Kepiye konsumen online Spanyol?

Kanggo netepake masa depan bisnis online utawa diresmikake liwat Internet, penting banget kanggo ngerti apa profil nyata konsumen online Spanyol. Yen sampeyan bisa nyedhiyani sawetara tombol kanggo ngembangake kegiatan profesional iki saka wektu sing tepat iki. Amarga ditrapake, ing ombone sing luwih gedhe utawa kurang, gumantung saka tumindak sing ditindakake klien utawa pangguna Spanyol.

Beda pasinaon sing ditindakake yaiku sing nuduhake pancet kanggo wong-wong iki pindhah, iki tegese sing nampa produk, layanan utawa artikel sing disalurake kanthi digital. Ing konteks umum iki, migunani banget kanggo kita kabeh kanggo sinau luwih lengkap babagan profil konsumen online Spanyol. Sampeyan bisa uga malah kaget.

Iki adhedhasar kasunyatan manawa data sing dadi titik wiwitan kesimpulan kita. Ing endi, saka total 27,5 yuta pangguna Internet Spanyol antara umur 16 lan 65, ternyata un 71% saka wong-wong mau wis njamin bisa tuku online. Iki minangka ide pertama sing bakal nyedhaki profil iki sing bakal diwedharake babagan konsumen nasional, uga tren kebiasaan blanja..

Konsumen online, profil mayoritas dheweke

Mesthine, isih durung ana profil sing homogen, nanging kosok baline isih akeh nuansa kanggo entuk panampa produk utawa layanan kasebut. Saka perspektif kasebut, ora ana sangsi manawa bisa ngasilake konsekuensi luwih akeh kanggo luwih ngerti sektor digital wiwit saiki. Kanthi data kaya sing diwenehake ing ngisor iki:

Luwih saka setengah pangguna Internet sing diwawancarai ing panelitian kasebut yakin manawa kasunyatane gabungke saluran online lan offline. Nanging sanajan tren menyang omnichannel meh universal, Studi Tahunan eCommerce ing Spanyol 2018 nemokake manawa pangguna Internet paling enom nggunakake eksklusif saluran online sing paling intensif: 21% pembeli online antarane umur 16 lan 30 luwih seneng saluran iki dibandhingake 9% pangguna sing umure antara 46 lan 65 taun.

Saliyane, uga ditampilake ing panliten kasebut wanita luwih seneng blanja online (51%) dibandhingake karo pria (49%). 58% wong duwe studi universitas, sing nuduhake 17 poin persentase luwih akeh tinimbang asil panliten sadurunge. Ing katrangan liyane, rata-rata, konsumen online Spanyol umure 41 taun: 39% wong umur antarane 31 lan 35 taun. Kajaba iku, konsumen online Spanyol tuku 3 kali sewulan, karo a mbuwang udakara 77 euroAngka sing tetep stabil dibandhingake asil rong taun sadurunge.

Saluran sing digunakake ing tuku digital

Babagan bagean penting iki, kudu dielingake yen 97% konsumen online Spanyol tuku produke kanggo kenyamanan sing ditemokake ing saluran iki, dene tawaran kasebut tetep dadi faktor sing disenengi kanggo 94%. Sanajan ing sisih liya, ditemokake manawa komputer tetep dadi piranti utama kanggo tuku online (87%), smartphone kasebut terus tuwuh (45%) lan nyedhaki level kasebut ing keputusan sing digawe konsumen Spanyol. Dadi kanthi cara iki, komputer bakal ilang wolung poin persentase, padha karo smartphone sing wis disenengi ing ponsel.

Miturut selera utawa pilihan ing tuku digital, panelitian kasebut mengaruhi hiburan lan budaya (68%), lelungan lan nginep (66%) lan teknologi lan komunikasi (61%) minangka telung kategori produk sing paling dituku konsumen Spanyol ing taun pungkasan. Pungkasan maneh yaiku mode (57%), panganan (51%) lan produk rumah tangga (49%). Minangka tren utama ing sektor digital lan nerangake sawetara motivasi utama kanggo konsumsi saiki ing Spanyol.

Karakteristik profil digital ing Spanyol

Aspek liyane sing kudu dipikirake saiki yaiku faktor sing ana gandhengane karo kepribadian pangguna sing paling bisa tuku ing format online. Mesthi wae, sifat-sifat kasebut ora homogen ing kabeh kasus, nanging paling ora njaga konstanta sing bola-bali diulangi ing pirang-pirang kahanan. Apa sampeyan pengin ngerti supaya ngerti luwih apik babagan sejatine klien? Dadi, priksa sethithik supaya sampeyan bisa ngerti babagan profil pribadi sampeyan.

