Conto buletin lan cara nggawe sing efektif kanggo perusahaan sampeyan

Sawise panampa nggawe keputusan mbukak email adhedhasar janjine ing baris subjek, konten nyata newsletter email sampeyan kudu janji kasebut.

Yen kampanye sampeyan ora menehi janji sing meksa pamiarsa ngeklik luwih dhisik, dheweke bakal duwe alasan kanggo ora nggatekake email kasebut, nanging uga merek sampeyan. Perhatian kasebut bisa uga dituju liyane ing kothak mlebu, supaya sampeyan ora duwe kesempatan kanggo nuntun dheweke luwih adoh ing perjalanan blanja.

Kita kabeh wis ngalami conto conto newsletter email sing ora ana artine, tegese kabeh kudu duwe ide sing apik babagan tampilan sing ala. Buletin email umum banget, lan meh kabeh bisnis nggunakake sawetara cara ... dadi kenapa akeh sing kurang kualitas?

Nggawe buletin e-commerce

Kayane malah para pemasar sing nggawe kampanye sing kurang apik iki conto-conto ala, nanging akeh sing ora bisa nggawe strategi sing kuat kanggo ngirim konten sing bisa narik kawigaten para pamirsa.

Dadi ayo nyoba nggawe buletin eCommerce sing sukses sing bakal nggawe panampa seneng dheweke mutusake terus karo merek sampeyan.

Nandheske zat lan nilai ing saben kiriman.

Ora kabeh jinis pesen pemasaran digawe padha. Nanging ide umum babagan komunikasi pemasaran sing efektif iku padha ing kabeh platform: ngirimake inti lan regane.

Ana akeh rincian liyane babagan nggawe konten email sing berkualitas, kayata desain, personalisasi, lan segmentasi pelanggan, nanging yen sampeyan ora duwe inti lan nilai ing inti pesen sampeyan, sampeyan bakal gagal ora bakal nyambung karo pamirsa.

Sanajan ana macem-macem buletin eCommerce, ora mung ana merek sing nindakake kanthi apik, nanging uga ana tanggepan pelanggan sing menehi hadiah sing efektif. Kita wis ngerti manawa saringan saringan 8 detik lan populer ing pemasaran email, Gen Z lan millennial luwih seneng ngubungi merek liwat email.

Rahasia? Nyedhiyakake regane

Nalika ngirim email sing bisa ditindakake para generasi apa wae, luwih penting tinimbang ngoptimalake platform seluler, amarga luwih saka 50% kampanye dibukak kanthi seluler. Lan regane isih dadi kunci, mula pangowahan kothak mlebu tartamtu, kaya tab promosi Gmail, bisa positif banget, amarga para pelanggan luwih seneng ndeleng tab kasebut khusus nalika pengin nggoleki penawaran blanja.

Kabeh kasebut nuduhake pamirsa sing luwih aktif, amarga merek ora kudu bersaing langsung karo konten liyane, kayata korespondensi pribadi, ing kothak layang panampa.

Masalah utama yaiku newsletter email cenderung tetep mung amarga para pemasar nganggep ana prentah operasional supaya bisa duwe.

Sampeyan kudu nemtokake strategi sampeyan kanthi jelas kanggo nyritakake crita kohesif sing nambah nilai kanggo pamirsa tartamtu lan nuntun dheweke liwat macem-macem tahapan proses tuku. Lan kudu nglengkapi lan mengkoordinasi karo struktur pemasaran lan penjualan sing luwih jembar.

Yen dipraktekke kanthi bener, pemasaran email kanggo merek e-commerce bisa nggawe sesambungan sing penting lan awet antarane pelanggan lan merek, lan bisa ngasilake nilai terus kanggo kalorone pihak. Deleng conto iki saka perusahaan lelungan online Booking.com, sing nawakake pandhuan kutha bebarengan karo CTA kanggo akomodasi.

