Data penting kanggo dianalisis ing tes A / B

carane nindakake tes A / B

Tes A / B utawa uga diarani analisis A / B, minangka tes sing digunakake, utamane ing jagad pemasaran, sing ngidini kita nggawe pilihan sing paling bener ing antarane rong pilihan utawa luwih. Saka data komparatif ing antarane macem-macem pilihan, kita ngidini ngerti empiris utawa produk sing paling cocog. Dheweke uga digunakake ing desain web, kayata, amarga bisa nggawe keputusan babagan susunan macem-macem elemen. Kanthi cara iki, kita bisa mesthekake yen pungkasan rampung sing diarani, yaiku sing nyetel kanggo pangguna lan / utawa klien sing luwih akeh.

Ayo ayo ndeleng apa kabeh babagan lan cara kerjane. Lan paramèter apa sing paling cocog kanggo dipikirake supaya tes A / B bisa sukses.

Apa tes A / B?

Kabeh babagan tes A / B kasebut

Tes A / B minangka analisis tumindak sing ngekstrak asil saka nampilake macem-macem pilihan kanggo pangguna nyata. Tujuane kanggo nemtokake pilihan sing paling cocog lan sing paling cocog. Kanggo nindakake iki, ditampilake siji utawa luwih opsi, kanthi pangowahan "sithik" ing antarane kalorone, lan bandhingane nggawe pilihan sing paling cedhak karo target kita. Apa kanggo tujuan informasi, kanggo tujuan evaluasi, ngupayakake bathi sing luwih dhuwur, utawa asipat dhasar saka tujuan kita.

Tuladha 1: Kita duwe situs web lan pengin nyelehake "tombol ajakan tumindak", nanging ora ngerti dununge endi sing luwih apik. Amarga kritéria subyektif (dudu empiris), kayata, 3 proposal. Ing salah sawijining, kita pasang ing zona A, liyane ing zona B lan zona liyane sing bakal kita telpon C. Kita kirim publikasi / artikel kasebut utawa nampilake kanthi 3 macem-macem bentuk, kanggo entuk data udakara 12.000 pangguna, dipérang dadi 3 klompok wong 4.000. Sawise iku, kita bakal bisa ngerti saka 3 cara sing paling efektif. Lan iku sing bakal pungkasane dipilih.

Tuladha 2: Tes A / B bisa ditambah utawa dikurangi kaya sing dikarepake, mula bayangake manawa kita bisa nambah conto sadurunge. Kita duwe lokasi ing endi sing bakal ditindakake "ajakan tumindak." Nanging pranyata kita duwe rong model potensial lan kita ora mutusake babagan model sing bakal luwih apik. Maneh, kita bisa menehi Pilihan A lan Opsi B kanggo sawetara wong sing konsisten. Sawise ndeleng sing entuk pengaruh paling gedhe, kita bakal milih opsi kasebut.

tips kanggo nindakake tes A / B

Alesan nganakake analisis A / B

  • Nambah desain situs web sampeyan: Kesimpulan kasebut bisa dijupuk saka Google Analytics. Babagan situs web sing pangguna paling sering dikunjungi, saka tata letak kaca, menu, lsp. Penting banget yen sampeyan kudu milih tema utawa desain sing wis ditemtokake lan sampeyan ora ngerti sing bakal dipilih.
  • Optimisasi web: Selaras karo conto ing bagean sadurunge. Ngidini kita bisa nemtokake spanduk, desain, lokasi utawa warna endi sing luwih becik lan entuk sukses luwih gedhe. Kanggo kasus kasebut, Adsense ngidini tes kasebut bisa ditindakake kanthi gampang banget.
  • Tambah untung: Nemtokake apa sing paling efektif bakal entuk mupangat sing luwih apik. Saka konversi web, promosi produk, utawa spanduk pariwara.
  • Ojo edan: Lan sok-sok, sanajan kanggo para pemasar dhewe angel banget kanggo mlumpat tanpa nggawe ide sing kontras. Ora kudu melu nyoba kanggo mbedhek endi garis sing paling apik, bakal mbantu sampeyan terus nganggo saben ide sing duwe langkah sing mantep lan yakin. Nyingkiri frustasi amarga bakal kelangan awak dhewe tanpa ngerti kenapa asile ora apik.
  • Nindakake pariwara sing efektif banget: Jinis pariwara apa sing bakal paling efektif? Ana ing endi lan apa tegese? Tes A / B bakal mbantu sampeyan milih sing paling cocog kanggo sampeyan. Kajaba iku, sampeyan bisa ngetrapake data Adwords kanggo nemokake kampanye online sing paling efektif kanggo sampeyan.
  • Temokake, jelasake pamirsa banjur simpen: Saben wong milih merek kanthi alesan tartamtu, lan ngerti apa sing dikarepake bakal mbantu sampeyan njupuk keputusan sing paling apik. Kanthi cara iki, risiko "derailing" karo konten sing pengin dituduhake minimal. Pangguna dhewe bakal dadi wong sing luwih milih sampeyan liwat tes A / B, lan akibate, sampeyan bakal terus nawakake sing nggawe dheweke luwih cedhak karo merek sampeyan.

