carane youtubers nggawe dhuwit

carane youtubers nggawe dhuwit

Sawetara taun kepungkur, bocah-bocah kepengin dadi misuwur, bullfighter lan profesi liyane sing biasane katon ing televisi. Nanging sing diganti lan saiki akeh sing wani mbukak saluran YouTube kanggo nyoba luck lan dadi influencer. Nanging uga amarga padha entuk tambahan. Nanging kepiye para youtuber entuk dhuwit?

Yen sampeyan durung nate nganggep saluran iki saliyane kanggo nonton utawa nggawe video, sampeyan kudu ngerti manawa, yen rampung kanthi apik, sampeyan bisa entuk bonus sing cukup menarik. Lan bisa uga migunani kanggo ngerti yen sampeyan duwe toko online.

Platform streaming kanggo para youtuber

Platform streaming kanggo para youtuber

kaya sing sampeyan ngerti saiki Youtube ora mung ana kanggo nggawe video lan monetisasiana cukup sawetara opsi liyane. Nanging, bener sawetara taun kepungkur sampeyan mung duwe YouTube. Iki minangka platform sing apik ing ngendi kita nemokake akeh video saka macem-macem kategori.

Lan, ing wong-wong mau, sampeyan bisa ndeleng iklan. Malah protagonis video kasebut bisa ngiklanake produk utawa merek lan entuk dhuwit saka iku.

Nanging saiki kita ora mung duwe Youtube, uga ana Twitch, iku platform sing akeh sing ngalih amarga mbayar, kaya sing dikandhakake, luwih akeh tinimbang ing YouTube; Instagram utawa TikTok, sing sanajan jaringan ora langsung fokus ing video (paling ora sing pertama), mula entuk dhuwit kanggo video kasebut.

pinten sampeyan entuk ing youtube

pinten sampeyan entuk ing youtube

Saiki, yen sampeyan pengin, sampeyan bisa nggawe saluran YouTube kanthi gratis. Lan miwiti kanggo ngrekam video langsung utawa upload biasane lan entuk dhuwit. Nanging sing bener yaiku strategi monetisasi ora cepet lan ora gampang kaya nggawe saluran kasebut.

Lan pisanan sampeyan kudu netepi syarat-syarat sing dijaluk lan nganggep manawa ing YouTube, kaya sing kedadeyan ing Google, Facebook ... ana algoritma sing bisa miwiti video sampeyan utawa dilebokake ing pojok paling peteng ing platform supaya ora ana sing ndeleng.

Pangentukan saka Video YouTube biasane ana gandhengane karo tampilan saben video. Dadi, yen sampeyan duwe jutaan, sampeyan bisa entuk dhuwit sing sithik. Umumé, salah siji saka pangentukan pisanan sing youtuber wis apa karo views; saben 1000 Reproductions padha mbayar sampeyan x dhuwit. Iki sing diarani RPM.

Nanging uga mengaruhi jinis iklan sing dilebokake ing video lan aspek liyane saka algoritma sing ora dicethakaké lan bisa nggawe sampeyan entuk dhuwit luwih utawa kurang.

Syarat kanggo entuk dhuwit ing Youtube

Sadurunge ngomong karo sampeyan babagan carane para youtuber entuk dhuwit, sampeyan kudu ngerti manawa ana sawetara syarat minimal sing kudu ketemu kanggo monetize saluran. Yen ora, sampeyan ora bakal bisa entuk keuntungan kasebut.

Iki ora angel ditindakake, nanging sampeyan kudu ngelingi:

  • Duwe paling ora 4000 jam total puter maneh lan ndeleng sajrone 12 wulan.
  • Nduwe minimal 1000 pelanggan.
  • Entuk 100 euro pisanan sampeyan nganggo akun YouTube. Iku amarga mung ninggalake siji cara pembayaran, nanging mengko sampeyan bisa ngumpulake dhuwit dening transfer utawa mriksa.
  • Nduwe akun Google Adsense.

carane youtubers nggawe dhuwit

carane youtubers nggawe dhuwit

Saiki sampeyan ngerti luwih akeh babagan ing ndhuwur, kita bakal fokus ing cara YouTube kudu "ganjari" gaweyan para youtuber. Ing tembung liyane, carane YouTubers nggawe dhuwit kanggo sampeyan nggawe keputusan yen bakal dadi kesempatan sing apik kanggo sampeyan.

