Cara kerja jaringan sosial

Cara kerja jaringan sosial

Media sosial minangka barang sing digunakake kanthi pribadi lan profesional. Lan saben kita duwe paling ora rong jaringan sosial sing dikontrol. Nanging sampeyan wis tau kepingin weruh carane jaringan sosial bisa digunakake?

Ngluwihi apa nerbitake, nyambungake, ngobrol ... apa sampeyan ngerti apa sing digawa dening jaringan sosial lan cara kerjane? supaya publikasi tartamtu, kekancan, etc metu? Kita nyoba kanggo nerangake kanggo sampeyan.

Apa jaringan sosial

Apa jaringan sosial

Babagan pisanan sing kudu kita ngerti babagan media sosial yaiku Iki minangka kaca web utawa aplikasi sing dibentuk saka struktur tartamtu sing nyambungake wong utawa perusahaan.

Iki ngidini wong nyepetake jarak, bisa ketemu akeh wong sing, yen ora, sampeyan ora bakal ketemu.

Iki wis ana kanggo dangu. Nyatane, ing 1995 jaringan sosial pisanan digawe, disebut ClasMates. Ing kono, mesthine mung digunakake kanggo komunikasi karo kanca-kanca ing universitas utawa sekolah menengah liyane. Nanging sethitik liyane.

Mesthi wae, mengko dheweke berkembang lan saiki duwe Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, Linkedin, Pinterest ...

Jinis jaringan sosial

Jinis jaringan sosial

Apa sampeyan tau mikir apa jenis jaringan sosial sing sampeyan gunakake? Kaping pirang-pirang kita ora ngerti cara kerja jaringan sosial diwiwiti saka jinis kasebut. Lan ana rong klompok jaringan sosial:

  • Horisontal. Dheweke ditondoi kanthi nutupi klompok akeh wong lan fungsine kanggo nyambungake pangguna. Contone, Facebook.
  • Vertikal. Yaiku sing digawe kanthi tujuan lan kalebu tujuan tartamtu. Kita bisa ujar manawa dheweke dianggep minangka jaringan khusus amarga mung pangguna sing duwe hubungan khusus sing umum. Conto bisa uga Linkedin, sing fokus ing profil profesional pangguna.

Cara kerja jaringan sosial

El Tujuan utama jaringan sosial, horisontal utawa vertikal, umum utawa vertikal, yaiku kanggo nyambungake wong lan perusahaan lan sing iki bisa duwe komunikasi.

Nanging, cara komunikasi beda ing siji utawa liyane. Profil profesional ora padha karo "luang" utawa pribadi. Cara ngungkapake dhewe, tujuan sing sampeyan goleki pancen beda.

Mula, ngerti cara kerja jaringan sosial bisa mbantu sampeyan ing bisnis utawa nggawe merek pribadi.

Sabanjure, kita ngomong babagan jaringan sosial utama.

Facebook

Facebook iku jaringan adhedhasar utamané ing kontak antarane wong. ugi Iki mbukak kanggo perusahaan, toko online, bisnis, lsp. nanging duwe masalah sing publikasi, kajaba mbayar kanggo iklan, go unnoticed. Iku kaya ndhelikake wong.

Mula, nalika nggunakake kanthi profesional karo kaca, sampeyan kudu nandur modal kanggo nambah visibilitas.

Apa luwih fokus minangka jaringan hiburan tinimbang profesional, dadi muni saka publikasi kudu luwih nyenengake, ironis lan mbok menawa striking.

Twitter

Twitter iku jaringan sosial ngendi Ora ana bedane sing digawe ing profil apa wong, perusahaan, merek pribadi, toko online ... Nanging jaringan sing cepet banget. Kasunyatan nulis sithik banget ndadekake wong nulis akeh lan nggambar benang lan crita ing wong liya.

