Apa sing diarani Google Shopping lan kepiye cara kerjane

Apa sing diarani Google Shopping

Google minangka salah sawijining perusahaan sing biasane ngasilake produk paling akeh, gegandhengan karo sing paling misuwur. Nanging, sawetara rada ora nggatekake mung amarga angel dingerteni. Iki kedadeyan ing Google Shopping.

Lan, sanajan iki, apa sampeyan ngerti manawa alat kasebut migunani banget kanggo e-commerce? Kanthi digandhengake karo browser (sing digunakake kanthi persentase sing dhuwur banget ing jagad iki), produk sampeyan bisa nggayuh pangguna. Nanging, Apa sing diarani Google Shopping lan kepiye cara kerjane? Kuwi lan liya-liyane yaiku sing bakal dakkandhakake ing ngisor iki.

Apa sing diarani Google Shopping

Nalika sampeyan pengin tuku apa-apa, yaiku tanduran, alat, krim ... bola-bali sampeyan tekan browser (umume Google), nempatno produk sing sampeyan pengin lan goleki, bener? Ing asil, ing kolom ing sisih tengen, kita ndeleng seri produk sing bisa uga kaya sing sampeyan goleki. Lan, yen sampeyan ndeleng judhule, iki yaiku: Asil Google Shopping. Bingo!

Google Shopping minangka jinis perbandingan harga produk, nanging uga minangka kesempatan kanggo bisnis online kanggo nggawe produke dingerteni kanggo kabeh wong sing ngupayakake. Ing tembung liyane, posisi.

Apa sing ditindakake Google yaiku ngindeks produk toko online kanthi cara, yen ana sing nggoleki produk kasebut, ditampilake uga rega lan toko, saengga pangguna bisa mbandhingake rega lan ndeleng produk kanthi beda toko «sing wis didaftar Google». Apa maneh, kothak iki luwih penting tinimbang iklan Google Adwords utawa uga telusuran konvensional, mula iku senjata sing kuat banget kanggo umumake bisnis lan produk sampeyan.

Cara nyedhiyakake toko sampeyan ing Google Shopping

Cara nyedhiyakake toko sampeyan ing Google Shopping

Sadurunge ngluncurake dhewe lan pengin mlebu Google Shopping, penting sampeyan kudu mutusake keputusan. Lan uga sampeyan wis memenuhi syarat sing dijaluk mlebu. Kita ngomong babagan:

  • Duwe akun Google Adwords. Iki penting amarga wis nyambung menyang akun Google Merchant (ujar, "perusahaan" Google Shopping) lan sampeyan bisa nggawe kampanye kanggo produk sampeyan.
  • Duwe akun Google Merchant Center. Apa sing dikarepake Google Shopping?
  • Duwe feed produk, yen bisa nganggo XML, mula sampeyan bisa ngirim menyang Google lan produk sampeyan wiwit katon.
  • Nduwe toko online.

Yen wis entuk kabeh, lan keputusan sampeyan mantep, langkah-langkah sing kudu sampeyan tindakake kanggo ngetik Google Shopping yaiku:

  • Goleki pusat Google Merchant. Sampeyan duwe kene: https://www.google.com/retail/
  • Sampeyan kudu ndhaptar, lan nyaranake sampeyan nggunakake email sing padha karo sing diwenehake ing Google Ads, mula, kabeh bakal luwih cepet (lan loro akun kasebut bakal gampang digandhengake). Kanggo ndhaptar, sampeyan kudu ngisi kabeh informasi sing dijaluk lan, yen wis diverifikasi, sampeyan bisa nerusake langkah sabanjure.
  • Upload feed data sampeyan. Yaiku, file (ing XML luwih apik) kanthi informasi produk sampeyan. Nyatane, yen duwe sawetara produk, gampang ditindakake, nanging yen toko sampeyan duwe ewonan, gunakake plugin kanggo nggawe kanthi gampang.
  • Priksa manawa kabeh wis bener. Utamane sadurunge dikirim supaya ora ana kesalahan (utamane rega) sing bisa ngaruh ing toko sampeyan.
  • Link Google Ads lan Merchant. Sampeyan bakal nindakake iki ing "Setelan", lan saka kana dadi "Adwords". Apa sing sampeyan butuhake? Mung ID Google Ads.

