Cara nggunakake Google Trends kanggo nindakake riset pasar

Panggunaan mesin telusuran Google sing bener bisa uga optimalisasi lan posisi e-commerce sampeyan dadi kasunyatan sing bisa diwiwiti wiwit saiki. Salah sawijining strategi yaiku sinau babagan cara nggunakake Google Trends kanggo nggayuh tujuan sing dikarepake ing bisnis cilik lan menengah. Nanging kanggo iki, sampeyan kudu ngerti wiwit wiwitan Google Trends kalebu: apa lan cara nggunakake kanggo nambah lan nambah bisnis online.

Google Trends minangka alat sing kuat banget kanggo mriksa apa tren ing salah sawijining mesin telusuran sing paling penting ing donya. Nganti nyedhiyakake grafik sing bisa dipercaya babagan pengaruh istilah kasebut. Loro-lorone ing wilayah geografis sing nyedhiyakake produk utawa layanan utawa ing wilayah liyane ing saindenging jagad. Pentinge ana ing kasunyatan manawa ana sawetara sinyal liyane sing bisa dipasang ing Internet. Liwat data sing menehi sawetara keraguan babagan keandalan lan ndhuwur kabeh obyektivitas.

Ing pangerten iki, salah sawijining aplikasi sing sampeyan bisa ndhisiki adhedhasar tumindak sing penting banget amarga kompleks karo sing bakal diusulake: cara nggunakake Google Trends nindakake riset pasar. Amarga sampeyan saiki durung ngerti, nanging minangka media sing ngidini sampeyan ora boroske sumber daya ing konten digital. Kanthi tujuan dobel, ing tangan siji kanggo njupuk kauntungan kanggo nambah dodolan. Lan ing sisih liyane, ngasilake minat sing luwih gedhe ing konten dening pihak katelu (pelanggan, panyedhiya lan pangguna umume).

Nggunakake Google Trends kanggo nindakake riset pasar: kanthi cara apa?

Saka skenario umum iki, ora ana sangsi manawa Google Trends bisa nawakake macem-macem solusi kanggo ngrancang tumindak kasebut. Saka sudut pandang sing beda tinimbang strategi komersial sing luwih konvensional utawa tradisional. Kaping pisanan, aspek sing positif banget kanggo kapentingan sampeyan yaiku alat iki ora bakal mbayar biaya sak euro: gratis banget. Supaya sampeyan bisa ndeleng grafik ing tren tembung kunci sajrone taun kepungkur. Supaya kanthi cara iki, sampeyan bisa ngrancang strategi pemasaran kanthi tujuan ing ngisor iki:

  1. Nambah tingkat kunjungan sing sampeyan bisa duwe saka pangguna ing konten digital kaya iki.
  2. Mundhakaken sumber daya sing bisa sampeyan gunakake kanggo produk utawa layanan sampeyan tekan pelanggan utawa pangguna sing luwih akeh.
  3. Pemberdayaan sing luwih gedhe ing tingkat empati utawa kasetyan karo agen komersial kasebut perlu banget kanggo pengembangan bisnis sampeyan dadi kegiatan profesional digital.
  4. Lan mesthine menehi luwih akeh informasi jamak lan macem-macem supaya bisa dituju kanthi sampurna. ngembangake garis bisnis sampeyan kanthi bertahap online.

Apa sing ditawakake Google Trends kanggo strategi liyane ing pamasaran digital?

Google Trends wis dadi salah sawijining sistem paling anyar sing mlebu pemasaran digital. Amarga alasan iki, sampeyan bakal motivasi ngerti apa sumbangan sing paling relevan saiki. Ora kaget, sampeyan bisa menehi sawetara pitunjuk babagan strategi dagang sing kudu sampeyan tindakake wiwit saiki. Contone, ing kasus ing ngisor iki: Kanggo nemtokke istilah tartamtu utawa tembung kunci ing wektu tartamtu taun (Natal, Jumuah Ireng, preinan lsp). Kaya tembung "wenehi" ing preinan Natal lan tanpa mangu-mangu bisa mbantu sampeyan ningkatake telusuran mesin telusuran sing relevan khusus.

  • Sampeyan bakal mbukak pasar internasional liyane kaya sing diidini goleki sinonim sing efektif banget kanggo adaptasi karo saben wilayah utawa zona geografis planet iki. Langkah iki migunani banget nalika pengin nggedhekake toko virtual menyang pasar liyane sing ora ana ing kene.
  • Alat sing praktis banget sing sampeyan gunakake nganalisa tumindak pangguna. Utamane, sing diarahake kanggo adol utawa masarake produk, artikel utawa layanan sampeyan. Ing pangertene iki, salah sawijining tugas sing ora ngira-ngira nulungi sampeyan yaiku nggawe strategi pemasaran sing luwih khusus tinimbang liyane. Ngendi sampeyan bisa nindakake supaya cocog karo bisnis digital sampeyan.