Kene Panemu menang babagan urusan saiki, luwih saka iklan minangka toko online. Apa sing bisa ditindakake? Mesthine, nanging profil sing luwih pribadi ing ngendi kiriman sing ngundang komentar luwih disenengi. Lan yen mung "tuku, tuku, tuku" pungkasane ora ana gunane.

Instagram

Ing kasus iki kita ngomong babagan jaringan adhedhasar fotografi. Bisa digunakake kanthi pribadi lan profesional. Mung siji sing sethitik dening sethitik profil kapindho iki ilang visibilitas (utamane amarga kita ngomong babagan Facebook (alias Meta)).

Gambar kualitas sing narik kawigaten. Kanggo teks kasebut, luwih becik nggunakake emojis lan hashtags amarga bisa tekan luwih akeh masarakat.

TikTok lan YouTube

Kita wis nggabungake TikTok lan YouTube amarga, Sanajan wiwitane TikTok luwih fokus ing hiburan, tarian lan remaja, sithik-sithik mbukak video liyane sing luwih "serius".

Bakal ana wektune kaya YouTube, ing ngendi sampeyan bisa nemokake kabeh saka tutorial, pandhuan, musik, informasi, saluran perusahaan, lsp.

Pikiran sampeyan, cara kerjane beda. Ing kasus TikTok, yaiku kanthi video, rekaman kanthi format vertikal, ora dawa banget lan paling nyenengake (sanajan video kasebut serius).

Lan ing Youtube ana sawetara kabeh.

Linkedin

Ing cilik saka Linkedin kabeh publikasi kudu ngatasi masalah profesional. Ing kene ora ana papan kanggo publikasi sing bakal ditindakake ing Facebook, amarga jaringan sosial kasebut wis ana.

Saka kabeh jaringan sosial, iki sing dianggo kanthi cara sing luwih spesifik, fokus ing subyek profil lan perusahaan babagan warta bisnis, kemajuan, lsp. Nanging tansah ana hubungane karo donya bisnis utawa karya.

Yen aku wis ngerti cara kerja jaringan sosial, kepiye carane bisa dadi senjata iklan?

Yen aku wis ngerti cara kerjane, kepiye carane nggawe senjata iklan?

Sawise ing ndhuwur, sampeyan bisa duwe gagasan sethithik babagan apa sing kudu ditindakake ing saben jaringan sosial kanggo ningkatake bisnis sampeyan. Saben jaringan sosial mbutuhake jinis strategi. Kiriman sing bakal sampeyan lakoni ing Facebook ora padha karo sing ana ing Linkedin. Mulane, salah sawijining kesalahan paling gedhe sing ditindakake yaiku nyelehake publikasi sing padha ing kabeh jaringan. Kenging punapa?

  1. Amarga sampeyan ora ngetutake fungsi sing bener saben jaringan sosial.
  2. Sampeyan menehi konten sing padha ing kabeh jaringan, mula kenapa dheweke bakal ngetutake sampeyan kabeh?
  3. Apa sampeyan ora nang amarga saben jaringan duwe inti lan swara dhewe. Iku salinan siji liyane.

Sing kalebu luwih akeh karya, mesthi, nanging ana luwih akeh keuntungan ing jangka panjang.

Antarane saran sing bisa diwenehake sampeyan yaiku:

  • Nggawe strategi tartamtu kanggo saben jaringan sosial. Kanthi kiriman, foto, swara sampeyan dhewe (cara nulis), lsp.
  • Nggawe tanggalan editorial media sosial. Ing dina lan wektu kanggo nerbitake ing saben jaringan sosial ditetepake (lan ngerti apa sing kudu diterbitake ing saben jaringan).
  • Coba pikirake apa sing nggawe sampeyan beda. Lan promosiake ing jaringan sosial! Yen sampeyan nggawe konten sing metu saka kompetisi lan uga nyambung karo pangguna, sampeyan bisa luwih sukses.

Apa saiki luwih jelas kanggo sampeyan carane jaringan sosial bisa digunakake?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.