Kepiye cara tuku online kanthi aman?

Salah sawijining tujuan sing paling dikarepake kanggo bagean saka klien utawa pangguna yaiku tuku kanthi online kanthi aman. Ora muspra, sampeyan bisa ngadhepi seri risiko sing bakal dadi obyek analisis lan panelitian liyane ing artikel liyane. Amarga sing kudu dipikirake wiwit saiki, yaiku dhuwit sampeyan dhewe sing dadi risiko operasi bisnis iki.

Kanggo tuku online kanthi aman, sampeyan ora bisa milih apa-apa seri saran sampeyan bakal ngindhari kahanan kasebut sing ora dikarepake dening pangguna. Kasunyatane, minangka salah sawijining sebab utama kenapa wong-wong kasebut ora nggawe formal tuku liwat saluran pemasaran teknologi iki. Utawa paling ora kanggo nindakake kanthi ati-ati lan keamanan dosis sing luwih gedhe ing langkah-langkah sing kudu kita lakoni wiwit saiki.

Saliyane, kita ora bakal lali yen strategi iki kanggo nyedhiyakake keamanan ing operasi online kudu didhasarake karo tumindak sing wis kabukten efektif wiwit wiwitan. Kosok baline, kita kudu takon saiki wiwit saiki apa kita wis ngerti tenan carane tuku kanthi aman kanthi online. Supaya bisa aja nganti ana kahanan sing isin Kanggo kapentingan sampeyan, kita bakal menehi akeh proposal sing ora bakal nguciwani sampeyan.

Tuku online: gunakake sambungan sing aman

Pisanan, kita kudu nganalisa manawa sanajan kepenak lan gampang dilayari lan tuku sing nyambung menyang jaringan bar, pusat perbelanjaan utawa toko fisik, ora kalah penting yaiku kasunyatan manawa jaringan kasebut biasane ora aman. Yen sampeyan bakal ngirim informasi pribadi sing penting utawa mbayar kanthi format online, luwih becik mula wiwit saiki sampeyan nindakake operasi iki liwat jaringan sing aman. Sampeyan bakal ngindhari ajrih kadang-kadang sing bisa nyebabake finansial pribadi utawa kulawarga.

Saliyane, sampeyan ora lali yen saran sing gampang ditindakake iki bisa ngasilake liyane mupangat tambahan. Contone, kasunyatan minangka merek dagang sing menehi jaminan, ora mung kanggo tuku, nanging uga pemasaran produk, layanan utawa barang. Supaya kanthi cara iki, dheweke bisa nggawe resmi operasi kasebut kanthi kabeh jaminan. Ngluwihi sifat bisnis utawa karakteristik perusahaan digital kasebut.

Duwe informasi luwih lengkap lan luwih apik

Salah sawijining kunci kanggo nggayuh tujuan iki sing dikarepake para pangguna yaiku nglengkapi awake dhewe luwih akeh sadurunge tuku online. Ing pangertene iki, salah sawijining kunci yaiku prelu takon babagan toko ing mesin telusuran, jaringan sosial lan forum. Priksa apa pendapat pangguna liyane babagan informasi sing bisa nyedhiyakake akeh informasi. Supaya pungkasane ora ana kejutan babagan operasi sing ditindakake ing toko utawa bisnis kanthi ciri kasebut.

Saran sing praktis banget kanggo ditindakake wiwit saiki ana ing kasunyatan milih domain sing ngemot gembok ing situs web. Ana akeh lan gampang banget dingerteni supaya transaksi bisa ditindakake kanthi katenangan total. Ora kaget, mesthine kudu ngentekake sawetara wektu kanggo nindakake tugas iki amarga ing pungkasan asil bakal nyenengake kanggo kepentingan pribadi kita. Lan iki minangka target sing digoleki kabeh pangguna online.

Mula, kita kudu golek toko online sing alamate miwiti karo HTTPS lan nuduhake gembok ing bilah alamat. Iki njamin manawa informasi sing dikirim ditenkripsi.

Nglumpukake data babagan toko online

Tombol liya sing paling relevan ing bagean iki yaiku kasunyatan manawa informasi sing diwenehake dening toko online kudu ditinjau kapan wae: sapa sejatine, ing endi duwe domisine fiskal, data sing dikumpulake saka pangguna lan kanggo tujuan apa, bentuk pembayaran sing diidini, ngirim lan ngirim kebijakan bali.

Iki minangka prosedur liyane sing kudu kita rampung wiwit saiki amarga bisa wenehi jaminan liyane ing tuku produk, layanan utawa artikel perusahaan digital. Sanajan bagean proses kasebut bisa uga ora rumit tinimbang liyane. Nanging pungkasane kita bakal duwe hadiah kanthi cara tuku kanthi luwih aman tinimbang sadurunge. Amarga kita bakal duwe informasi sing dibutuhake saka perusahaan sing pengin dihubungi saka sudut pandang komersial.

