Sejarah Facebook

Sejarah Facebook

Sampeyan bisa nggunakake Facebook saben dina. Mungkin nganti pirang-pirang jam. Nanging apa sampeyan tau kepingin weruh apa sejarah facebook? Ya, kita ngerti sing lair minangka jaringan mahasiswa, iku kanggo njaga kontak ... nanging apa dumunung ngluwihi iku?

Wektu iki kita wis nindakake riset sethithik kanggo ngerteni kanthi jero kepiye jaringan sosial sing saiki dadi bagian saka kekaisaran "Meta". Apa sampeyan pengin ngerti uga?

Kepiye lan kenapa Facebook lair?

Apa sampeyan ngerti tanggal pas Facebook lair? Inggih, punika 4 Februari 2004.. Dina iku, sadurunge lan sawise, amarga iku nalika dheweke lair «Ing Facebook".

Tujuan saka jaringan iki yaiku Siswa Harvard bisa nuduhake informasi kanthi pribadi mung antarane wong-wong mau.

Sing nitahake dikenal ing saindenging jagad, Mark Zuckerberg, senajan ing wektu sing padha ora ngerti dheweke luwih saka kanca sak kamar lan sawetara mahasiswa ing Harvard, ngendi dheweke sinau. Nanging, dheweke ora nggawe Facebook piyambak. Dheweke nindakake karo siswa lan kanca sekamar liyane: Eduardo Saverindustin moskovitz, Andrew McCollum o Chris Hughes. Iku kanggo kabeh wong sing kita utang jaringan sosial.

Mesthi, ing wiwitan jaringan sosial iku mung kanggo wong karo harvard email. Yen sampeyan ora duwe, sampeyan ora bisa mlebu.

Lan carane jaringan ing wektu iku? padha karo saiki. Sampeyan duwe profil ing ngendi sampeyan bisa nyambung karo wong liya, sijine informasi pribadhi, nuduhake kapentingan sampeyan ...

Ing kasunyatan, ing siji sasi, 50% saka kabeh mahasiswa Harvard kadhaftar lan wiwit dadi titik kapentingan kanggo universitas liyane, kayata Columbia, Yale utawa Stanford.

Kuwi boom sing digawe iku Ing pungkasan taun, meh kabeh universitas ing AS lan Kanada wis ndhaptar. ing jaringan lan wis meh yuta pangguna.

Apa sing digawe sadurunge The Facebook

Soko sing mung sawetara sing ngerti yaiku, The Facebook iku ora nggawe pisanan Mark Zuckerberg lan kanca-kancane, nanging sing kapindho. Setaun sadurunge, ing 2013, nggawe Facemash, situs web ngendi, kanggo nyenengake kanca-kancane, mutusaké sing iku apike kanggo ngadili wong dening fisik, lan kanthi mangkono nggawe peringkat kanggo ngerti sing luwih nggantheng (utawa luwih panas). Temenan, rong dina mengko, padha ditutup amarga padha nggunakake foto tanpa ijin. Lan ing rong dina kasebut tekan 22.000 tampilan.

Pindhah menyang Silicon Valley

Kanthi jaringan sosial sampeyan munggah lan mlaku, lan munggah kaya umpluk, Mark mutusaké wektu kanggo nandur modal ing omah ing Palo Alto., Kalifornia. Ing kana, dheweke nggawe pusat operasi kanggo pisanan supaya bisa ngatur lan ndhukung kabeh bobot sing ana ing jaringan sosial.

Ing wektu sing padha partner karo Sean Parker sing dadi pangadeg Napster lan ngidini dheweke entuk investasi 500.000 dolar (udakara 450.000 euro) liwat Peter Thiel, pendiri PayPal.

2005, taun kunci ing sajarah Facebook

2005, taun kunci ing sajarah Facebook

Kita bisa ngomong manawa 2005 minangka taun sing apik kanggo Facebook. Pisanan, amarga dheweke ngganti jenenge. Iku ora maneh "Facebook" nanging mung "Facebook".

