Rebranding: conto

conto rebranding

Nalika merek butuh sawetara wektu, utawa ora kejawab target pamirsa, cara ngemas produk utawa cara menehi layanan. Sampeyan kudu rebranding. Conto iki ana akeh. Sawetara merek paling kondhang wis nandhang sangsara, sawetara sukses, lan liyane gagal.

Mulane, ing kesempatan iki, kita pengin pitutur marang kowe bab sawetara conto rebranding supaya sampeyan bisa ndeleng sing kadhangkala rectifying bisa mimpin kanggo sukses. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan iki?

Apa rebranding

Sadurunge menehi conto, penting banget yen sampeyan ngerti persis apa tegese istilah kasebut. Branding minangka identitas merek: logo sampeyan, pesen, kemasan produk ... Cekakipun, iku kabeh sing menehi kapribaden kanggo merek utawa perusahaan dhewe.

Nanging, liwat wektu bisa nggawe gambar sing merek iki wis out of date. Soko kaya lair ing 60s lan pengin inovasi ing 2022. Senajan fashion bali, merek dhewe bakal katon lawas.

Ya ngono Sembarang strategi marketing sing nyakup modifikasi total utawa parsial saka identitas merek diarani rebranding.

Kita menehi conto. Bayangake sampeyan wis nggawe perusahaan ing taun 2000 lan logo kasebut minangka koin peseta. Kaya sing sampeyan ngerteni, ing wektu kasebut euro wis wiwit nyebar. Mikir sing wis ora diganti. Ing taun 2022, peseta wis ora ana maneh lan siji-sijine sing ngelingi dheweke umure luwih saka 40 taun (bisa uga udakara 30 taun). Nanging, target pamirsa sampeyan 20 nganti 30. Apa sampeyan bakal sukses karo logo kasebut? Sing paling mungkin yaiku ora.

Mula, nindakake owah-owahan logo minangka salah sawijining strategi rebranding.

Branding, rebranding lan restyling

El Branding lan kita wis rinci babagan rebranding sadurunge lan sampeyan bakal weruh manawa istilah kasebut beda sanajan ana hubungane. Lan ora bakal ana rebranding tanpa merek.

Miturut ringkesan, kita bisa ngomong branding minangka identitas merek lan rebranding minangka modifikasi identitas merek kasebut.

Nanging apa babagan restyling? Apa padha karo rebranding?

Yen sampeyan durung tau krungu istilah restyling sadurunge, sampeyan bisa uga ngerti manawa iki nuduhake desain ulang merek. Nanging khusus kanggo gambar. Ing tembung liyane, owah-owahan ing logo, owah-owahan ing jinis huruf, ing cara padha disusun ... Nanging tanpa ngganti werna utawa gaya.

Kita bisa ujar manawa rebranding utamane fokus ing redefining identitas visual lan adaptasi identitas perusahaan. Ing tembung liya, restyling minangka bagéan saka rebranding.

Nalika rebranding rampung

Nalika rebranding rampung

Rebranding ora bisa dianggep entheng, uga ora bisa ditindakake kapan wae amarga bisa ngrugekake.

Contone, pikirake yen sampeyan duwe merek lan sampeyan nyoba nggawe dikenal. Nanging ing 6 sasi sampeyan ngganti logo amarga sampeyan ora seneng. Banjur maneh. Kabeh owah-owahan kasebut ndadekake pelanggan lan pangguna edan amarga ora kenal sampeyan. Yen wis ana hubungane karo gambar tartamtu kanggo bisnis sampeyan lan sampeyan ngganti, visual dheweke ora bakal ngerti sampeyan, lan tegese kudu promosi maneh lan nandur modal supaya sampeyan bisa nggayuh pamirsa.

Napa rebranding mung dianjurake:

  • Nalika perusahaan wis ing fase kedewasaan, yaiku, nalika padha wis kondhang lan perlu owah-owahan kanggo terus munggah.
  • Nalika ora ana hubungan identitas merek karo pelanggan. Apik amarga tren wis diganti, amarga wis ketinggalan jaman, lsp. Ing kasus kasebut, uga dianjurake kanggo nggawe strategi rebranding.

Elinga yen iki ora mung owah-owahan lan saiki. Perlu kanggo nindakake investigasi kanggo bisa milih apa owah-owahan sing paling apik, lan carane nindakake, supaya pelanggan terus ngerti kita lan nggandhengake gambar anyar lan identitas merek karo perusahaan sing wis aktif. pirang-pirang taun.

Rebranding: conto nyata lan sukses

Kaya sing dingerteni manawa conto luwih akeh tinimbang kabeh tembung sing bisa dakcritakake babagan rebranding, ing ngisor iki kita bakal weruh conto sukses lan perusahaan nyata. Mesthi luwih saka siji mburi muni sampeyan.

Apple

logo apel

Sampeyan bisa uga ora ngerti, iku dudu soko sing disenengi merek, nanging sampeyan kudu ngerti yen nalika lair, logo pisanan sing ana yaiku ilustrasi Newton ing sangisore wit apel, kanthi apel ing ndhuwur. saka sirahe.

Temenan Logo kasebut ora disenengi, lan ing taun sing padha (kita ngomong babagan 1976) dheweke ngganti dadi siluet apel kanthi warna pelangi. Luwih sukses lan luwih mencolok. Sukses lengkap.

Kasunyatane, wiwit taun 1976 logo kasebut mung diganti saka segi warna, nanging apel asli tetep.

YouTube

Sampeyan bisa uga ora ngerti akeh, lan iki minangka conto restyling tinimbang rebranding. Nanging ana iku.

Yen sampeyan ndeleng logo Youtube pisanan, sampeyan bakal weruh bagean liya saka tembung, Tube, ana ing kothak abang, referring kanggo saluran. Nanging nalika dheweke diganti kothak sing, kang dibusak piyambak saka ing kono lan njupuk precedence liwat tembung, sijine muter ing.

Sukses? Bebener iku yen. Iku luwih cetha, luwih jelas apa sing kedadeyan lan luwih prasaja.

Instagram

instagram rebranding

Sumber: Marcas-logos.net

Merek liyane sing wis diganti wiwit lair ing taun 2010 yaiku iki. Saiki sampeyan nggunakake ajeg nanging ing 2010 wis loro owah-owahan logo, lan siji liyane ing 2011. Sadurunge iku kamera lawas-gaya (lan ing wektu sing wis ana sing modern). Sawise Dheweke ngganti logo sing rada prasaja, lan ing taun sabanjure dheweke menehi tampilan sing luwih kaya kulit, nggawa gambar luwih cedhak lan nggawe fokus sing beda.

Yen kita mbandhingake logo saiki karo siji saka 2010 ana ora akeh comparison, ngluwihi fokus lan lampu kilat.

Ana akeh liyane sing bisa kita sebutake kanggo sampeyan: McDonald's, Google, Nescafé, Ikea, Disney ... Apa sampeyan ngerti babagan rebranding lan contone? Ayo kita ngerti ing komentar lan ngomong apa sampeyan mikir, yen iku bener utawa ora.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.