Apa copywriting lan cara nggunakake kanggo ngasilake luwih akeh

copywriting

Salah sawijining istilah sing paling modern lan sekaligus paling menarik yen sampeyan duwe eCommerce, tanpa mangu-mangu, yaiku copywriting. Tembung sing aneh lan sekaligus iki narik kawigaten kalebu profesional lan teknik sing nyoba nggawe teks sing adol. Nanging apa copywriting lan cara nggunakake kanggo ngasilake luwih akeh dodolan?

Mangkene sing bakal dakkandhakake sabanjure, ora mung apa copywriting, nanging uga cara nggunakake supaya eCommerce entuk luwih akeh adol produk lan / utawa layanan sing sampeyan adol. Apa sampeyan pengin ngerti kepiye?

Apa sing diarani copywriting

Apa sing diarani copywriting

Panulis salinan. Iki minangka tembung asing, lan akeh sing mikir tegese "salinan tulisan," nanging nyatane ora. Tembung kasebut dijarwakake redaksi. Lan sejatine nuduhake alat (nulis) sing fokus karo tujuan tartamtu, yaiku adol. Tujuan apa sing bisa sampeyan entuk?

  • Sampeyan bisa njaluk perhatian pangguna. Teks iki ora kaya teks sing biasane sampeyan deleng ing kaca web, nanging amarga swarane (elinga yen kakehan kita maca kanthi ngucapake tembung ing pikirane), utawa amarga pengaruhe ing ukara, utawa amarga sebab liyane , dheweke nggawe atraktif.
  • Sampeyan bisa ngyakinake pangguna. Amarga sing digoleki teks kasebut yaiku nyambung karo pangguna, nanging sekaligus entuk asil, manawa tuku produk, tinggalake email kanggo langganan ...
  • Dheweke nawakake kasunyatan produk utawa layanan. Ing kasus iki, ora ngubengi grumbulan, sampeyan ngandhani babagan masalah sing ana (kanggo nyambung) banjur menehi solusi kanggo masalah kasebut.

Umume, copywriting minangka teknik anyar ing Spanyol, nanging efektif banget. Kasunyatane, kepribadian hebat wis nyerah babagan konten (kayata, ing taun 1996 Bill Gates wis negesake manawa "konten iku raja"). Lan iku, sanajan sampeyan mikir manawa blog wis ora modern; utawa manawa masarakat wis ora maca maneh, sing sejatine ora bener. Nanging dheweke ora seneng maca teks sing sederhana lan ora duwe urip. Dheweke pengin nyambung karo dheweke, lan ing eCommerce, tokoh panulis bisa dadi sing nggawe prabédan.

Copywriting mesthi ana ing kana

Apa sampeyan ngira iki minangka prekara sing digawe minangka penemuan wong saiki? Iki ora bener. Kasunyatane yaiku kita ngomong babagan konsep sing wis ana wiwit taun 1891; mung dheweke ora dikenal kanthi jeneng kasebut. Lan kenapa 1891? Amarga yaiku taun nalika Agustus Oetker, apoteker, nggawe bubuk manggang, Backin. Produk iki dadi populer banget, lan iku pancen ora amarga ragi sukses, nanging amarga kalebu resep ing bungkus kanggo menehi ide babagan panggunaan produk kasebut. Resep sing padha uga diterbitake ing koran.

Lan kanggo sawetara resep, apa sukses? Sampeyan bener. Amarga yen ndeleng maneh konten kasebut, copywriting sing digunakake Oetker yaiku: sampeyan duwe masalah, produk, lan solusi kanggo produk kasebut. Sejatine, saka conto kasebut, ana akeh liyane, kayata pandhuan Michelin, utawa uga Netflix.

Endi sing bisa digunakake

Ngendi bisa digunakake copywriting

Yen sampeyan mikir manawa copywriting mung bisa digunakake ing eCommerce, sampeyan pancen salah. Maksimum teknik iki yaiku kanggo ngyakinake pangguna supaya nindakake apa sing dikarepake. Lan ana prekara sing kudu dudu mung lan eksklusif sing dituku, nanging uga prekara liyane: sing langganan, sing dituduhake, lan ndownload soko ...

