Crita Instagram

Crita Instagram

Instagram wis dadi salah sawijining aplikasi sing paling akeh digunakake, ora mung dening wong, nanging uga dening perusahaan, toko online, pengusaha, lsp. Kanthi kita bisa nuduhake wektu sing apik utawa nyengkuyung tuku produk utawa layanan. Nanging apa sampeyan ngerti babagan crita Instagram?

Dina iki kita arep menyang mriksa kepungkur kanggo sinau luwih lengkap babagan carane Instagram lair lan kepiye carane wiwit berkembang nganti saiki.

apa crita instagram

apa crita instagram

Babagan pisanan sing sampeyan kudu ngerti yaiku Instagram lair ing taun 2010 minangka jaringan sosial individu (yaiku, durung Meta (Facebook)).

Khusus, kita kudu ngubungake jaringan kasebut menyang Mike Krieger lan Kevin Systrom, sing, ing San Francisco, nyipta proyek fotografi seluler. jenengmu? Burbn.

Burbn, jeneng asli Instagram nganti diganti, minangka aplikasi kanggo fotografer, utawa paling ora fokus ing fotografi. Nyatane, ide saka pangripta yaiku bisa nggawe papan ing ngendi foto-foto sing dijupuk nganggo ponsel diunggah supaya wong liya bisa ndeleng lan nyritakake kaya apa.

Pisanan dheweke nyipta aplikasi iPhone sing, sawise luwih saka 200.000 pangguna ing jaringan kasebut, telung sasi mengko tekan yuta. Mulane dheweke mutusake kanggo ngeculake versi Android.

Nanging dudu kaya sing kok ngerteni saiki. Operasi kasebut luwih rumit. Kanggo miwiti, iki minangka aplikasi geolokasi lan meh padha karo FourSquare. Sing utama yaiku foto-foto sing diunggah nanging lokasine, yaiku, ana ngendi foto kasebut dijupuk. Opo meneh, foto padha mung kothak amarga aku wanted kanggo mbayar pakurmatan kanggo Kodak Instamatic lan Polaroid.

Foto pisanan sing diunggah, dening salah sawijining pangripta, yaiku asu (kewan kewan Kevin).

Ora butuh wektu sing suwe kanggo ngganti fokus. Dheweke ora pengin katon kaya FourSquare nanging mung fokus ing nyunting lan nerbitake gambar.

Dheweke menehi jeneng aplikasi anyar iki, adhedhasar asline, Instagram. Nanging sampeyan ngerti kenapa?

Alesan kenapa Instagram diarani Instagram

Alesan kenapa Instagram diarani Instagram

Ing crita Instagram, jenenge dhewe duwe crita. Lan ana hubungane karo pangripta. Padha eling tembung "snapshot" lan "telegram" saka kanak-kanak. Uga, dheweke seneng karo Polaroid nalika iku, sing sampeyan ngerti minangka merek fotografi sing misuwur banget.

Sing ditindakake yaiku njupuk tembung loro kasebut lan digabungake, mula Insta, langsung; lan telegram gram.

Umur hashtags

Percaya opo ora, hashtags ora teka karo Facebook. Bener ing Instagram, dheweke dadi misuwur ing taun 2011 lan ngidini kita nggandhengake publikasi kasebut menyang topik tartamtu supaya wong liya bisa nemokake gambar sing disenengi.

Ing taun kasebut, dheweke wis duwe luwih saka 5 yuta wong nggunakake Instagram lan aplikasi kasebut sukses, mulane Facebook (Meta) ngerteni dheweke).

Apa sampeyan elinga yen kita ujar manawa dheweke ngeculake versi Android? Inggih, senadyan kasunyatan bilih jaringan kasebut didegaké ing 2010, ora nganti 2012, ing April, nalika muncul. Lan nduwe pengaruh kaya ngono, kurang saka 24 jam, wis luwih saka siji yuta download. Lan iki minangka pemicu Mark Zuckerberg, pemilik Facebook, mutusake yen dheweke kudu tuku jaringan kasebut. Nyatane, butuh 6 dina saka peluncuran Android kanggo entuk app (kanggo $ 1000 milyar).

