Cara kerja Telegram lan sawetara rahasia sing sampeyan kudu ngerti

logo telegram

Kanggo platform olahpesen, ora ana keraguan manawa WhatsApp paling dikenal lan digunakake. Nanging, Telegram wis suwe banget, kanthi sawetara aspek sing luwih apik kanggo sepisanan. Nanging, kepiye cara kerja Telegram?

Yen sampeyan mikir arep ngalih menyang layanan olahpesen iki, utawa sampeyan wis duwe nanging durung entuk manfaat, pandhuan iki bisa mbantu sampeyan entuk. Apa sampeyan ndeleng?

Apa Telegram

aplikasi telegram ing seluler

La platform olahpesen Telegram resmi lair tanggal 14 Agustus 2013. Loro sing nggawe, Pavel Durov lan Nikolai Durov, sedulur lan wong Rusia, sing mutusake nggawe aplikasi sing wis nggawe data pribadi, mbukak, aman lan dioptimalake kanggo nggarap data sing akeh.

Ing wiwitan, mung bisa digunakake ing Android lan iOS nanging, setaun sabanjure, bisa digunakake ing macOS, Windows, Linux, browser web ... Nyatane, sanajan ora diterjemahake ing wiwitan, ora butuh wektu suwe lan, khusus kanggo Spanyol, iki diluncurake ing Februari 2014.

Kanggo data 2021, Telegram duwe milyar download.

Kepiye Telegram kerja

telpon telegram

Sadurunge ngerti cara kerja Telegram, sampeyan kudu mriksa kabeh sing bisa ditawakake aplikasi kasebut. Lan iku sing Iku ora mung kanggo ngirim pesen. (apa teks, foto, video, file liyane ...) nanging uga ngidini sampeyan fungsi liyane kayata:

  • Nggawe grup nganti 200.000 wong.
  • Nggawe saluran kanggo pamirsa tanpa watesan.
  • Telpon swara utawa telpon video.
  • Nggawe obrolan swara ing grup.
  • Nggawe bot kanggo nanggapi.
  • Kamungkinan duwe animasi Gif, editor foto lan stiker.
  • Kirim obrolan rahasia utawa ngrusak awake dhewe.
  • Jelajahi klompok.
  • Simpen data ing méga.

Kanggo kabeh iki, sing wis kita pitutur marang kowe adoh ngluwihi whatsapp, mula akeh sing seneng. Nanging kanggo sing sampeyan kudu ngerti sak tenane.

Instal Telegram

Yen karo apa sing wis dakkandhakake, kita wis yakin sampeyan miwiti nggunakake aplikasi kasebut, langkah pertama sing kudu ditindakake yaiku menyang Google Play utawa App Store kanggo nggoleki Telegram lan nginstal aplikasi kasebut ing ponsel sampeyan.

Kanggo ndhaptar, sing dibutuhake mung nomer ponsel sampeyan. Uga bakal njaluk ijin kanggo ngakses dhaptar kontak sampeyan. Sing terakhir ditindakake kanggo ndhaptar wong-wong sing uga wis nginstal Telegram (lan sampeyan bisa miwiti ngobrol). Nyatane, nalika sampeyan menehi idin, kabar bakal mlumpat menyang kabeh wong sing duwe sampeyan ing agenda lan duwe aplikasi Telegram kanggo menehi kabar yen sampeyan wis gabung).

Sanalika sampeyan mlebu, sampeyan bakal weruh layar kanthi warna biru (amarga sampeyan ora duwe pesen) nanging yen sampeyan ngeklik telung garis horisontal ndhuwur (ing sisih kiwa) bakal nuduhake menu sing gampang banget:

  • Klompok anyar.
  • Kontak
  • Telpon
  • Wong cedhak.
  • Pesen sing disimpen.
  • Setelan.
  • Ajak kanca.
  • Sinau babagan Telegram.

Cara ngirim pesen ing Telegram

Kanggo ngirim pesen ing Telegram gampang kaya ngeklik bunder nganggo potlot putih. Sawise sampeyan nindakake, bakal menehi layar anyar ing ngendi kontak sing duwe Telegram bakal katon nanging, ing ndhuwur iki, pilihan klompok anyar, obrolan rahasia anyar utawa saluran anyar.