Iki minangka wong sing ana gandhengane karo pakulinan blanja lan ing taun-taun pungkasan milih saluran sales digital. Minangka cara sing paling memuaskan kanggo tuku produk, layanan, artikel lan macem-macem barang material. Saka sawetara ciri sing jelas banget sing bakal dijupuk ing ngisor iki, mula saiki sampeyan luwih becik ngerti profil pangguna kelas iki ing kabiasaan konsumsi. Kaya ing ngisor iki:

Iki wong sing banget disambung karo teknologi komunikasi anyar lan mulane akses menyang saluran kasebut luwih asring dibandhingake karo profil liyane sing kurang aktif saka sudut pandang interaksi ing fase proses komersial iki.

Dheweke terus terang mbukak banget kanggo tren anyar ing bidhang konsumsi lan padha njelajah lapangan tumindak anyar kanthi frekuensi sing gedhe. Saka ngendi dheweke bisa nyukupi kabutuhane kanggo nyedhiyakake produk utawa layanan sing dibutuhake kapan wae utawa kahanan.

Saliyane, perlu dielingi kasunyatan manawa para konsumen online Spanyol uga golek informasi sadurunge milih arep tuku ing endi. Dheweke ora milih platform, malah kanggo produk kanthi referensi sithik. Ing pangertene iki, laporan sektor paling anyar nuduhake manawa pangguna Internet luwih seneng ngerti babagan rega, produk lan layanan ing 63% kasus kasebut.

Panaliten sing padha nuduhake kanthi intensitas khusus yen ing antarane alasan sing paling relevan sing menehi kepuasan luwih gedhe yaiku rega (56%), gampang digunakake (53 %) lan katalog utawa apa sing bisa ditemokake ing eCommerce utawa commerce elektronik, 48% wektu.

Saliyane, kudu dielingi faktor sing nyebabake kepuasan murah yaiku rega dhuwur (30%), produk (30%) lan kangelan nggunakake platform, kanthi 28% kasus. Ing konteks umum iki, cocog banget yen kita nyoba ngetrapake keputusan kita karo data komparatif paling gedhe supaya ora meksa tanpa prelu.

Kosok baline, kudu mbedakake apa sing diarani konsumen lan konsep pelanggan. Amarga nyatane, sanajan katon padha, sejatine ana sawetara prabédan cilik sing kudu ditemtokake kanggo nggayuh kesimpulan sing dipengini. Sing konsumen umume dadi wong sing tanggung jawab tuku produk utawa layanan, nanging ora mesthi kudu merek sing padha, luwih-luwih tuku kanggo kenyamanan.

Nalika ing sisih liyane, pelanggan minangka wong sing setya marang merek lan tuku kanthi rutin. Minangka sampeyan bisa ndeleng sawetara prabédan subtle sing bakal mbukak makna nyata lan konseptual. Lan iki bakal bisa ditemtokake supaya ing pungkasan dina kita tekan inti tengah artikel iki lan ora liya yaiku nemtokake apa sing diarani konsumen online Spanyol.

Tumindak konsumen online

Kajaba iku, kasunyatan sing menarik banget babagan prilaku para pembeli online ing negara kita yaiku ing pungkasan dheweke cenderung tuku sajrone seminggu saka piranti teknologi sampeyan, nanging digabung menyang omah sampeyan dhewe. Nalika ing akhir minggu, operasi iki diresmikake saka piranti seluler periferal. Apa sing praktik nganggep owah-owahan saka adat istiadat nalika ngadhepi hubungane karo kabiasaan konsumsi. Lan ngluwihi seri pertimbangan teknis liyane.

Aspek liyane sing paling relevan ing konsumsi digital yaiku pungkasane ana hubungane karo telusuran produk sing luwih aktif. Ing pangertene manawa konsumen Internet bisa nggayuh luwih akeh sumber ing telusuran iki sadurunge ndarbeni su layanan o produk. Yaiku, dudu tumindak sing impulsif kayadene kawitane. Yen ora, kosok baline, minangka akibat saka kepinginan sing bisa dirasakake amarga kita kalebu bagean saka proses iki. Sanajan yakin manawa dheweke bisa dadi bagean saka masarakat. Supaya pungkasane kita duwe profil sing lengkap banget ing konsumen digital Spanyol lan tegese kabeh.

Kanthi cara iki, duwe ide sing luwih jelas babagan profil konsumen bakal bisa nggawa luwih akeh kaluwihan ing operasi. Nalika wirausahawan bakal duwe saringan luwih akeh kanggo ngerti pelanggan, dheweke bakal diidentifikasi ing klompok sing posisi konsumsi luwih jelas.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.