Cara nggawe deskripsi meta sing sampurna

katrangan meta

Nalika duwe kaca web, tujuan utama sing sampeyan tentokake yaiku supaya luwih akeh pengunjung. Kanggo nindakake iki, sampeyan sinau babagan posisi web, babagan SEO, sampeyan nyelehake plugin sing paling misuwur lan sampeyan kudu ngati-ati ing judhul lan tembung sing bakal nemtokake baris pertama sampeyan. Iki bisa ditemtokake ing deskripsi meta, yaiku paragraf sing nawakake ringkesan apa sing bakal ditemokake pamaca ing artikel kasebut.

Akeh sing nganggep manawa iki ora penting banget tinimbang menehi judhul sing apik, utawa gambar sing kena pengaruh. Nanging para ahli ngerti manawa iki dudu kedadeyane. Deskripsi meta bisa dadi "sumbu" sing nyebabake klik ing kiriman sampeyan. Lan, yen sampeyan bisa nyekel pamaca kanthi sethithik, sing paling normal yaiku ngeklik artikel kasebut lan maca, sing tegese padha ngunjungi situs web sampeyan. Saiki, kepiye sampeyan entuk deskripsi meta sing sampurna? Kita bakal ngandhani.

Ngenteni ... apa katrangan meta?

Ngenteni ... apa katrangan meta?

Sadurunge ngomong babagan kunci kanggo entuk deskripsi meta sing menehi sampeyan kesempatan luwih gedhe kanggo ngunjungi situs web, utawa eCommerce, sampeyan kudu njupuk prekara: apa sing bakal dirujuk?

Deskripsi meta yaiku a teks cilik, udakara 160 karakter, sing bakal ngringkes konten sing bakal ditemokake pangguna ing sawijining kaca web. Kanthi tembung liya, iki minangka cara kanggo narik kawigaten pangguna. Iki, nalika nindakake telusuran Internet, entuk dhaptar kaca sing ana informasi sing dibutuhake. Lan tinimbang mbahas siji-sijine, kanthi maca teks cilik kasebut, dheweke kudu ngerti apa sing bakal ditemokake.

Teks iki ora mung kanggo artikel blog; ora kanggo produk toko online. Sejatine, iku uga penting kanggo kaca sing digawe ing situs web, yaiku kaca kontak, kaca ngarep, sapa kita ...

Aspek iki asring ora dirawat, nanging penting banget, ora mung kanggo menehi ringkesan apa sing bakal ditemokake pangguna, nanging amarga mbantu Google ngerti apa sing ana ing kaca kasebut.

Kajaba iku, yen digabung karo strategi SEO lan tembung kunci sing apik, Deskripsi meta bisa mbukak akeh lawang kanggo kita lan supaya luwih gampang sampeyan nyelehake situs web.

Apa deskripsi meta kudu sampurna

Apa deskripsi meta kudu sampurna

Saiki sampeyan wis ngerti persis apa sing bakal dirujuk, saiki wayahe ngerti apa ciri sing kudu dibutuhake supaya ora mung kanggo mesin telusuran, nanging uga pangguna.

Kanggo miwiti, sampeyan kudu ngerti babagan kasebut deskripsi meta mung bisa ngemot 160 karakter. Nyatane, ing sawetara kasus disaranake sampeyan ora nggayuh, nanging paling ora tetep 156. Kajaba iku, ing teks cilik iki (sing biasane udakara 20-30 tembung), sampeyan kudu ngetik tembung utawa tembung kunci sing sampeyan wis milih kaca kasebut, artikel ... Contone, yen kaca kasebut saka toko online sing adol "skuter listrik", iki bisa dadi tembung kunci sing kudune ana ing teks cilik kasebut.

Trik ahli cilik yaiku gunakake tembung kunci kaping pindho. Nalika pangguna nggoleki tembung kasebut, kasunyatan manawa katon kaping pindho ing teks sing padha nyebabake mripat manungsa bisa narik kawigaten. Iki minangka teknik psikologis sing bisa mbantu sampeyan.

