bisa uga ora bisa adu adu adhepan.

Ngenali titik kontak sing disenengi pelanggan

Ngerti lelungan pelanggan lan nggawe strategi kanggo narik kawigaten liwat titik tutul kasebut

Kirimake pengalaman sing konsisten sajrone lelungan pelanggan

Warisan saka saluran omni yaiku nggunakake kekuwatan saluran digital kanggo nglancarake lan ngoptimalake pengalaman blanja kanggo pelanggan lan hubungane karo merek. Kanthi strategi saluran sing bener, sampeyan bisa ngonfigurasi merek sampeyan supaya dawa lan stabilitas ing lingkungan sing ganti iki.

Nyedhiyakake dhukungan pelanggan sing proaktif

83% pelanggan butuh pitulung ngrampungake tuku online. Lan 70% dodol gumantung saka apa sing dirasakake dening merek.

Lan kasunyatan sing nyata manawa pelanggan bakal mandheg maneh ing bisnis yen sampeyan menehi layanan sing ora nyenengake. Umume kedadeyan yen bisnis fokus ing pendekatan reaktif. Nanging, layanan pelanggan sing apik yaiku antisipasi masalah lan ngrampungake sadurunge nambah - dhukungan pelanggan proaktif.

Dhukungan proaktif minangka salah sawijining cara paling apik kanggo nambah pengalaman layanan pelanggan. Ngurangi interaksi dhukungan lan bangun kapercayan pelanggan sing nambah retensi. Sampeyan ngidini sampeyan nggayuh pelanggan lan nggawe kabeh perjalanan dadi pengalaman sing apik. Bisnis online kudu ngetutake strategi tartamtu kanggo nggawe layanan dadi giat.

Praktik paling apik kanggo Layanan Pelanggan E-Niaga Proaktif:

Priksa manawa para pelanggan ngerti masalah sadurunge ngerti. Contone, pengiriman telat, ora ana stok kanggo entuk order, pikep telat, lsp. Komunikasi masalah karo pelanggan nalika dheweke wis ngerti sadurunge pelanggan ngerti lan nambah kanthi online.

Aja lali nglacak pelanggan. Siapke email otomatis kanggo takon karo pelanggan yen seneng karo produk utawa kirim email mengko sawise tuku.

Pantau obrolan sosial sampeyan amarga pelanggan dina iki mbukak media sosial kanggo nyebutake pendapat babagan pengalaman layanan merek sampeyan.

Temtokake masalah pelanggan sing paling umum sing bisa diatasi kanthi gampang kanggo nyuda nomer dhukungan lan nambah kepuasan pelanggan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Christhian dorantes ngandika

    Artikel kasebut apik yen sampeyan duwe e-commerce volume dhuwur
    Dheweke sejatine sithik lan mung sawetara sing wis ngerti kabeh komunikasi kanggo layanan pelanggan.
    Ana mitra sing dadi UKM lan aku mikir manawa nggunakake saluran kasebut wiwitane ngasilake biaya lan latihan nggunakake alat sing saiki ora cocog. Cukup kanggo duwe jejaring sosial lan ngobrol langsung liwat apa utawa mezenger utawa mail lan / utawa tel kanggo menehi perhatian pribadi lan wiwit setya marang merek