Newsletter email sampeyan kudu duwe tujuan

Yen paling apik, buletin email nuduhake crita sing apik kanggo sing maca. Dheweke informatif, pendhidhikan, lan menehi instruksi sing jelas babagan carane pamaca kudu nerusake yen pengin entuk nilai luwih kanggo urip utawa targete.

Buletin e-commerce nyambung langsung karo pelanggan.

Kaping pisanan, buletin email bisa ngirim informasi sing padhet kanthi cepet. Nalika tweet umume kudu referensi link menyang sing luwih penting, utawa papan reklame kudu narik kawigaten para pamirsa kanthi pesen sing misuwur, buletin email bisa ngirim informasi sing migunani kanggo pamaca kanthi format dhewe.

Nalika buletin e-commerce uga asring ngemot tautan (biasane ing bentuk CTA), bisa uga dadi aset informasi sing mandiri.

Newsletter sampeyan kudu pribadi.

Email pancen pribadi lan dikirim menyang sing maca kanthi spesifik. Nalika nggawe iklan televisi utawa radio, utawa malah iklan kanggo situs web utawa saluran media sosial, sampeyan pancen ora duwe kendhali babagan sapa sing bisa ndeleng ing njaba analisis data demografi.

Nalika ngirim newsletter email, sampeyan ngirim konten kasebut menyang pamirsa tartamtu, saengga bisa nggawe personalisasi lan keterlibatan sing efektif karo pelanggan kasebut. Kampanye Monitor Kampanye Winkelstraat.nl segmen buletin kasebut adhedhasar demografi lan minat kanggo nampilake promosi menyang pelanggan sing kasengsem.

Sampeyan uga penting kanggo nyathet yen buletin email bisa nyedhiyakake keterlibatan sing tetep karo pelanggan, lan efektifitas bisa dilacak lan diukur kanthi rumit. Otomatisasi pemasaran inovatif nggawe sampeyan entuk prekara sing luar biasa nganggo buletin email, lan bisa komunikasi kanthi asring lan efektif kanggo pamirsa sing akeh kanthi biaya sing murah.

Setel prioritas sing bener

Setel prioritas sing tepat kanggo pemasaran newsletter email.

Sadurunge nggawe macem-macem jinis lan komponen tartamtu ing buletin email sing apik, luwih becik evaluasi manawa buletin e-commerce cocog kanggo bisnis sampeyan.

Sanajan buletin email minangka strategi sing bisa digunakake kanggo akeh bisnis, ana kahanan tartamtu sing bisa ngasilake asil liyane kanggo golek asil liyane, kaya nalika ngelingi alat pemasaran liyane. E-commerce umume industri sing entuk bathi saka buletin email, nanging pamriksan kasunyatan bisnis tartamtu ing organisasi sampeyan bakal menehi katrangan manawa strategi kasebut bisa uga mbayar dividen kanggo sampeyan.

Selarasake pemasaran buletin email kanthi target bisnis sing luwih jembar.

Langkah kapisan kanggo evaluasi kasebut yaiku ngati-ati babagan tujuan bisnis sampeyan. Sampeyan kudu nemtokake kanthi khusus apa sing sampeyan ngarepake metu saka kampanye pemasaran email newsletter.

Yen sampeyan nyoba ngupayakake sesambungan pelanggan kanthi luwih efektif, sampeyan bisa uga meh sukses kanthi kampanye newsletter sing wis direncanakake kanthi apik. Kajaba iku, yen sampeyan pengin nggawe konversi kanggo situs web, nggawe konten newsletter sing apik bisa mbantu sampeyan kanthi pandhuan kanggo prospek liwat lelungan tuku pelanggan, ngasilake persentase penjualan sing luwih dhuwur saben pengunjung situs web.

Utawa, yen target pemasaran utama sampeyan ora gampang selaras karo buletin email sing dirancang kanggo ngrampungake, luwih becik mbuwang dhuwit ing panggon liya. Nyoba njaga inisiatif buletin email sing ora didukung sumber daya sing cocog, perencanaan, lan perawatan bisa dadi luwih ngrusak tinimbang ora ngirim newsletter babar pisan.