Deskripsi meta ora kudu ditulis kanggo robot Google. Yaiku, bisa uga ora wajar, utawa mung golek posisi lan eksklusif. Sampeyan mbutuhake sing unik, ditulis kanthi alami, lan dingerteni.

Tombol kanggo deskripsi meta sampeyan kanggo mesin telusuran sing apik

Tombol kanggo deskripsi meta sampeyan kanggo mesin telusuran sing apik

Sampeyan ngerti apa, sampeyan ngerti ciri-cirine. Saiki, ayo golek sing penting: apa sing kudu sampeyan goleki nalika nggawe deskripsi meta kanggo situs web, eCommerce, blog, artikel ...?

Khusus, disaranake tombol iki:

Ukara katrangan meta

Kita ora bakal mbaleni apa sing wis dakkandhani sadurunge, nanging bakal negesake sawetara aspek sing kudu sampeyan pikirake:

  • Aja nganti nggunakake huruf gedhe ing teks kasebut. Ing Internet, nulis kanthi huruf kapital tegese sampeyan bengok-bengok, utawa nesu, lan bisa uga ana interpretasi sing salah miturut sing sampeyan penginake, utawa yen sampeyan nganggep yen sampeyan ora duwe tujuan.
  • Aja uga nggunakake sawetara tembung, kaya-kaya sampeyan pengin nyorot. Kabeh iku gawe bingung wong.
  • Kutipan apik. Tandha petik ora ono gunane kanggo mesin telusuran. Ora mung iku, dheweke bisa uga mundur, mula coba aja nganti bisa.

Aja duplikat deskripsi meta

Umpama sampeyan duwe loro produk sing padha, nanging warnane mung beda. Lan sampeyan ujar: uga, produk sing padha, deskripsi meta sing padha. Boten! Kesalahan gedhe. Para ahli dhewe ngelingake manawa konten kasebut mbaleni, disalin, plagiat… Ing Internet nggawe Google miwiti sirine lan, sampeyan ngerti apa sing kudu ditindakake?, Ngukum situs web sampeyan.

Dadi, coba nyoba menehi konten unik menyang situs web apa wae sing ana, artikel sing digawe lan produk apa wae ing toko online.

Taruhan nganggo tembung "emas"

Apa sampeyan ora nate krungu bab kasebut? Ana akeh jeneng sing bisa diarani, nanging "digawe saka emas" amarga tembung kasebut sing "mindhah" wong. Contone: Merayu, sinau, nemokake, mbayangno ... Kabeh mau minangka tumindak sing ora langsung sampeyan takon marang sing maca, nanging bisa uga bisa digunakake amarga otak dhewe wis diaktifake.

Dadi nggunakake ing deskripsi meta minangka trik sing bisa dimangerteni.

Nyingkiri jebakan, dheweke ora bakal nguntungake sampeyan

Mungkin sampeyan bisa mikir manawa katrangan meta, amarga penting kanggo mesin telusuran, kudu fokus, mula sampeyan bakal miwiti tembung pangisi nganggo tembung kunci lan liya-liyane. Nanging iki bakal nyebabake sampeyan ing jangka panjang. Pisanan amarga Algoritma Google wis bisa "ngerti" apa sing ditulis, lan yen sampeyan ngerti manawa sampeyan ora menehi akal sehat, bisa uga pungkasane ngasilake sampeyan ing asil mesin telusuran.

Formula sing sampurna kanggo deskripsi meta

Kanggo ngrampungake, kita arep menehi sampeyan ing ngisor iki sing bakal dadi formula sing sampurna kanggo deskripsi meta. Sampeyan kudu eling yen kudu miturut judhul, amarga combo kalorone bisa nambah kunjungan sampeyan.

Khusus, kanggo deskripsi meta sampeyan kudu:

  • Baleni tembung kunci kaping 2.
  • Miwiti nganggo tembung sing kuat, salah siji saka "emas." Biasane iki minangka tembung kriya tumindak sing "obah".
  • Wenehi masalah sing diduweni lan bisa dibayangke.
  • Menehi jawaban kanggo masalah kasebut.

Yen sampeyan bisa nindakake, sampeyan bakal menang.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.