Pengaruh kasebut ing panelitian pasar

Mesthine, riset pasar minangka alat sing migunani banget ing pamasaran digital saiki. Contone, ing sawetara tumindak ing ngisor iki sing bakal kitausulake:

  • Sinau pasar minangka filter sing kuat supaya sampeyan bisa ngerti, kapan wae panguripan nyata bisnis sampeyan utawa proyek bisnis. Nganti sampeyan bisa njupuk keputusan sing paling pas supaya ora gagal ing upaya kasebut.
  • Sampeyan mbantu sampeyan negesake ide kasebut babagan bisnis sing pengin diwiwiti. Malah kanggo nemtokake panguripan sing bisa dikembangake ing kabeh wektu: jangka cendhak, medium lan dawa.
  • Sinau pasar sing ketat banget mesthine kudu dibutuhake utawa uga penting kanggo dingerteni apa posisi sing dibutuhake ing mesin telusuran sing ana gandhengane luwih gedhe.
  • Yen sampeyan pengin nggawe proyek wirausaha duwe bathi, sampeyan uga nawakake ngerti tren apa sing ana ing saben wektu lan kahanan. Ngluwihi mode sing bisa dipromosekake ing wektu tartamtu taun, kayata sajrone periode Natal.
  • Nalika ing tangan liyane, dadi kendaraan sing menehi kejelasan luwih dhisik ing wiwitan. Yaiku, kanggo nambah bisnis cilik utawa ngluncurake produk utawa layanan ing pasar lan apa wae iki.

Goleki ilmu sing luwih akeh babagan area pasar sampeyan

Google Trends wis dikembangake minangka sistem sing luwih sugestif kanggo nyalurake utawa nyukupi tuntutan profesional sampeyan liwat riset pasar. Kita bakal nyorot alasan kenapa kemampuan iki dadi.

  1. Duwe a ringkesan babagan sing paling digoleki ing jagad iki utawa mung ing siji wilayah. Iki mbantu sampeyan nemokake ide kanggo topik sing bisa diajak:
  2. Ayo mbandhingake istilah sing paling akeh digunakake ing mesin telusuran. Minangka akibat saka karakteristik penting iki, ora ana sangsi manawa saka dorongan sampeyan bakal bisa nemtokake konten kaca web sampeyan.
  3. Panaliten pasar, ing tangan liyane, bakal dadi solusi sing tepat wektu lan paling efektif golek konten sing bisa ditulis utawa mbabarake ing toko virtual. Antarane sebab liyane, amarga bakal menehi usulan paling apik kanggo dikembangake kanggo ningkatake penjualan ing wektu sing kurang luwih.
  4. Minangka asil saka bagean sadurunge, sampeyan bakal milih kanthi sampurna nggawe tanggalan editorial utawa konten kanggo ngrencanakake perdagangan digital sadurunge. Dadi, kanthi cara iki, ora ana sing bisa diatasi amarga faktor iki minangka salah sawijining mungsuh gedhe ing sembarang bisnis utawa proyek digital.
  5. Kontribusi liyane sing paling relevan yaiku kasunyatan manawa paneliten iki menehi pandhuan babagan tumindak sing bakal dikembangake ngoptimalake konten web. Loro-lorone saka sudut pandang estetika lan liyane sing ana gandhengane karo pemasarane.
  6. Sampeyan ora bisa lali yen salah sawijining target sing digayuh nalika nganakake panelitian pasar kanthi profesional ora liya yaiku kanthi luwih cepet narik luwih akeh pengunjung sing pengin ngerti produk, layanan utawa artikel sampeyan. Yaiku, sampeyan bakal duwe tawaran luwih gedhe ing calon klien utawa pangguna sing pengin ngubungake karo ide bisnis digital anyar.

Kepiye cara nyedhaki panelitian pasar kasebut?

Tumindak kasebut ing pamasaran digital kudu ditindakake kanthi prioritas sing wis ditemtokake kanthi cetha. Kasunyatan manawa sampeyan kudu nindakake pasinaon pasar kaya ngono ora bisa digunakake. Nanging kosok baline, iki mbutuhake motivasi sing didhukung kanthi apik ing baris profesional lan nganakake niat ing ngisor iki:

  • Coba tekan posisi sing luwih rasional lan imbang sing nganti saiki. Kanthi serangkaian tujuan sing kudu direncanakake wiwit wiwitan.
  • Ngerti ing pangertene sing digoleki umum. Ing pangertene iki, penting banget supaya sampeyan duwe informasi babagan calon pelanggan sing bakal dadi garis bisnis sampeyan.
  • Ndeteksi sing nampa tujuan bisnis sampeyan ing ndhuwur seri pertimbangan teknis liyane lan dadi faktor dhasar kanggo maju ing bisnis digital sampeyan kanthi sethithik.
  • Iki minangka metode sing diakoni sacara internasional kanggo nggayuh target sing kasebut ing ndhuwur kanthi cara sing luwih efektif lan apa ide sing luwih inovatif: ngoptimalake kabeh sumber daya.

Supaya wiwit saiki sampeyan ngerti carane nggunakake Google Trends ora mung kanggo nyedhiyakake situs web nanging kanggo nambah penjualan sampeyan, sing pungkasane diarani marketing digital. Sanajan ing kasus iki, ing sistem sing luwih beda tinimbang sing digunakake nganti saiki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.