Pilih kontak sing dikarepake lan layar bakal mbukak kanthi otomatis supaya sampeyan bisa ngobrol karo wong kasebut. Oh, lan sing paling apik, yen sampeyan salah nulis lan ngirim, sampeyan bisa ngowahi kanggo mbenerake kesalahane.

Golek saluran utawa grup kanggo gabung

Kaya sing wis dakcritakake sadurunge, salah sawijining fitur Telegram yaiku kasunyatane duwe grup lan saluran kanggo ngumpulake akeh wong. Biasane, grup lan/utawa saluran iki ana hubungane karo tema utawa hobi. Contone, marketing email, e-commerce, kursus, lsp.

Lan carane golek wong? Kanggo iku, Sing paling apik yaiku kaca pembesar, ing kana sampeyan bisa nyelehake tembung kunci apa sing sampeyan goleki lan bakal menehi asil babagan saluran, grup lan profil sing cocog karo apa sing sampeyan goleki.

Pilihan liyane sing sampeyan duwe yaiku nggoleki ing Internet kanggo grup lan saluran sing diiklanake lan bisa uga sing sampeyan goleki.

Sawise sampeyan nemokake, lan gumantung ing grup kasebut, sampeyan bakal ngidini sampeyan mlebu lan malah maca kiriman sing wis dikirim tanpa dadi anggota. Apa kapentingan sampeyan? Ya, sampeyan duwe bagean sing ana tombol sing ditulis "JOIN" lan nalika sampeyan menet sampeyan bakal dadi bagian saka grup utawa saluran kasebut lan, gumantung saka cara dikonfigurasi, sampeyan bakal bisa nulis lan sesambungan karo anggota liyane. .

telegram ing seluler

Saluran utawa obrolan bot

Sawetara grup uga duwe saluran bot. Iki digawe ing a Aku nyoba nulung amarga bisa uga ana aturan kanggo grup, mesin telusur utawa duwe tumindak liyane.

Nglebokake saluran kasebut padha karo klompok, kajaba ing kasus iki sampeyan duwe seri printah sing bakal ngaktifake bot kanggo nanggapi sampeyan.

Biasane printah tansah didhisiki dening garis miring maju (/) karo fungsi (biasane ing Inggris, senajan gumantung carane iku nyiyapake).

Gunakake minangka "pangeling"

Salah sawijining fitur sing paling narik akeh wong yaiku kemampuan nggunakake Telegram kanggo nulis dhewe. Sing ngomong, iku serves minangka notepad utawa kanggo nyalin pesen sing kita ora pengin ilang.

Uga ngirim dokumen (saka PC menyang seluler, contone). Kanggo iku, Cukup menyang obrolan sing pengin disimpen pesen, klik terus pesen kasebut nganti disorot lan pencet "maju". Sawise sampeyan nindakake, bakal katon sapa sing pengin diterusake, nanging sing paling penting, "Pesen sing disimpen" bakal katon. Ing kono sampeyan ngobrol karo sampeyan dhewe.

Nyatane, yen sampeyan pengin nulis kanggo awake dhewe, sampeyan mung kudu pindhah menyang menu utama lan menyang Pesen sing Disimpen supaya metu lan sampeyan bisa nulis dhewe.

Tulis ing kandel, miring utawa monospace

Iki soko sing WhatsApp uga bisa ditindakake. Nanging kanggo njaluk sampeyan kudu ngerti apa prentah.

  • **kandel** nggawe teks kandel
  • __miring__ nyerat teks miring
  • "`monospace"` nulis teks ing monospace

Akun karusakan dhewe

Yen sampeyan pengin proaktif lan ngerti yen ing 1 sasi, 2, 6 utawa setahun, sampeyan ora bakal nggunakake Telegram maneh, tinimbang kudu nggawe weker kanggo mbusak akun, sampeyan bisa Ngidini kanggo nabrak utawa ngrusak dhewe yen sampeyan ora nggunakake.

Nyatane, sampeyan mung kudu pindhah menyang Setelan / Privasi / Keamanan. Ing Advanced sampeyan bakal duwe link kanggo Busak akun yen aku adoh lan sampeyan bakal bisa kanggo netepake wektu cukup supaya, yen mengkono, iku dibusak tanpa sampeyan kudu nindakake apa-apa.

Mesthi wae ana luwih akeh babagan cara kerja Telegram, nanging kabeh iki disinaoni liwat latihan, dadi yen sampeyan seneng, coba download lan miwiti tinkering kanggo ndeleng kabeh sing bisa ditindakake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.