Tindakake pancegahan saka piranti teknologi

Saliyane, disaranake uga kapan wae nginstal antivirus kanggo ngilangi kemungkinan virus sing bisa nglumpukake informasi pribadi lan perbankan saka piranti kasebut. Uga, piranti lunak sing diinstal ing piranti kudu anyar. Strategi sing efektif banget supaya kita bisa nggawe utawa nggawe formal tuku kanthi online kapan wae.

Ora mung saka komputer pribadi, nanging saka piranti teknologi apa wae. Saka ponsel, tablet utawa alat liyane kanthi ciri sing padha. Yen keamanan sampeyan bisa ngrusak tuku ciri kasebut. Solusi iki bisa uga dikenani biaya moneter, nanging kasunyatane bisa dianggep amarga keamanan sing diwenehake bisa digunakake ing operasi komersial kaya ngono. Paling ora, minangka kontribusi saka pangguna kanggo nggoleki pihak katelu supaya bisa entuk data kanthi apus-apus.

Tinjau gerakan kertu kredit sampeyan

Sampeyan ora duwe pilihan, nanging sawise tuku sawetara tuku online tinimbang mriksa manawa kabeh biaya ing akun wis dingerteni lan sampeyan kudu ngontrol. Sampeyan kudu ngati-ati banget gerakan curiga ing akun bank utawa kertu kredit utawa debit. Yen ngono, sampeyan ora bakal duwe solusi liyane kajaba ngubungi institusi kredit kanthi cepet yen wis dadi korban penipuan utawa kinerja sing ala dening pihak katelu.

Saliyane, ora ana sangsi manawa saluran digital luwih cenderung nggawe tumindak apus-apus kasebut. Mula, sampeyan kudu luwih waspada sadurunge kahanan sing bisa kedadeyan bisa muncul sawayah-wayah. Dadi salah sawijining faktor sing paling bisa pengaruh yen tuku online aman utawa ora. Ngluwihi seri pertimbangan teknis liyane.

Nawakake data pribadi kanthi aman

Salah sawijining risiko paling gedhe ing operasi online amarga sampeyan bisa nyedhiyani data menyang pihak katelu utawa perusahaan sing bakal digunakake kanggo tujuan liyane. Ing pangertene iki, sampeyan kudu luwih akeh ngati-ati babagan data pribadi utawa profesional sing takon sampeyan (seluler, jeneng sedulur utawa papan kelairan). Sampeyan uga menehi saran supaya sampeyan nggunakake aplikasi utawa alat sing mbantu sampeyan supaya ora nyolong data, luwih-luwih yen komputer kena infeksi virus.

Uga nindakake operasi bisnis saka lingkungan sing aman lan andal. Tindakan sing migunani banget yaiku sampeyan ora nggunakake komputer umum sing bisa ngrugekke jinis tumindak sing ora dikarepake dening pangguna. Kajaba iku, kabeh peralatan komputer paling anyar banget efektif supaya kahanan sing ora dikarepake ora kedadeyan kanggo kabeh agen ing proses iki.

Priksa kabijakan bali

Salah sawijining risiko paling gedhe nalika tuku online saka asil produk utawa barang sing dituku konsumen. Iki minangka aspek sing kudu dipikirake nalika milih tuku ing endi. Dheweke kudu menehi kabeh jaminan manawa operasi iki bakal ditindakake miturut kapentingan sing pengin dihormati. Kajaba iku, ora bisa lali manawa perusahaan online kudu duwe kabijakan privasi ing panggonan sing katon lan dianyari.

Kerep banget manawa informasi pungkasan iki pancen wis ketinggalan jaman lan mula ora ana gunane sampeyan. Iki minangka data liyane sing kudu sampeyan deleng wiwit saiki. Amarga sing dadi target ora mung produk sing dituku, nanging dhuwit sing digawe ing gerakan kasebut ing toko utawa bisnis digital. Pungkasan, ora memenuhi sarat iki bisa uga larang banget.

Ora kabeh toko online padha

Saliyane, sampeyan kudu ngerti manawa kabeh bisnis kasebut padha lan mulane sampeyan kudu luwih milih ing pilihan. Supaya pungkasane sampeyan milih sing nawakake keamanan liyane lan njamin ing tuku. Liwat paramèter sadurunge sing wis dibukak, sampeyan bakal bisa nggayuh tujuan sing dikarepake. Lan sing penting, amarga bakal migunani banget kanggo ngeterake amarga pungkasane dhuwit sampeyan muter ing operasi komersial kaya ngono.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.