Contone, yen salah sawijining target utama yaiku ngasilake luwih akeh dodolan liwat kemitraan, sampeyan kudu mikir mbuwang luwih akeh sumber daya kanggo nggawe duta besar merek lan program reseller. Nanging ing sisih liyane, sampeyan uga bisa nggawe buletin khusus kanggo anggota sing nyedhiyakake informasi lan warta ing mburi layar.

Alokasi sumber daya sing pas

Pertimbangan penting liyane babagan keputusan iki yaiku njupuk evaluasi sing nyata babagan kasedhiyan sumber daya merek sampeyan kanthi tujuan kanggo nggayuh target buletin email.

Ora cukup ditekan: Yen implementasi kampanye newsletter sampeyan acak, tanpa fokus, lan ora ana gunane, mula dudu wektu sing pas kanggo mbukak jalur iki. Otomatisasi pemasaran bisa mbantu sampeyan entuk asil lan ngukur kampanye email nalika bisnis tuwuh, nanging sampeyan isih butuh katrampilan lan kekarepan kanggo ngaturake cukup kanggo inisiatif kasebut supaya sukses.

Sadurunge miwiti, mutusake anggaran sing masuk akal, jadwal kasedhiyan kanggo sing bakal menehi kontribusi, lan rencana kanggo njaluk dhukungan kanggo inisiatif saka bidang perusahaan liyane (IT, sumber daya manusia, desain). Sawise ngerti kanthi jelas babagan syarat kampanye e-newsletter sing diusulake, uga sumber daya sing kasedhiya, sampeyan bakal bisa kerja bareng para pemangku kepentingan sing ana gandhengane kanggo njupuk keputusan babagan kelayakan program kanggo merek sampeyan.

Rata-rata, pengecer ngirim email newsletter loro nganti limang e-commerce saben wulan. Iki tegese para pemasar email nggawe puluhan email saben taun lan umume pengecer duwe kabeh tim khusus kanggo fungsine. Ngopo Amarga statistik pemasaran email nuduhake manawa email duwe bathi investasi paling dhuwur lan keterlibatan paling dhuwur ing antarane saluran pemasaran.

Ana ROI sing bisa diduweni

Oke, dadi kampanye buletin e-commerce penting… nanging mung ngirim ora cukup. Dheweke kudu narik kawigaten, yen ora bakal dikirim menyang kothak layang spam utawa pelanggan bakal langganan kabeh. Dadi, apa sing nyebabake keterlibatan pemasaran email?

  1. Buletin kanthi konten video

Video minangka media kanggo konsumsi konten mung dadi popularitas. Bisnis sing nggunakake video kanggo tujuan pemasaran ndeleng lalu lintas 41% ing situs kasebut. Nanging ana sing nyekel: prekara kualitas ... akeh. 62% konsumen cenderung duwe pemahaman negatif babagan merek sing nerbitake konten sing kurang apik.

Nggunakake video ing email uga bisa digunakake. Panyedhiya ujar manawa video nambah tarif klik-tayang nganti 55% lan tingkat konversi 55% lan 24%. Dadi, kepiye carane sampeyan nyisipake?

Ana macem-macem cara:

Gunakake gambar nganggo kontrol "Puter" lan link menyang sumber video nyata ing situs web, blog, utawa saluran YouTube.

Gunakake GIF animasi sing digawe saka video sampeyan ing email sing nyambung menyang sumber video sing asli.

Semat video nyata ing email supaya pelanggan bisa ndeleng tanpa kudu lunga menyang panggon liya.

Cathetan: ora kabeh platform email sing ndhukung teknologi HTML5 lan mung 58% panampa sing bakal bisa muter video sing ditempelake ing email. Liyane, kalebu pangguna Gmail, Yahoo, lan Outlook bakal ndeleng gambar serep. Gambar kanthi kontrol "Play" minangka taruhan paling aman.