Lan wis, sampeyan bakal duwe toko. Langkah sabanjure sing bisa ditindakake yaiku nggawe kampanye kanggo miwiti muncul ing Google Shopping lan nindakake kanthi Ads.

Kaluwihan lan kekurangan

Saiki, ora kabeh barang cemlorot minangka emas, lan ing Google Shopping, kita ora bisa menehi katrangan manawa kabeh duwe kaluwihan. Amarga iku ora bener. Kaya ana akeh mupangat, uga ana kekurangan sampeyan kudu nimbang kanggo njupuk keputusan paling apik babagan perusahaan sampeyan. Ing pangerten iki, lan kanthi objektif, kita ngomong babagan kabeh.

Kaluwihan Google Shopping

Kaluwihan Google Shopping

Antarane kaluwihan sing disorot yaiku:

  • Iklan visual. Amarga sampeyan ora mung bakal nemokake teks, nanging bakal nuduhake gambar lan bisa uga kaya sing digoleki. Nyatane, minangka visual, lan komparatif, sampeyan duwe tujuan tuku sing luwih dhuwur tinimbang asil liyane.
  • Prioritas Amarga produk Google Shopping ditampilake sadurunge iklan Adwords lan prioritas karo asil mesin telusuran. Nyatane, tren Google bisa uga padha, lan saya misuwur.
  • Lalu lintas sing mumpuni. Wong sing ndeleng produk, utawa golek, amarga dheweke niat arep tuku, dudu amarga dheweke pancen pengin informasi babagan produk kasebut. Dadi, biasane iki adol sale (cepet utawa mengko).

Ora apik banget

Saiki, ana sawetara masalah sing kudu dipikirake, yaiku:

  • Sampeyan saingan karo rega kasebut. Biasane "pemenang" yaiku sing nawakake rega paling apik kanggo produk kasebut. Dadi kadang angel dadi sukses nganggo alat iki. Yen regane ora kompetitif, mula ora bakal bisa entuk apa-apa.
  • Perusahaan gedhe. Amazon, Casa del Libro, Ebay, Mediamarkt, Carrefour, El Corte Inglés… padha kenal? Sampeyan ngerti yen sampeyan kudu saingan karo dheweke, lan iki bakal nyuda kesempatan, kajaba sampeyan menehi produk sing regane penting.

Cara adol ing Google Shopping

Cara adol ing Google Shopping

Pitakon gedhe, Apa didol ing Google Shopping? Wangsulane rumit, amarga bakal ana sing ujar ya lan sing liya ora. Sing kudu sampeyan jelasake yaiku, yen sampeyan ora nindakake kampanye Adwords, yen ing Google Shopping ora bakal entuk biaya apa-apa, lan sampeyan bisa uga wiwit dhaptar. Dadi, kenapa ora nyoba?

Mesthi wae, amarga kita ngerti manawa sampeyan nglampahi informasi babagan Google Shopping iku penting, mula kepiye uga sampeyan menehi sampeyan sawetara "Trik" sing bakal mbantu sampeyan adol luwih akeh?

  • Nang judhul deskriptif. Nyatane, nglakoni bakal narik perhatian liyane. Nanging apa sing sampeyan lebokake? ana formula: Brand-Gender-Product-Color-Size. Kanthi ngono, sampeyan ora mbuwang-mbuwang wektu wong kasebut.
  • Rekomendasi Penting banget ... Nanging kita ngerti yen butuh banget kanggo njaluk, amarga masarakat biasane ora nggunakake wektu kanggo menehi pendapat (kajaba, lan meh mesthi ala) babagan produk utawa toko.
  • Foto paling apik. Kita wis ngandhani yen Google Shopping visual banget. Masalahe yaiku, yen sampeyan ora nggatekake iki, sampeyan bakal entuk gambar sing ala lan pungkasane sampeyan ora bakal dipilih. Dadi totohan sesi foto sing apik kanggo produk sampeyan.
  • Gunakake label. Strategi sing apik kanggo narik kawigaten, umpamane ujar manawa sampeyan wis adol, iku murah, lan sampeyan paling laris ...

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.