Kisah Instagram anyar karo Mark Zuckerberg

Kisah Instagram anyar karo Mark Zuckerberg

Dadi Instagram wis saka Meta (utawa Facebook nalika iku), ngalami "facelift" lengkap. Padha ora mung nambah app, nanging ngenalaken akeh dandan. Sing pertama? Bisa menehi tag wong ing foto. Ing ngisor iki? Nyedhiyani olahpesen internal ing ngendi sampeyan bisa ngirim foto lan video.

Iku kudu ngandika sing owah-owahan pisanan padha cilik banget, meh ora ana kabar kang klebu sithik-sithik. Lan minangka iki padha disetujoni dening kedhaftar, tansah njaga desain atraktif lan gampang banget kanggo nggunakake, apa teka sabanjuré ana revolusi.

Lan iku, sajrone 2015 lan 2016 Instagram ngalami owah-owahan sing penting banget. Kita bisa nyorot, contone, kasunyatan manawa pariwara tekan aplikasi kasebut. Iklan lan kiriman sing disponsori, sing durung ana nganti saiki, wiwit katon ing pangguna.

Uga ing wektu iku ana a ngganti logo, renovasi sing mbagi pangguna rada antarane sing seneng karo gambar anyar lan sing seneng karo sing lawas. Crita uga teka, yaiku crita Instagram, sing ngidini pangguna ngunggah foto utawa video lan ditampilake sajrone 24 jam. Mesthi, amarga dheweke gagal nalika nyoba tuku Snapchat (dadi, amarga ora bisa, dheweke nyalin fungsi kasebut).

Nanging mbok menawa sing paling nggumunake yaiku bagean "njelajah", ing ngendi pangguna diidini golek konten apa wae, tanpa kudu dadi pandherekipun ingkang dipun tindakaken kaliyan akunipun, ingkang mbuka kemungkinan langkung kathah kangge nemokake akun anyar. Lan ora suwe, dheweke nambahake video langsung.

Nanging ana uga sing ala. Lan iku sing pangadeg instagram, sing isih ana ing app, kanthi owah-owahan sing ditindakake, utamane owah-owahan logo, mutusake kanggo ninggalake jabatane lan mundur amarga ora setuju karo apa sing ditindakake Facebook.

2018, taun IGTV

Iku ing 2018 nalika Instagram ngaktifake siji fitur liyane, IGTV, sistem video dawa sing pangguna bisa ngrekam lan ngunggah video kasebut tanpa watesan durasi sing cendhak.

Sanajan ora akeh sing nggunakake, nanging isih kuwat, lan Instagram nalika iku menang kanthi fungsi kasebut.

Saka 2020 nganti saiki

Kita wis tetep ing owah-owahan pungkasan ing 2018. Nanging durung dadi pungkasan ing Instagram. Rong taun sawise pangembangan kasebut, dheweke mutusake mbuwang gulungan, salinan TikTok sing nalika iku wiwit muncul. Dadi dheweke ngetrapake paningkatan iki kanggo nggawe, nyunting lan ngirim video sing nyenengake (ing wiwitane cukup winates wektu).

En 2021 ana rong "serangan": Ing tangan siji, padha pindhah menyang e-commerce, ngidini tumbas ing-app kanggo digawe; ing tangan liyane, ora nuduhake nomer seneng, soko kontrovèrsial lan sawetara applauded lan liyane ora weruh titik.

Lan nganti saiki, kita bisa nyritakake babagan Instagram. Mesthine, jaringan sosial bakal terus dianyari lan digabungake minangka salah sawijining sing paling akeh digunakake. Kabar apa sing bisa digawa menyang kita? Sampeyan pengin sing endi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.