Keamanan situs web e-commerce

Keamanan

Situs web e-commerce Dheweke kudu njupuk kabeh langkah keamanan sing dibutuhake kanggo njamin nglindhungi informasi pribadi lan finansial klien.

Ing pangertene iki, sabanjure kita pengin sampeyan nuduhake sawetara tips keamanan paling apik kanggo situs web E-niaga.

Milih platform e-commerce sing aman

Luwih becik nggunakake a platform e-commerce ing endi panel admin ora bisa diakses para panyerang lan mung kasedhiya ing jaringan internal perusahaan lan mbusak kabeh saka server sisih umum.

Gunakake sambungan sing aman kanggo tuku online

Disaranake nggunakake protokol keamanan kayata Lapisan Sockets Aman (SSL) kanggo otentikasi web lan nglindhungi data. Iki nglindhungi perusahaan lan pelanggan lan ngalangi wong njaba kanggo entuk informasi finansial utawa penting. Luwih becik, nggabungake EV SSL (Lapisan Soket Aman Aman Validasi), supaya pelanggan ngerti manawa minangka situs web sing aman.

Aja nyimpen data sensitif

Ora prelu nyimpen ewu cathetan pelanggan, utamane nomer kertu kredit, tanggal kadaluwarsa utawa kode CW2 (Nilai Verifikasi Card). Disaranake mbusak cathetan lawas saka basis data lan nyimpen informasi minimal, cukup kanggo biaya pangguna lan pengembalian dana.

Gunakake sistem verifikasi alamat

Gunakake a Sistem Verifikasi Alamat (AVS) lan Verifikasi Nilai Kertu (CVV) kanggo transaksi kertu kredit lan kanthi mangkono nyuda biaya penipuan.

Mbukak sandhi sing kuwat

Nalika dadi tanggung jawab kanggo pengecer njaga informasi pelanggan supaya dilindhungiSampeyan uga apike supaya dheweke nggunakake sandhi sing luwih kuwat. Jeneng pangguna sing luwih dawa lan sandhi mlebu sing luwih rumit nggawe tugas dadi luwih angel kanggo penjahat cyber.

Titik utama sing njamin keamanan eCommerce sampeyan

Titik utama sing njamin keamanan eCommerce sampeyan

Nganggep munggah eCommerce utawa toko online, lan manawa akeh wong sing miwiti tuku liwat Internet, jelas yen sampeyan butuh toko supaya bisa aman. Peretas wis ana, lan sanajan sampeyan mikir manawa bisnis sampeyan ora cukup penting kanggo nyoba golek data sing disimpen, sampeyan kudu menehi keamanan data sensitif kasebut. Iki minangka data pelanggan pribadi lan, yen ana bocor, sampeyan bakal bisa percaya (nggawe dheweke ora pengin tuku saka sampeyan amarga wedi yen data kasebut bisa dituduhake ing Internet (utawa ing web peteng).

Mula, saliyane kanggo kabeh perkara ing ndhuwur, kita saranake supaya sampeyan ngawasi:

Standar PCI

Yen sampeyan ora ngerti, standar PCI DSS, uga dikenal minangka Industri Kertu Pembayaran - Standar Keamanan Data "Wajib" ditindakake dening eCommerce. Iki adhedhasar nggawe peraturan kanggo organisasi sing bakal ngolah, nyimpen lan ngirim data pamilik kertu.

Kanthi tembung liyane, mbantu ndhelik data kasebut supaya ora bisa diwaca utawa bisa "dicolong." Lan ya, sampeyan kudu tundhuk marang peraturan kasebut amarga yen sampeyan ora nindakake lan ngerti, dheweke bisa ngetokake sampeyan lan menehi denda sing bakal cukup dhuwur.

Gunakake keamanan tambahan

Protokol sing mbantu nambah langkah verifikasi. Ya, dheweke bisa mboseni lan nyebabake pelanggan njupuk langkah luwih akeh; nanging baline sampeyan bakal menehi kabeh keamanan sing dibutuhake kanggo tuku ing toko sampeyan. Mesthine, supaya ngerti, sampeyan kudu menehi informasi, amarga yen ora, dheweke ora bakal ngerti lan bisa uga ora percaya utawa ninggalake tuku separo amarga wis kesel karo langkah-langkah kasebut.

Siji sing Kita bisa menehi rekomendasi 3-D Aman, protokol kanggo kertu Visa lan MasterCard sing mbantu nambah langkah verifikasi, mula ora ana pembayaran apus-apus tanpa wong kasebut ngerti sejatine. Kaya PIN sing dikirim menyang sing duwe kertu lan kudu ngetik supaya bisa ngrampungake pesenan (yen ora, pesenan dibatalake lan kaya ora nate nindakake).