Video apa sing kudu dak enggo bareng?

Video kudu cocog karo konten newsletter: nggawe tambah nilai utawa ngenalake apa-apa. Mangkene sawetara conto.

  1. Demo koleksi anyar

Contone, umpamane sampeyan dadi sales email ing Giorgio Armani Fashion House. Kampanye email anyar sampeyan bakal ngenalake barang-barang anyar saka koleksi sandhangan wanita musim semi / musim panas 2016. Sampeyan bisa nambah gambar kanthi printah "Puter" saka video koleksi anyar ing YouTube utawa nggawe gambar GIF animasi lan ngubungake menyang YouTube.

  1. Gagasan babagan apa sing kudu ditindakake karo barang sing dituku

Ngomong sampeyan adol syal. Sampeyan bisa nambah video sing nggambarake macem-macem cara nggawa produk sing anyar utawa paling laris. Utawa, yen sampeyan adol aksesoris kanggo wanita, tambahake video babagan cara mbungkus hadiah cilik kanthi apik.

Pikirake babagan kepribadian klien sampeyan. Apa aspek gaya urip liyane sing bisa mbantu sampeyan mulang utawa menehi informasi, utamane babagan produk sampeyan?

  1. Kesaksian Pelanggan - Mbukak kunci Video, Ulasan

Yen sampeyan duwe video babagan pelanggan babagan merek sampeyan, tambahi. Umpan balik positif menehi jaminan marang para pelanggan lan ngajak supaya tuku. Deleng video mbukak kunci iki. Iki nyedhiyakake produk kanthi apik lan duwe ewonan views. Sampeyan bisa nggunakake kampanye email khusus kanggo ngetutake pelanggan sawise tuku lan ngajak supaya ngirim barang.

  1. Buletin kanthi gambar GIF animasi

Pesen promosi animasi bisa nyritakake lan narik kawigatene pelanggan luwih apik tinimbang gambar statis. Gunakake kanggo kegiatan pemasaran email kanggo nambah keterlibatan lan klik.

Sampeyan bisa nggawe kampanye GIF sing padha karo piranti lunak profesional. Yen sampeyan ora duwe katrampilan utawa tim sing tepat kanggo nindakake iki, coba generator GIF sederhana iki:

  1. Buletin sing ngumumake kontes

Musim panas minangka wektu sing tepat kanggo ngumumake kompetisi. Masarakat rumangsa santai, petualang, lan siyap kanggo hiburan. Kanggo entuk manfaat saka kampanye, kreatif lan menehi pengalaman online sing unik kanggo pangguna.

Kertu goresan iki bisa digunakake. Sing adol email digunakake kanggo dadi tuan rumah lotre kanggo menang gratis utawa hadiah. Kertu awal ora disenengi dening kabeh klien email, kalebu kabeh versi Outlook.

  1. Buletin kanthi countdown

Kanggo penjualan musim semi lan musim panas: gunakake penawaran winates lan lebokake wektu mundur otomatis ing email. Sampeyan bakal mbantu nalika ngluncurake kampanye winates lan uga nggawe pelanggan supaya luwih cepet tuku.

Sampeyan bisa nggawe jinis timer iki kanthi alat kaya Motionmailapp.com, emailclockstar.com, lan freshelements.com. Dheweke bakal nggawe kode HTML supaya sampeyan bisa nyalin lan nempel ing kolom kode HTML saka editor email.

  1. Buletin kanthi rekomendasi khusus

Nambahake rekomendasi ing email bisa nyebabake kenaikan penjualan 25% lan kenaikan tarif klik-tayang 35%. Piranti kayata Nosto bakal ngasilake kode HTML sing ngidini sampeyan kalebu ing produk kampanye email miturut tuku sadurunge.

Email khusus iki bakal migunani kanggo ngirim buletin promosi, uga email kirim-tuku, email pemulihan keranjang, lan email liyane sing dipicu. Iki minangka kesempatan lintas jual lan upsell.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.