Umume, ana sawetara cara kanggo entuk income saka Youtube (ngisi daya saka platform iki utawa saka perusahaan / wong liya). Iki yaiku:

Pendapatan iklan (tampilan)

Iku paling dikenal. Apa sampeyan kelingan nalika nonton video lan entuk pariwara ing ndhuwur video sing banjur ditutup? Ya, iku spanduk pariwara sing makili penghasilan kanggo para youtuber. Sampeyan uga bisa nyelehake bintik-bintik.

Ing kene dak tinggalake a dhaptar kabeh jinis iklan sing bisa dipasang:

  • Tampilan: Iki minangka iklan sing katon ing kolom sisih tengen video.
  • Overlay: yaiku sing katon nalika sampeyan nonton video ing sisih ngisor.
  • Iklan video sing bisa dilewati: Iki sing sampeyan deleng sadurunge, sajrone utawa sawise video. Ing kasus iki, sampeyan bisa nglumpati wong-wong mau supaya ora bisa ndeleng.
  • Ora bisa dilewati: padha karo sing sadurunge nanging ing kasus iki sampeyan ora bisa mbusak, sampeyan kudu ndeleng yen sampeyan pengin nerusake video kasebut.
  • Bumper: iku video kurang saka 6 menit sing bakal tansah sadurunge video diwiwiti.

Kauntungan utama saka iklan kasebut yaiku nalika teka saka perusahaan sing nyewa ing YouTube, amarga CPM (Biaya saben sewu tampilan) cenderung mundhak lan, uga, RPM (revenue saben sewu tampilan) YouTubers. Ing tembung liyane, sampeyan entuk luwih akeh yen perusahaan eksternal nyewa iklan kasebut.

revenue iklan

Iki beda karo tampilan, amarga ora ana hubungane karo ndeleng video sing akeh, nanging amarga sampeyan mbayar sampeyan duwe iklan khusus kasebut.

Kita bisa ujar manawa iki sing dakkandhakake babagan CPM sadurunge. Opo meneh, kanthi ngubungake karo akun Adsense sampeyan, sampeyan bakal ngumpulake dhuwit luwih akeh tinimbang karo Youtube, utamané yen kampanye sing teka menyang sampeyan ing wangun iklan kuat.

Para penggemar

Iku soko sing akeh ora ngerti, nanging ana pilihan ngendi sampeyan bisa ngidini pangguna gabung karo saluran sampeyan minangka pelanggan mbayar ragad saben wulan ing ijol-ijolan kanggo keuntungan eksklusif.

Premium Youtube

Apa sampeyan nutup iklan kasebut pas metu? Inggih, kanthi pilihan iki Youtube menehi sampeyan kesempatan kanggo entuk dhuwit sanajan iklan kasebut dibusak.

Pameran dagang

Iku becik kanggo toko online amarga sampeyan menehi kesempatan kanggo para pengikut sampeyan tuku barang saka merek utawa perusahaan liwat YouTube entuk dhuwit kanggo iku.

Influencer marketing

Ing kasus iki ora soko sing metu saka Youtube, nanging iku perusahaan sing bakal ngubungi sampeyan kanggo nggawe "kolaborasi", ngendi youtubers nampa informasi bab produk lan kudu menehi rekomendasi, utawa jeneng iku, kanggo njaluk mbayar kanggo sebutno sing.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ana akeh cara kanggo entuk dhuwit ing YouTube. Lan kabeh mau digunakake dening para youtuber. Nanging yen sampeyan duwe eCommerce sampeyan uga bisa entuk bathi liwat saluran. Apa sampeyan tau nganggep?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.