Nanging mbok menawa sing paling penting yaiku mbukak jaringan sosial kanggo pangguna lan siswa sekolah menengah lan universitas ing negara liya kaya Selandia Baru, Australia, Meksiko, Inggris, Irlandia…

Iki tegese ing pungkasan taun kasebut, pangguna tikel kaping pindho. Yen ing pungkasan taun 2004 wis meh siji yuta pangguna saben wulan, pungkasan taun 2005 ana udakara 6 yuta.

Desain anyar kanggo 2006

Taun iki diwiwiti karo facelift anyar saka jaringan sosial. Lan iku ing kawitan desain banget ngelingi MySpace lan ing taun padha mutusaké kanggo nang ing nganyari maneh.

Sepisanan, padha milih kanggo gambar profil kanggo gain pinunjul. Sawise, ditambahake NewsFeed, yaiku, tembok umum ing ngendi wong bisa ndeleng apa sing dituduhake kontak liwat tembok kasebut, tanpa kudu ngetik saben profil pangguna.

Lan ana liyane, amarga meh ing pungkasan 2006 Facebook dadi global. Ing tembung liya, sapa wae sing umure luwih saka 13 taun duwe akun email (ora perlu saka Harvard maneh) bisa ndhaptar lan nggunakake jaringan kasebut. Ya, ing basa Inggris.

2007, prelude dadi jaringan sosial sing paling kerep dibukak

Ing taun 2007, Facebook ditambahi opsi kalebu Facebook Marketplace (didol) utawa Pangembang Aplikasi Facebook (kanggo nggawe app lan game ing jaringan).

Iki dhewekelan ngidini setahun mengko dadi jaringan sosial sing paling kerep dibukak, ndhuwur MySpace.

Uga, politisi dhewe wiwit sok dong mirsani dheweke, nganti nggawe profil, kaca lan grup ing platform. Mesthi, fokus ing Amerika Serikat.

Platform paling populer ing donya ing taun 2009

Yen kita nganggep yen sejarah Facebook diwiwiti ing taun 2004, lan, limang taun mengko, dadi platform paling populer ing donya, kita ora bisa ngomong sing iku lintasan ala.

Ing taun sing padha, dheweke njupuk tombol "kaya". Senajan ora ana sing ngelingi.

Mundhak munggah minangka jaringan, iku logis sing taun mengko padha rego ing 37.000 yuta euro.

Sejarah Facebook nyawiji karo Instagram, WhatsApp lan Giphy

Nyawiji karo Instagram, WhatsApp lan Giphy

Wiwit 2010 Facebook miwiti dalan kanggo nyoba dadi jaringan sosial sing paling kerep dibukak lan digunakake, lan wis bisa tuku app sing bisa "merusak" dheweke. Kanthi kalebu ing perusahaan sampeyan, iki menehi sampeyan luwih akeh. Lan sing kedaden kanggo tuku saka Instagram, WhatsApp lan Giphy.

Mesthi uga ora ana barang sing apik, kaya bocor sing nggegirisi lan kahanan liyane kang nitahake wis tainted, malah menyang pengadilan.

Pindhah saka Facebook menyang Meta

Pindhah saka Facebook menyang Meta

Pungkasan, salah sawijining tonggak sejarah Facebook yaiku jenengmu ganti. Apa sing owah-owahan tenan yaiku perusahaan, diarani kanthi cara sing padha karo jaringan sosial. Nanging, uga duwe Instagram, WhatsApp lan Giphy mbutuhake jeneng beda sing bakal nyakup kabeh. Hasile? Meta.

Temenan, ora mung tetep ana, nanging Mark Zuckerberg wis mbukak dalan kanggo «metaverse". Ora ana sing ngerti apa sejarah Facebook bakal nggawa kita, nanging mesthi bakal ana owah-owahan penting maneh yen pengin terus dadi salah siji sing paling akeh digunakake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.