Dadi, saluran sing bisa digunakake macem-macem:

  • Jaringan sosial. Iki minangka cara kanggo nyedhaki masarakat lan menehi dheweke sing narik kawigaten. Contone, nyritakake crita sing nyenengake diwaca; sambung karo pangguna, utawa tarik perhatian karo teks cekak lan kuat.
  • E-commerce. Contone, ing kaca ngarep, ing endi frase sing cendhak lan kuat bisa mengaruhi lan ing wektu sing padha narik kawigaten pangguna. Uga ing file produk, nggawe deskripsi kanthi cara sing luwih praktis (aku duwe produk iki sing bisa ngatasi masalah iki).
  • Kaca "babagan aku". Ing pirang-pirang blog, pribadi utawa bisnis, mesthi ana kaca sing nyritakake babagan wong utawa perusahaan kasebut. Lan sanajan iku dudu salah sawijining sing paling sering dibukak, ora kudu diabaikan. Nyatane, yen copywriting digunakake, wong-wong sing ngunjungi kanggo sinau babagan liyane babagan sing ana ing mburi kaca kasebut bisa uga nggawe percoyo.
  • Kaca kebangkrutan. Kaca pesawat ulang-alik iki gampang banget, lan biasane duwe tujuan sing jelas yaiku adol. Ing kene ana siji kaca kanggo narik pangguna lan dheweke duwe kabeh informasi ing sak papan. Nanging sampeyan ora bisa ngisi teks, lan uga ora narik minat. Makane copywriting bisa digunakake kanthi apik.
  • Blog-blog kasebut Ya, sanajan nulis artikel sampeyan bisa nulis salinan. Nyatane, teks iki bisa cocog karo definisi kasebut. Amarga, sanajan kita ora adol apa-apa, sampeyan bakal nggawa sampeyan langkah demi langkah sing pengin sampeyan ngerteni, dadi masalah (ora nggatekke) sing bakal diatasi karo teks kasebut.

Cara nggunakake copywriting kanggo ngasilake luwih adol

Cara nggunakake copywriting kanggo ngasilake luwih adol

Lan saiki ayo goleki apa sing sampeyan pengin ngerti: carane adol luwih akeh nganggo copywriting. Iki pancene gampang dijawab, sanajan nalika nindakake, luwih angel tinimbang sing sampeyan kira.

Copywriting bisa ngasilake reaksi saka pangguna, nanging yen kaca web sampeyan, produk ... ora bisa digayuh, ora preduli sepira kualitas teks kasebut, asil kasebut ora bakal bisa digayuh. Banjur, kepiye?

  • Nang investasi ing pariwara. Kasunyatane, kabeh perusahaan nindakake amarga cara kanggo bisnis tekan target pamirsa. Lan sampeyan bisa nggunakake copywriting kanthi ukara cekak lan narik kawigaten kanggo nggayuh efek panggilan kasebut.
  • Teks kanthi copywriting ing situs web sampeyan. Disaranake sampeyan mriksa situs web supaya teks sing mboseni dadi teks copywriting. Contone, mbayangno sampeyan duwe toko kembang. Lan sampeyan nglaporake produk sampeyan. Nanging kepiye yen crita babagan wong sing golek hadiah lan sing ora nate mandheg mikir yen kembang ora mung bisa dideleng, nanging bisa menehi emosi?
  • Pemasaran email. Copywriting fokus ing email bisa mbantu sampeyan adol luwih akeh. Yen sampeyan salah sawijining sing ngirim buletin menyang pangguna sing lengganan lan ngarepake reaksi positif lan penjualan sing luwih dhuwur, iki bisa ditindakake yen sampeyan nggawe teks sing pengin diwaca luwih lengkap, bukak web utawa ya, tuku produk kasebut. Lan kabeh mau diwiwiti karo urusan sing cekak nanging nggegirisi. Contone, lan dideleng ing Linkedin: "Aku adol kowe karo mbakyuku."

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.