Apa sing dadi corong dodol

corong adol

Yen sampeyan duwe eCommerce, utawa sampeyan mung marketing marketing digital, mesthine saka wektu ke wektu sampeyan nemokake istilah corong penjualan, ana prekara sing kudu dibutuhake kanggo sinau saka pangkalan kasebut supaya bisa entuk bathi.

Nanging, Apa sing dadi corong penjualan? Apa mupangate nggunakake? Lan kepiye carane bisa digawe? Kabeh iku, lan liya-liyane, yaiku sing pengin dibahas karo sampeyan ing ngisor iki.

Apa sing dadi corong dodol

Apa sing dadi corong dodol

Corong adol, uga diarani corong penjualan, minangka topik sing saiki dirungokake ing endi wae. Masalahe yaiku, umume, kita ora ngerti sejatine tegese istilah iki, sing nyebabake masalah nalika nggawe, ngetrapake lan entuk asil sing diarepake. Mula, konsep corong penjualan sing dingerteni tenan kaya ing ngisor iki:

Corong penjualan minangka langkah sing ditindakake pangguna nganti pungkasane tuku produk utawa njaluk layanan saka kita.

Kanthi tembung liya, minangka proses penjualan sing ditemtokake kanthi langkah-langkah, utawa fase, saengga pangguna digawa menyang papan sing dikarepake, lan langkah terakhir yaiku tuku. Sawetara percaya manawa ana langkah sabanjure, yaiku tanggapan.

Mula, corong penjualan (sing diarani amarga duwe bentuk kasebut, wiwit luwih gedhe nganti luwih sempit) minangka skema sing bisa ditemtokake langkah-langkah sing bakal ditindakake pangguna kanggo dadi pelanggan, uga amarga tuku barang ing eCommerce utawa amarga sampeyan nyewa layanan.

Apa mupangate corong penjualan

Apa mupangate corong penjualan

Yen sampeyan ndeleng konsep kasebut, pikirane bisa uga mikir bakal entuk manfaat corong penjualan saiki. Sejatine ana sawetara, kalebu kita bisa nyorot ing ngisor iki:

Sampeyan bakal ngerti pangguna lan pelanggan

Ing kasus iki, nalika miwiti nggawe corong penjualan, target target sampeyan cukup jembar, supaya bisa nggayuh akeh wong. Nanging, nalika fase lumaku, klompok kasebut dadi saya cilik. Pangguna sing isih ana sejatine minangka pamirsa sing minat karo sampeyan, lan sampeyan bisa mboko sithik sinau pangarepan sing bakal ditindakake ing saben tahap nganti pungkasan.

Apa iki kanggo sampeyan? Ya, iku gampang banget; kanggo nindakake kampanye sing dipersonalisasi lan nemokake target pamirsa, sing kepengin ngerti apa sing sampeyan adol utawa tindakake.

Produktivitas sing luwih gedhe kanggo perusahaan sampeyan

Nalika fokus ing klompok tartamtu, utawa pamirsa tartamtu, iku logis ngirit biaya amarga sampeyan ora kudu investasi maneh ing klompok gedhe, nanging sing luwih cilik, salah sawijining sing bakal menehi mupangat luwih akeh amarga investasi sing sampeyan lakoni bakal entuk asil sing luwih apik.

Sampeyan bakal ngerti fase sing gagal utawa pangguna ilang

Sing apik babagan corong penjualan yaiku, yen ditawakake ing sawetara fase, sampeyan bakal ngerti saben pangguna endi sing pangguna tetep, yen wis budhal, yen terus lan alasane kenapa ora terus.

Lan iku, nalika ana kapitunan pangguna sing gedhe ing fase tartamtu, Bisa uga iki masalah (uga amarga pesen kasebut ora bener, amarga ora ana daya tarik, amarga padha kesal ...).

Fase corong penjualan

Fase corong penjualan

Sampeyan kudu ngerti manawa corong penjualan ora mung digunakake kanggo adol jenenge, yaiku adol. Dheweke uga bisa nglayani sampeyan, antara liya, kanggo entuk pandherek ing blog, kayata.

Sing kudu sampeyan elinga yaiku Saben corong penjualan digawe saka telung fase penting: TOFU (Ndhuwur Corong); MOFU (Tengah Corong); lan BOFU (Ngisor Corong). Utawa apa sing padha: ndhuwur, tengah lan pangkalan utawa pungkasan.

3 fase kasebut sejatine dipérang dadi papat langkah sing kudu dikembangake supaya corong penjualan bisa sukses. Iki yaiku:

Kasmaran (utawa daya tarik)

Iki minangka tahap pertama, sing kudu narik kawigaten pangguna menyang kaca, menyang blog ... Kanthi tembung liyane, sampeyan kudu nggawe pangguna pengin ngunjungi situs web sampeyan. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nggunakake teknik pariwara, manawa ing jaringan sosial, mesin telusuran, pariwara ing kaca web liyane, forum ...

Sawise tekan situs web sampeyan, fase sabanjure mlebu.

enganche

Saiki wis ana ing situs web sampeyan, dadi sing biasa utawa eCommerce, sampeyan kudu ngyakinake manawa sampeyan nawakake sing disenengi lan dikarepake. Yaiku, sampeyan kudu menehi konten utawa produk sing pancen bisa narik kawigaten.

Para ahli percaya yen tahap iki bakal sukses yen pangguna langganan kaca, amarga dadi pangguna mung kanggo pelanggan lan calon pelanggan. Kasunyatane pancen kaya ngono, amarga yen dheweke langganan lan ninggalake data sampeyan, amarga apa sing sampeyan tawakake wis nggawe dheweke yakin. Ora preduli sampeyan bakal tuku sampeyan ing tahap kasebut. Saiki, ing kasus eCommerce, masarakat arang ndhaptar buletin, kajaba sampeyan menehi sesuatu sing migunani kanggo ijol-ijolan (diskon, kode ...).

Pilihan liyane yaiku pendapat sing bisa ditinggalake pelanggan liyane, lan supaya bisa ngubungake utawa nggawe percoyo pangguna babagan produk lan / utawa layanan sampeyan.

Corong Penjualan: Nggawe Keputusan

Sawise wong kasebut lengganan utawa ndeleng pendapat babagan produk sing sampeyan adol, layanan sing sampeyan tawakake, saiki sampeyan kudu njupuk keputusan. Iki minangka bagean sing paling penting ing corong penjualan, lan ing endi sampeyan paling salah.

Alasane ora ana gandhengane karo kasunyatan yen fase sadurunge gagal, nanging amarga pangguna dadi luwih akeh pengalaman lan golek kesempatan sing apik, mula yen sampeyan ora menehi kapercayan sing dibutuhake, uga sampeyan ora ngyakinake supaya bisa tuku saka sampeyan lan ora liya, sampeyan bakal ilang regane lan, dadi pelanggan.

Sale

La fase pungkasan corong penjualan, lan sing pengin digunakake luwih akeh, mesthi. Ing tahap iki, produk utawa layanan ditampilake lan bisa ngyakinake pangguna kasebut. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu jelasake masalah sing ana lan solusi sederhana sing sampeyan saranake, yaiku produk utawa layanan sampeyan.

Tahap iki kanggo sampeyan sing paling gagal, saliyane kasunyatan sing saka 100 pangguna, mung 10 utawa kurang sing bisa ngrampungake corong penjualan. Nanging penting kanggo ndeleng apa sing kudu diyakini para pangguna lan sebabe sing liyane durung yakin.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.