Migrasi situs sampeyan menyang HTTPS

Sawetara taun kepungkur, HTTPS mung digunakake kanggo bagean pembayaran situs web. Saiki, iki uga sertifikat SSL ora diwatesi mung ing kaca web kasebut, nanging kanggo kabeh. Tujuane kanggo nglindhungi kabeh web saka kemungkinan serangan.

Dadi saiki sampeyan bisa pindhah situs menyang HTTPS kanthi sertifikat SSL kanggo menehi keamanan sing luwih gedhe. Yen sampeyan ora ngerti kepiye, sampeyan bisa takon hosting sampeyan amarga akeh sing nawakake layanan iki.

Titik utama sing njamin keamanan eCommerce sampeyan

Setel weker

Weker ing eCommerce? Tenanan Ya ya, kita ora salah. Temenan, ora bakal kaya ing toko fisik; nanging weker uga ana kanggo toko online. Apa sing ditindakake yaiku laporan kegiatan curiga, contone, transaksi nganggo IP sing padha kaping pirang-pirang, utawa pesen sing beda kanggo wong sing padha nanging nganggo kertu kredit sing beda.

Yen kedadeyan kasebut, dheweke bakal ngirim email sing menehi saran marang sampeyan lan sampeyan bisa ngubungi wong kasebut kanggo verifikasi apa sing kedadeyan lan yen ana prekara sing wis ditindakake kanthi sengaja utawa ana kesalahan.

Nganyari terus-terusan

Biasane, toko online adhedhasar sistem, bisa uga Prestashop, WordPress ... Dadi, sistem iki asring diupdate amarga ngowahi file supaya tetep aman.

Mula, iku trep yen nganyari saben asring supaya sistem ora ketinggalan jaman (amarga yen ana update bisa uga amarga ana pelanggaran sing kudu dirampungake, lan yen sampeyan ora nindakake, sampeyan bakal duwe risiko yen bakal nyoba nyolong informasi eCommerce sampeyan).

Terusake jam tangan sing terus-terusan

Penting, kaya ing toko fisik, sampeyan siyap kabeh kanggo ngantisipasi masalah keamanan, sampeyan uga nindakake ing toko online. Kanggo nindakake iki, disaranake sampeyan nindakake mindai saben dina, lan uga sawetara ing wektu sing angel, kayata Natal, Dina Valentine, dina ibu lan bapak, preinan, lsp.

Sampeyan uga kudu mriksa sistem antivirus, uga alat keamanan liyane sing wis sampeyan lakoni.

Kanthi tembung liyane, sampeyan kudu nggawe manawa kabeh bisa mlaku kanthi bener lan ora ana masalah.

Elinga yen eCommerce minangka tanggung jawab sampeyan lan data sing ditinggalake pelanggan uga dadi tanggung jawab sampeyan kanggo nglindhungi, mula yen sampeyan gagal, sampeyan bakal ngrusak citra marang pangguna.

Kepiye ngerti manawa eCommerce sampeyan ngalami pelanggaran keamanan

Kepiye ngerti manawa eCommerce sampeyan ngalami pelanggaran keamanan

Sanajan ora kaya sing dikarepake, lan ora ana sing duwe eCommerce sing kepengin ngalami kahanan kaya ngono, sampeyan kudu siyap yen sampeyan wis duwe pelanggaran keamanan. apa sing kudu ditindakake? Apa kudu dikomunikasikan ing papan liya? Apa sing kudu sampeyan lakoni?

Kas, kita bakal menehi langkah-langkah ing ngisor iki.

Nalika eCommerce sampeyan ngalami pelanggaran keamanan, apa sing kedadeyan yaiku data pelanggan bisa kompromi, yaiku, ana sing njupuk dheweke. Sadurunge, sampeyan mung kudu nulis ing Log Insiden lan ndandani. Nanging saiki, kanthi Peraturan Perlindhungan Data, sampeyan kudu:

  • Menawa ngandhani Agensi Perlindhungan Data.
  • Kirim email menyang sing minat (klien sampeyan) menehi saran babagan kedadeyan). Kita ngerti manawa perkara kasebut ora bakal dadi perkara sing apik, nanging luwih becik ora nyoba ndhelikake iki, nanging kudu enggal diwartakake supaya pangguna bisa nyerang.
  • Ngatasi kesenjangan sanalika bisa. Pejabat berwenang bakal tanggung jawab nglacak para penjahat lan data sing bisa dicolong saka sampeyan, nanging sampeyan kudu ngrampungake masalah keamanan kasebut kanthi cepet. Yen sampeyan ora duwe ilmu sing cocog, disaranake sampeyan dipercaya karo ahli utawa perusahaan sing ngidini sampeyan duwe eCommerce "geni". Lan, sanajan sampeyan ora ngandel, iki penting kanggo njamin reputasi sampeyan ing Internet amarga, yen ora, apa sampeyan mikir manawa pelanggan saiki bakal percaya karo sampeyan? Lan pelanggan mbesuk?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.