aspek sing kudu dianalisis kanggo nganalisa karo tes A / B

Langkah-langkah sing kudu ditindakake kanggo nindakake tes A / B

  • Temtokake tujuan sing bakal ditindakake: Temtokake manawa kita pengin nggabungake sing anyar, saka produk, desain, kampanye pariwara, utawa elemen apa wae ing kaca kebangkrutan. Kosok baline, ngukur yen kita duwe masalah ing prekara sing wis ditemtokake, nanging ora bisa digunakake.
  • Ngunggahake macem-macem alternatif: Sawise ngerti apa sing pengin dianalisis, tampilake proposal sing beda kanggo dites. Yen durung rampung sadurunge, bakal ana kesalahan khas kayata jenuh karo tes sing beda banget. Kesalahan khas liyane yaiku mbandhingake samubarang sing ora padha, kayata video utawa gambar. Asil bisa uga dipercaya banget, utawa ora ana gandhengane karo ide pungkasan. Aja mbandhingake samubarang sing beda-beda.
  • Nindakake tes: Kirimake tes kanthi cara umum lan pangguna acak. Bisa uga liwat mail, utawa kaca landas utawa produk kasebut dhewe. Gumantung saka teknologi, lan jinis elemen sing lagi dianalisis, kita bakal mutusake kanthi cara siji utawa liyane. Kepiye wae, sing penting ing kene yaiku supaya bisa ngekstrak data sing opsi sing wis luwih sukses.
  • Nggawe kesimpulan: Bagean sing narik minat kita, kanthi asil sing ana ing tangan, kita bisa ngevaluasi manawa sukses luwih sukses. Yen dadi produk anyar, kita bisa nemtokake produk sing paling laris.
  • Ngleksanakake: Nemtokake asil sing paling apik, kita bakal ngetrapake apa sing menehi asil sing luwih apik, kanthi yakin manawa bakal ngerti apa sing bakal ditindakake.

carane ngerti pilihan sing luwih apik kanggo kaca kebangkrutan

KESIMPULAN

Ana akeh alat ing internet kanggo nindakake tes analisis A / B. Kaya sing wis kasebut, Google Analytics, Adsense, Adwords, nawakake kemungkinan iki kanggo kita. Nanging kita uga duwe alat liyane kaya Tes Nelio AB, plugin kanggo WordPress. Yen sampeyan dudu salah sijine sing nggunakake WordPress, ana situs web lan perusahaan sing nawakake layanan kayata Ngoptimalake, murni fokus ing evaluasi asil.

Biasane nganalisis tes A / B bisa nyebabake njupuk posisi sing rada ilmiah nalika njupuk keputusan. Yen mangkono, gunakake! Sampeyan bisa milih pilihan sing luwih disenengi lan sukses kanggo sampeyan, banjur bakal menehi pilihan sing padha. Lan volume liyane sing sampeyan lakoni ing sektor sampeyan, bakal luwih apik analisa saben langkah sing sampeyan lakoni.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.